آریا جوان

آخرين مطالب

فلوراید تراپی؛ گمشده بهداشت دندان نگاه سیاسی

فلوراید تراپی؛ گمشده بهداشت دندان
  بزرگنمايي:

آریا جوان - پوسیدگی دندان، بزرگ‌ترین و وسیع‌ترین بیماری غیر واگیر بین بیماری‌ها در کل دنیا است. با توجه به بالا بودن هزینه‌های درمان، طبق گفته متخصصین حوزه دهان و دندان پیشگیری برای مردم و دولت بهتر و ارزان‌تر است. همچنین، استفاده از «وارنیش فلورایدتراپی» اقدامی است که 25 تا 75 درصد پوسیدگی دندان‌ها را کاهش می‌دهد.

سال‌ها است که ایمپلنت‌های دندانی، کامپوزیت ولمینیت جایگزین دندان‌های مصنوعی متحرک و روکش‌های دندانی سابق شده‌اند. همین پیشرفت‌های علم دندان‌پزشکی باعث شده تا در پس ذهنی بسیاری از افراد جامعه راه‌های درمان این عضو بدن آسان جلو کند. اما غافل از آنکه عضو جایگزین هیچ زمانی نمی‌تواند کارایی عضو و اندام واقعی بدن را داشته باشد. طبق آخرین پژوهش‌های حوزه دندان‌پزشکی که در سال 95 انجام‌شده، مشخص‌شده است، شاخص پوسیدگی دندان ایرانی‌ها 1.84 است. این درحالی‌که طبق گفته علی تاجرنیا، دندان‌پزشک و رئیس هیئت‌مدیره جامعه دندانپزشکی ایران: «الان کشور‌های اسکاندیناوی، شاخص پوسیدگی دهان و دندان به صفر رسیده است.» موضوعی که شرایط کنونی کشور بسیار از آن دور است. در همین راستا رضا یزدانی دبیر شورای آموزش دندانپزشکی و تخصص وزارت بهداشت گفت: «دوازده‌ساله‌ها حداقل دو دندان پوسیده یا پرشده دارند. همچنین، کودکان پنج‌ساله این تعداد، بیشتر از پنج عدد است.»
جایگاه بهداشت دهان و دندان در ایران
«DMFT» شاخصی است که تعداد دندان‌های پوسیده، کشیده و یا پرشده را نشان می‌دهد. طبق آخرین پژوهش‌های حوزه دندان‌پزشکی که در سال 95 انجام‌شده، مشخص‌شده است، شاخص پوسیدگی دندان ایرانی‌ها 1.84 است. در همین راستا، رضا یزدانی دبیر شورای آموزش دندانپزشکی و تخصص وزارت بهداشت خرداد ماه در مصاحبه‌ای گفت: «بیش از سه میلیارد نفر دندان پوسیده در دنیا دارند که درمان نشده است. کشور ما نیز از این قاعده مستثنی نیست. پوسیدگی دندان در میان افراد بزرگ‌سال بالای پانزده سال مشاهده می‌شود که با توجه به رده سنی درصد آن متفاوت است. شاخص پوسیدگی دندان در دوازده‌ساله‌ها عدد دو را نشان می‌دهد. یعنی حداقل دو دندان آنها پرشده یا پوسیده است. در بین کودکان پنج‌ساله که دندان‌های شیری دارند، عدد این شاخص بیشتر از پنج است. البته باید توجه کرد که افراد اگر بهداشت دهان و دندان را رعایت کنند، مشکلی برای آنها پیش نمی‌آید.»
گزارش «خدمات بهداشتی و درمانی دهان و دندان در ایران؛ چالش‌ها و راهکارها» مرکز پژوهش‌های مجلس تأکید دارد که درمان‌های دندان‌پزشکی همیشه جزو گران‌ترین درمان‌ها میان تمام بیماری‌های مزمن هستند و بار اقتصادی زیادی هم بر افراد و هم بر سیستم‌های مراقبت بهداشتی تحمیل می‌کنند. پس برای ارتقای سلامت دهان و دندان سه بُعد بهداشت و پیشگیری، درمان و آموزش را باید در نظر گرفت. در جای دیگر این گزارش آمده است، یکی از چالش‌های حوزه بهداشت و پیشگیری، ناکافی بودن منابع انسانی مربوط به حوزه بهداشت و پیشگیری در مدارس است. موضوعی که می‌تواند به‌سادگی بخش عمده پوسیدگی