آریا جوان

آخرين مطالب

خشم هواداران فلسطین از ابرقهرمان اسرائیلی مارول؛ «کاپیتان آپارتاید» بایکوت شد نگاه سیاسی

خشم هواداران فلسطین از ابرقهرمان اسرائیلی مارول؛ «کاپیتان آپارتاید» بایکوت شد
  بزرگنمايي:

آریا جوان - مهر / طرفداران فلسطین در اولین نمایش «کاپیتان آمریکا: دنیای جدید شجاع» در لس‌آنجلس گردآمدند و در اعتراض به حضور شخصیت اسرائیلی در این فیلم خواستار بایکوت آن شدند.
به نقل از ورایتی، گروهی از معترضان طرفدار فلسطین (سه‌شنبه) در برابر اولین نمایش «کاپیتان آمریکا: دنیای جدید شجاع» در هالیوود تجمع کردند و خواستار تحریم این فیلم به دلیل دادن نقش ابرقهرمان به یک شخصیت اسرائیلی با نام مستعار صبرا شدند که نقش وی را شیره هاس بازی کرده است.
معترضان تابلوهایی در دست داشتند که روی آن نوشته شده بود: صبرا باید برود، دیزنی از نسل‌کشی حمایت می‌کند، «کاپیتان آمریکا» را بایکوت می‌کنیم، پرنسس یاسمن دعا کن. آنها شعارهایی مانند «فلسطین آزاد، آزاد، آزاد» و «دیزنی، دیزنی، تو نمی‌توانی پنهان کنی» هم سر ‌دادند.
گنجاندن شخصیت صبرا که یک مامور موساد در کمیک‌ها بود، سال 2022 طرفداران فلسطین را برانگیخت و مارول را وادار کرد تا بیانیه‌ای منتشر کند و اطمینان دهد که فکری برای این شخصیت در فیلم «دنیای شجاع جدید» خواهد کرد.
نیت مور تهیه کننده «دنیای جدید شجاع» هم چندی پیش خبر داد که صبرا در فیلم مامور موساد نیست و برای دولت آمریکا کار می‌کند.
مور گفت: مهم این بود که بسیاری از شخصیت‌های فیلم حول محور رئیس جمهور تادئوس راس (با بازی هریسون فورد) می‌چرخند. صبرا که نام واقعی شخصیتش روث است هم در دولت تحت رهبری راس کار می‌کند. او اصالتی اسرائیلی دارد، اما در دولت آمریکا کار می‌کند.
اولین حضور صبرا در کمیک‌های مارول در اوایل دهه 1980 در «هالک شگفت‌انگیز» رقم خورد و همان زمان هم حضور او بحث‌برانگیز بود و از همان زمان مارول را وارد درگیری اسرائیل و فلسطین کرد.
سال 2022 که مارول استودیوز اعلام کرد بازیگر اسرائیلی شیره هاس را برای بازی در نقش صبرا، افسر پلیس اسرائیلی جهش یافته که مامور موساد است، در قسمت بعدی فیلم خود انتخاب کرده این ماجرا شروع شد. همان زمان نیویورک تایمز نوشت در حالی که یهودیان اسرائیلی از انتخاب بازیگر زن اسرائیلی به عنوان یک ابرقهرمان در یک محصول بزرگ هالیوود احساس غرور می کردند، واکنش شدید فلسطینی‌ها و حامیان آنها با هشتگ #کاپیتان آپارتاید به سرعت در رسانه‌های اجتماعی ظاهر شد.
بسیاری از منتقدان نسبت به شخصیت صبرا و هویت او به عنوان یک مامور اطلاعاتی اسرائیل ابراز خشم کردند و مارول را به خرید تبلیغات صهیونیستی متهم کردند و این امر را به مثابه نادیده گرفتن و حمایت از اشغال سرزمین‌های اشغال شده توسط اسرائیل در سال 1967 و انسانیت‌زدایی از فلسطینی‌ها دانستند.
مؤسسه درک خاورمیانه که سازمانی حامی فلسطین و مستقر در آمریکاست هم در توییتر نوشت: مارول با تجلیل از ارتش و پلیس اسرائیل، خشونت اسرائیل علیه فلسطینیان را ترویج می‌کند و امکان ادامه ظلم و ستم بر میلیون‌ها فلسطینی را که تحت حکومت نظامی اقتدارگرای اسرائیل زندگی می‌کنند، فراهم می‌سازد.
در عین حال نام صبرا که برای این ابرقهرمان انتخاب شده هم برای اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌ها معانی متفاوتی دارد و خشم را تشدید می‌کند. برای یهودیان اسرائیلی، صبرا فردی است که در اسرائیل متولد شده، اما صبرا نام اردوگاه پناهندگان در لبنان است که 40 سال پیش در آن یک شبه صدها فلسطینی قتل عام شدند.
سانی میو ناشر مجله This Week in Palestine که مجله‌ای درباره مسائل فلسطین است، هم گفت: نکته اصلی این است که مارول با داشتن یک ابرقهرمان اسرائیلی، دارد اشغال فلسطین را سفیدشویی می‌کند.
وی گفت فلسطینی‌ها و حامیان آنها در سرتاسر جهان پست‌های فراوانی درباره «کاپیتان آپارتاید» منتشر کرده‌اند و هرچند بعضی از آنها زبان طنز به کار گرفته‌اند، اما موضوع طنز نیست.
همان زمان استودیو در بیانیه‌ای گفت: در حالی که شخصیت‌ها و داستان‌های ما از کمیک‌ها الهام می‌گیرند، اما آنها همیشه برای سینما و مخاطب امروزی تصویر می‌شوند و سازندگان فیلم رویکرد جدیدی را برای شخصیت صبرا که برای اولین بار بیش از 40 سال پیش در کمیک معرفی شد، در پیش گرفته‌اند.
نیویورک تایمز تاکید کرد انگیزه‌های مارول هرچه که باشد، خود را گرفتار درگیری اسرائیل و فلسطین کرده است. منتقدان همچنین مارول را متهم کرده‌اند که نسبت به ارتباط بین نام ابرقهرمان اسرائیلی و کمپ پناهندگان هیچ واکنشی نشان نداده است.
وفا خبرگزاری رسمی فلسطین در توییتر نوشت: فعالان رسانه‌های اجتماعی مارول را برای ابرقهرمان جدید اسرائیلی موساد به نام «صبرا» که نامش با توجه به کشتار صبرا و شتیلا حساس است، مورد انتقاد قرار می‌دهند.
عینات ویلف قانونگذار سابق اسرائیلی و نویسنده کتاب «همه باید صهیونیست باشیم»، در آن زمان گفت که اسرائیل «از این لحظه فرهنگی خاص لذت می‌برد» و عنوان کرد: «مارول می‌خواهد پول دربیاورد».

