چلوکباب ایرانی در فهرست 100 غذای خوشمزه 2025 جهان
خواندنی
بزرگنمايي:
آریا جوان - یک غذای ایرانی در لیست 100 غذای محبوب دنیا قرار گرفت.
به گزارش خبرآنلاین، به مناسبت نزدیک شدن به سال میلادی 2025 و به رسم هر سال در ماه پایانی سال 2024 یکی از وب سایت های معتبر در زمینه غذا و نوشیدنی لیستی از 100 غذا محبوب دنیا تهیه کرده است که در این لیست چلوکباب به عنوان نماینده ایران معرفی شده است.
چلوکباب غذای محبوب ایرانی است که آوازهاش تا آن طرف مرزها هم رفته و طرفداران زیادی در کشورهای مختلف دارد و در همین چند روز گذشته در سایت «اطلس مزه» در لیست 100غذای خوشمزه جهان رتبه52 را کسب کرده است.
یک مغازه بود که جارچیاش سر ظهر راه میافتاد در کوچه و بازار و مردان محله را به ناهار دعوت میکرد.
مردها جمع میشدند توی دکان و روی سکوهایی که دورتادورش ساخته بودند مینشستند تا سینی معروف چلوکبابی جلویشان گذاشته شود، یک سینی بزرگ با بشقاب و نان سنگک و پیاز و سماق و دوغ و گاهی شربت آبلیمو.
بعد «چلوبیار» از راه میرسید، برنج را روی ظرف بزرگی که سر دست گرفته بود میآورد و توی بشقاب هر کس میریخت. بعد ظرفی پر از قطعات کره که بیشترش کره حیوانی بود، در دست متصدیاش میرسید و او هم یک قطعه در ظرف برنج میگذاشت و پشت سر او در حالی که هنوز مشتری برنج و کره خود را مخلوط نکرده بود، «کباببده» سیخ کباب را روی برنج میکشید. در بعضی از چلوکبابیها این سیخ کشیدنها آنقدر ادامه داشت تا مشتری اعلام کند که سیر شده و دیگر چشمش به دست کباببده نیست. چلوکبابیهای قدیم تهران برای هر تعداد کباب اضافهای که میخواستید پول همان پرس اولیه را حساب میکردند، نه سیخ اضافه.
چلوکباب در عهد ناصری
چلوکباب غذای محبوب ایرانی است که آوازهاش تا آن طرف مرزها هم رفته و طرفداران زیادی در کشورهای مختلف دارد و در همین چند روز گذشته در سایت «اطلس مزه» در لیست 100غذای خوشمزه جهان رتبه52 را کسب کرده است. چلوکباب ظاهرا خوراک نسبتا نوظهوری است که زمان پیدایش آن را به دوره قاجار نسبت میدهند. اینطور که میرزا محمدرضا معتمدالکتاب، نویسنده کتاب تاریخ قاجار نوشته، پای کباب را ناصرالدین شاه به ایران باز کرد.
میگویند به دستور شخصی ناصرالدین شاه فردی قفقازی وارد دربار ایران شد و کبابی را که در این منطقه طبخ میشد برای دربار آماده کرد. این کباب بعدها از سوی آشپزهای دربار کمی تغییر کرد و بهعنوان یک غذای کاملا ایرانی به شکل امروزیاش ماندگار شد. بعدتر، کباب از غذایی درباری کمکم به غذایی بازاری تبدیل شد و 4-3مغازه چلوکبابی در بازار تهران باز شد. کبابیهای بازار از قدیمیترین و معروفترین کبابیهای تهران و حتی ایران هستند که تعدادی از آنها بیش از 100 سال قدمت دارند.
-
چهارشنبه ۲۸ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۴:۰۹
-
۶ بازديد
-
-
آریا جوان
لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/1427193/