قاضی القضات: فعالان اقتصادی ممنوعالخروج نشوند
نگاه سیاسی
بزرگنمايي:
آریا جوان - تسنیم / رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه تاکید داریم بنگاه تولیدی تحت هیچ شرایطی تعطیل نشود، گفت: از سوی دیگر همواره تاکید داریم که محدودیتهای بلاوجه نظیر ممنوعالخروجی برای فعالان تولیدی و اقتصادی ایجاد نشود.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای، طی سخنانی در دیدار با اقشار مختلف مردم استان لرستان، ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و ایامالله دهه مبارک فجر، اظهار کرد: پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری حضرت امام خمینی و با حضور امت، معجزه قرن بود. ضروریست به ماهیت و ابعاد مختلف این انقلاب شگرف بیشتر بپردازیم.
رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه مدیران و مسئولان باید بدانند که اگر از شرایط موجود گلهمند هستند، خود نیز در ایجاد آن سهم دارند، تأکید کرد: خدمت خالصانه به مردم نیازمند اصلاح رابطه با خدا و تسلط بر هوای نفس است.
![]()
اژهای با تأکید به ضرورت جهاد نفس، بیان کرد: بزرگترین جهاد، جهاد اکبر و تسلط بر نفس است که اگر محقق نشود، بسیاری از ارزشهای اسلامی زیر سؤال میرود.
او با اعلام اینکه رمز موفقیت در مسیر انقلاب، صبر، استقامت و توکل به خداست، بیان کرد: اگر بهدنبال تحقق عدالت هستیم، باید اول از خود شروع کنیم.
رئیس قوه قضائیه با توضیح اینکه انقلاب اسلامی زمانی به تمدن اسلامی میرسد که مسئولان، و همه مردم به وظایف خود عمل کنند، تأکید کرد: مسئولیتپذیری و پرهیز از گلایهمندیهای بیثمر میتواند کشور را در مسیر پیشرفت قرار دهد.
اژهای با اشاره به مشکلات اجرایی در برخی پروژهها بیان کرد: یکی از دلایل این موضوع میتواند ضعف مدیریت باشد، اما مهمتر از آن این است که همه مسئولان، اعم از اجرایی، قضایی و تقنینی، باید با هم هماهنگ باشند تا بتوانند مشکلات را حل کنند.
او تأکید کرد: برخی از مسائل مطرحشده در سفر به لرستان مستقیماً به قوه قضائیه مربوط میشود و برخی دیگر به نهادهای اجرایی و تقنینی بازمیگردد.
رئیس قوه قضائیه با اشاره به جایگاه رئیس قوه قضائیه در نظام تصمیمگیری کشور گفت: رئیس قوه قضائیه عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، شورایعالی فضای مجازی و شورای عالی انقلاب فرهنگی است و میتواند در بسیاری از مسائل کلان کشور نقش ایفا کند.
اژهای با بیان اینکه نمایندگان مجلس همکاری خوبی با قوه قضائیه دارند، خاطرنشان کرد: ما نیاز به کار بیشتر داریم و باید قوانین زیادی را بازنگری کنیم.
او با تذکر این نکته که برخی عناوین لازم نیست مجرمانه باشند و باید از این درصد کاسته شود، تأکید کرد: برخی مسائل دستوپاگیر هستند که دست قاضی را میبندند و باید اصلاح شوند.
رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه تعداد کارمندان با حجم کار تناسب ندارد و در تلاش برای بهبود این وضعیت هستیم، ادامه داد: کمیتههایی تشکیل شدهاند که توفیقاتی داشتهاند، اما نیاز به کار بیشتری داریم.
اژهای با توضیح اینکه مشکلات اقتصادی کشور زیاد است و این مشکلات به قوه قضائیه نیز منتقل میشود، افزود: مشکلات مسکن و گرانی از جمله مسائلی هستند که به خانوادهها فشار میآورند.
