آریا جوان

آخرين مطالب

اتصال 828 روستای جدید به شبکه ملی اطلاعات فناوری

اتصال 828 روستای جدید به شبکه ملی اطلاعات
  بزرگنمايي:

آریا جوان - ایسنا / مشاور وزیر ارتباطات در توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات در مناطق روستایی و مجری طرح خدمات عمومی اجباری - (USO) گفت: از ابتدای دولت تاکنون 828 آبادی به شبکه ملی اطلاعات متصل کرده‌ایم و تا پایان سال ان‌شاءالله این عدد به نزدیک 1000 تا می‌رسد.
نیک محمد بلوچ زهی - مشاور وزیر ارتباطات در توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات در مناطق روستایی و مجری طرح خدمات عمومی اجباری - (USO) در گفت و گو با ایسنا، درباره بحث عدالت ارتباطی اظهار کرد: این مفهوم به این معناست که مردم بدون توجه به اینکه در چه نقطه ای از کشور عزیز ما قرار گرفته اند، بتوانند به خدمات ارتباطی باکیفیت دسترسی داشته باشند.
وی افزود: اتصال پرسرعت همه مردم در روستاهای بالای 20 خانوار در اقصا نقاط کشور به شبکه ملی اطلاعات یا همان اینترنت پرسرعت موردی بوده که در تکالیف بالادستی ما ذکر شده است بنابراین دولت طبق وظیفه محوله، اتصال پرسرعت مردم در نقاط تعهدی به شبکه ملی اطلاعات را باید فراهم کند. بنابراین عدالت ارتباطی به دسترسی پرسرعت مردم به شبکه ملی اطلاعات در هر نقطه ای از این کشور پهناور اشاره دارد.

