آریا جوان

آخرين مطالب

جوادی حصار: برای اعتمادسازی باید کار را از همان نقطه از دست رفته اعتماد آغاز کرد نگاه سیاسی

جوادی حصار: برای اعتمادسازی باید کار را از همان نقطه از دست رفته اعتماد آغاز کرد
  بزرگنمايي:

آریا جوان - ایرنا / سخنگوی حزب اعتماد ملی با تاکید بر اینکه به دلیل سلایق شخصی‌ و تنگ نظری ها نباید کشور را از علم، تکنولوژی و توسعه محروم کرد،گفت: پزشکیان در راستای وفاق ملی و حل بحران های کشور با استفاده از ظرفیت نخبگان و کارشناسان مسیر بسیار خوبی را در پیش گرفته‌ و گام‌های مثبتی برداشته‌ است.
«محمدصادق جوادی‌حصار» در گفت و گو با ایرنا در ارزیابی خود از رویکرد دولت چهاردهم درجلب مشارکت عمومی و استفاده از ظرفیت نخبگان و کارشناسان برای حل مشکلات کشور،با بیان اینکه از اهداف اولیه سامان یافته در قانون اساسی فاصله‌های جدی پیدا کرده‌ایم، گفت: اگر بخش حقوق ملت را با رویکرد تقویت بخش خصوصی مورد ارزیابی قرار دهیم به نظر من از سه عنصر اقتصادی موجود در قانون اساسی یعنی «اقتصاد دولتی، اقتصاد خصوصی و اقتصاد تعاونی» دو بخش خصوصی و تعاونی کاملاً به فراموشی سپرده‌ شده است.
جوادی حصار با بیان اینکه دولت همواره به جای حل مشکلات کشور، همچون پدری دلسوز که تصور می‌کند فرزندان او قادر به انجام کارها نیستند خودش به جای آنها به انجام امور پرداخته است، افزود: ما با این اقدام جامعه‌ای را تربیت کرده‌ایم که همه تصور می‌کنند همه چیز دست دولت است و تنها دولت است که باید همه امور را انجام می‌داده و در انجام وظایف خود کوتاهی کرده است.

