آریا جوان

آخرين مطالب

پدران باید «رفیق» پسرشان باشند؟/ پسران در چه دوره‌ای بیشتر به «پدر» نیاز دارند؟ نگاه سیاسی

پدران باید «رفیق» پسرشان باشند؟/ پسران در چه دوره‌ای بیشتر به «پدر» نیاز دارند؟
  بزرگنمايي:

آریا جوان - رابطه بین پدران و پسران در دوران بلوغ، از دوران کودکی شکل می‌گیرد. پدر باید راهنما و رهبر باشد، تا اگر فرزند با بحران‌هایی در طول زندگی خود مواجه شد، او را راهنمایی و حمایت کند و فرزند را رها نکند. در دوران بلوغ پسران نیازمند درک پدران خود هستند، زیرا آن‌ها در دوره‌ای قرار دارند که پدر نیز آن دوره را از سر گذرانده است. بنابراین، پدران باید روش‌های عبور از این دوره را به پسران خود آموزش دهند، تا از ایجاد آسیب‌ها در دوران بزرگسالی جلوگیری کنند.

دوران بلوغ، دورانی است که انسان با تغییرات جسمی زیادی مواجه می‌شود و این تغییرات جدید ممکن است با بحران‌ها و تجربیات جدید همراه باشد که فرزند چگونگی مواجهه با آن‌ها را نمی‌داند. پدران به عنوان والد هم‌جنس پسران و کسانی که خود دوره‌ای شبیه را گذرانده‌اند، می‌توانند راهنمای مناسبی برای آن‌ها باشند. این رابطه تعیین‌کننده چگونگی شکل‌گیری شخصیت پسران در آینده است.
جعفر اردبیلی روانشناس خانواده و مدرس بازنشسته دانشگاه، اظهار کرد: چند عامل برای تعریف رابطه میان پدر و پسر وجود دارد. اول اینکه در چه خانواده‌ای این ارتباط شکل گرفته است، آیا این خانواده سنتی، یا مذهبی، یا مدرن، یا سنتی مذهبی و... است؟ و نقش پدر در این وضعیت خانواده که یا خود آن را شکل داده است، یا از خانواده خود و همسرش به ارث برده است، متفاوت است. در حالت اول اگر خانواده مدرن باشد، با فرزندان رفیق می‌شوند؛ در حالت دوم اگر خانواده سنتی باشد، پدر در جایگاه نظارت و بالادستی است؛ در حالت سوم اگر خانواده مذهبی باشد، ترکیبی از جایگاه سنتی و مدرن است که آموزه‌های مذهبی نیز به آن اضافه می‌شود. آموزه‌های مذهبی از حالت سنتی نرم‌تر است و پدران با پسران در خانواده مذهبی بهتر از خانواده سنتی رفتار می‌کنند.
وی درباره نوع ارتباط میان پدران و پسران افزود: در هر صورت رابطه رفاقت بین پدر و مادر با فرزندان صحیح نیست؛ در رابطه رفاقتی، رفیق ممکن است او را در بحران‌ها رها کند اما رفیق بودن در رابطه پدران و پسران را می‌توان از دیدگاه نرم و دوستانه بودن مورد قبول قرار داد.
به گفته این رووانشناس، در دوران بلوغ مسائلی مانند هیجانات، عدم کنترل‌گری و... به وجود می‌آید، در این شرایط نباید پدر اعتراض فرزند در این شرایط را تشدید کند، زیرا او در حال تجربه شرایط جدیدی است و ما اگر در لحاظ سخت و جدید فرزند را درک نکنیم، او به سمت رفتارها، افراد و جامعه نادرست می‌رود که در نهایت منجر به خطا و دلزده شدن از خانواده می‌شود.
پسران از پدران خود چه می‌خواهند؟