او با اعلام اینکه هر استانی ظرفیتها و مشکلات خاص خود را دارد و نمیتوان نسخه واحدی برای همه پیچید، توضیح داد: مسائل استانها باید باتوجهبه اولویتها و راهکارهای مشخص خودشان حل شود.
رئیس قوه قضائیه با اشاره به کاهش تصدیگری دولت، تأکید کرد: دولت باید دست از تصدیگری بردارد و به حمایت، هدایت و نظارت بپردازد.
اژهای با تأکید بر کاهش تورم، حمایت از تولید و جهش تولید، خاطرنشان کرد: دستگاه قضایی نباید ابزار تولید را تعطیل کند و باید ترتیبی دهد که حتی اگر کسی مجرم شد، بنگاه اقتصادی او تعطیل نشود.
او با اعلام اینکه تا جایی که ممکن است، باید کاری کنیم که بنگاههای کوچک و بزرگ تهدید نشوند، ادامه داد: اگر لازم شد، فرد مجازات شود، اما بنگاه اقتصادی او تعطیل نشود.
رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه منابع خدادادی و منابع مالیاتی باید بهدرستی استفاده شوند، یادآور شد: در استفاده از نعمتهای الهی، نقش مردم باید پررنگ باشد و نباید فقط به دولت متکی بود.
اژهای با اعلام اینکه تلاش میکنیم منابع دولت را افزایش دهیم تا بتوانیم هزینهها را پوشش دهیم، اشاره کرد: مجلس و دولت در تلاش هستند تا منابع را به ثروت تبدیل کنند.
رئیس قوه قضائیه با تأکید به اینکه هر کسی باید از تخصص و هنر خود استفاده کند و منتظر نباشد که دیگران به سراغ او بیایند، اشاره کرد: ما باید حرکت کنیم تا به شکوفایی برسیم و نباید منتظر دیگران باشیم.
اژهای با بیان اینکه اگر بخواهیم مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم را رفع کنیم، نیازمند پیگیری مستمر هستیم، اضافه کرد: ما در اجرای صحیح برنامهها، نیاز به نظارت دقیق داریم و نباید آنها را رها کنیم.
او با اعلام این نکته که توجه به اقتصاد و معیشت مردم از تأکیدات همیشگی رهبر معظم انقلاب بوده و هست، خاطرنشان کرد: ما نباید اجازه دهیم مشکلات اقتصادی بر زندگی مردم سایه بیندازد و باید برای رفع آن تلاش کنیم.
رئیس قوه قضائیه با اعلام اینکه اگر میخواهیم پیشرفت کنیم، باید برنامههای پنجساله را دقیق اجرا و پیگیری کنیم، یادآور شد: اقتصاد کشور نیازمند توجه جدی است و باید همه دستگاهها در این مسیر کمک کنند.
اژهای با بیان اینکه ترس از اقدام نباید ما را از حرکت بازدارد، بلکه باید با شناخت دقیق، مسیر درست را طی کنیم، تأکید کرد: سیاستگذاریها باید همراه با نظارت و پیگیری باشد تا به نتیجه مطلوب برسد.
او با بیان اینکه هماهنگی بین قوه قضائیه، مجلس و دولت میتواند مسیر پیشرفت کشور را هموار کند، تصریح کرد: ما باید به دنبال راهحلهای اجرایی باشیم و صرفاً به بیان مشکلات اکتفا نکنیم.
رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه ما نیازمند یک تحول جدی در نظام اقتصادی کشور هستیم تا مشکلات مردم کاهش یابد، ادامه داد: ما برای رفع مسائل اقتصادی، باید از ظرفیتهای داخلی بهدرستی استفاده کنیم.
اژهای با بیان اینکه بخش خصوصی میتواند نقش مهمی در رفع مشکلات اقتصادی ایفا کند، اعلام کرد: حمایت از تولید و اشتغال باید در اولویت باشد تا مشکلات معیشتی کاهش یابد.