دندان در کشور را کنترل کند. به همین منظور برای کنترل و کاهش پوسیدگی تعداد دندان‌های پوسیده دانش‌آموزان زیر چهارده سال و در راستای اجرای برنامه «تحول نظام سلامت» وزارت آموزش‌وپرورش در سال 93 با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، اولین مرحله «وارنیش‌فلورایدتراپی» را در مدارس ابتدایی کشور آغاز کرد. این اقدام باهدف کاهش شاخص پوسیدگی دندان در این محدوده سنی از 2.9 به شاخص عدد یک بود.
وارنیش فلورایدتراپی چیست و چه کارایی دارد؟
دو شیوه «سامان‌مند» یا «سیستمیک» و «موضعی» برای انجام فلورایدتراپی وجود دارد. در شیوه سامان‌مند، فلوراید به آب آشامیدن، نمک یا شیر اضافه می‌شود. شیوه‌ای که متدوال نیست و کارایی زیادی ندارد. اما شیوه موضعی رواج بیشتری دارد. در این روش فلوراید در خمیردندان، به صورت دهان‌شویه و به صورت «وارنیش» در دسترس افراد قرار می‌گیرد. باید توجه کرد که تصوری در بین مردم وجود دارد که با بالا رفتن سن، باید پوسیدگی دندان اتفاق بیفتد. تحقیقات حوزه دندان‌پزشکی ثابت کرده است، با انجام وارنیش فلورایدتراپی حدود 25 تا 45 درصد از پوسیدگی دندان کنترل می‌شود. چون فلوراید در استخوان‌ها و دندان‌های در حال رشد کودکان جمع می‌شود و مینای دندان آنهای را قبل از پیدایش مقاوم می‌کند. به بیان جزئی، فلوراید‌تراپی مواد معدنی مینای دندان را با فلوراید ترکیب می‌کند و مقاومت دندان‌ها را در مقابل اسید تولیدشده توسط میکروارگانیسم‌های پلاک میکروبی دهان را بالا می‌برد.
بنابر توضیحاتی گفته‌شده و با توجه به اهمیت حفظ دندان افراد می‌توان نتیجه گرفت، پیشگیری همواره از اهمیت بالاتری به نسبت درمان برخوردار است. به همین منظور، باید برای حفظ دندان از کودکی اقدام کرد. رحمانعلی طاهری رئیس گروه سلامت دهان و دندان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، پیش‌تر اظهار کرده بود: «شاید بزرگ‌ترین کمک به بهبود سلامت دندانی کودکان در سرتاسر دنیا، کشف و کاربرد فلوراید به‌عنوان یک اقدام پیشگیری از پوسیدگی باشد. در طرح ارتقای سلامت دهان و دندان دانش‌آموزان تا سال 98 حدود هفت میلیون دانش‌آموز تحت پوشش خود قرار داده است. باید توجه کرد که اجرای متوالی این طرح، در دو نوبت در سال و به‌طور متوسط هر شش ماه یک‌بار برای دانش‌آموزان مؤثر است. همچنین، 35 تا 70 درصد از پوسیدگی دندان پیشگیری می‌کند.» همچنین، سید محمود واعظ پور سرپرست مرکز بهداشت شهرستان یزد به ایرنا گفت: «این روش به‌ویژه برای کودکان مفید است، زیرا دندان‌های آنها را به‌طور مؤثری محافظت می‌کند و احتمال بروز پوسیدگی در آنها کاهش می‌یابد.»

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/1436029/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نصب پرچم و کتیبه در حرم امیرالمومنین علی(ع)

شنیدن صدای آرامش بخش یک پرنده

پرنده‌ ای که نوکش از خودش بلندتر است/ ویدئو

تلاش گلزار برای کمک به شرکت‌کننده «پانتولیگ»

خاطره بازی با سیمرغی که نیکی کریمی گرفت

کامبک طلایی زیدان به مستطیل سبز

درباره زوج طارمی در فینال سوپرجام چه نوشتند

عربستان بی‌خیال وینیسیوس نمی‌شود!

