آریا جوان

آخرين مطالب

کوهپایه‌زاده: بودجه ورزش معلولان عقب‌ماندگی تاریخی دارد گفتگو

کوهپایه‌زاده: بودجه ورزش معلولان عقب‌ماندگی تاریخی دارد
  بزرگنمايي:

آریا جوان - تسنیم /رئیس فدراسیون ورزش‌های جانبازان و توان یابان گفت: ورزش جانبازان و معلولین یک عقب‌ماندگی تاریخی در بخش بودجه دارد.
جلیل کوهپایه‌زاده رئیس فدراسیون ورزش‌های جانبازان و توان یابان در ابتدای نشست خبری که صبح امروز برگزار شد، اظهار داشت: کار ما 24 ساعته است و برای اینکه به همه رشته‌ها سرویس بدهیم، باید چراغ فدراسیون را همیشه روشن نگه داریم. سال قبل در مجمع انتخاباتی یک برنامه چهار ساله و راهبردی پیشنهاد دادم و مورد تایید قرار گرفت. ما اهداف دهگانه و یکسری ارزش‌ها را مدنظر قرار دادیم. سعی کردیم شعارها را در عمل پیاده کنیم. ما این مسیر را شروع کرده‌ایم و نیاز داریم حمایت و انتقاد سازنده صورت بگیرد. تلاشمان این بود که اهداف را جلو ببریم. یکی از موضوعات مدنظرمان، آموزش بود. یکی از مشکلات اصلی ما در سطح ملی و استانی همین دانش فنی است. در واقع نیاز به حرکت و خون تازه در این زمینه داشتیم. در این باره 32 دوره آموزشی و تطبیقی را در بخش‌های مختلف برگزار کردیم. در رشته‌های جدید مثل شمشیربازی هم سعی کردیم دوره بین‌المللی برگزار کنیم که 30 مربی حضور داشتند. در مچ اندازی انجمن این رشته را راه‌اندازی کردیم.
وی افزود: بحث دیگر که باید روی آن تمرکز می‌کردیم، بحث استعدادیابی بود. ما الان تیم‌های قدرتمندی مثل والیبال نشسته و بسکتبال با ویلچر داریم، اما با توجه به فاصله بین نفرات، باید در استعدادیابی انرژی مضاعفی می گذاشتیم. ضمن اینکه باید بحث کلاس بندی هم انجام می‌شد. دو بحث وجود دارد؛ اینکه سرعت آماده شدن ورزشکاران معلول کوتاه‌تر از ورزش افراد سالم است و دوره قهرمانی آنها نیز طولانی تر است. این دو مسئله ایجاب می‌کند که فرآیند استعدادیابی به صورت مداوم باشد.
وی با اشاره به کم تحرکی در کشور گفت: یازده درصد از افراد جامعه در بخش معلولین هستند. باید ببینیم ورزش معلولان در کجای برنامه قرار دارد. شما بگویید چقدر از پارک‌ها و سالن‌های ورزشی برای معلولین مناسب سازی شده اند؟ باید در این باره بودجه مناسب گذاشتن شود و متناسب سازی صورت بگیرد تا ورزش همگانی در بخش معلولان شرایط بهتری پیدا کند.
کوهپایه‌زاده عنوان کرد: ما بحث توسعه و تقویت تیم‌های پایه را داشتیم. شنا، دوومیدانی، وزنه‌برداری و مچ اندازی رشته‌هایی هستند که اجازه حضور در بخش معلولان در بازی‌های پاراآسیایی جوانان را دارند. ما در این چهار رشته اردوهای خود را از مرداد شروع کرده‌ایم و بسکتبال با ویلچر جوانان هم اردوی خود را استارت زده است. باید به بوچیا هم اشاره کنم که رشته‌ای مخصوص افراد معلولان است و با استقبال خوبی هم مواجه شدن است.
وی تصریح کرد: ما در والیبال نشسته دو تیم تشکیل دادیم؛ تیم اصلی برای پارالمپیک لس‌آنجلس و تیم امید با کادر فنی و بازیکنان جداگانه برای پاراآسیایی ناگویا.

