آریا جوان

آخرين مطالب

وقتی جوان شما نیاز به کمک دارد چه می‌گوید؟ دختران

وقتی جوان شما نیاز به کمک دارد چه می‌گوید؟
  بزرگنمايي:

آریا جوان - ایرنا / وقتی نوجوان و جوان شما نیاز به کمک دارد چه می‌گوید؟ آنان اغلب نیاز به کمک خود را به زبان نمی‌آورند و آن را با جملات کنایه آمیزی عنوان می‌کنند که درک آن برای والدین دشوار است، از این جهت بسیار مهم است تا شما والدین از چالش‌های این دوران فرزندتان با آرامش بیشتری عبور کنید و بتوانید نوجوان وجوانی با سلامت روحی کامل و موفق را وارد جامعه کنید.
نوجوانان زمانی که با مشکلی مواجه می شوند فریاد میزنند و نیاز خود به کمک، همدلی و همراهی را اغلب با جملاتی عنوان می کنند که یا به آن توجه نشده و یا به اشتباه تفسیر می شود. در این مورد با دکتر مصطفی کوچکزایی روان درمانگر، مشاور خانواده و عضو فرهنگستان به گفت وگو نشستیم تا معنی واقعی هر یک از جملات را درک کنیم.
من بارها و بارها دیده‌ام که چگونه نوجوانان وقتی با مشکلی مواجه می شوند فریاد میزنند؛ " خسته شدم" " من را رها کنید" " یکم به من فضا بدید " و... همه این جملات، پیامهای پنهانی در پی دارند که شما به عنوان والدین با آگاهی از آن می توانید به نوجوان خود کمک کرده و ارتباط خود با فرزندتان را بهبود بخشیده و صمیمی تر کنید. این چهار جمله عبارتند از:
من از همه چیز و همه کس خسته شده ام
معنای ضمنی این جمله توقعات و خواسته های زیاد والدین است، به نحوی که نوجوان به این حد می رسد که من از همه چیز خسته شده ام یعنی من را رها کنید و راحت بگذارید و اینقدر روی من فشار نیاورید.
توقع زیاد و کمال گرایی والدین گاهی موجب خستگی جوانان می شود و اثر مخرب دارد و او را در مسیر اضطراب و نامیدی قرار می دهد
گاهی والدین تمرکز زیادی روی فرزندشان دارند. توقع زیاد و کمال گرایی والدین گاهی موجب این خستگی بچه ها می شود و اثر مخرب دارد و به مرور زمان نوجوان را در مسیر اضطراب و استرس و نامیدی می گذارد. باید سعی کنید این توقعات را کم کرده و آرامش را به فرزندانتان تزریق کنید.

آریا جوان


 شما من را درک نمی کنید که در چه حالی هستم
این جمله نشان دهنده شکاف هیجانات بین دو نسلی است. هیجانات والدین غالبا منطقی است. یعنی اگر هیجانی هم داشته باشند غالبا با عقل و منطق آن را کنترل می کنند. اما در نوجوانان هیجانات احساسی است. شور و نشاط و آن حس پر تحرکی که در وجودش قرار دارد موجب می شود که در زمان هیجان کارهای عجیبی انجام دهد. والدین این رفتار را درک نمی کنند چرا که هیجان را در مقیاس خودشان تفسیر و قضاوت می کنند و برچسب می زنند و بخاطر همین کارها نوجوان فاصله خود را با والدین بیشتر کرده و به مرور دنبال جایگزین می گردند. در این میان ممکن است یک پارتنر، رفیق یا یک فرد دیگری به زندگی او ورود کند.
متاسفانه بعضی آدمهای شیاد وجود دارند که وقتی می بینند نوجوان از سوی خانواده درک عاطفی نمی شود، حمایت عاطفی خوبی از نوجوان نشان میدهند و بعد از وابسته شدن، او را درگیر مواد مخدر و آسیب های بزرگتر می کنند.
 من به آرامش و آزادی بیشتری نیاز دارم
این جمله بدان معنا است که؛ من تحت کنترلم، من همش بکن و نکن های شما را شنیده ام، من تمام مدت تحت مراقبتم. این بیشتر برای والدینی است که تک فرزند دارند و یا والدینی که خیلی وسواسی هستند، یا بر روی فرزندان ته تغاری خودشان حساس هستند یا والدینی که از جامعه می ترسند است. این والدین بر روی فرزندان خودشان بسیار حساس هستند و آنها را تحت کنترل زیادی دارند و نوجوان در دوران نوجوانی به قدرتی می رسد که می گوید؛ دیگه کنترل بسته، دیگه بکن و نکن بسته و خودم می خواهم انتخاب کنم.
متاسفانه بچه هایی که در دوران کودکی حق انتخاب، آزادی عمل و انتخاب نداشتند و تحت فشار کنترل والدین بودند در نوجوانی درگیر عقده گشایی آزادی شده و متاسفانه دچار آسیب های جدی می شوند.
والدین باید از دوران کودکی کنترل مناسب داشته باشند و به فزرندان خودشان قدرت انتخاب دهند تا در نوجوانی دچار این مشکل نشوند.