قانون اساسی به دولت تکلیف کرده که بخش‌های غیردولتی را فعال کند
سخنگوی حزب اعتماد ملی اقدامات پزشکیان را از سر نیاز، اضطرار و به دلیل ناتوانی‌های موجود در سیستم دولتی و دولت‌های گذشته دانست و بیان کرد: واقعیت این است که قانون اساسی این امکان را در اختیار دولت ها قرار داده و به آنها تکلیف کرده که باید بخش‌های غیردولتی را فعال کنند و دولت تنها حکم ناظر و سیاستگذار را داشته باشد و همه کارها را خودش انجام ندهد.
جوادی‌حصار با بیان اینکه متاسفانه اکنون حتی بسیاری از امور تخصصی کشور توسط دولت و با کمترین راندمان ممکن اداره می‌شود، عنوان کرد: صنعت ما اگرچه باید در دست بخش خصوصی باشد اما بخش اعظم صنعت کشور ملی و دولتی است و بیشتر آنها هم ناکارآمد و زیانده هستند. بخش خصوصی کشور هم همواره ضعیف نگه داشته شده و کمتر در امور مشارکت داده شده است.
وی ادامه داد: متخصصین و نخبگان علمی در برنامه‌سازی و برنامه‌ریزی و حتی اجرای برنامه‌هایی که خودشان می‌توانند آنها را ساماندهی و مصوب کنند و از دولت و مجلس مصوبه بگیرند در همه این موارد دور از عرصه و دور از مرحله تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی قرار دارند درحالی که باید از مشارکت فعال اینها استفاده شود.
چرخ صنعت کشور بدون کمک دانشگاه‌ها و متخصصان به حرکت درنمی‌آید
فعال سیاسی اصلاح‌طلب خاطرنشان کرد: اینکه آقای پزشکیان به دانشگاه‌ می‌رود و از دانشگاهیان درخواست کمک می‌کند واقعیت ملموسی است. رئیس جمهور به این باور و اعتقاد رسیده است که بدون کمک دانشگاه‌ها، نخبگان و متخصصان و سرمایه‌گذاران دلسوز نمی‌توان چرخ صنعت و اقتصاد کشور را به حرکت درآورد.
جوادی‌حصار، اقتصاد کشور را سنگین و پردامنه‌ توصیف کرد و افزود: همانطور که به حرکت درآمدن چرخ اقتصاد می‌تواند کشور را از همه جهات مستغنی و بی‌نیاز کند در عین حال عدم تحرک و پویایی اقتصاد هم می‌تواند کشور را با معضلات بسیار جدی و تکان‌دهنده‌ روبرو کند.
وی با اشاره به اینکه اقتصاد ایران اقتصادی بیمار است که در شرایط امروز جامعه به صورت اورژانسی اداره می‌شود، بیان کرد: اگر رئیس جمهور از نخبگان، عالمان و آگاهان به امور سیاسی، فرهنگی و اقتصادی کشور در دانشگاه‌ها استمداد نجوید از چه کسی باید برای درمان این بیمار کمک بگیرد.
صنعتگران کشور به دلیل ناترازی برق تقریبا نیمه ورشکسته هستند
سخنگوی حزب اعتماد ملی با بیان اینکه متاسفانه بخش تولید و صنعتگران ما تقریبا نیمه ورشکسته هستند و به‌دلیل ناترازی‌های انرژی در کشور - که نمی‌دانم چه کسی را باید عامل این ناترازی‌ها دانست -کارخانه‌های ما تقریبا با یک‌سوم ظرفیت کامل خود کار می‌کنند، عنوان کرد: زمانی که برق برخی از کارخانجات در میانه کار قطع می‌شود آسیب فراوانی به چرخه تولید آنها وارد می‌شود.
بی‌توجهی فراوانی نسبت به مقوله اقتصاد در کشور صورت می‌گیرد
جوادی‌حصار افزود: من اخیرا در نمایشگاه فضای مجازی شرکتی را دیدم که در اقدامی اعتراض گونه، (اجناس) تولیدات خود در مقطعی را نشان می‌داد که به دلیل قطعی برق از چرخه خارج و دور ریخته شده بودند و این وضعیت بسیار موجب تاسف بود چرا تا این اندازه بی‌توجهی نسبت به مقوله اقتصاد کشور صورت می‌گیرد که خسارت های جبران ناپذیری به همراه دارد.
وی ادامه داد: هر ریال این اجناس (تولیدات) برای صاحب آن شرکت با خون دل به دست آمده درحالی که می‌بینیم به‌راحتی 4، 5 ساعت برق‌ صنایع تولیدی با قطعی مواجه می‌شود و اجناس در مسیر تولید می‌مانند و از بین می‌روند و باید دور ریخته شوند.
ضرورت تشکیل اجماع قوی تصمیم‌گیری از سوی نخبگان و دانشگاه‌ها برای حل بحران‌های جدی در حوزه اقتصاد
وی ادامه داد: اگر یک اجماع قوی و ملی برای تصمیم‌گیری، توسط نخبگان، دانشگاه‌های کشور سرمایه‌گذاران، دلسوزان و آگاهان به مسائل علم، تکنیک، تکنولوژی و صنعت به وجود نیاید و رئیس جمهور به آنها اطمینان و باور ندهد که از ظرفیت آنها استفاده خواهد شد و این کار نمایشی نیست، با بحران‌های جدی در حوزه اقتصاد مواجه خواهیم شد.