کوهپایه‌زاده گفت: دنیای ورزش به سمت علمی شدن می‌رود و ما نیز نمی‌توانیم اردوهای خود را به صورت سنتی برگزار کنیم و البته از تکنولوژی و امکانات روز استفاده نکنیم. در این باره ارتباطات متعددی با دانشگاه‌ها و مراکز علمی ایجاد کردیم و برای ورزشکاران پرونده الکترونیکی به وجود آوردیم.
وی با تأکید بر نقش دیپلماسی گفت: ما اگر بخواهیم یک ورزش قدرتمند داشته باشیم، باید دیپلماسی ورزشی خوبی داشته باشیم که این شامل کسب کرسی در بخش‌های مختلف و اعزام‌های گوناگون و ... است. در یک سال برخی از دوستان در فدراسیون موقعیت‌های خوبی در عرصه بین‌المللی کسب کردند.
وی درباره بودجه فدراسیون گفت: ورزش جانبازان و معلولین یک عقب‌ماندگی تاریخی در بخش بودجه دارد. امروز که کمتر از نهاد‌های حمایت کننده از ورزش جانبازان حمایت می‌شویم، اگر قرار است به موفقیت برسیم ، نیاز به بودجه و زیرساخت و تجهیزات داریم. در تلاش هستیم از منابع دیگری بودجه دولتی بگیریم. همچنین یک بخش غیر دولتی راه‌اندازی کردیم تا از کمک خیرین ورزشی استفاده کنیم. استفاده از کمک این بخش اهمیت زیادی دارد.
کوهپایه‌زاده تصریح کرد: باید نقدی را به خودمان هم وارد کنیم. ما مدال‌آوری را برای ورزشکار معلول تبدیل به هدف کرده‌ایم، در حالی که هدف اصلی باید همان ورزش باشد. البته ورزشکاران مدال‌آور معلول، الهام بخش هستند و حضورشان اهمیت زیادی دارد، اما نباید هدف را گم کنیم که همان سالم زیستن و سالم فکر کردن است. همه مسابقات قهرمانی کشور در رشته‌های مختلف برگزار شد. همچنین فوتسال و دوومیدانی کم توانان ذهنی را نیز داشتیم.
وی درباره وضعیت رشته پاراتنیس روی میز گفت: انشاءالله با حمایت وزارت ورزش و فدراسیون تنیس روی میز، سعی می‌کنیم این رشته را دوباره به زیرمجموعه فدراسیون خودمان بازگردانیم. امیدواریم یک حرکت نو و خون تازه در این رشته داشته باشیم. کار پاراتیروکمان که در حال انجام است، انشاالله بتوانیم یک جهش خوبی در پاراتنیس روی میز داشته باشیم.
کوهپایه‌زاده گفت: سال آینده بازی‌های پاراآسیایی جوانان، بازی‌های کشورهای اسلامی را داریم و سال 2026 هم بازی‌های پاراآسیایی ناگویا در پیش است و دو سال بعد از هم بازی‌های پارالمپیک لس‌آنجلس را خواهیم داشت. هدف‌گذاری کسب بیش از 20 مدال طلا و رتبه تک رقمی را در پارالمپیک کاملاً قابل تحقق می‌دانیم و امیدواریم نقش‌آفرینی بهتری هم داشته باشیم.
وی درباره وضعیت رشته پاراتیراندازی گفت: امسال با برگزاری منطقه‌ای مسابقات قهرمانی کشور در این رشته، تعداد نفرات شرکت کننده افزایش یافت و در واقع دو مسابقه داشتیم. قصد داریم در سایر رشته‌های انفرادی و رکوردی، همین برنامه را داشته باشیم تا دسترسی ها برای ورزشکاران و امکان حضورشان در مسابقات بهتر باشد.
کوهپایه‌زاده درباره بودجه فدراسیون گفت: تفاهم‌نامه با وزارت ورزش 54 میلیارد و با کمیته پارالمپیک 45 میلیارد برای سال جاری بود. از این مبلغ 10 میلیارد مربوط به وزارت نفت برای خرید تجهیزات بود که انجام شد و بین استان‌ها توزیع می‌شود. تقریباً 40 میلیارد از بودجه وزارت ورزش و همه بودجه مربوطه از کمیته پارالمپیک دریافت شده است. ما براساس تفاهم‌نامه، برنامه‌ریزی کردیم و امیدواریم که حداقل 90 درصد آن محقق شود.
وی درباره شکایت برخی از کشورها از فاطمه همتی، مدال‌آور پاراتیراندازی با کمان کشورمان در پارالمپیک پاریس گفت: همتی از نوابغ تیروکمان کشور است که در آخرین رقابت کشوری در میان افراد سالم بود. کلاس بندی هم باید بررسی شود. طبیعتاً در اولین مسابقه بین‌المللی در چین، مورد کلاس بندی قرار می‌گیرد، برآورد ما این است که به مشکلی برنمی‌خورد. این شرایط برای سعید افروز هم وجود داشت که کلاسش در حال بررسی بود، اما در امارات کلاس بندی شد و کلاسش مورد تایید قرار گرفت.
