آریا جوان

آخرين مطالب

رشد محسوس کنسرت زنان در جشنواره فجر امسال/ بالاخره بانوان هم دیده شدند! نگاه سیاسی

رشد محسوس کنسرت زنان در جشنواره فجر امسال/ بالاخره بانوان هم دیده شدند!
  بزرگنمايي:

آریا جوان - عضو شورای سیاستگذاری چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر در تشریح جزئیات این دوره از جشنواره ضمن اشاره به حذف بخش موسیقی رپ در جشنواره گفت: تعداد بانوان در جشنواره موسیقی فجر نسبت به سال گذشته افزایش 40 درصدی داشته و 12 کنسرت ویژه بانوان پیش‌بینی شده است.
به گزارش ایرنا، نوشین پاسدار درباره رویکردها و برنامه‌های چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر اظهار داشت: امسال جشنواره موسیقی فجر همچون سال‌های گذشته پربار و سازنده و با حضور قابل توجه هنرمندان برگزار می‌شود، البته تغییراتی داشته و بخش‌های جدیدی به آن اضافه شده است.
وی گفت: امسال در بخش موسیقی و ترانه، آثار ترانه‌سرایان به صورت مستقل و مجزا داوری و بخش تک‌نوازی کودک و نوجوان به جشنواره چهلم اضافه شد. این بخش در فرهنگسرای ارسباران میزبان 38 اجرای کودک و نوجوان در گونه‌های موسیقی دستگاهی، نواحی و کلاسیک ایرانی است.
پاسدار افزود: امسال بخش شب اساتید با عنوان‌های شب علینقی وزیری، مرتضی محجوبی و جواد معروفی با اجرای هنرمندان و گروه‌هایی متناسب با این شب‌ها برگزار و از هنرمندان برجسته و پیشکسوت در این حوزه‌ها تجلیل می‌شود.
عضو شورای سیاستگذاری چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر بیان کرد: پژوهش (کتاب موسیقی، پایان‌نامه و رساله) و اهدای جایزه «باربد» به عنوان مهمترین جایزه موسیقی به آثار برگزیده در بخش‌های اجرای صحنه‌ای، آهنگسازی، آلبوم موسیقی و تک‌آهنگ، اجرای ارکسترال موسیقی نواحی و موسیقی پاپ از بخش‌های مورد توجه در چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر است و بخش‌های دیگر نیز به صورت کامل‌تر و جامع‌تر برگزار می‌شوند.
وی گفت: سال‌های گذشته موضوع بین‌المللی بودن جشنواره موسیقی فجر مطرح بود؛ اما امسال بسیار بر این موضوع تاکید شده است. 6 گروه و هنرمند بین‌المللی از کشورهای ترکیه، هند، ارمنستان، هلند، اسپانیا و تونس در چهلمین جشنواره بین‌المللی فجر حضور دارند که برخی از آنها نیز اجراهای مشترکی را با هنرمندان ایرانی خواهند داشت.
پاسدار افزود: جشنواره موسیقی فجر در دهه 70 زیر سایه سایر جشنواره‌های فجر بود اما چند سالی است که به صورت مستقل از این جشنواره‌ها، قوی‌تر و با امکانات بیشتر برگزار می‌شود. امسال تصمیم گرفته شد که آثار منتخب جشنواره موسیقی فجر منتشر شوند و این موضوع بستگی به بودجه و شرایطی دارد که در آینده مهیا شود.
عضو شورای سیاستگذاری چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر درباره حذف بخش‌هایی از این جشنواره بیان کرد: امسال قرار بود موسیقی رپ و خوانندگان این گونه موسیقی در جشنواره فجر حضور داشته باشند که با تمام هنرمندان فعال حوزه رپ مذاکره شد؛ اما در نهایت ممکن نشد و بخش موسیقی رپ حذف شد.
حضور قابل توجه بانوان در جشنواره چهلم
پاسدار با اشاره به بخش بانوان در چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر اظهارداشت: بانوان به‌رغم محدودیت‌ها، نقش قابل توجهی در رویدادهای موسیقایی دارند و بسیار قوی و با کیفیت آثارشان را اجرا می‌کنند. امسال نیز تعداد بانوان در جشنواره موسیقی فجر نسبت به سال گذشته افزایش 40 درصدی داشته و 12 کنسرت ویژه بانوان در گونه‌های مختلف موسیقی طی دو سانس در فرهنگسرای نیاوران برگزار می‌شود.
