آریا جوان

آخرين مطالب

خاطره یک مستندساز از دیدار با حاج قاسم سلیمانی اجتماعی فرهنگی

خاطره یک مستندساز از دیدار با حاج قاسم سلیمانی
  بزرگنمايي:

آریا جوان - مهر / امیر عسکری مستندساز با اشاره به مستندهایی که درباره شهید قاسم سلیمانی ساخته است، عنوان کرد که نباید شخصیتی دست نیافتنی از شهید ارائه کنیم.
 امیر عسکری مستندساز حوزه مقاومت در گفتگو درباره آثاری که درباره شهید قاسم سلیمانی ساخته است، عنوان کرد: من سال 1386 به عنوان نیروی پاره وقت بنیاد حفظ آثار و نشر آثار دفاع مقدس فعالیت می‌کردم. کار من جمع‌آوری اسناد دوران دفاع مقدس و مصاحبه با رزمندگان و والدین شهدا بود. سال 95 وارد حوزه مستند شدم و اولین کاری که ساختم درباره شهید حسین بادپا بود که در سوریه شهید شد و پیکر ایشان همچنان مفقود است. نام این مستند «مثل حسین، مثل بادپا» است. پس از آن من مستند «سرباز روز نهم» را درباره شهید مصطفی صدرزاده ساختم.
وی درباره ساخت اولین مستند درباره حاج قاسم سلیمانی بیان کرد: سال 94 که حاج قاسم شهید شدند من مستند «راز خوشبختی» را ساختم که این مستند تشییع شهید قاسم سلیمانی به روایت خودشان است. ما یکسری صوت و سخنرانی از شهید داشتیم که این صداها را با تصاویری از مراسم تشییع ادغام کردیم تا جایی که پس از انتشار مستند برخی به من گفتند که احساس کردند شهید سلیمانی خودشان مراسم تشییع را روایت کرده‌اند.

آریا جوان


این کارگردان درباره مستند «شبی که طوفان شد» توضیح داد: مستند «شبی که طوفان شد» درباره نقش شهید قاسم سلیمانی به عنوان فرمانده لشگر 41 ثارالله در عملیات والفجر 8 است. پس از این نیز مستند «بصره در تیررس» را ساختم که درباره حضور حاج قاسم در عملیات کربلای 5 است. مستند «شبیه قاسم» نیز درباره شهید پورجعفری است که افسر همراه و معاون هماهنگ کننده میدانی حاج قاسم بود. پس از آن مستند « عیدوک » را ساختم که سال گذشته در جشنواره « سینماحقیقت » نامزد شد و جایزه دریافت کرد. مستند « عیدوک » روایت بخشی از زندگی و مواجهه بزرگ‌ترین شرور جنوب شرق کشور عیدوک بامری با حاج قاسم سلیمانی است. مستند «تو به کوچ عادت داشتی» هم پرتره حاج قاسم از کودکی تا پایان جنگ را روایت می‌کند.
وی از ساخت یک مجموعه مستند خبر داد و گفت: درحال حاضر مشغول ساخت یک مجموعه 16 قسمتی به نام «لشکر سلیمان» هستیم که تاریخ شفاهی نقش حاج قاسم از زمان ورودش به سپاه پاسداران تا پایان جنگ است. این مجموعه کلی گویی ندارد و به جزییات دقیقی می‌پردازد. در این مستند ما به نقش شهید از عملیات کرخه، عملیات طریق القدس ، عملیات فتح المبین تا سال 61 و پایان جنگ پرداخته‌ایم. یعنی 8 سال دفاع مقدس را در این 16 قسمت مرور می‌کنیم.
این مستندساز تاکید کرد: پس از اتمام این مجموعه مستند قصد دارم وارد نقش شهید قاسم سلیمانی در جنوب شرق کشور شوم و پس از آن به نقش ایشان در کشورهایی مانند سوریه و … بپردازم.

