آریا جوان

آخرين مطالب

12 اصل در تشویق کودکان که حتماً باید بدانید دخترونه پسرونه

12 اصل در تشویق کودکان که حتماً باید بدانید
  بزرگنمايي:

آریا جوان - استفاده از کلمات و جملات تشویقی برای کودکان می تواند ابزار قدرتمندی برای توانمندسازی فرزند شما باشد. تشویق کودکان حتی می تواند به فرزند شما کمک کند تا بر چالش های موجود غلبه کرده و انعطاف پذیرتر شود.

تشویق بچه ها نه تنها آنها را افرادی منظم تر، باادب تر و موفق تر می کند. بلکه باعث می شود که کودک شما بتواند کارهای خوب را از کارهای بد تشخیص دهد. شما می توانید از روش های تشویق کودکان متناسب با سن کودک خود استفاده کنید. مهم این است که اصول تشویق کودکان و بایدها و نبایدهای آن را نیز رعایت کنید.

آریا جوان


تشویق در روانشناسی
استفاده از کلمات و جملات تشویقی برای کودکان می تواند ابزار قدرتمندی برای توانمندسازی فرزند شما باشد. تشویق در روانشناسی بسیار حائز اهمیت بوده و می تواند تفاوت های زیادی را برای کودک شما به همراه داشته باشد. تشویق کودکانه حتی می تواند به فرزند شما کمک کند تا بر چالش های موجود غلبه کرده و انعطاف پذیرتر شود.
راهکارهایی برای تشویق کودکان
هر کودکی منحصر به فرد و خاص است و رفتارها و سلیقه متفاوتی دارد. انواع تشویق کلامی و عملی می تواند به فرزند شما کمک کند تا بهتر رفتار کنند، موفق تر باشند و اعتماد به نفس مناسبی داشته باشند. روش های تشویق مختلفی وجود دارد که با استفاده از آنها می توانید فرزند خود را تشویق کنید. برخی از مهم ترین و کاربردی ترین این راهکارها عبارتند از:
دلیل تشویق کردن کودک را مشخص کنید
اگر می خواهید کودکتان را به خاطر مرتب نوشتن تکالیفش تشویق کنید و یا به خاطر اینکه در مهمانی اذیت نکرده به او پاداش دهید، حتما دلیل تشویق و پاداش خود را برای کودکتان مشخص کنید. مثلا می توانید از جملات و تشویق کلامی استفاده کنید و بگویید: خیلی خوشحالم که تو دختر مرتب و باهوشی هستی و تکالیفت را عالی نوشتی.
هنگامی که کودکان ندانند برای کدام کار مورد تشویق قرار گرفته اند، تشویق کردن آنها دیگر سودی ندارد و نمی تواند باعث شود که کودک به سمت انجام کارهای خوب پیش برود. او احساس می کند که کارها و رفتارهایش برای شما مهم نیست حتی اگر درست انجام داده باشد.
از کلی گویی دوری کنید
هنگامی که می خواهید فرزند خود را تشویق کنید، از کلی گویی دوری کنید. دقیقا اشاره کنید که چه رفتار و عملکرد او را پسندیده اید و مورد تشویق قرار داده اید. مثلا به او نگویید تو پسر خیلی خوبی هستی. این جمله خیلی عامیانه و کلی است و فرزند شما نمی تواند تشخیص دهد که کدام رفتار او باعث شده تشویق شود.
می توانید به او بگویید تو پسر خیلی خوبی هستی زیرا در مدرسه با همکلاسی هایت ارتباط خوبی برقرار کرده ای یا با خواهرت با مهربانی رفتار کرده ای. جزئی گویی باعث می شود که فرزند شما متوجه شود کدام رفتارش مورد پسند بوده و مجدد آن را تکرار کند.
تلاش و کوشش را تشویق کنید
همیشه تشویق را برای بهترین عملکرد و کامل ترین رفتار فرزند خود در نظر نگیرید. بهترین کاری که می توانید انجام دهید این است که سعی و تلاش آنها را نیز مورد تشویق و قدردانی قرار دهید حتی اگر موفق نبوده اند. پس فرقی نمی کند توانایی های آنها درجه یک باشد یا نه، مهم این است که او تمام سعی و تلاش خود را کرده است.
پس ناامیدشان نکنید و برای داشتن انگیزه بیشتر، آنها را تشویق کنید.