من نمی خوام شما را درگیر مشکلات خودم کنم
این جمله به این معنا است که شما من را خیلی اذیت می کنید. وقتی که می گوید نمی خواهم شما را درگیر کنم به این معنا است که اگر شما را درگیر کنم شما به جای اینکه مشکلات من را حل کنید، مشکلات من را زیاد می کنید، من را قضاوت می کنید، سرزنش می کنید. این هم نشان دهنده مراقبت و کنترل شدید است. بعضی اوقات والدین خوی سرزنشی یا نصیحتی یا نظارتی دارند و یا احساس می کنند که همه انسانها باید مبرا از خطا باشند. این درحالی است که نوجوانی یعنی پذیرش خطا یعنی تجربه نادرست در مقیاس درست.
درک فریادهای پنهانی برای کمک در جملات نوجوانان، نیاز به صبر، همدلی و گوش دادن دقیق دارد.
اگر والدین این پذیرش را بدست آورند اجازه خطا، واکاوی و تجربه را به نوجوان خود می دهند. اجازه تجربه زیستی را می دهند . در این صورت نوجوان ارتباط خود با والدین را حفظ می کند. ولی اگر نوجوان را قضاوت کنند او حرف دلش را با پدر و مادر نمی زند و همین امر نوجوان را درگیر آسیب می کند. 
درک فریادهای پنهانی برای کمک در جملات نوجوانان، نیاز به صبر، همدلی و گوش دادن دقیق دارد. با هماهنگ کردن و پاسخگویی متفکرانه، می‌توانید حمایتی را که آن‌ها برای هدایت مبارزات خود بدون از بین بردن استقلال نیاز دارند، ارائه دهید. با انجام این کار، به آنها کمک می کنید تا در این فصل جدید زندگی، پیوند خود را به عنوان والدین و فرزند تقویت کنند.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/1459471/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اپل می‌خواهد اکوسیستم گوشی های تاشو را متحول کند

کاهش 45 درصدی فروش کنسول‌ها در آمریکا طی ماه ژانویه

موتوری که به‌جای چرخ، توپ غلتان دارد!

حفظ دین به بیان آیت الله جوادی آملی

حاتمی‌کیا: شش ماه برای ساخت فیلم حاج قاسم در سوریه بودم

چهره ها/ تصویری تازه از هانیه توسلی بعد از مدتها

«تاچ»؛ ماجرای دختری که در آستانه مهاجرت مردد می‌شود!

ویدئویی از ایرج طهماسب و فریبا نادری در اکران یک فیلم

ترک عادت رونالدو بعد از شکست!

اعتراض گسترده دانشجویان مسلمان فرانسه به ممنوعیت حجاب در ورزش

اعتراض به اخراج نشدن انزونزی

جذب حریف تمرینی خارجی برای تیم ملی تنیس

احتمال بازگشت پوگبا به منچستریونایتد

استقلال در انتظار فهرست همکاران ماتزاری

واکر 2 بازی بعدی میلان را از دست داد

ویروس در اردوی پرسپولیس

چرا ماتزاری سرمربی پرسپولیس نشد

AFC مستندات فدراسیون فوتبال درباره انتخابات را دریافت کرد

به فکر غذای روح فرزندانمان باشیم

سوخو 57 به ایران رسید

رزمایش مشترک ذوالفقار 1403 ارتش آغاز شد

توسعه روابط اقتصادی محور حضور سازمان منطقه آزاد کیش در سومین نمایشگاه بین‌المللی تجارت با اوراسیا

آیفون 16e در واقع مک‌بوک ایر خانواده‌ آیفون است

تقویم تاریخ/ انتخاب آیت ‏الله «بهشتی» به عنوان ریاست دیوان عالی کشور

خانواده‌ی قشنگ گور ایرانی در پارک ملی کویر

چهره ها/ سالگرد ازدواج پیمان قاسم‌خانی و همسرش

همراهی اسکورسیزی و دی کاپریو با دواین جانسون و امیلی بلانت در یک فیلم

چهره ها/ عکس جذاب دیبا زاهدی در اکران یک فیلم

خبری تازه از اکران فیلم جنجالی «پیرپسر»

رکوردی عجیب برای تیم نیستلروی

خروج قدرتی سپاهان از تونل تاریک!

اسطوره‌ای که بسکتبال و ورزش ایران را به اوج رساند

نقشه شوم سیمئونه برای امباپه و مادرید!

زننده گل قهرمانی تراکتور دوباره در یادگار

گلر جنجالی: باید اخراج می‌شدم، عذر می‌خواهم

رئال قید ستاره بایرن را زد؛ دیگر رکب نمی‌خوریم

کاپیتان جدید تیم پرستاره ایران از پرسپولیس

شوک به النصر قبل از بازی با استقلال

گیسا بایبوردی برنزی شد و سهمیه بازی‌های جهانی گرفت

امیر رستگاری: دشمنان برای خرابکاری صنعتی سرمایه‌گذاری عظیمی کرده‌اند

ربیعی: با استیضاح همتی چه چیزی عاید کشور خواهد شد؟

شریعتمداری: گروسی عضو موساد است

تکنولوژی تشخیص دیپ‌فیک آنر از فروردین 1404 در دسترس قرار خواهد گرفت

تفال/ گفتم ای سلطان خوبان رحم کن بر این غریب

حکمت/ شتاب در کار نیک

فال حافظ شنبه 4 اسفند 1403

فال روزانه شنبه 4 اسفند 1403

کامنت عاشقانه ترلان برای «شروین» همه چیز را لو داد!

خاطره ابراهیم حاتمی‌کیا از تماشای «مست عشق» و تنها آرزویش برای سینما

این مهاجم مهار نشدنی قبلا مدافع بود