آریا جوان

آخرين مطالب

4گوشه دنیا/ موزه کلیولَند مجسمه 20 میلیون دلاری را به ترکیه بازگردانده شد گردشگری

4گوشه دنیا/ موزه کلیولَند مجسمه 20 میلیون دلاری را به ترکیه بازگردانده شد
  بزرگنمايي:

آریا جوان - ایسنا / یک مجسمه برنزی باستانی که در دهه 1960 توسط گروهی از روستاییان در ترکیه امروزی کشف شده و توسط دلالان منهتن به بازار هنر غربی قاچاق شده و در نهایت از یک موزه معتبر در شهر کلیولند واقع در اوهایو سر درآورده بود، اکنون قرار است به خاستگاه اصلی‌اش بازگردانده شود.
گمان می‌رود این مجسمۀ بدون سر که در ابعاد انسان واقعی ساخته شده است، تصویرگر یک فیلسوف باستانی باشد. این مجسمه از سال 1986 میلادی تاکنون در گالری‌های یونان و روم موزه هنر کلیولند به نمایش گذاشته شده بود. این اثر که 20 میلیون دلار ارزش‌گذاری شده است، پس از سال‌ها تحقیق توسط واحد مبارزه با قاچاق آثار باستانی (ATU) در دفتر دادستان منطقه منهتن، مصادره شد. این تحقیقات به یک دعوای حقوقی منجر شد که طی آن موزه ادعا می‌کرد مالک قانونی این اثر است، ‌ اما پس از تحقیقات بیشتر و آشکار شدن منشاء واقعی مجسمه، این شکایت پس گرفته شد و تصمیم به بازگرداندن آن اتخاذ شد.
این پیکره پوشیده در پارچه از یک محوطه باستان‌شناسی به نام «Sebasteion»‌ در «بوبون» (Bubon)، در ترکیه امروزی، به دست آمده است. این محوطه که گمان می‌رود توسط رهبران محلی به نشانه وفاداری به روم ساخته شده باشد، حدود 50 میلادی بنا شد و احتمالاً تا 200 سال بعد مورد استفاده قرار داشت تا اینکه زلزله آن را به ویرانه تبدیل کرد.
مجسمه‌های برنزی این مجموعه برای دو هزار سال زیر زمین باقی مانده بودند تا اینکه در دهه 1960 توسط مردم محلی کشف شدند.
روستاییان پیش از اینکه مقامات از این کشف در سال 1967 میلادی مطلع شوند، چندین شیء را به فروش رساندند. آنها با «جورج زاکوس»، قاچاقچی مستقر در سوئیس و «رابرت هکت» (که طبق گزارش نیویورک تایمز، روستاییان او را فقط با نام «باب آمریکایی» می‌شناختند) همکاری کردند. «هکت» ‌ در نیویورک و پاریس فعالیت داشت. بر اساس گزارش دادستانی، دلالان مستقر در نیویورک، این آثار مسروقه از «بوبون» (Bubon) را وارد نمایشگاه‌های موزه‌ای و مقالات علمی کردند تا منشأ جعلی برای آن‌ها بسازند و تجارت خود را قانونی جلوه دهند.


دفتر دادستان منطقه منهتن تاکنون 15 اثر غارت‌شده از «بوبون» را ضبط کرده است که 14 مورد از آن‌ها پیش‌تر به ترکیه بازگردانده شده‌اند. مجموع ارزش این آثار حدود 80 میلیون دلار تخمین زده می‌شود. این آثار در مجموعه‌های عمومی و خصوصی نیویورک، از جمله در «موزه متروپولیتن نیویورک و دانشگاه فوردهم» (Metropolitan Museum of Art and of Fordham University) یافت شده‌اند.


«آلوین برگ» (Alvin Bragg)، دادستان منطقه منهتن در بیانیه‌ای گفت: «خوشحالم که موزه هنر کلیولند پذیرفته است این مجسمه به مردم ترکیه تعلق دارد.» 
او افزود: «این تحقیق شامل مصاحبه‌های گسترده با شاهدان و آزمایش‌های پزشکی قانونی بود که به‌طور قطعی ثابت کرد این اثر از بوبون (Bubon) غارت شده است. از همکاری موزه در این پرونده قدردانی می‌کنم، زیرا نشان می‌دهد که چگونه می‌توانیم برای بازگرداندن آثار باستانی مسروقه به صاحبان قانونی، با یکدیگر همکاری کنیم.»
دفتر دادستانی منهتن در آگوست سال 2023 این اثر را توقیف کرد. «روث پیکهولتز» (Ruth Pickholz)، قاضی نیویورک برای ضبط این اثر حکمی صادر کرد. این حکم بخشی از تحقیقات جنایی جاری درباره یک شبکه قاچاق بود که شامل آثار غارت‌شده از ترکیه و انتقال آن‌ها از طریق منهتن می‌شد.
در ماه‌های اخیر، دادستانی منهتن چندین اثر دیگر را نیز به دلیل ادعاهای مرتبط با قاچاق از ترکیه ضبط کرده است. در سال 2022، پنج اثر باستانی متعلق به مجموعه «شلبی وایت» (Shelby White)، عضو هیأت‌ امنای موزه متروپولیتن نیویورک به ترکیه بازگردانده شدند. یکی از این آثار، مجسمه‌ای برنزی از «لوسیوس وروس» (Lucius Verus) (یکی از امپراتوران روم) از بوبون بود که ارزش آن 15 میلیون دلار برآورد شده است.
کارشناسان موزه کلیولند، در همکاری با مقامات ترکیه و دفتر دادستانی، پژوهش‌هایی انجام دادند که نشان داد این مجسمه به «Sebasteion» تعلق دارد. این مجسمه‌ها روی پایه‌های سنگی قرار داشتند که مکانیسم‌هایی برای نگه داشتن آن‌ها در جای خود داشتند. با این تحقیقات علمی و تغییر در شناسایی مجسمه پژوهشگران دریافتند که سوراخ‌های کوچکی در پاهای مجسمه وجود دارد که با مکانیسم‌های موجود در پایه‌های سنگی «Sebasteion» همخوانی دارد. علاوه بر این، نمونه‌های خاکی که در داخل مجسمه یافت شده بود، با خاک منطقه «Sebasteion» و سایر مجسمه‌هایی که مشخص شده بود از آنجا آمده‌اند، مطابقت داشت.
این تحقیقات به تغییر در هویت تاریخی مجسمه نیز منجر شد. در ابتدا تصور می‌شد که این اثر تصویری از امپراتور «مارکوس آئورلیوس» (Emperor Marcus Aurelius) باشد، زیرا او نیز همراه با سایر فرمانروایان در «Sebasteion» مورد تکریم قرار گرفته بود. اما مکان احتمالی قرارگیری این مجسمه فاقد کتیبه‌ای بود که نشان دهد این پیکره متعلق به «مارکوس آئورلیوس» بوده است.
موزه هنر کلیولند در بیانیه‌ای اعلام کرد: «موزه و مقامات ترکیه در حال بررسی امکان نمایش موقت این مجسمه در کلیولند پیش از انتقال آن به ترکیه هستند. همچنین، سایر زمینه‌های همکاری فرهنگی میان ترکیه و موزه در دست بررسی است.»