این روانشناس نیازمندی‌ها و خواسته‌های پسران از پدران خود را تبیین کرد و گفت: هر کسی رابطه‎‌اش با فرد مقابل در زمان و مکان و شرایط خودش قرار داد، مثلا پدری که به صورت حرفه‌ای یک رشته ورزشی را دنبال می‌کند، رابطه مخصوص خودش را دارد، یا پدری که ماموریت‌های بلندمدت دارد و فرزندانش را کمتر می‌بیند، نوع رابطه‌ای دیگر دارد. رابطه درست به معنای یک نسخه واحد نمی‌توان تعریف کرد اما می‌توان گفت پسر نیازمند درک توسط پدر است، زیرا او در دوره‌ای قرار دارد که پدر نیز آن را گذرانده است. پسر می‌خواهد پدر روش عبورش از این مسیر را به او آموزش دهد.
اردبیلی در ادامه تصریح کرد: رابطه صحیح از فهم صحیح در موقعیت برمی‌آید، برای مثال بستگی دارد فرزند، فرزند چندم یا تک فرزند است که هرکدام بحران‌های ویژه خود را به همراه دارد، بنابراین نسخه واحد نداریم. بهترین روش برای مواجهه با این وضعیت، داشتن یک مشاور کودک است تا بتوانند رابطه بهتری شکل دهند و باید خانواده از مشاور کمک بگیرد. به دلیل آن که، حتی اگر تشویق و همدلی غیرمنطقی باشد، آینده فرزند را تحت تاثیر قرار می‌دهد.
بیشترین نیاز پسران به پدران در دوران بلوغ
وی در ادامه وجود همه آسیب‌های شخصیتی در بزرگسالی را بدنبال سال‌های نوزادی، کودکی و نوجوانی عنوان کرد و گفت: همه آن‌چه در بزرگسالی شکل می‌گیرد، از کودکی می‌آید. بعد در آینده به دنبال جبران و ... آن‌ها هستیم، بنابراین بسیار باید مراقبت کرد. چند نمونه آسیب، مانند پسری که نتوانسته رابطه مناسب با پدر خود داشته باشد، او به مادر پناه می‌برد که شخص درستی برای پاسخگویی به نیاز او نیست، برای مثال در وضعیت بلوغ و تغییرات جسمی، مادر نمی‌تواند او را راهنمایی کند. در این وضعیت مادر از راهنما تبدیل به دلسوز می‌شود و پدر دشمنی که به ما کمک نکرد. در بزرگسالی به دنبال جبران این شرایط در نوجوانی خود هستند و در همه شرایط بزرگسالی نیز به مادر خود پناه می‌برند. در کودکی هر چه نقش شد، در سنگ نقش شده است. روابط پدر و پسر در دوران بلوغ تنظیم می‌شود و اگر این اتفاق نیفتد دیگر تنظیم روابط آن‌ها بسیار سخت است. در این دوره فرزندان در اختیار افراد نابخرد و نادان سپرده می‌شوند و او آن‌چه را نمی‌داند و نمی‌تواند به پدر بگوید برای مثال از دوست هم‌سنش راهنمایی می‌گیرد و به مادر نیز نمی‌تواند بگوید.
من هم یک انسان هستم
وی ادامه داد: پدر باید اشتباهات خود را بیان و قبول کند و سپس به پسر خود بگوید من هم یک انسان هستم که ممکن است در زندگی خود اشتباه کنم. اگر پدر همیشه بگوید همه رفتارهای من درست است و اشتباه نمی‌کنم، پسر نیز اذعان به اشتباه را یاد نمی‌گیرد. پس پدر باید بررسی اشتباهات را از خود شروع کند و نه فرزند، او در مرحله اول خطاها و کاستی‌ها را ببیند؛ در مرحله دوم باید تلاش کند تا دانش ایجاد یک ارتباط صحیح را بیابد، که یا با مطالعه عمیق از منابع معتبر و یا با کمک مشاور می‌تواند راهنمایی بگیرد و آموزش ببیند. هر کس باید بر اساس شرایط خود کمک بگیرد.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/1437480/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سقوط وحشتناک یک پرادو در دره به دلیل بی احتیاطی

شفق قطبی از نگاه ایستگاه فضایی بین المللی

4گوشه دنیا/ قتل 12 نفر در رستوران تمامی جشن‌ های سال نو مونته‌نگرو را لغو کرد!