بلوچ زهی با اشاره به اینکه طی سال‌های گذشته چه اقداماتی در این زمینه انجام شده است، توضیح داد: آغاز بخش USO با این قالب و شکلی که الان در حال پیگیری است، به سال 1397 باز می‌گردد. یک سری منابع در وزارت ارتباطات برای تکالیفی که دولت در حوزه روستایی در اسناد بالادستی دارد؛ درنظر گرفته شده است. طبق تکالیف برنامه ششم توسعه وزارت ارتباطات مکلف شده بود تا 80 درصد روستاهای بالای 20 خانوار کشور را به شبکه ملی اطلاعات متصل کند که متناسب با برنامه‌های بالادستی اهداف و چشم اندازها و پروژه‌هایی تعریف شد و اتفاقات بسیار خوبی رخ داد.
اتصال 100 درصد روستاهای بالای 20 خانوار به اینترنت تا پایان برنامه هفتم توسعه
وی ادامه داد: تا اینکه با پایان یافتن برنامه ششم توسعه که سال گذشته بود، میزان 80 درصد تعهد داده شده، محقق گردید. در برنامه هفتم پیشرفت عدد 80 درصد به 100 درصد افزایش داده شده است؛ در واقع 100 درصد روستاهای بالای 20 خانوار تا پایان برنامه هفتم باید به شبکه ملی اطلاعات اتصال پرسرعت داشته باشند. این تکلیف قانونی وزارت ارتباطات و دولت در بخش ارتباطات روستایی تا پایان برنامه هفتم توسعه است. 
در بسیاری از نقاط، امکان احداث سایت چالش اصلی بخش ارتباطات کشور نیست بلکه تامین پهنای باند مناسب به عنوان یکی از پیش‌نیازهای این امر، سبب توقف توسعه ارتباطات شده است.مشاور وزیر ارتباطات در توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات در مناطق روستایی و مجری طرح خدمات عمومی اجباری (USO) با اشاره به اقداماتی که برای رسیدن به این تکلیف در دست اقدام است، تصریح کرد: به صورت کلی سه اتفاق عمده در این زمینه انجام می شود؛ یک اتفاق این است که در برخی مناطق که در حال حاضر ارتباط مکالمه روستائیان از طریق یکی از اپراتورهای همراه در حال ارائه است ولی دسترسی به اینترنت پرسرعت مقدور نیست، ارتقاء سایت موجود به نسلهای سوم و یا چهارم جهت عرضه این خدمت در برنامه قرار دارد.
به گفته وی، برنامه دوم آنها در بحث اتصال روستاها مناطقی است که در حال حاضر دسترسی به خدمات حوزه ارتباطات مقدور نیست که این امر با احداث سایت جدید در محدوده مورد نظر صورت میگیرد که پیرو آن هم خدمات صوت و هم اینترنت پرسرعت جهت اتصال اهالی به شبکه ملی اطلاعات فراهم می‌شود.
بلوچ زهی در ادامه صحبت هایش با بیان اینکه در بسیاری از نقاط، امکان احداث سایت چالش اصلی بخش ارتباطات کشور نیست بلکه تامین پهنای باند مناسب به عنوان یکی از پیش‌نیازهای این امر، سبب توقف توسعه ارتباطات شده است گفت که در بخش زیادی از نقاط اگر نتوانسته‌ایم تاکنون به هدف اتصال روستائیان به شبکه ملی اطلاعات برسیم، به دلیل مشکل تأمین پهنای باند در این روستاها بوده است.
اغلب سایت‌هایی که باقی مانده و باید متصل‌ شوند، در نقاط دور دست و صعب‌العبور واقع شده‌ان که این مورد چالش بزرگی است و هزینه‌های توسعه بخش ارتباطات را به شدت افزایش می‌دهد.وی ادامه داد: برای این مسئله هم پروژه‌هایی داریم که با محوریت شرکت مخابرات ایران، پروژه فیبر روستایی در حال اجرا است که برای این منظور نقطه یا روستای مذکور را به نزدیک ترین جایی که امکان تأمین پهنای باند مقدور است، متصل و از طریق این بستر پیش نیاز توسعه این بخش را مهیا می‌کنیم. لذا سه اقدام اساسی در حال پیگیری است تا به اتصال 100 درصد روستاهای بالای 20 خانوار به شبکه ملی اطلاعات تا پایان برنامه هفتم توسعه دست یابیم، همین سه مورد بالایی است.
تا پایان سال چند روستا به اینترنت متصل می‌شوند؟
مشاور وزیر ارتباطات در پاسخ به این سوال که اکنون وضعیت ارتباطی روستاها به چه صورتی است تاکید کرد: همان سه پروژه‌ای که پیش‌تر اشاره شد، پروژه‌های کلان این بخش هستند و با توجه به آنچه که از ابتدای دولت چهاردهم تا اواخر آبان سال جاری با همکاری همه استان‌ها احصاء کرده‌ایم، از میان 40 هزار آبادی بالای 20 خانوار کشور، 10 هزار و 500 آبادی با توجه به شاخص‌های کیفی تعریف شده، نیاز به ایجاد و یا بهبود اتصال دارند که جهت رفع این چالش، نیاز به احداث سایت جدید و یا ارتقاء سایت موجود دارند.
به گفته او از ابتدای دولت تاکنون 828 آبادی به شبکه ملی اطلاعات متصل شده است و تا پایان سال ان‌شاءالله این عدد به 1000 روستا نزدیک خواهد شد. همچنین جهت تامین پهنای باند سایت‌های روشن شده و یا در حال انجام 753 کیلومتر فیبرنوری در سطح کشور زیربار رفته است.
او با اشاره به موانع موجود و حمایت دولت در این زمینه پرداخت و گفت: اغلب سایت‌هایی که باقی مانده و باید متصل‌ شوند، در نقاط دور دست و صعب‌العبور واقع شده‌اند. بنابراین این سایت‌ها برای اینکه بتواند روستا را تحت پوشش قرار دهند، باید در موقعیت جغرافیایی خاصی نصب شوند که معمولا راه دسترسی مناسبی ندارد و شبکه برق نیز دردسترس نیست؛ این مورد چالش بزرگی است که با آن رو به رو هستیم و هزینه‌های توسعه بخش ارتباطات را به شدت افزایش می‌دهد.
وی ادامه داد: مورد دیگری که می‌تواند فرایند کار راه تسهیل کند، بحث مجوزهایی است که باید اخذ شود. برای توضیح بیشتر باید گفت در بسیاری از این نقاط زمانی که به شرکت‌های توزیع برق استانی مراجعه می‌شود تا طرح برق ارائه دهند، شرکتهای توزیع استعلام‌هایی را از سایر دستگاه‌ها از قبیل منابع طبیعی، محیط زیست و جهادکشاوری اخذ می‌کنند که معمولا زمانبر است، بنابراین اگر بتوان این فرایند بین دستگاهی را تسهیل و تسریع کنند و طرح برقی که نیاز است را سریع‌تر به دست ما برسانند، فرایند راه‌اندازی سایتها حدود دو ماه جلو می‌افتد.
بلوچ زهی در ادامه تأکید کرد: تکلیف مجری این است که 10 هزار و 500 روستای گفته شده تا پایان برنامه هفتم از دسترسی مناسب و با کیفیتی برخوردار شوند. حوزه شهری طبق قوانین و اسناد بالادستی، تکلیف اپراتور است که توسعه را انجام دهد و ناظر اپراتور برای حسن انجام این کار سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی است.
وی گفت: به عنوان نکته پایانی باید گفت تمام تمرکز ما بر روی اتصال 10 هزار و 500 روستای باقی مانده به شبکه ملی اطلاعات است تا به تکالیف بالادستی عمل کرده و به هدف خود برسیم.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/1450667/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

استوری مشکوک سحرخیزان با قلب قرمز و قربانی

سیدحسین می‌خواهد بهترین گلر آسیا بماند

الهلال برابر پرسپولیس آبی نخواهد پوشید!