این فعال سیاسی تصریح کرد: اینکه رئیس جمهور از همه نخبگان، کارشناسان، متخصصان به‌ویژه دانشگاهیان درخواست کمک می‌کند به این جهت است که در دنیای پیشرفته امروز دانشگاه‌ها اتاق فکر دولت‌ها هستند و علم و تکنولوژی و دستاوردهای نوین را در اختیار دولت‌ها قرار می‌دهند و حتی برای دولت‌ها برنامه تولید می‌کنند. از این‌رو اگر دولت‌ها بخواهند به اهداف خود دست پیدا کنند باید این برنامه‌های امتحان پس داده را اجرا کنند.
پزشکیان، نخبه علمی و چهره آکادمیک است و طعم مشارکت با علم و تکنولوژی و دانشمندان را چشیده است
جوادی‌حصار بابیان اینکه آقای پزشکیان خودشان یک فرد نخبه علمی و چهره آکادمیک است و طعم مشارکت با علم و تکنولوژی و نظرات دانشمندان را چشیده و به‌درستی می‌دانند که چه کاری انجام می‌دهد، خاطرنشان کرد: البته به شرط اینکه سایر مجموعه های دولت هم به این فهم مشترک و درک از شرایط برسند که جز با مشارکت عقلا و نخبگان دانشگاهی علمی فرهنگی و اقتصادی امکان برون رفت از شرایط بحران فعلی را نخواهیم داشت در آن صورت به شرایط مطلوبی در کشور دست خواهیم یافت.
وی با بیان اینکه همه باید دست به دست هم بدهیم و هماهنگ و با اراده ملی برای عبور از بحران اقتصادی و معیشتی موجود به دولت کمک کنیم و طبیعی است که دولت هم در این مسیر از مردم درخواست کمک کند، گفت: معتقدم اینکه رئیس جمهور به سراغ جماعت‌ کارشناسان و متخصصان و نخبگان و بخش خصوصی برای کمک به دولت رفته ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است.
برای اعتمادسازی باید کار را از همان نقطه از دست رفته اعتماد آغاز کرد
سخنگوی حزب اعتماد ملی درباره چگونگی شکل‌گیری و تقویت اعتماد مردم نسبت به حاکمیت، با اعتقاد به اینکه که اعتماد مردم به حاکمیت یک شبه حاصل نمی‌شود، عنوان کرد: دولت برای بازگرداندن اعتماد و ترمیم کردن شکاف میان مردم و حاکمیت باید از همان نقطه‌ای که اعتماد از دست رفته شروع به اعتمادسازی کند.
جوادی‌حصار با بیان اینکه ما نخبگان‌مان را در شرایط مختلف از بدو استخدام و حتی زمان ورود به دانشگاه رنجانده‌ایم، یادآور شد: بخشی از دانشجویان نخبه ما تحت عناوین مختلف گزینش رد شده‌ و نتوانستند وارد دانشگاه‌ها شوند و گزینش در تحصیلات تکمیلی یعنی از فوق لیسانس به دکترا با سخت گیری های بیشتری انجام شد.
مهاجرت نخبگان، فرار سرمایه‌های انسانی، علمی و تکنولوژیکی ما بوده است
وی با بیان اینکه بسیاری از نخبگان کشور را با گزینش‌های سخت، بی‌ربط، هدایت شده به همراه یک سامانه تعریف شده تنگناآفرین از عرصه مشارکت در تولید علم در کشور دور نگه داشتند، افزود: نخبگان نیز بعداز مواجه شدن با چنین شرایطی، عطای کار و فعالیت در کشور را به لقایش بخشیدند و به ناچار کشور را ترک کردند. مهاجرت نخبگان در حقیقت تنها فرار سرمایه‌های اقتصادی ما نبود بلکه فرار سرمایه‌های انسانی، علمی و تکنولوژیکی ما هم بوده است نخبگان به دلیل عدم اعتمادسازی ما از کشور رفتند.
این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با بیان اینکه اعتمادسازی را باید از گزینش‌ها آغاز کنیم عنوان کرد: در ابتدا باید صافی‌های تنگ و بی‌معنا را از سر راه علم و تکنولوژی کشور برداریم و اجازه بدهیم جوانان ما به دانشگاه‌ها بیایند و رشد کنند. به فرض اینکه یک دانشجویی با ما مخالف است نباید کشور را از علم، تکنولوژی، توسعه و پیشرفتی که محصول تلاش‌های فناورانه آنها است محروم کنیم.
دانشجویان به صورت منطقی و دانش‌محور گزینش شوند نه سلیقه‌ای
