آریا جوان

آخرين مطالب

نماینده ویژه رئیس جمهور: اگر با آمریکا مستقیم مذاکره کنیم شاید دو سه ماهه به توافق برسیم نگاه سیاسی

نماینده ویژه رئیس جمهور: اگر با آمریکا مستقیم مذاکره کنیم شاید دو سه ماهه به توافق برسیم
  بزرگنمايي:

آریا جوان - انصاف نیوز / نماینده‌ رئیس جمهور در هماهنگی اجرای سیاست‌های کلی توسعه دریامحور با بیان اینکه آمریکا می‌تواند پس از رفع تحریم‌ها در ایران سرمایه‌گذاری کند، گفت: اگر با آمریکا مستقیم مذاکره کنیم شاید دو تا سه ماه بعد از شروع مذاکرات بتوانیم به توافق برسیم.
علی عبدالعلی‌زاده، فعال سیاسی میانه‌رو در گفت‌وگویی در دفتر انصاف نیوز با تاکید بر ضرورت مذاکره‌ی مستقیم میان ایران و آمریکا گفت: برنامه‌ی دولت در این باره کاملا شفاف اعلام شده و آماده‌ی مذاکره هستیم. با شروع این مذاکرات میان دو کشور دست یافتن به توافق دو تا سه ماه زمان خواهد برد.
عبدالعلی زاده در بخشی از گفت‌وگوی تفصیلی خود با انصاف نیوز به مسائل مرتبط با ایران و آمریکا پرداخت و گفت: برنامه‌ی دولت در این باره شفاف است و با شفافیت اعلام شد که برای مذاکره آماده هستیم.