این آهنگساز و نوازنده عود گفت: وجود محدویت‌ها برای حضور بانوان در حوزه موسیقی، توسط هنرمندان فعال و مسئولان مربوطه در این حوزه انجام نمی‌شود، محدویت‌های موسیقی بانوان به موضوع‌هایی مرتبط است که شریعت و فقه نیز در این باره نظرهای صریحی ارائه نکرده و متاسفانه شاید به طور جدی به آن پرداخته نشده است، محدودیت‌هایی در حوزه موسیقی بانوان هست اما بانوان سعی می‌کنند تا جایی که برای آنان امکان داشته باشد در رویدادهای موسیقایی حضور پیدا کنند.
وی که با گروه آنسامبل «نکیسا» در بخش بانوان چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی حضور دارد، درباره این گروه بیان کرد: آنسامبل «نکیسا» سال 1400 به سرپرستی بنده تشکیل شد و در همان سال با اجرای قطعات آلبوم موسیقی «چله‌نشین» (آهنگساز و نوازنده عود نوشین پاسدار) به خوانندگی حسین علیشاپور در سی و هفتمین جشنواره بین‌المللی فجر حضور داشت و آقای علیشاپور برای این آلبوم دیپلم افتخار جایزه باربد را در بخش خوانندگی دریافت کرد.
پاسدار درباره علت حضور در اجرای صحنه‌ای جشنواره موسیقی فجر گفت: قصد داشتم محدودیت در اجرا نداشته باشم و با نام گروهم که یکی از خنیاگران عودنواز ایران باستان است، بتوانم در هر شرایطی در این رویداد موسیقایی حضور داشته باشم.
چهل سالگی جشنواره موسیقی فجر
عضو شورای سیاستگذاری چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر درباره چهل سالگی این جشنواره بیان کرد: چهل سالگی جشنواره در وهله اول نشان می‌دهد این رویداد با وجود سختی‌ها و مشکلات تاکنون تداوم داشته است و این راه همچنان ادامه دارد و همان طور که جریان آب می‌تواند از میان سنگ‌ها راه خود را پیدا کند، موسیقی هم توانسته با همه سختی‌ها به مرحله رشد و تعالی برسد و این مایه شور و شعف ماست که بتوانیم موسیقی آن را حفظ کنیم.
وی اظهارداشت: در دهه‌های گذشته موسیقی ایران به بالندگی خوبی رسید اما کاستی‌ها در بخش مادی و اقتصادی همیشه پررنگ است و متاسفانه موسیقی تا حدودی در حاشیه بوده و مظلوم واقع شده است.
پاسدار گفت: اگر بودجه و امکانات بیشتری در اختیار جشنواره‌ها و رویدادهای موسیقایی قرار بگیرد، تعامل‌های بین‌المللی تقویت خواهد شد و هنرمندان موسیقی می‌توانند به عنوان سفیران فرهنگی و هنری در جوامع مختلف حضور داشته باشند و موسیقی ایران را به جهانیان معرفی کنند و نشان بدهند این هنر والا با تمام جدیت و سختی‌ها به بهترین شکل ارائه می‌شود؛ اما گاهی اوقات موانعی وجود دارد و اگر آنها نباشند امیدوارانه می‌توان گفت که موسیقی ایران به بالاترین درجه خود می‌رسد.
چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر به دبیری رضا مهدوی، ریاست احمد صدری و مدیریت اجرایی محمدعلی مرآتی، به همت معاونت امور هنری و همکاری دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، انجمن موسیقی ایران و بنیاد فرهنگی هنری رودکی 23 تا 29 بهمن امسال با بخش‌های رقابتی (جایزه باربد) و غیررقابتی با موضوع و محوریت وفاق ملی در تهران و 21 استان کشور برگزار می‌شود.
معرفی و تقدیر از آثار برگزیده هنرمندان موسیقی ایران، اعتلای هنر موسیقی و ارتقای سطح سلیقه و فرهنگ شنیداری مخاطبان، مراقبت از هویت ملی مبتنی بر آموزه‌های آیینی و ایرانی، تقویت و حمایت از هنر خلاق به‌ ویژه ایده و اجراهای صدا و موسیقی نسل جوان و شناسایی و تحکیم فرم و محتوای کیفی برای گونه‌های مختلف موسیقی از اهداف این دوره از جشنواره است.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/1456093/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرویس استریم فیلم و سریال اپل تی‌وی پلاس بالأخره برای اندروید هم منتشر شد

استوری/ روزی که می آیی...