او با بیان اینکه ما وظیفه داریم موانع تولید را برطرف کنیم و اجازه ندهیم واحدهای تولیدی تعطیل شوند، اشاره کرد: اگر تولید تقویت شود، بسیاری از مشکلات اقتصادی خودبهخود برطرف خواهد شد.
رئیس قوه قضائیه با تأکید به اینکه هر اقدامی که باعث بهبود وضعیت مردم شود، باید در اولویت قرار گیرد، اذعان کرد: دستگاه قضایی در کنار مردم است و برای رفع مشکلات تلاش خواهد کرد.
اژهای با بیان اینکه باید مسیرهای قانونی برای رفع مشکلات مردم تسهیل شود تا نیاز به مراجعه به دستگاه قضا کاهش یابد، گفت: اگر قوانین کارآمدتر شوند، بسیاری از پروندهها اصلاً وارد قوه قضائیه نخواهند شد.
او با شرح اینکه یکی از اولویتهای ما کاهش ورودی پروندهها به دستگاه قضا از طریق رفع ریشهای مشکلات است، ادامه داد: مردم باید احساس کنند که عدالت در جامعه اجرا میشود و دستگاه قضا حامی آنهاست.
رئیس قوه قضائیه با تأکید به کوتاهشدن فرآیندهای قضایی، گفت: ما تلاش میکنیم که رسیدگی به پروندهها در کمترین زمان ممکن انجام شود.
اژهای با بیان اینکه دستگاه قضائی در مسیر اصلاح ساختارها و بهبود فرآیندهای حقوقی گام برمیدارد، اضافه کرد: کاهش زمان دادرسی یکی از مهمترین مطالبات مردم است و برای تحقق آن برنامهریزی کردهایم.
او با بیان اینکه ما باید از ظرفیتهای علمی و تخصصی برای حل مشکلات اقتصادی و حقوقی کشور بهره ببریم، خاطرنشان کرد: کشور ما ظرفیتهای بسیاری دارد که اگر بهدرستی مدیریت شود، میتوانیم بسیاری از موانع را پشت سر بگذاریم.
رئیس قوه قضائیه توضیح داد: ما باید کارهای مختلف را در کنار هم انجام دهیم تا به نتیجه مطلوب برسیم و این امر نیازمند انعطافپذیری و همکاری همهجانبه است.
اژهای ادامه داد: ما بهعنوان کارگزاران و مسئولان، همواره باید برای رفع مشکلات مردم و توسعه لرستان تلاش کنیم و این نیازمند استفاده از تمام ظرفیتها و منابع موجود است.
او با بیان اینکه دولت در حال حاضر با چالشهای بسیاری مواجه است، افزود: یکی از بزرگترین چالشها، مشکلات صنعت و کشاورزی است که نیاز به اقدامات فوری و راهکارهای جدید دارد.
رئیس قوه قضائیه با اشاره به تلاش دولت برای رفع مشکلات، افزود: ما در بخش انرژی و تامین منابع برای کشاورزی و دامداری، باید از ظرفیتهای موجود بهرهبرداری کنیم.
اژهای با تأکید به رفع مشکلات برق و انرژی، یادآور شد: دولت در تلاش است تا با برنامهریزی مناسب، این مشکلات را برطرف کند و اگر بهسرعت به رفع مشکلات نپردازیم، ممکن است بحرانها تشدید شوند.
او اشاره کرد: در برخی از موارد، مشکلاتی مانند تغییرات قانونی و نیاز به اصلاحات فوری وجود دارد که نیازمند اتخاذ تدابیر خاصی است و ما باید در تلاش باشیم تا با تغییرات قانونی و اجرایی، مشکلات را برطرف کنیم.