رکورد طارمی در پرتغال شکسته می شود؟

واکنش اسکوچیچ به عکس عجیبی که از او گرفته شد

کسب سهمیه تاریخی اسکی روی آب ایران برای مسابقات ورلدگیمز چین

رکورد تاریخی در پلاس لیگا با حضور ستاره ایرانی

جدال حساس تیم های دوم و سوم جدول در لیگ برتر بانوان

مودریچ آماده تمدید قرارداد در چهل سالگی

رونالدو برای ماندن در النصر یک هم‌تیمی خاص می‌خواهد

استقلال به دنبال معاوضه گلر

پیشنهاد جدید استقلال به موسیمانه برای دریافت پول

قهرمان پارالمپیکی که با جوایزش برای پدرش تریلی خرید

نخست‌وزیر عراق وارد تهران شد

روایت فرزند شهید کاظمی از روزی که حاج‌ قاسم سرزده به منزل حاج‌ احمد رفت

درخواست یک نماینده از قالیباف؛ چرا به بی‌احترامی به خودتان تذکر جدی نمی‌دهید؟

شعارهای مردم قم هنگام ورود رهبر انقلاب؛ اباالفضل علمدار، خامنه‌ای نگهدار

اعضای کمیسیون عمران با رئیس جمهور دیدار کردند

قرائت آیاتی از کلام‌الله مجید در ابتدای دیدار مردم قم با رهبر انقلاب

لایحه عفاف و حجاب در مجلس حاشیه‌ساز شد

سخنگوی کمیسیون اصل 90 مجلس: استیضاح وزرا درحال حاضر به صلاح نیست

رئیس اسبق صداوسیما: حلّ مسائل کشور، در گروِ «تصمیم سخت» و «انقلابِ در حکمرانی» است

تحلیل ظریف درباره شخصیت ترامپ در دوره دوم و نوع کنش‌گری ما با دولت جدید آمریکا

مایکروسافت با شبیه‌سازی گوگل در بینگ، کاربران را فریب می‌دهد

نسل جدید تبلت‌های لنوو در نمایشگاه CES 2025 معرفی شدند

4گوشه دنیا/ کشف تاریخی یک کشاورز هنگام کاشت درخت گیلاس

چگونه می‌توانیم بفهمیم در ورزش افراط می‌کنیم؟

تکنیک‌های تازه خواب‌درمانی برای افزایش میل‌ جنسی؛ چگونه کاربری تخت‌خواب خود را دوگانه کنیم؟

چرا واقعیت‌­ها را نمی‌پذیریم؟

4 علت اصلی افسردگی چیست؟

ضرورت شناسایی کودک درون

پدران باید «رفیق» پسرشان باشند؟/ پسران در چه دوره‌ای بیشتر به «پدر» نیاز دارند؟

ستاره‌بازی نماوا؛ دستمزدهای نجومی با سریال‌های ضعیف!

بازتاب نقد مهران مدیری و ماجرای بهرنگ علوی در فضای مجازی

استارت ذوبی‌ها برای نیم‌ فصل پرقدرت

انگلیس شیفته ایساک: او در اروپا بهترین است

بیانیه فدراسیون کوهنوردی در خصوص مصدومیت بانوی ملی پوش یخنوردی

بارسلونا را مضحکه فوتبال دنیا کرده‌اند!

جایگزینی افتتاحیه صنعتی با سنتی!

جدال مدعیان برای صعود به مرحله نیمه نهایی لیگ ووشو

مدیری جوان برای سرپرست کاروان جوان؛ تصمیم امیدوارکننده در ورزش

برترین‌های عمر مرموش در بوندسلیگا

لحظه به لحظه با نقل و انتقالات زمستانی

چراغ سبز مس رفسنجان برای جدایی فرشید باقری

جلسه مهم یحیی با مدیران فولاد پیرامون شایعات