تلاش زیر تیغ قضاوت نابجا
دختران
بزرگنمايي:
آریا جوان - خراسان / پربازدیدشدن تصویری از نمودار ریاضی موفقیت که نشان میدهد تا مدتها پس از تلاش، موفقیت خاصی مشاهده نمیشود و خیلیها ناامید میشوند، چند نکته قابل تامل دارد
حفظ انگیزه، نیروی محرکی است که انسانها را برای رسیدن به مقصد در مسیر موفقیت و کامیابی هدایت می کند و شما را به اهدافی که برای خودتان تعیین کردید، نزدیکتر میکند. باید بپذیریم انسان در مسیری پر از پستی و بلندی ممکن است روزی سطح انرژی در بالاترین درجه و روزی دیگر در کمترین مقدار را داشته باشد؛ در نتیجه وضعیت و احوال انسانها همواره در نوسان است و این امری طبیعی است. بهتازگی تصویری از یک نمودار در شبکههایاجتماعی پربازدید شده که در توضیح آن نوشته: «نمودار ریاضی موفقیت، متاسفانه یا خوشبختانه شکلی نمایی دارد. یعنی تا مدتها پس از تلاش، موفقیت خاصی مشاهده نمیشود و خیلیها ناامید میشوند و رها میکنند. اما در آخرین گامها معجزه رخ میدهد». اما چگونه برای موفقشدن انگیزه خود را حفظ کنیم و زود دست از تلاش نکشیم؟
1 تقسیم اهداف به قسمتهای کوچک
یک راهکار موثر این است که اهداف بلندمدت خود را به بخشهای کوچک و قابلدسترس تقسیم کنید. این امر سبب میشود برای رسیدن به مقصد، انگیزه و انرژی بیشتری داشته باشیم، دست از تلاش نکشیم و احساس درماندگی و خستگی نکنیم زیرا توانایی خود را برای رسیدن به اهداف و برنامههای کوچک، بیشتر از سختیها و موانع راه میبینیم و باور داریم که از پس آن برمیآییم. از این رو هرچه یک هدف در مدت زمان کوتاهتر و در بخشهای کوچکتر قابل اجرا باشد، امکان دستیابی به آن به نحو شایسته و صحیح افزایش مییابد. همچنین هر موفقیت کوچک زمینه اعتمادبهنفس و روحیه کار آمدی انسان را بهطور مؤثری برای پیشقدم شدن در هدف متوالی بعدی افزایش میدهد.
2 جدی گرفتن نیاز به استراحت
بعد از هر چند ساعت فعالیتی که میکنید به ذهن و بدن خود اجازه استراحت دهید. این کار سبب میشود تا دوباره انرژی از دست رفته خود را کسب کنید. استراحت میتواند در شکلهای مختلفی برای هر فردی متفاوت باشد. بنابراین باتوجه به شناختی که از خودتان دارید زمانهایی را به استراحت خود اختصاص دهید. این زمانها میتواند بهصورت خوابیدن، نوشیدن یک چای یا قهوه، عوض کردن حال و هوا و گردش در محیط خارج از مکان فعلی، تماس یا دیدار با یک دوست و ... باشد.
3 لذت بردن از تلاش
در این گام سعی کنید همواره در زمان حال زندگی کنید، مسیر رسیدن را برای خود وحشتناک و پرچالش نکنید و همچنین خود را در شرایط استرسزا و فشار روانی قرار ندهید. از این رو سعی کنید تعادل در انجام هر کار را حفظ و از کمکاری یا زیادهروی پرهیز کنید. سیر کردن در آینده و نتیجه آن فعالیت یا در حسرت گذشته ماندن از شما انگیزه لازم برای ادامه دادن را میگیرد. آن چه در ماندگاری و رضایت افراد در دستیابی به هدف تاثیرگذار است، آن است که برنامهای اصولی و منطقی برای خود طرح کنند و تکبعدی و بیقاعده در این مسیر پیش نروند.
4 ترسیم نمودارهای پیشرفتتان
با این راهکار میتوانید در زمانهای ناامیدی و خستگی به این مسئله پی ببرید کسی که در گذشته توانایی رسیدن به این همه موفقیت را داشته، اکنون با کمی صبر و تحمل و تلاش و ثابت قدم بودن باز هم میتواند مثل گذشته به هدف خود برسد. در این زمینه میتوانید تغییرات و کارایی خود را به صورت بازخوردی یادداشت کنید و هرچندوقت یک بار روند صعودی یا نزولی بودن این موفقیتها را بررسی کنید. درنتیجه سعی کنید اشتباهات خود را اصلاح و بازسازی کرده و موفقیتهای خود را تعمیم دهید و تقویت ببخشید. به این ترتیب احتمال موفقیت و پیشرفت روز افزون سبب میشود انگیزه خود برای رسیدن به موفقیت را حفظ کنیم.
5 متعهد و مسئولیتپذیر بودن
پس از آن که درباره یک هدف شناخت پیدا کردید، آگاهانه و قاعدهمندانه هدفی را انتخاب کردید، لازم است برای رسیدن به آن خود را متعهد بدانید. همچنین از پشت گوش انداختن و نادیدهگرفتن آن، از این شاخه به آن شاخه پریدن و جازدن در میانه راه خودداری کنید. تعهد نسبت به هدف یک امر درونی و ذهنی است و شخص را پذیرا و ضامن به انجام هدف و فعالیت مدنظر میکند. در این مسیر شما میتوانید برای ارتقای توانمندیتان از مشورت و تجربه دیگران بهرهمند شوید و در حوزههای مورد نظر مطالعه و کسب علم کنید.
6 مقایسه نکردن با دیگران
یکی از عواملی که سبب میشود سریع انگیزه و نیروی ادامهدادن را از دست بدهیم این است که خود را در جهات مختلف با دوستان، همسالان و افراد مشترک در هدف مقایسه کنیم. بنابراین توجه به این نکته ضروری است که هیچوقت ظاهر زندگی دیگران را با باطن زندگی خود مقایسه نکنیم، چه بسا ثابت قدمبودن در هدف و کوشش و تلاش سبب شود فرد به جایگاه و هدف والا برسد. در نتیجه به جای مقایسه خود با دیگران، عملکرد خود را با گذشته خود مقایسه کنید. به این ترتیب پیشرفت نسبت به گذشته سبب میشود انگیزه خود را حفظ کنیم و ارتقا دهیم و سستیها و مشکلات خود را شناسایی کنیم و برای رفع آن قدم برداریم.
نویسنده: زهرا فولادی | روانشناس
-
يکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ - ۲۳:۴۹:۲۰
-
۱ بازديد
-
-
آریا جوان
لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/1416410/