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/1455883/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مشخصات، رنگ‌ها و تاریخ عرضه گلکسی F06 5G

گوشی تاشوی اوپو به بازار می‌آید

صبح زیبا در جزیره بهشتی کوه کود تایلند

استوری/ ولادت امام زمان (عج) مبارک

جنگ و نبرد هیجان انگیز مار و موش در مقابل قورباغه آسیایی

مبارزه وحشیانه ببر و کروکودیل

هدیه ویژه الهی به اهل زمین

تاثیر گذارترین سکانس زندگی فریبا نادری

راسل کرو زندانبان ایتن هاوک می‌شود!

زیبا صدایم کن انسانی است نه سیاسی!

نظر فریدون جیرانی درباره فیلم «پیرپسر» به کارگردانی اکتای براهنی

تشویق سید حسین حسینى توسط هواداران استقلال

پاس جادویی لوکا دانچیچ در ترکیب لیکرز

گرم کردن سیدحسین حسینی قبل از شروع بازی

دانشگر سپاهان را نه نفره کرد

نیمکت عجیب استقلال برای بازی با شمس‌آذر

هوادار جنجالی سپاهان بازداشت شد

متاسفم ولی از اخراج ژاوی پشیمان نیستم

ترکیب شمس‌آذر برابر استقلال با دو تغییر

یحیی با 4 تغییر از شکست تلخ به حذفی رسید

گزارش زنده؛ شمس آذر 0-0 استقلال

11 راز زیبایی پوست کره ای ها

خانم‌های خونه دار اینطوری پس انداز کنن

رئیس جمهور: تهدید می‌کنند مراکز اتمی ما را می‌زنند؛ صدتا از آنها را بزنید هزار تا می‌سازند

گزارش صداوسیما از اقدامات رئیس جمهور در دومین روز سفر به بوشهر

واکنش تند زیدآبادی به اظهارات رسایی درخصوص مذاکره با ترامپ

سردار سلیمانی: انقلاب اسلامی سلطنت موروثی را در ایران ریشه‌کن کرد

فعال اصولگرا: مغزهایی که گفته می‌شود از کشور مهاجرت کردند، دارند توالت می‌شویند

رشد محسوس کنسرت زنان در جشنواره فجر امسال/ بالاخره بانوان هم دیده شدند!

ستاره پسیانی در نمایش «جزیره لؤلؤ» روی صحنه می‌رود

ادوبی هوش مصنوعی تولید ویدیو خود را در دسترس قرار داد؛ شروع رقابت با Sora

دست راست ایرانی ایلان ماسک کیست؟

حتی ایموجی‌ها هم هک می‌شوند؛ ذخیره‌سازی داده‌ها و پیام‌های پنهان

مدح فوق‌العاده زیبای حضرت علی (ع) توسط مداح پاکستانی

معنی زیبای "ارحم‌ الراحمین" و "خیر الراحمین"

گوناگون/ اعمال ویژه شب ولادت امام زمان (عج) و روز نیمه شعبان

استوری/ تویی تو صاحب من

استوری/ تو همون حس غریبی

خروج از جای پارک تنگ با ترفندی ساده

"رهی" داغدار شد

شوکه شدن علی ضیا از درآمد دو نوجوان اهوازی: ماهیانه 9 میلیارد تومان!

کاروان استقلال به سمت بازی مرگ و زندگی

حریفان جودوکاران کشورمان در کاپ تونس مشخص شدند

تلاش نماینده ایران برای کسب برنز

پرسپولیس امروز برای النصر استارت زد

داوران پرسپولیس - النصر به تهران آمدند

بدشانسی برای رحمتی پیش از دیدار با استقلال

اعلام ترکیب استقلال با غایبان متعدد

اظهارات فؤاد ایزدی درخصوص تجربه مذاکره با آمریکا

انتقاد آیت‌الله مکارم‌ شیرازی‌ از افزایش قیمت ارز