وی درباره شرایط والیبال نشسته، بحث پاداش‌ها برای مسابقات جهانی و بازی‌های پاراآسیایی و همچنین موضوع هماهنگی بین تیم‌های اصلی و امید گفت: نوع پاداش‌ها در سال‌های اخیر باعث اتفاقات خوب و بد شده است. در خیلی از رشته‌ها جوایز بازی‌های پاراآسیایی از مسابقات جهانی بالاتر است. با دنیامالی صحبت کردیم و گفتیم چون این پاداش‌ها متناسب نیست، باعث مشکلاتی می‌شود. خیلی از تیم‌ها در سطح جهانی هستند و از آسیا بالاتر هستند، اما پاداش کمتری می‌گیرند. دنیامالی نیز این موضوع را تأیید و تاکید کرد که هم در پاداش پای سکو و هم جوایز پایان سال بازنگری شود.این پاداش بحث استعدادیابی را هم تحت شعاع قرار می‌دهد. این باعث می‌شود که رشته‌های تیمی تحت تاثیر قرار بگیرد. من معتقدم باید روی ورزش جانبازان و توان یابان یک شکل دیگری فکر کنیم و محاسباتی باشد که با شرایط این بخش تجانس داشته باشد.
وی درباره رشته پاراوزنه برداری، بالا رفتن میانگین سنی اعضای این تیم و برخی حواشی مربوط به آن گفت: وزنه‌برداری دومین رشته مدال‌آور ما است. ما خوشبختانه کار تیم‌های جوانان مردان و بانوان را آغاز کردیم. الان در تیم جوانان دو، سه نفر در سطح ملی رکورد دارند. مطمئن باشید در بازی‌های پاراآسیایی جوانان و همچنین پاراآسیایی ناگویا از این جوانان استفاده می‌کنیم. درباره مسائل سنی هم اول باید جوانانی را تربیت کنیم تا جایگزین در تیم ملی اصلی شود. ما در رشته‌های بانوان ، باید دانش فنی را افزایش بدهیم.
وی در مورد زیر ساخت‌های ورزش جانبازان و توان یابان گفت: خوشبختانه در فدراسیون کمپی برای رشته‌های سرپوسیده داریم اما برای رشته‌های سرباز مانند دوومیدانی، تیروکمان و فوتبال ٧ نفره نداریم، در دوره کیومرث هاشمی مذاکراتی شروع کردیم و حالا با وزارت فعلی و مدیر شرکت توسعه این مذاکرات را دنبال می‌کنیم، قول دادند زمین شماره ٢ شهید شیرودی را به ما اختصاص دهند.
کوهپایه‌زاده در مورد شنا و مدال آوری این رشته نیز خاطرنشان کرد: فعلا از استخرهای محدود 50 متر کشور استفاده می کنیم و استخر تخصصی نداریم، در حال رایزنی هستیم تا استخر حرفه‌ای در خراسان رضوی به عنوان کمپ ملی داشته باشیم، به امید روزی هستیم دو کمپ نقطه صفر دریا و یکی هم بالای سطح دریا (بالای ٢ هزار متر) داشته باشیم. با قشم و ماکو برای کمپ سطح دریا وارد مذاکره شدیم.
وی درباره قانون جامع باشگاه داری گفت: تا امروز بیشتر حالت سلیقه‌ای داشته است.اکر لایحه نظام جامع باشگاه داری تصویب شود، ناخودآگاه به سمت ورزش معلولین خواهند رفت. برخی رشته های پرطرفدارتر، جذابیت بصری بیشتری دارد و امیدواریم در سال آینده باشگاه‌های بیشتری حضور داشته باشند. ضمن اینکه این باشگاه‌ها نیاز به دیده شدن دارند تا بتوانند راحت‌تر در ورزش معلولین ورود کنند و انگیزه بیشتری داشته باشند.
وی درباره عدم انتخاب کادر فنی در پاراتیراندازی گفت: تیراندازی جزو رشته‌های مدال‌آور ما است و باید حفظ این روند، باید به فکر مربیان با سطح بالا باشیم. حسین امیری راضی به ادامه همکاری نبود. بر همین اساس از چند نفر برنامه گرفتیم، اما هنوز به جمع‌بندی نرسیده‌ایم. تکلیف سایر رشته‌های پارالمپیکی هم مشخص شده تا بتوانیم نتایج بهتری بگیریم.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/1461251/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مشخصات دوربین شیائومی 15 اولترا رسماً در آستانه رونمایی اعلام شد