آریا جوان


عسکری با اشاره به اینکه نباید شخصیتی دست نیافتنی از شهید ارائه کرد، گفت: مکتب شهید قاسم سلیمانی بر این مبنی است که چیزی را روایت کنیم که وجود دارد و چیزی بر آن اضافه نکنیم. ما امروز باید نیاز جامعه را بسنجیم و نیاز جامعه ما به قهرمان است نه قهرمان سازی. به طور مثال اگر به جوان دهه هشتادی امروز بگوییم که حاج قاسم ساعت 12 شب به خانه می آمده و می‌خوابیده است. ساعت 3 و نیم شب نماز شب، نماز صبح، زیارت جامعه و زیارت عاشورا می خوانده و پس از آن تا ساعت 12 شب فعالیت می کرده است، جوان حس می‌کند که دست یافتن به مسیر حاج قاسم سلیمانی نشدنی است. درواقع ما باید به جوانان امروز بگوییم که حاج قاسم در بچگی و نوجوانی بسیار بازیگوش بوده است. او شخصی بوده است که روی ناموس مردم حساس بوده و …. اگر آن چیزی که هست درست روایت شود جوانان با این شخصیت همذات پنداری می‌کنند.
وی در بخش دیگری از این گفتگو درباره دیدارش با شهید قاسم سلیمانی توضیح داد: من سال 92 وقت ملاقاتی از حاج قاسم گرفتم تا با ایشان درباره شهیدی در عملیات والفجر 8 مصاحبه کنم. ما برای مصاحبه به تهران رفتیم اما ایشان کاری برایشان پیش آمده بود. به ما زنگ زدند و گفتند که حاج قاسم عذرخواهی کرده است و گفتگو را باید به زمانی دیگر موکول کنیم. ما نیز به کرمان برگشتیم. هفته بعد دوباره با ما تماس گرفتند و گفتند که حاج قاسم گفته‌اند چون بچه‌ها یک بار زحمت کشیدند و به تهران آمده‌اند این بار من هزینه رفت و آمدشان را پرداخت می‌کنم. ما در تهران خدمت ایشان رسیدیم و یک ساعت و 10 دقیقه برای ما صحبت کردند. زمانی که می‌خواستند بروند به من گفتند که آقای عسکری همه شهیدان عزیز بودند. اگر می‌خواهی لشکر 41 ثارالله را معرفی کنی، باید استاد این لشکر را معرفی کنی که شهید علی ماهانی است. در آن دیدار هدیه‌ای هم به من و تصویربردار دادند که بسیار باارزش است.

آریا جوان


این مستندساز ادامه داد: یک بار با بچه‌های فرهنگی کرمان درخواست دادیم که با حاج آقا دیدار داشته باشیم و در بیت الزهرای کرمان با حاج قاسم دیدار کردیم. ما در آن سال‌ها جلسه‌ای داشتیم که هر چهارشنبه شب سر خاک شهیدی جمع می‌شدیم و یکی از همرزمان شهید درباره او برایمان صحبت می‌کرد. در آن جلسه از ما پرسیدند که این جلسات تا ساعت چند طول می‌کشد؟ ما گفتیم که تا ساعت 12 - 1 شب. حاج آقا در آن دیدار خاطره‌ای برایمان تعریف کردند که روزی پیش حضرت آیت الله دستغیب رفته و گفته بودند که گاهی جلسات جنگ تا نیمه شب طول می‌کشد و باعث می‌شود در نماز صبح ما چند دقیقه تاخیر ایجاد می‌شود، این مساله اشکالی ندارد؟ ایشان گفته بودند که اگر این جلسات در نماز شبتان هم تاخیر ایجاد کند، اشکال دارد.
عسکری در پایان صحبت‌هایش تاکید کرد: اگر یک خانم یا آقایی با پوششی متفاوت نسبت به بچه مذهبی‌ها سراغ حاج قاسم می‌رفت ایشان ابتدا برای او وقت می‌گذاشت و بعد برای ما، زیرا معتقد بودند که نباید آن جوان را ناراحت کنند.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/1436118/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

افزایش چشمگیر همکاری تلگرام با دولت‌ها برای اشتراک‌گذاری اطلاعات کاربران

مازیار لرستانی: فکر می کردم اولین کت و شلوارم مربوط به دامادیم باشه!