آریا جوان


صادقانه تشویق کنید
کودکان متوجه می شوند که چه هنگام شما با آنها صادقانه رفتار می کنید. تشویق کودکان باید صادقانه و به دور از اغراق باشد. اگر ستایش و تشویق شما اغراق آمیز باشد، مسلما آنها اصلا احساس شادی و مورد تشویق قرار گرفتن نمی کنند. حتی ممکن است باعث شود که فرزندتان خودش را ضعیف ببیند و این گونه تصور کند که اصلا خوب نیستند و شما برای دلگرمی او چنین رفتاری دارید. پس هرگز کارهای کوچک فرزندتان را اغراق آمیز تشویق نکنید. به همان اندازه و متناسب با رفتار و عملکرد کودکتان پیش بروید.
از تشویق به عنوان ابزاری برای کنترل فرزند استفاده نکنید
این درست است که تشویق کردن بچه ها می تواند آنها را به سمت انجام دادن کارهای خوب ببرد. اما به گونه ای رفتار نکنید که اینگونه برداشت شود که آنها را صرفا بخاطر کارهای خوبشان دوست دارید. هنگامی که از تشویق برای کنترل فرزندان خود استفاده می کنید، آنها فکر می کنند که تایید و خوشحالی شما تنها به عملکرد و نتایج عالی آنها بستگی دارد نه خودشان. در نتیجه احساساتی مانند هیچ وقت خوب نیستم و تلاش برای کمال گرایی مفرط در او به وجود می آید.
برای تشویق کردن از مقایسه بپرهیزید
هنگام تحسین و تشویق کردن فرزند خود، از مقایسه کردن خودداری کنید. زیرا این کار به جای انگیزه دادن به آنها برای تلاش بیشتر، می تواند نتیجه معکوس داشته باشد. هنگامی که فرزند خود را با دیگران مقایسه می کنید و آنها را به دلیل برتر بودن نسبت به دیگران می ستایید، در برابر شکست هایی که ممکن است در آینده تجربه کنند، آسیب پذیرتر می شوند. همچنین یاد میگیرند که خودشان را دائم با دیگران مقایسه کنند. آنها هنگامی که شکست می خورند، به جای اینکه به نقاط قوت خود نگاه کنند، به این فکر می کنند که تا چه حد از دیگران بدتر بوده اند.
مقایسه هنگام تشویق کودک باعث می شود که کودک انگیزه خود را از دست داده و دائم ناامید و ناامیدتر شود.
پس هرگز نگویید: تو در بین همکلاسی هایت از همه باهوش تری، به جای آن بگویید: من می دانم که تو با هوش هستی و تمرکز تو برای حل کردن این تکالیف عالی بود. یا نگویید تو هم مثل خواهرت در نقاشی کشیدن عالی هستی، به جای آن بگویید: تو در نقاشی کشیدن عملکرد بهتری نسبت به قبل داشتی.
تهیه برچسب های تشویقی برای کودکان
شما می توانید از راه های مختلفی برای تشویق فرزندتان استفاده کنید. یکی از این راهکارها تهیه برچسب های تشویقی برای کودکان است.
می توانید برای او برچسب هایی تهیه کنید و هنگامی که رفتار و عملکرد خوبی داشت یک برچسب به آنها اضافه کنید. سپس برنامه تشویقی کودکان را برای او توضیح دهید.
به او بگویید که هنگامی که تعداد برچسب هایش به ده عدد رسید، برای او هدیه می خرید. البته اصول تشویق کودکان را رعایت کنید و به گونه ای رفتار کنید که کودک شما شرطی نشود.
برچسب های تشویقی می تواند انگیزه کودک را برای انجام کارهای خوب بالا ببرد.