او ادامه داد: آمادگی ایران مشروط بر این است که ترامپ هم دغلکاری نکند. زرنگی در مذاکره طبیعی است و همه‌ی طرف‌ها به دنبال آن هستند اما دغل‌کاری یعنی وقتی که در مذاکره به این نتیجه می‌رسی که مجبوری امتیاز بیشتری بدهی زیر میز مذاکره بزنی.
آمریکا می‌تواند در ایران سرمایه‌گذاری کند
عبدالعلی‌زاده با بیان اینکه «کشورهای مختلف حتی خود آمریکا با رفع تحریم می‌توانند به ایران بیایند و سرمایه‌گذاری کنند»، گفت: شرکت‌های آمریکایی که البته شرکت‌هایی چند ملیتی هستند می‌توانند در ایران سرمایه‌گذاری و همکاری اقتصادی داشته باشند. برای نمونه صنعت نفت و گاز ایران صنعت جذابی برای آنها جهت سرمایه‌گذاری است.
او ادامه داد: در میادین مشترک انرژی در حال از دست دادن منابع هستیم. برای نمونه قطر با کمک شرکت‌های چندملیتی اروپایی و آمریکایی در حال پیشروی است و ما به دلیل تحریم‌ها نتوانسته‌ایم حق خود را بگیریم و ممکن است وضعیتی ایجاد شود که ما از 10 درصد این منابع استفاده کنیم و طرف مقابل 90 درصد.
نماینده‌ی رئیس جمهور در توسعه‌ی دریامحور گفت: پس از برجام همه‌ی کشورها را برای همکاری به ایران راه دادیم اما مانع آمریکایی‌ها شدیم و برای آنها این سوال و ابهام ایجاد شد که چرا آمریکا امکان حضور در ایران برای همکاری اقتصادی را ندارد؟!
او در ادامه گفت: البته تیم اوباما چندان این موضوع را رسانه‌ای نکرد و گفتند با برجام خطر نظامی ایران و دست یافتن این کشور به بمب هسته‌ای به تاخیر افتاد اما ترامپ وقتی با چنین وضعیتی مواجه شد اعلام کرد که برجام را پاره می‌کند و ما هم گفتیم که آن را آتش می‌زنیم. حالا هر دو طرف پشیمان هستند.
شمار قربانیان تحریم بیش از شهدا و جانبازان جنگ است
این فعال سیاسی میانه‌رو درباره‌ی آثار تحریم بر ایران گفت: شمار قربانیان تحریم بیشتر از شهدا و جانبازان جنگ تحمیلی است. تحریم عده‌ای را به فساد می‌کشاند و تبدیل به «کاسب تحریم» می‌شوند اما عده‌ای دیگر را هم می‌کشد، برای مثال آنهایی که به‌خاطر کمبود دارو جان خود را از دست دادند از این جمله هستند.
عبدالعلی‌زاده با بیان اینکه «تحریم فرصت توسعه را از کشور می‌گیرد»، گفت: همسایگان ایران در حال حرکت با سرعت بالا در مسیر توسعه هستند اما ما در محاصره‌ی تحریم باقی مانده‌ایم.
ما بیشتر از آمریکا از تحریم ضرر می‌کنیم
او ادامه داد: روشن است که بخشی از ضعف‌های ما به دلیل سوء‌مدیریت افرادی است که تحریم را بهانه می‌کنند اما بخش عمده‌ای از مشکلات ناشی از تحریم‌هاست و دست کم سرعت ما را در مسیر توسعه کم می‌کند. ما بیشتر از آمریکا از تحریم ضرر می‌کنیم.
عبدالعلی‌زاده در پاسخ به این سوال که «آیا آمریکا هم برای مذاکره تمایلی دارد؟»، گفت: ترامپ اعلام کرده که می‌خواهد مذاکره کند زیرا او به دنبال منافع ملی آمریکاست. اگر صرفا ایران تحریم شده بود شاید آن طرف هم نیازی به مذاکره احساس نمی‌کرد اما در شرایطی که علاوه بر ایران با روسیه و چین و دیگر کشورها هم از سوی آمریکا چنین مواجهه‌ای را شاهد هستیم رفته رفته در جهان جریانی شکل می‌گیرد که می‌‌توان به حذف دلار از مناسبات بین‌المللی منجر شود.
او با بیان اینکه «تحریم نتوانسته ایران، روسیه و دیگر کشورها را شکست دهد» گفت: تحریم‌ها همانطور که برای ما مشکلات ایجاد کرده برای طرف مقابل نیز می‌تواند مشکل‌ساز شود و برای مثال در بلندمدت پول آمریکا را از مناسبات بین‌المللی حذف کند و این هزینه‌ی بزرگی برای آنهاست. آمریکا برای جلوگیری از این ضرر حاضر به مذاکره است. و همین یک فرصت برای ایران است.