بازپخش فیلمی زیرخاکی با بازی ابوالفضل پورعرب و شیوا خنیاگر

تام فورد چرا با جهان مد خداحافظی کرد؟

دهمین پیروزی متوالی یاران کریمی در لیگ برزیل

یزدانی قهرمان مسابقات 1000 امتیازی تنیس شد

اصرار یوونتوس به جذب رونالد آرائوخو مدافع اروگوئه‌ای بارسلونا

تمرینات سنگین احمدرضا عابدزاده در سن 58 سالگی

ریتینگ تیم منتخب هفته هفدهم بازی FC 25 با حضور گیوکرش، کرکز و مارتینز

نیازمند: تعطیلات نیم فصل کوتاه بود!

لیست خرید ناپولی در صورت جدایی کواراتسخلیا: ژگرووا، کیه‌ زا، فراتزی و پلگرینی

بایرن مونیخ با چه شرایطی، قرارداد لروی سانه را تمدید خواهد کرد؟

مخالفت ناپولی با پیشنهاد معاوضه خویچا کواراتسخلیا و میلان اشکرینیار

وست هم به جمع علاقه‌مندان به جذب مارکوس رشفورد اضافه شد

اسکار مارمولک/ این قسمت: دزدیدن تخم مرغ

کنایه محمد هاشمی به استیضاح کنندگان

خودکشی جاسوس سوئیسی در زندان سمنان

دعوای ما با آمریکا به خاطر اسلام است

اقدام فوری تهران قبل از آمدن ترامپ برای بازپس گیری 25 میلیون بشکه نفت از چین

آتش سوزی لس‌آنجلس، رای‌گیری اسکار را به تعویق انداخت

خانواده شهدا و ایثارگران حامی نظام و ولایت هستند

توضیح روابط عمومی بنیاد شهید و امور ایثارگران درباره اظهارات منسوب به رئیس این بنیاد

هوش مصنوعی گراک احتمالاً به‌زودی به حالت «دیوانه‌وار» مجهز می‌شود

4گوشه دنیا/ جنایتکار حبس ابدی آمریکایی درخواست اعدام کرد!

وضعیت حقوق کارگران خارجی در امارات

رزمندگان چطور از خاک ریزها عبور کردند؟

رفتار عجیب سه یوزپلنگ در کنار محیط بان!

4گوشه دنیا/ محاکمه دزد 77ساله‌ آمریکایی کفش‌های جادوگر شهر اُز!

با پول جلوی ابوذر رو بگیر!

سخن بزرگان/ بیهوده‌گویی نکنیم

خسارت های سنگین آتش‌سوزی در لس‌آنجلس

نظر کارگردان فیلم «مجنون» درباره افرادی که در سوریه قدرت گرفتند!

ساخت فصل جدید «مهیار عیار» بخاطر علاقه مخاطب

اعلام نامزدهای انجمن کارگردانان آمریکا

از معرفی 33+4 فیلم جشنواره فجر تا اختصاص یک بخش ویژه

فیلم های تلویزیون برای امروز و فردا/ «مارمولک» را در شبکه 4 ببینید

تابلوی معروف هالیوود در آتش سوخت؟

سپاهان: کاوه و آقایی‌پور هیچ‌جا نمی‌روند

مذاکره جدی پرسپولیس برای اولین خرید

تمایل گل‌محمدی به بازگشت به پرسپولیس تایید شد

یحیی نه، مطهری در اولین عکس فولاد!

سبک کاری توماس توخل خوراک تیم های ملی است!

سرمربی زنان پرسپولیس: برای صعود تلاش می‌کنیم

تیشه‌گران سرپرست فدراسیون اسکی شد

سرمربی تیم فوتبال زنان چابک: برای مسوولان شیراز متاسفم!

پاکدل: هدف ما موفقیت در ناگویاست؛ اسفند یک تورنمنت دیگر در تهران داریم

استقلال برای جذب قلی‌زاده نامه داد

ترس از باختن و ارتباط آن با اعتماد به نفس کودکان

تبریک سفارت ایران در بیروت به رئیس‌جمهور جدید لبنان