آریا جوان


از تشویق کلامی استفاده کنید
همیشه نیاز نیست که برای تشویق کردن کودک خود هدیه بخرید و یا حتما کاری برای او انجام دهید. تشویق کودکان را به هدیه خریدن برای آنها بست ندهید و آنها را به این روش عادت ندهید.
روش های مختلفی برای تشویق کودک وجود دارد. حتی در آغوش گرفتن کودک نیز می تواند یکی از روش های تشویق کردن کودک باشد. همچنین گاهی بهتر است از تشویق کلامی و جملات انگیزشی و تشویقی استفاده کنید.
برخی از مهم ترین و کاربردی ترین جملات تشویقی برای کودکان عبارتند از:
این بهترین رفتاری است که تا به حال داشته ای
ممنونم که به حرف های من گوش دادی، تو دختر عالی هستی
تو قوی هستی و حتما موفق می شوی
تو بهترین رفتار را هنگام مواجه با این مشکل داشتی
من به داشتن دختر یا پسری مانند تو افتخار می کنم، حتی اگر شکست بخوری
اصلا مهم نیست که در مسابقه پیروز نشدی، تو همیشه بهترین هستی.
تشویق کردن کودک را به یک عادت تبدیل نکنید
هرگز به گونه ای رفتار نکنید که کودک تمام کارهای خوب را به خاطر تشویق کردن شما انجام دهد. به یاد داشته باشید که اگر اصول تشویق کودکان را رعایت نکنید، تشویق کردن کودک همان اندازه که می تواند مفید باشد، می تواند مضر باشد. پس در تشویق کودک خود زیاده روی نکنید. دائم او را مورد تشویق قرار ندهید و یا از جملات شرطی مانند اگر این کار را انجام بدهی برایت جایزه می خرم! استفاده نکنید. همیشه به طور غیر منتظرانه و واقع بینانه به دور از اغراق، فرزند خود را تشویق کنید. این کار باعث می شود که تشویق کردن به یک عادت برای کودک تبدیل نشود.
بین رفتار خوب و تشویق کردن فاصله نیندازید
اگر فرزندتان رفتار و عملکرد خوبی داشت، همان موقع او را تشویق کنید. مثلا ممکن است کودک شما اسباب بازی هایش را مرتب کرده باشد، هرگز نگویید وای چه عالی کار کردی، بابات که اومد میگم تشویقت کنه! نکته مهم و اصول تشویق کودکان این است که تشویق کردن بچه ها بلافاصله بعد از انجام کار خوب صورت پذیرد و وقفه ای بین آنها نباشد.
به وعده های خود عمل کنید
هرگز میان گفتار و عملکرد خود فاصله نیاندازید. اگر کودکتان را تشویق کرده اید کاری انجام دهد و برای او هدیه بخرید. پس از انجام دادن کار به وعده خود عمل کنید. بدقولی و یا دروغ گویی را به فرزندان خود آموزش ندهید. اگر به وعده های خود عمل نکنید، فرزندتان دیگر به حرف ها و یا قول هایی که به او می دهید، اعتمادی ندارد. اگر نمی توانید برای کودک خود هدیه بخرید، نیاز نیست برای تشویق کردن کودک به او قول بدهید. می توانید از روش های دیگر برای تشویق فرزند استفاده کنید.
تغییرات کوچک را نیز تشویق کنید
همیشه به دنبال این نباشید که فرزندتان یک کار برزگ و عالی انجام دهد و بعد او را تشویق کنید. به دنبال تغییرات و موفقیت های کوچک باشید. کودک خود را در طول فرایندهایی که دارد تشویق کنید. هنگامی که او در تلاش است تا پازل بچیند و یا در حال مطالعه کتاب است، او را به خاطر فعالیت مثبت خود تشویق کنید. مهم نیست که پازل درست چیده شود یا نه. مهم این است که او تلاش کرده است. اگر به موفقیت ها و تغییرات کوچک و مثبت فرزند خود توجه نکنید، باعث می شود که او بیش از اندازه کمال گرا شده و دائم به دنبال انجام دادن کارهای بزرگ و خارج از توان خود باشد.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/1418033/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مارک زاکربرگ با دونالد ترامپ دیدار کرد

گوگل مپ با مسیریابی اشتباه 3 شهروند هندی را به کام مرگ کشاند

این گوشی 85 دلاری نمایشگر 90 هرتز و دوربین 50 مگاپیکسلی دارد

کلاهبرداری به بهانه مسدود شدن اپل آی‌دی

مهار کپسول گاز آتش گرفته در لحظه آخر

جابجایی کپسول اکسیژن حادثه آفرید!