این فعال سیاسی میانه‌رو گفت: دو طرف مذاکره با هدف‌های مختلف خود برای حاضر شدن در آن آمادگی دارند. «برد ایران» در چنین مذاکراتی رفع تحریم است و «برد آمریکا» نیز جلوگیری از انزوای دلار. از طرف دیگر او به دنبال آن است که ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا نکند و ما هم با جستن از تحریم و یافتن شرکای اقتصادی تازه نفع خود را به دست می‌آوریم.
تغییر فتوای هسته‌ای به این سادگی‌ها نیست
او درباره‌ی برخی مباحث مطرح‌ شده درباره‌ی احتمال تغییر سیاست‌های هسته‌ای ایران گفت: ما فتوای رهبری را داریم که بر اساس آن ساخت سلاح‌های کشتار جمعی حرام است و تابع آن هستیم. تغییر فتوا هم به همین سادگی‌ها نیست. البته از دانش هسته‌ای می‌خواهیم استفاده‌ی کامل ببریم.
عبدالعلی‌زاده در پاسخ به این سوال که «آیا ایده‌ی مذاکره‌ی ایران و آمریکا شدنی است؟»، گفت: چرا نشدنی باشد؟ مذاکرات غیرمستقیم برای زمانی بود که می‌خواستیم با اروپایی‌ها مذاکره کنیم. اما در حال حاضر که ما از طرف شورای امنیت سازمان ملل تحریم نیستیم و از طرف آمریکا تحریم شده‌ایم منطقی است که به صورت مستقیم با این کشور مذاکره کنیم.
او با اشاره به برخی مخالفت‌ها با مذاکره با امریکا گفت: آنها باید بگویند که چرا مخالفت می‌‍‌کنید؟! ما پنج سال فرصت توسعه را از دست دادیم و بسیاری جان خود را از دست دادند و آنهایی که مانع تداوم برجام و باعث ایجاد زمینه برای حرکت ترامپ به سمت پاره کردن توافق شدند باید پاسخگوی آن باشند. در گذشته خطاهایی داشتیم و باید از آن درس بگیریم.
این تصور که در برابر کفار نباید دنبال «برد – برد» بود یعنی سیره پیامبر را قبول ندارید
این فعال سیاسی میانه‌رو با اشاره به تاریخ اسلام گفت: با هر کافری هم می‌توان صحبت کرد. پیامبر کدام کافر را تحریم کرد و با او حرف نزد؟! با ابوسفیان که بزرگ کفار بود هم گفت‌وگو داشت و خانه‌ی او را خانه‌ی امن اعلام کرد. چگونه درباره‌ی نماز، وضو، غذا خوردن و … به سیره‌ی پیامبر توجه می‌شود اما در اینجا فراموش می‌کنیم که صلح حدیبیه و پذیرفتن شروط طرف مقابل از سوی پیامبر هم سیره او بوده است؟!
او در ادامه افزود: گفت‌وگو و قرارداد باید مورد رضایت هر دو طرف باشد تا به تفاهم برسند. ابوسفیان آمریکای آن زمان بود. اگر این سیره پیامبر است چرا ما این مسیر را نرویم؟!
عبدالعلی‌زاده گفت: اگر از شکست در مذاکره می‌ترسید خودتان را قوی کنید اگر تصور می‌کنید که در برابر کفار نباید به دنبال «برد – برد» بود به معنای آن است که سیره پیامبر و صلح حدیبیه را قبول ندارید. در هر مذاکره‌ای همه‌ی طرف‌ها مجبور هستند که امتیاز بدهند.
این بار باید با مردم شفاف حرف بزنیم
او درباره‌ی توازن میان امتیازات رد و بدل شده در مذاکرات گفت: رفع تحریم و حرکت ایران به سمت توسعه وزنی به مراتب بیشتر از امتیازات دریافتی آمریکا در مذاکرات خواهد داشت.
این عضو دولت میانه‌رو چهاردهم گفت: برای نخستین بار باید با مردم در این باره شفاف حرف بزنیم. همواره پشت پرده تصمیم گرفتیم و تصمیم را برای مردم حاکم کردیم این بار اما باید با مردم حرف بزنیم و قانع‌شان کنیم.
او در این ارتباط تاکید کرد: بند به بند توافق را باید توضیح دهیم که چه امتیازاتی دادیم و گرفتیم تا مردم هم ببینند که امتیازات اخذ شده اهمیتی بیشتری داشته است.
به گفته‌ی علی عبدالعلی‌زاده، «اگر با امریکا مستقیم مذاکره کنیم شاید دو تا سه ماه بعد از شروع مذاکرات بتوانیم به توافق برسیم»