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/1457864/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تراشه آیفون 16E نسخه ضعیف‌تری از A18 است

مرجعیت قرآن به بیان آیت الله جوادی آملی

سه شرط انتظار امام زمان (عج)

خیلی‌ چیزها هستش که تو ازش خبر نداری!...

یادنامه رادیویی برای منوچهر والی زاده

بی قراری همسر منوچهر والی‌زاده در مراسم تشییع

سکانسی نوستالژی از فیلم سینمایی «ضیافت»

بیش از 3 میلیون و 155 هزار نفر در ماه گذشته به سینما رفتند

قرار نیست که همیشه اونجا بمونیم!

مسیر سخت رُم و منچستریونایتد در لیگ اروپا

لالیگا به سهمیه پنجم لیگ قهرمانان نزدیک‌تر شد

گل اول سپاهان به ذوب آهن توسط ابوبکر کامارا

واکنش نونیز به انتقاد تند سرمربی لیورپول با 2 پست

هافبک پرسپولیس آماده بازگشت به میادین شد

صحنه‌ی مشکوک به پنالتی در محوطه جریمه سپاهان که داور بعد از دیدن VAR اعتقادی به خطای پنالتی نداشت

گل اول ذوب آهن به سپاهان توسط سبحان خاقانی

رونمایی از عصبانی‌ترین چهره دربی اصفهان!

سند جدید استقلالی‌ها؛ چرا دربی پارسال لغو شد

از دربی مادرید تا تقابل لیورپول - PSG؛ اینتر به فاینورد خورد

این کاردستی گل رز سرخ تقدیم نگاهتان

بازدید هیئت ایرانی از محل برگزاری مراسم تشییع شهید نصرالله در بیروت

طبق ادعای اپل عدم وجود مگ سیف در آیفون 16e ارتباطی به مودم جدید C1 ندارد

سرویس رقیب زوم تعطیل شد

باتری حجیم و شارژ‌ 100 وات؛ اطلاعات جدیدی از ردمی K80 اولترا لو رفت

وضعیت ماهیگیری زمستانی در چین

صحبت های آیت الله بهجت (ره) در مورد وقت ظهور

وضعیت عجیب یک خیابان‌ پس از ترکیدن لوله اصلی آب

استوری/ بخشی از مناجات شعبانیه

حکمت/ نتیجه کمک به مردم

گزارشگری متفاوت فوتبال توسط اکبر عبدی

کیت وینسلت کارگردان شد؛ ماجرای خداحافظ ژوئن چیست؟

تقسیم سهم منصفانه به سبک جناب‌خان

تولد غافلگیرکننده برای خانم بازیگر در یک کافه‌

نصیحت و انتقال تجربه اکبر عبدی به جوانان

دلیل عجیب افت موسیالا؛ سرماخوردگی!

ترکیب متفاوت سپاهان برای دربی اصفهان

ممنوعیت حجاب در رقابت‌های ورزشی فرانسه تصویب شد

داربی مادرید در یک هشتم؛ لیورپول به پاریس خورد

آقا، خانم! استرس کار را به خانه نیاورید

حضور سردار قاآنی در امامزاده جعفر (ع) پیشوا

واکنش همتی به هجمه‌ها برای تخریب و تداوم بی‌اخلاقی شبکه 3 سیما

دریادار سیاری: اگر دشمنان مرتکب خطا شوند، پوزه‌شان را به خاک می‌مالیم

تمام مدل‌های سری آیفون 17 احتمالاً به تراشه وای‌فای خود اپل مجهز می‌شوند

حالا کاربران نسخه رایگان جمنای می‌توانند اسناد را تجزیه‌و‌تحلیل کنند

بارش زیبای برف در رشت

طبیعت زیبای لرستان

حس و حال دختر خردسالی که برای اولین بار صدای مادرش را می‌شنود

زنده شدن ارسطو و چنگیز خان با هوش مصنوعی

بارش برف در دمای منفی 7 اردبیل

پنیر جالب کارتون تام و جری