جوادی‌حصار با بیان اینکه به هر حال این اتفاق افتاده و حالا وظیفه ما است که شکاف میان حاکمیت و مردم را ترمیم کنیم و به مسیر اصلی یعنی همان مسیر عقلانی گزینشگری برگردانیم، گفت: گزینش‌ دانشجویان باید به روش علمی، منطقی و دانش‌محور صورت بگیرد نه سلیقه‌ای؛ بعد از عبور از این مرحله نیز باید با آنها تعامل برقرار کنیم. امکاناتی که در داخل کشور در اختیار دانشجوی ارشد یا دکترا قرار می‌گیرد باید به گونه‌ای باشد که هم امورات زندگی‌اش به‌راحتی تامین شود و هم بتواند کارهای پژوهشی‌اش را انجام دهد.
وی با بیان اینکه دانشگاه‌های ما باید پژوهش‌محور و مرتبط با صنعت و متن جامعه و برآورنده نیازها و حاجت‌های روزانه بخش علمی و صنعتی کشور باشند، عنوان کرد: دانشجوی ارشد ما در حوزه‌های مربوطه حتی می‌تواند از طرف صنایع بورسیه شود. هر صنعتی می‌تواند دانشجوی خود را برای تحصیل به خارج از کشور بفرستد تا برای آن صنعت علم‌اندوزی کند و بعد به کشور بازگشته و برای آن صنعت کار کند.
سخنگوی حزب اعتماد ملی اظهار کرد: متاسفانه در حال حاضر ما دانشجویان را بی‌ربط گزینش و بی‌ربط رد می‌کنیم و زمانی که دانشجو مدرک دکترای خود را می‌گیرد باید در جامعه برای او به‌دنبال کار بگردیم و قبل از اینکه او بتواند به جایگاه خود برسد جای او را افراد کم تجربه و بدون دانش و تخصص پر کرده‌اند و این دانش‌آموخته با وجود دارا بودن تخصص‌ عالیه در کشور بیکار می‌ماند و ناچار می‌شود از یک دانشگاه یا موسسه‌ای خارج از کشور پذیرش بگیرد و به غربت برود و با حداقل‌هایی که به لحاظ عاطفی برای او وجود دارد بسازد البته ممکن است از نظر اقتصادی تامین شود اما عواطف او تامین نمی‌شود.
باید شرایطی برای نخبگان در کشور ایجاد کنیم که میل و رغبتی به مهاجرت نداشته باشند
جوادی‌حصار با بیان اینکه باید شرایطی اطمینان‌بخش برای حضور فعال متخصصین‌ کشور از صفر تا 100 در داخل دانشگاه‌هایمان ایجاد کنیم، گفت: ما باید کاری کنیم که دانشگاهیان ما در برابر بهترین پیشنهادهایی که از خارج کشور به آنها می‌شود میل و رغبتی به رفتن نداشته باشند.
وی افزود: آنها فرزندان این سرزمین هستند و به این کشور تعهد و تعلق دارند و علاقه‌مند هستند در کشور خودشان کار و تولید کنند و ایرانی آباد و آزاد داشته باشند اما متاسفانه سلایق و محدودیت هایی که تاکنون وجود داشته به قدری به آنها فشار وارد آورده که آنها را ناگزیر به مهاجرت کرده است.
این فعال سیاسی اصلاح‌طلب خاطرنشان کرد: در حال حاضر درصد اندکی از نخبگان و المپیادی‌های ما در ایران تحصیل می‌کنند بیشتر آنها از کشور رفته‌اند، باید این موضوع را حتما مدنظر قرار دهیم که آنها برای پُز دادن، کشور و سرزمین خود ترک نکرده‌اند، برخی از آنها از سر استیصال و درماندگی از کشور رفته‌اند.
جوادی‌حصار عنوان کرد: اگر شرایط دانشگاه‌های ما امنیت‌آفرین باشند و با دانشجویان، علمی و تکنولوژیکی و دانش‌محور و مبتنی بر تخصص‌شان برخورد شود ما می‌توانیم اعتماد کاهش یافته میان دانشگاه و دانشجو، استاد و دانشگاه، جامعه و دانشگاه، علم و دانشگاه و صنعت و دانشگاه را برگردانیم و به طبع آن چرخ صنعت کشور را به گردش درآوریم.
پزشکیان در راستای وفاق ملی مسیر خوبی را پیش گرفته‌ است
وی بیان کرد: ما در این حوزه، ملت ناتوانی نیستیم به شرط اینکه به آفت مجموعه‌های بالادستی که متاسفانه طی این سال‌ها بسیاری از آنها به منفعت‌طلبی‌های مقطعی زودگذر آلوده شده‌اند و در گوشه‌ای به زندگی شخصی خودشان می‌پردازند و کاری به کار امورات کشور ندارند دور شویم تا بتوانیم جامعه‌ای رو به توسعه، رشد و پر از امیدی را ایجاد کنیم.
سخنگوی حزب اعتماد ملی با اعتقاد به اینکه پزشکیان در راستای وفاق ملی مسیر بسیار خوبی را در پیش گرفته‌ و گام‌های مثبتی هم برداشته‌ است، عنوان کرد: اگر همه لوازم تحقق این اراده فراهم شود و دیگران هم در این انگیزه با ایشان هم‌آوایی و همراهی کنند به نتایج مطلوبی دست خواهیم یافت.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/1435353/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گل اول اسپورتینگ به پورتو توسط گیوکرس