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/1442401/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

احتمال غیبت مهاجم جدید استقلال برابر شمس‌آذر

دستمال‌ های سفید و سوت‌ ها علیه بارسلونا

تمرین و ریکاوری پرسپولیس بعد از شکست تلخ

بگذارید نوزادان دستشان را بخورند چون جزو مرحله تکاملی آن‌ها است

سخنگوی دستگاه قضا: قاضی سومی مجروح نشده، فقط محافظ مجروح شده است

نگاهی به زندگینامه و سوابق قاضی شهید رازینی

واعظی: حمله گروه‌های رادیکال نباید باعث عقب‌نشینی رئیس‌جمهور از مواضع اصولی‌ شود

قاضی مقیسه که بود و چه پرونده‌های مهمی را بررسی کرد؟

واکنش دستیار رئیس جمهور به ترور دو قاضی دیوان عالی کشور

عبدالعلی‌زاده نماینده رئیس‌جمهور در اجرای سیاست‌های توسعه مکران

اجرای طرح پایش سلامت جامعه ایثارگری بنیاد شهید و امور ایثارگران تهران بزرگ

مهمترین نعمت برای فرزندان شاهد منتسب بودن به شهید است

وزیر ارتباطات: نظام اقتصاد دیجیتال به‌زودی ابلاغ می‌شود

خصوصی شدن آتش‌نشانی در لس آنجلس!

آسمان آمریکا نیمه‌ابری همراه با خرده‌های موشک؛ انفجار «استارشیپ» برای هفتمین بار!

منچستر انگلیس، بهشت سارقان تلفن همراه!

لیندا کیانی و آناهیتا افشار با 2 فیلم متفاوت در جشنواره فجر امسال

رضا عطاران چطور مشهور شد؟

آثار جشنواره فجر 43 را چه کسانی داوری می کنند؟

سکانسی که شهاب حسینی با سرش در اتاق را شکست!

پایان مهلت رای گیری اسکار 2025؛ شگفتی‌ها در راه است!

رئیس داوران جشنواره کیارستمی چه کسی است؟

سریال هایی جدید از پرویز پرستویی، شهاب حسینی و جواد عزتی

آغاز برنامه «سینما بانو» همزمان با جشنواره فیلم فجر

شمس آذر آشیانه عقاب برای جاه‌طلبانه‌ترین پرواز

سرپرست تیم هوادار: استفاده از VAR در بازی مقابل خیبر خرم‌آباد

حمایت دورتموند از شاهین؛ خبری از اخراج نیست

بازگشت بارسا به نوکمپ در شب ال‌کلاسیکو

گام مهم آفریقای جنوبی برای میزبانی فرمول یک

قاسمی‌نژاد از فولاد خوزستان جدا شد

انتقاد هادی رضایی از احکام والیبال نشسته

گل انفرادی زیبای فرانچسکو توتی به سمپدوریا در سال 2004

مبلغ عجیب انتقال واکر به میلان

ستاره تاندر به دنبال قرارداد رویایی در NBA

چند نکته مهم تربیتی درباره تربیت فرزندان

چند ایده بازی برای کودکان زیر 2 سال

گزارش صداوسیما از دستاوردهای سفر 3 روزه رئیس جمهور به روسیه و تاجیکستان

واکنش زیدآبادی به ترور «مقیسه» و «رازینی»

نامه ربیعی به رئیس جمهور: ما به اصلاحات سخت اقتصادی نیاز داریم

قوه قضائیه: فقط محافظ شهید رازینی مجروح شده است

ادعای بازداشت چندتن از کارکنان کاخ دادگستری و دیوان عالی کشور به دستور دادستان تکذیب شد

پزشکیان برای خسروپناه و حداد عادل حُکم زد

سکوت تعزیرات در برابر واردات انبوه آیفون‌های رفرش

نجات معجزه آسای جوان روس از یک اقدام جنون‌آمیز

قدرت آرواره های ببر در مقابل انسان واقعا شگفت انگیزه

4گوشه دنیا/ سرایدار مدرسه آمریکایی غذای بچه‌ها را مسموم می‌کرد!

«علت مرگ: نامعلوم»؛ بلوغ متفکرانه سینمای اخلاقی اصغر فرهادی

بغض الیکا عبدالرزاقی برای پدرش که در زلزله رودبار درگذشت

چرا «دیوید لینچ» کارگردان افسانه‌ای تاریخ سینما شد؟

روانخواه: بازی سپاهان و پرسپولیس برای شناخت قابلیت‌های تیم خیلی به ما کمک کرد