پیش از سخنان رئیس دستگاه قضا، حجتالاسلام والمسلمین شاهرخی نماینده ولی فقیه در استان لرستان طی سخنانی اظهار کرد: تقدیم شش هزار و 565 شهید، هزاران جانباز و صدها آزاده استان لرستان، گواهی روشن بر دلاورمردیها و شجاعت مردم این دیار است.
وی با بیان اینکه تابلوی نظام جمهوری اسلامی ایران «عدالت» است، گفت: قوه قضاییه علاوه بر وظایفی که در قانون اساسی و اسناد بالادستی برعهده دارد، ضامن صحتِ عمل و کارآمدی دو قوه دیگر نیز میباشد.
حجتالاسلام والمسلمین شاهرخی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه استان لرستان گرفتار پیشرفت نامتوازن است، گفت: ما در استان پربارشی قرار داریم که همچنان از تکمیل نشدن سدها رنج میبرد؛ استان لرستان از حیث نداشتن صنایع تبدیلی نیز در رنج به سر میبرد.
«کبری حافظی» همسر شهید نورخدا موسوی، طی سخنانی بر ضرورت ایجاد فرصتهای شغلی، کاهش نابرایهای اقتصادی، توزیع عادلانه ثروت ملی و ارتقاء سطح خدمات بهداشتی و درمانی در استان لرستان تاکید کرد.
حجتالاسلام «حسینی» به نمایندگی از روحانیون استان لرستان، خواستار تکریم هرچه بیشتر ارباب رجوع در مراجع و مراکز قضایی شد.
وی در ادامه بر ضرورت اتخاذ تدابیر لازم برای راه اندازی کارخانجاتی که دارای مشکلات قضایی هستند و همچنین تسریع در رسیدگی به پرونده دانه درشتها تاکید کرد.
دکتر «مهرداد» به نمایندگی از نخبگان استان لرستان در این جلسه گفت: مردم استان لرستان به دلیل وجود نواقصی در قوانین و همچنین عدم نظارت کافی بر عملکرد دستگاههای مختلف، آسیبهای زیادی را متحمل شدهاند؛ رئیس قوه قضاییه چنانچه صلاح میداند، تفویض اختیارات لازم را برای رفع موانع تولید در استان لرستان انجام دهد.
«خاکی» به نمایندگی از صنعتگران و کارآفرینان استان لرستان نیز در این جلسه بر ضرورت تعامل حداکثری دستگاه قضا با بخش خصوصی تاکید کرد و گفت: این تعامل میتواند زمینه ساز رشد اقتصادی و کاهش فساد در کشور شود.
وی همچنین خواستار جبران خسارات و زیانهای وارده به واحدهای تولیدی به خاطر بروز مشکلات ناشی از ناترازیهای انرژی در کشور شد.
خانم «شکیباراد» به نمایندگی از قشر دامداران استان لرستان نیز در این جلسه به بیان مطالبی در رابطه با تسهیلات تکلیفی و وامهای یارانهدار در حوزههای کشاورزی، دامپروری، ماکیان و طیور پرداخت و خواستار اختصاص بودجههای ویژه برای بهبود وضعیت اشتغال در استان لرستان شد.
«صادقیان» به نمایندگی از کشاورزان استان لرستان نیز در این جلسه به بیان مطالبی در رابطه با ناعدالتی در توزیع و تخصیص منابع آبی به کشاورزان پرداخت.
وی در ادامه سخنان خود، مشکلات و چالشهای پیش روی کشاورزان استان لرستان را نیز برشمرد.
شایان ذکر است رئیس قوه قضاییه پس از دیدار با اقشار مختلف مردم استان لرستان به منزل مادر مکرمه سه شهید والامقام این استان، اخوان شهید امیدی رفت و نماز ظهر و عصر خود را در منزل این شهدا اقامه کرد.
-
پنجشنبه ۱۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۹:۵۵
-
۲ بازديد
-
![](/images/komen.png)
-
آریا جوان
لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/1452558/