از دل برود هر آنچه از دیده برفت...

سخن بزرگان/ شرط مهم در توسل به امام زمان(عج) در حل مشکلات

استوری/ سلام بر صاحب ولایت امیرالمؤمنین

مرتضی عقیلی بعد از 44 سال دوباره بازی خواهد کرد

چرا «آنتیک» با اهانت به اماکن متبرکه، علیه انسانی ایرانی می‌شورد؟

احسان امانی بازیگری که هیچ وقت نمی خندد/ دوست ندارم محل دفنم را کسی بداند!

انتقاد از دونالد ترامپ در نخستین روز جشنواره فیلم برلین!

چهره ها/ سحر زکریا عزادار شد

توافق گزینه سرمربیگری استقلال با الزمالک مصر!

عالمی: چشمی با مصدومیت بازی کرد

باقری: مقصر شکست مقابل پیکان بازیکنان فولاد هستند

قهرمانی ماشین سازی اراک در لیگ برتر کوراش

پارادوومیدانی گرندپری امارات؛ پایان کار ایران با 10 مدال

تیموری: جواب تلفن مدیرعامل مس را نمی‌دهند!

رامین: به استقلال نیامدم تا اسطوره باشم

واکنش هوشنگ نصیرزاده به اختلاف با یحیی

نیمار رویای رقص آخر در بارسلونا را در سر دارد

ستاره برزیلی شادی خودش را در نقش جهان دید؛ شادی گل دانشگر در اینستاگرام ریچارلیسون

چگونه بفهمیم فرزندمان دچار اختلال اضطرابی است؟

سخنگوی دولت: برگزاری هر نوع تجمعی نیاز به مجوز دارد

بازدید رئیس‌جمهور از صنایع کشتی سازی و سکوهای نفتی بوشهر

سوال انتقادی جهانگیری از مسئولین

پلیس شیکاگو اکنون از 10هزار گوشی گلکسی S سامسونگ استفاده می‌کند

نگاه نزدیک به کارت گرافیک Nvidia GeForce RTX 5090

گوگل برای تخمین سن کاربران از یادگیری ماشینی استفاده خواهد کرد

ریلمی GT 7 Pro Racing Edition به‌عنوان ارزان‌ترین گوشی رسماً معرفی شد

صدای جشن از نقاره‌خانه‌ بهشت می‌آید

ای وارث امیرالمؤمنین...

علی هاشمی: محیط بان افتخاری هستم

نمی ذارم حتی دستت به جنازم برسه!

وقتی مدل انتخاب آرای مردمی تک‌بعدی است!

میلوشوویچ: با یار دوازدهم بردیم!

پاسخ تند رحمتی به سئوال درباره چشمی و زیبر!

بیت کوین رایگان تنها با ثبت‌نام بدون قرعه کشی (فرصت محدود)

رحمتی: در نیمه اول بازیکنان دو تیم درگیر حواشی بودند و تمرکز تیم را بهم زد

چشمی: فقط به دنبال زدن استقلال هستید

هاورتز فصل را از دست داد، آرسنال دیگر مهاجم ندارد

رحمتی: استقلال درگیر فضای مجازی است و بازیکنان دنبال جذب فالوئر هستند!

رحمتی: وجود بازیکنان جوان یکسری محاسن و معایب دارد با تمرین بیشتر مشکلات کمتر میشود

چشمی: به دنبال حاشیه برای استقلال هستند؛ یک روز من یک روز نفر دیگری را می‌زنند

روزبه چشمی و زبیر نیک‌نفس؟ این دو عزیز را به جا نمی‌آورم

تست جالب شوهر شناسی؛ امتیاز شوهر خوب

آمریکا: تا ابد منتظر ایران نمی‌مانیم

لحظاتی از حضور رهبر انقلاب در مسجد جمکران

نتایج یک نظرسنجی جهانی: ایران قدرت هسته ای می شود

معاون رییس جمهور: زنان توان ورود به عرصه‌های تصمیم‌گیری دارند

گلکسی S25 اولترا بالاترین امتیاز تعمیرپذیری iFixit در ده سال اخیر را کسب کرد

استوری/ سلام بر تو ای حجت خدا...