آریا جوان

آخرين مطالب

خطر زندگی بزک شده بلاگرها برای زندگی زوجین دختران

خطر زندگی بزک شده بلاگرها برای زندگی زوجین
  بزرگنمايي:

آریا جوان - خراسان / توئیتی در فضای‌مجازی پربازدید شده که نوشته: «به‌عنوان وکیل با 12 سال سابقه، قاطع می‌گم امروز مهم‌ترین عامل طلاق شبکه‌های اجتماعی است»؛ زوجین چطور این مسئله را مدیریت کنند؟ ​​​​​​
درباره تاثیر مثبت و منفی فضای‌مجازی و محتواهایی که در آن منتشر می‌شود بر روی زندگی زن‌و‌شوهرها، هیچ شک و شبهه‌ای نیست. شبکه‌های اجتماعی علاوه بر مطالب آموزشی و نکات مثبت آن، به دلیل تنوع و جذابیتی که دارد، ممکن است آثار بسیار خطرناکی بر روی شخص داشته باشد. به‌تازگی یک توئیت در شبکه‌های اجتماعی پربازدید شده که نوشته: «دیگه گذشت اون زمان که مهم‌ترین عامل طلاق اعتیاد و بیکاری بود. به‌عنوان وکیل با 12 سال سابقه قاطع می‌گم امروزه مهم‌ترین عامل طلاق شبکه‌های‌اجتماعی است. خیانت، ایجاد توقعات لاکچری نامعقول، روابط کور، ترویج بی بند و باری، فانتزی‌های نامتعارف و ده‌ها کوفت و زهر مار دیگر... هر چند نمی‌توان نقش اقتصاد نابهنجار را در فروپاشی خانواده نادیده گرفت اما اقتصاد بیمار بیشتر از آن چه دلیل طلاق باشد دلیل کاهش ازدواج است». با این حال، زوجین باید چطور تاثیر منفی شبکه‌های‌اجتماعی را در زندگی‌شان مدیریت کنند؟
دسته‌بندی دلایل طلاق به 2 دسته
اگر بخواهیم دلایل اصلی طلاق را طبقه‌بندی کنیم، باید به دو دسته کلی یعنی 1- فردی و 2- عوامل اجتماعی اشاره کنیم. مواردی همچون انتخاب اشتباه، اختلالات روانی و زناشویی، اعتیاد، نداشتن مهارت در زمینه‌های مختلف زندگی و ... از جمله دلایل فردی و مشکلات اقتصادی و فرهنگی، شبکه‌های اجتماعی، دخالت خانواده‌ها و ... به عنوان برخی از موارد اجتماعی موثر در افزایش آمار طلاق هستند. در ادامه اشاره کوتاهی درباره عوامل فردی طلاق و سپس به صورت اختصاصی‌تر درباره تاثیرات شبکه‌های اجتماعی و نحوه مدیریت آسیب‌های احتمالی‌اش خواهیم گفت.
مهم‌ترین عامل فردی در طلاق
مهم‌ترین عامل فردی که به‌نوعی بر روی ایجاد و تشدید سایر عوامل فردی و اجتماعی هم تاثیر مستقیم دارد، ضعف در مهارت‌های زندگی است. یکی از اصلی‌ترین علل بروز اختلاف بین زوجین، نداشتن آگاهی نسبت به مهارت‌های ده‌گانه زندگی است. وقتی زن و شوهر مهارت‌هایی از قبیل مهارت گفت‌وگو، مهارت حل مسئله، مهارت تصمیم‌گیری، مهارت کنترل خشم، مهارت همدلی و ... را بلد نیستند، نمی‌توانند مشکلات به وجود آمده را از روش‌های صحیح حل و فصل کنند؛ بنابراین روز به روز دامنه تعارضات آن‌ها گسترده‌تر شده و در نهایت بهترین راه‌حل را جدایی می‌بینند. اگر زن و شوهرها مهارت لازم را داشته باشند در پیشگیری و درمان اعتیاد، جلوگیری از دخالت خانواده‌ها، کاهش آسیب‌های مربوط به شبکه‌های اجتماعی‌ و ... موفق‌تر خواهند بود.
توصیه‌هایی به زوجین برای کاهش آسیب‌های شبکه‌های‌اجتماعی
وارد شدن فناوری به زندگی افراد اجتناب‌ناپذیر است و همان‌قدر که مفید است اگر به درستی استفاده نشود می‌تواند مضرات زیادی هم برای انسان به همراه داشته باشد. این فضا اگر به‌عنوان فرصت دیده شود می‌تواند فواید بسیاری برای کاربران آگاه داشته باشد. داشتن سواد رسانه و خودباوری نسبت به ارزش ها و هنجارهای بومی و فرهنگی می‌توانند از آسیب‌های جدی جلوگیری کند. بنابراین لازم است که همه کاربران به تفاوت موجود در دنیای مجازی و زندگی واقعى آگاه شوند و بدانند که نباید همه اطلاعات موجود در این بستر را باور کنند و تحت تاثیر آن قرار بگیرند. در ادامه چند نکته برای کاهش آسیب‌های مربوط به استفاده نادرست از این بستر بر روی زندگی زوجین را مطرح می‌کنیم.
1 مدیریت محتوا و زمان
وقتی یک زن یا شوهر بدون اینکه بدانند برای چه مدت و چه محتوایی را قرار است دنبال کنند، به راحتی در جذابیت‌های کاذب این فضا غرق شده و زمان زیادی را بدون دستاورد مفید از دست می‌دهند. بنابراین بهتر است زمان بندی مشخصی را برای حضور دربستر اینترنت و همچنین موضوع معینی را برای جست وجو و سرگرمی در نظر بگیرند. این مسئله باعث می‌شود تا احساسات منفی درباره وضعیت زندگی‌مشترک‌تان، مقایسه نابجا و ... کمتر اتفاق بیفتد.
2 تعامل خانوادگی فعال
هنگامی که اعضای خانواده تعامل مناسبی با هم داشته باشند، می توانند برای همراهی در همه امور از جمله دیدن فیلم، حضور در فضای‌مجازی با هم، تولید محتوای مشترک، تقویت ارتباطات خانوادگی با استفاده از همین بستر و بسیاری از فعالیت‌های گروهی دیگر برنامه‌ریزی کنند.
3 داشتن سرگرمی‌های جدید
بسیاری از زن یا شوهرها برای سرگرمی از این تکنولوژی استفاده افراطی می‌کنند و به نوعی دچار وابستگی به آن می‌شوند. همین مسئله باعث می‌شود تا کیفیت زندگی مشترک‌شان و وقت‌گذاشتن برای همسرشان کاهش یابد. بنابراین ایجاد سرگرمی‌های جایگزین به صورت فردی و گروهی می‌تواند در این زمینه مفید واقع شود.
4 دنبال نکردن بلاگرهای زن‌وشوهری
استفاده مؤثر از اینترنت و افزایش سواد رسانه‌ای و دنبال نکردن بلاگرهای زن‌وشوهری که تصویر درستی از زندگی مشترک ارائه نمی‌دهند، نقش مهمی برای کاهش آسیب‌های شبکه‌های اجتماعی دارد. بنابراین به‌دنبال یادگیری چیزهای مفید و آموزش از شبکه‌های‌اجتماعی باشید تا دستاوردهای مثبتی برای‌تان داشته باشد و زندگی مشترک خود و همسرتان را به خطر نیندازد.
نویسنده: دکتر حسین محرابی | روان شناس و مدرس دانشگاه