گل دوم نیوکسل به آرسنال توسط گوردون

خلاصه بازی الهلال 2 - الاتحاد 2

حذف الهلال مقابل الاتحاد با درخشش بنزما و رایکوویچ

آرسنال بالاخره مدیر ورزشی پیدا کرد!

حکم وینیسیوس اعلام شد؛ دو جلسه محرومیت!

وان‌پلاس 13R از راه رسید؛ یک قاتل پرچمدار جدید با دوربین تله‌فوتو و تراشه قدرتمند

ضربه بنزما در ضربات پنالتی تبدیل به گل شد

18 سال پیش در چنین روزی؛ اولین بازی مارسلو برای رئال مادرید

ضربات پنالتی الاتحاد و الهلال و برتری یاران بنزما

ضربه مارتینلی به تیر دروازه خورد؛ آرسنال 0-0 نیوکاسل

پنج بازیکن برتر ایران از نگاه ستاره تراکتور!

آنچه در سوپرکاپ سال 2024 اسپانیا گذشت

گل‌های منچسترسیتی در ماه دسامبر

گل اول نیوکسل توسط ایساک در دقیقه 37

گوگل می‌خواهد با هوش مصنوعی، دنیای فیزیکی را شبیه‌سازی کند

سامسونگ به‌طور رسمی تاریخ معرفی سری گلکسی S25 را اعلام کرد

لوکس‌ترین توالت‌ عمومی جهان با تزئینات مجلل در چین/ تصاویر

گل دوم الهلال به الاتحاد توسط مارکوس لئوناردو

تمامی برندگان سوپرجام اسپانیا از سال 1982 تا 2024

اصالت بازیکنان تیم ملی فرانسه؛ از ام باپه و شوامنی کامرونی تا گریزمان پرتغالی

گل‌ها و مهارت‌های محمد صلاح در سنین نوجوانی

آشنایی با هارالد بور، فوتبالیست و ریاضی‌دان دانمارکی؛ از گلزنی در المپیک تا دکترای ریاضیات

دبل بنزما؛ گل دوم الاتحاد به الهلال

ناراحتی در باشگاه مینه‌را؛ هدایای رئال را دزدیدند!

گل مردود بنزما؛ الهلال 2-2 الاتحاد

جواد خیابانی در گفتن جملات قصار، پدیده است!

مقایسه فالوورهای اینستاگرام رونالدو، مسی و نیمار؛ چه کسی محبوب‌تر است؟

مقبرۀ 4 هزارسالۀ «پزشک-جادوگر» فرعون کشف شد

ایسوس پیشرفته‌ترین مودم و روترهای دنیا را معرفی کرد

این ربات پیشرفته با نور خورشید شارژ می‌شود و استخر را تمیز می‌کند!

ایده فیلم Her در دنیای واقعی؛ این گجت هوش مصنوعی را در گوش شما قرار می‌دهد

وقتی یهو یادت میاد بز نیستی!

مهندسین برق در چنین ارتفاعاتی کار می‌کنند!

وقتی کوسه برای شکار تا لب ساحل جلو میاد!

شکار ماهی توسط پرندگان با استفاده از بال‌های خاص

وقتی رکورد پرواز موشک کاغذی شکسته میشه!

اعتراف تلخ از زبان آیت الله جوادی آملی

«گوریل انگوری» را کدام صدای ماندگار برای ایرانی‌ها زنده کرد؟

ساعت نوستالژیک کامران نجف‌زاده در «برمودا» پربازدید شد

تلاش تلویزیون برای آشتی با مخاطب به بهانه بازگشت «جناب خان»

بهترین و بدترین لحظه‌های مراسم گلدن گلوب 2025

خوانندگی جدید داریوش فرضیایی پربازدید شد

ایلان ماسک به دنبال خرید لیورپول است!

وینگر کره‌ای مورد توجه آرسنال برای جانشینی ساکا!

کاپیتان پرسپولیس سورپرایز شد!

ناپولی دروازه‌بانش را با کالیاری عوض کرد!

گل اول الاتحاد به الهلال توسط کریم بنزما

کاپیتان سابق پرسپولیس در نیکا پارس

رقابت سپاهان و استقلال برای جذب احمدی