واکنش حسن فتحی به حواشی تبلیغ سریال «ازازیل»: من بی‌خبر بودم!

قانون معافیت مالیاتی بر ارزش افزوده به تصویب رسید

نگرانی از بروز «پنالتی گیت» در رئال مادرید

توکلی: بعد از 15 سال نباید زور بزنم که خودم را ثابت کنم

واکنش انوشیروانی به قطع همکاری با نواب نصیرشلال

نگاهی به 5 بخت قهرمانی تنیس آزاد استرالیا

علی نظری جویباری: برای پست کارشناس در انتخابات ثبت نام کردم

جانشین تونی کروس از آتالانتا می‌آید!

پتروشیمی خلیج فارس نماینده جدید خود در باشگاه استقلال را معرفی کرد

رد درخواست خیبر از سوی پرسپولیس

سقوط پرسپولیس در رنکینگ آسیا

موثرترین ویژگی ها روی عزت‌نفس

بلوغ؛ از خانه تا جامعه

نقدعلی درباره علت عصبانیتش در مجلس توضیح داد

توضیحات سخنگوی هیئت رئیسه مجلس درخصوص قانون حجاب؛ جمع بندی شعام تاخیر در ابلاغ بود

عضو هیات رئیسه مجلس: شاید استیضاح همتی منتفی شود

آخرین صوت باقی مانده از شهید حاج احمد کاظمی پیش از سقوط هواپیما

علت عملیات روانی اخیر از زبان رئیس سازمان انرژی اتمی؛ نمی‌خواهند ایران از مزایای برجام در سال دهم بهره‌مند شود

فیلم سینمایی «میرو» نماینده سینمای ایران در جشنواره بین‌المللی داکا

مادر شهیدان «اکبری» دعوت حق را لبیک گفت

امکان ثبت شکایت از تماس‌های صوتی ارزش افزوده تبلیغاتی فراهم شد

آیفون SE 4 و آیپدهای جدید «تا ماه آوریل» عرضه می‌شوند

سقوط بهمن در دره «لیتل کاتن وود» واقع در آمریکا

فریب دادن مخاطب به شیوه دلال‌های اینستاگرام

گوناگون/ قلعه‌ای که موزه شد و ناپلئون به نام خود زد

شما به من دروغ گفتین!

چهره قربان و سوجان در پشت صحنه سریال

کنایه تلویحی داریوش کاردان به چهره‌هایی چون محمدرضا گلزار

مصاف سابریست‌های ایران با برترین‌های جهان در تونس

انوشیروانی: بدهی به پیمانکار سابق فدراسیون 25 میلیارد است

خرید نیوزیلندی تیم هوادار در تست‌های پزشکی

آغاز جنگ جهانی بر سر توپ طلای 2025

لیورپول چشم به راه اوسیمن؛ داروین در لیست خروج!

یک سال سخت منتظر والیبال ایران

آخرین نشست کمیسیون ورزشکاران کمیته ملی پارالمپیک برگزار شد

تلاش استقلال برای فسخ قرارداد مهاجم خارجی

افزایش زیان انباشته ذوب‌آهن به 300 میلیارد تومان

بازگشت جو جویس به رینگ

برخی از علائم استرس در نوجوانان

واکنش محسن به برخی اظهارات بعد از فوت مرحوم هاشمی؛ رحلت آیت‌الله شوک‌آور بود

دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران وارد باکو شد

پزشکیان به همایش «گفت‌وگوی ملی درباره وفاق ملی» می‌رود

دیدار سفیر چین در تهران با مقام دولت دیدار کرد

سکونت اتباع خارجی در حریم پنج کیلومتری نیروگاه اتمی بوشهر ممنوع شد

مصوبات جدید مجلس؛ فرایند تذکر، سوال و استیضاح شهرداران تغییر کرد

رهبر انقلاب: کینه آمریکا نسبت به ایران کینه شتری است!

کاغذ دیواری جدید ضد آب قابل شستشو ساده و شیک از کجا بخریم؟

ورود مجلس به موضوع معیشت و درمان ایثارگران/ سرانجام واردات خودرو برای جانبازان