برخورد صاعقه به نفتکش در بندر بصره

گوناگون/ حیواناتی که الهام‌بخش اختراعات مهم شدند

دلفین شجاع دم تمساح را گاز گرفت

کسب نشان زرین نوآوری توسط بیمه دی

بیمه دی در جایگاه نخست اعتماد مشتریان

داغ عشق رو به دلش گذاشت

تغییر چهره ترنج سریال «گمشدگان» بعد از 7 سال

بازپخش مینی سریال «گیله وا» از شبکه دو

طرح 2 روز نیم‌بهای بلیت سینما در سکوت خبری لغو شد!

25 بازیکن برتر رئال مادرید در قرن 21

کارت به خاطر قسم جان مادر!

عجیب ترین گل به خودی تاریخ فوتبال!

پدیده رئال مربی اسپانیا را سورپرایز کرد

دو خبر خوب به فلیک در تمرین بارسا

دالیچ گزینه سرمربیگری تیم ملی قطر

رئیس فدراسیون والیبال: می‌خواهیم جزو 4 تیم برتر جهان باشیم

گل‌ های برتر هفته دوازدهم لیگ برتر انگلیس

کابوس رئال تمامی ندارد؛ کاماوینگا عضله دو سر پاره کرد

صعود ایران به رده هجدهم در تازه‌ ترین رده‌بندی فیفا

6 دلیل مهم برای خداحافظی با تابه‌های نچسب

سردار پورهاشمی در سوریه به شهادت رسید

سرباز انگلیسی به اتهام «جاسوسی» برای ایران مجرم شناخته شد

هواوی در بازار گوشی‌های تاشو پشت سر سامسونگ قرار دارد

عجیب‌ترین حقایق درباره بدن انسان!

معدنی خاص در همدان که همه را شگفت زده کرد!

خرس گریزلی بهترین حس بویایی روی زمین را دارد

تلاش دیدنی پلنگ برای نجات از سیلاب!

بارش باران پاییزی در حرم رضوی

یک‌ روز عادی در استرالیا؛ حضور یهویی کوالا در منزل مسکونی!

مهارت زندگی/ تست شخصیت شناسی؛ چگونه بفهمیم نمره اعصاب ما چند است؟

حکمت/ عاقبت اصرار بر گناه در بیان امام علی(ع)

داستانک/ آنچه خودت داری را به بهترین حالتش برسان

کشف اسکلت یک دختر 16 ساله با جمجه‌ای عجیب در روستای 6 هزار ساله

گوناگون/ بازسازی دیجیتالی چهره ملکه تی مادربزرگ توت عنخ آمون پس از 3,400 سال

ویدئویی بی‌نظیر از عقاب طلایی ایران و شکارش

احسان علیخانی: مسئولیت نعیمه نظام‌دوست در جوکر رو قبول نمیکنم!

«دشت می‌خواند» موفق به کسب جایزه از جشنواره یوکی شد

آموزش زبان فرانسوی توسط گلوریا به نعیمه نظام دوست و بهنوش بختیاری

لحظه پیج خوردن پای خاله شادونه وسط ضبط برنامه باغ شادونه‎

«خانه عروسک: قسمت دوم» 2 اجرایی شد

حضور امیرمحمد متقیان در برنامه عموپورنگ مربوط به 18 سال پیش

انتقادات تند تهیه کننده با سابقه صداوسیما از تیغ تیز ممیزی این سازمان

نعیمه داره حرفهای گلوریا رو ترجمه میکنه برای بقیه

دویدن نظام دوست دنبال احسان علیخانی