مهاجم استقلال متخصص گلزنی در آسیا

انریکه پرونده نقل و انتقالات پی‌ اس‌ جی را بست

رئال را از کوپا دل ری حذف می‌‎کنیم

ریتم بازی استقلال در اختیار ستاره گابنی

شمارش معکوس شروع شد؛ طلسم را بشکن کوجو!

هدیه بیست میلیون یورویی گواردیولا به بارسا

تفاوت‌های انتخاب دوست در زنان و مردان

پزشکیان در دیدار با دستیار رئیس‌جمهور آذربایجان: تغییر مرزهای منطقه به هیچ عنوان قابل قبول نیست

کارزار «درخواست محاکمه سعید جلیلی درصورت اثبات خیانت به منافع ملی» به بیش از 55 هزار امضا رسید

سرباز انگلیسی به اتهام جاسوسی برای ایران به زندان محکوم شد

ظریف: ساخت سلاح هسته‌ای بهانه است، می‌خواهند ایران را به عنوان یک تهدید جهانی معرفی کنند

بیگدلی: تعداد زیادی از مردم را در همین انتخابات ظریف پای صندوق آورد؟

بهزاد نبوی: وقتی صدای ملت دیر شنیده می‌شود

جانبازان، سرمایه های اجتماعی و الگوهای ایثار هستند

آیفون 16 ترخیص شد/ گارانتی گوشی‌ها معتبر است

رئیس سامسونگ حکم بی‌گناهی گرفت

مشاهده یک گوزن سفید نادر در جنگل‌های کانادا

شیعه از مسیر امام سجاد (ع) منحرف شد

نقاره نوازی شام میلاد حضرت ابوالفضل (ع) در حرم مطهر رضوی

بهترین اقدام برای کاهش کلسترول

چهره ها/ گلزار و حیایی در 17 سال پیش چقدر جوون بودن!

عکسی از مهدی هاشمی و شمیلا شیرزاد در «مرد آرام»

ماجرای ممنوع الخروجی محمد دلاوری چه بود؟

چهره ها/ عصبانیت پریناز ایزدیار از شکار پرنده های کمیاب

گریم متفاوت مهران مدیری در سریال «تاسیان»

تمجید فراستی از بازی شهاب حسینی ، غزل شاکری و بازیگر جوان فیلم «رها»

حاشیه نگاری روز چهارم جشنواره فجر

جهانگیر کوثری: صدبار با ابراهیم گلستان تلفنی صحبت کردم، رضایت نداد!

فاضلی: ما به پتانسیل شمس آذر نگاه کردیم نه نتایج آن

یک پنالتی و یک اخراجی با انگیزه هزار!

کاپیتان اخراجی میلان تیم جدیدش را پیدا کرد

اجرای قانون قایدی و سردار آزمون در لیگ ایران!

مشخص شدن 11 بازیکن اصلی استقلال و الشرطه

طرز تهیه قاب گل زیبا: دکوری جذاب برای دیوار

دبیرکل اکو: ایران یکی از بازیگران مرکزی و غیرقابل‌چشم‌پوشی در سازمان همکاری اقتصادی است

ظریف: اگر یکی از موشک‌های ایران به مراکز جمعیتی یا سربازان اسرائیلی اصابت کرده بود دنیا متوجه می شد توان آفندی ایران چگونه است

احمد بیگدلی: اجازه بررسی مجدد FATF در مجمع در پی نامه رئیس‌جمهور به رهبر انقلاب بوده است

مدیرکل سیاسی وزارت کشور: تجمعات اخیر در تهران غیرقانونی برگزار شد

ارسال بخش دوم لایحه بودجه سال 1404 کل کشور به مجلس

شعارهای قافیه‌دار تجمع کنندگان مقابل مجلس!

واکنش معاون ارتباطات دفتر رئیس‌جمهور به حربه جدید تخریب‌گران علیه پزشکیان

دیدار و گفتگوی معاون وزیر خارجه پاکستان با عراقچی

ظریف: اسرائیل با برجام جنگید، چون نمی‌خواست "قاب امنیت سازی ایران" از بین برود

واردات آیفون 16 متوقف نشده است

ادوارد اسنودن کارت‌های گرافیک سری RTX 50 انویدیا را به باد انتقاد گرفت

پوکو F7 یک گام دیگر به رونمایی نزدیک‌تر شد

لحظه دیدنی نجات بچه گورخر از دهان شیر توسط مادرش