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/1446669/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

فریدون فروغی، صدایی که شنیده نشد / خشم ساواک از خواننده انقلابی / عکس

کارشناسی داوری دیدار ملوان - استقلال

کارشناسی داوری دیدار چادرملو - سپاهان

کارشناسی داوری دیدار مس رفسنجان - فولاد

امیری یا کواراتسخلیا؟ چالش بهترین هم‌تیمی با گیورگی

کارشناسی داوری دیدار استقلال خوزستان - گل‌گهر

کارشناسی داوری دیدار سپاهان - خیبر خرم آباد

خاطره جالب گولسیانی از دکتر بیژن حیدری

شاگرد پپ خودش را به بارسا پیشنهاد داد

کارشناسی داوری دیدار پرسپولیس - تراکتور

کارشناسی داوری دیدار ذوب آهن - پرسپولیس

آخرین شرایط نقل و انتقالات استقلال از زبان میثاقی

میثاقی: چه‌کسانی چوب لای چرخ موسیمانه می‌گذارند؟

اینفوگرافی اسماعیل کارتال، سرمربی جدید پرسپولیس

یک بازیکن خارجی در اردوی پرسپولیس!

میثاقی: برخورد پرسپولیسی‌‌ها حق بیرانوند نبود

مدافع پرتغالی چلسی به یوونتوس پیوست

دلایل عدم نتیجه‌گیری گاریدو از زبان گولسیانی

به آغوش کشیدن گیورگی توسط پسرش روی آنتن

ورود پلیس به پرونده لو رفتن شماره بازیکنان لیگ برتر

اطلاعیه مهم استقلال پس از پایان پنجره زمستانی

گولسیانی: تماشاگران خاطی باید تنبیه شوند

گولسیانی: باقری به بهترین شکل وظایفش را انجام داد

جانملکی به مس رفسنجان پیوست

نظرات گولسیانی در مورد بازی با تراکتور به زبان فارسی

نقل و انتقالات نیم فصل به پایان رسید

ژاپن بازی Assassin’s Creed Shadows را سانسور می‌کند

کندی سرعت اینترنت به‌دلیل قطعی فیبرنوری در خارج از کشور

تمجید گولسیانی از وحید امیری

شوک در آخرین لحظه نقل و انتقالات؛ مهران احمدی به استقلال پیوست

حمایت گولسیانی از بیرانوند پس از حواشی به وجود آمده

دو اولویت اصلی اپل در زمینه هوش مصنوعی در سال 2025 مشخص شد

کارشناسی داوری دیدار فولاد - نساجی مازندران

صادقی در پرسپولیس ماندنی شد

حواشی دیدار پرسپولیس - تراکتور از زبان گولسیانی

گولسیانی: کارتال سرمربی بسیار جدی‌ای است

اولین ملاقات با پرچمداران گلکسی اس 25 سامسونگ در تهران

پرنده هما در پارک ملی تندوره درگز

پیغمبر ما روشنی افاقه، باید بگیم در واقع معلم اخلاقه

لاله مرزبان در نقش آبان اسفندیاری

جانشین مانوئل نویر به بایرن پیوست!

یوونتوس هیچ پیشنهادی به ژاوی نداده

وین رونی:ترامپ از من خواست به پسرش فوتبال یاد بدهم!

مدافع نساجی: اسیر کینه توزی داور شدیم

برای امباپه رسیدن به رکورد‌های رونالدو رویا نیست!

کارشناسی داوری دیدار تراکتور - مس رفسنجان

کاهش شکاف جنسیتی در آموزش به 3 درصد/ «امید به زندگی» زنان ایرانی به 78 سال رسید

هوش مصنوعی حالا می‌تواند خودش را تکثیر کند!

ناگفته‌های مراسم رونمایی گلکسی S25 سامسونگ

گوناگون/ صحنه‌ای دردناک در قیامت؛ وقتی شاگرد استاد را در جهنم می‌بیند!