هوش مصنوعی جمنای به‌زودی با دستیار سیری اپل ادغام خواهد شد

دنیای ترسناک و پرخطر بدلکاری!

قطع کردن درخت توسط سگ آبی

منجی؛ بحثی که مورد اتفاق همه ادیان است

ویژگی‌ افراد صالح در قرآن کریم

خیابان 33 توماس منهتن؛ مرکز ارتباطات یا تاسیسات جاسوسی؟/ ویدئو

روایت دردناک گوهر خیراندیش از اتفاقی که در سریال «هیولا» برایش رخ داد

ملاقات فرامرز قریبیان با شهرداد روحانی در دبی

تیزر سریال رمضانی و نوروزی «ذهن زیبا» منتشر شد

آزمون ستاره رئال موفقیت‌ آمیز بود

گل دیشب نیمار برای سانتوس از روی نقطه کرنر از زوایای مختلف

یک ورزشگاه از چرخه لیگ خارج شد

رونالدو برای بدل خود در حین تمرین لایک فرستاد

گل رباح ماجری فوق العاده لواندوفسکی زمانی که در لخ پوزنان لهستان بود

حیرت کارشناسان اماراتی از عملکرد مجیدی

دربی 105 ساعت 17:15 روز پنجشنبه برگزار خواهد شد

با هنر قدیمی ژاپنی ظروف شکسته خود را بیارایید

عراقچی در نشست شورای شورای حقوق بشر: تحریم‌های دارویی ایران به مردم ایران آسیب زد

نایب رئیس اتاق ایران: استیضاح وزیر اقتصاد هیاهوی سیاسی است

شرکت نمایندگان رهبر انقلاب در مراسم تشییع پیکر شهید سیدهاشم صفی‌الدین

پزشکیان: برای حمایت از فرزندآوری منتظر اصلاح قانون نخواهیم بود

فرمانده نیروی زمینی ارتش: اسلحه تمام بومی مصاف در حال جایگزینی با ژ3 است

روزنامه اعتماد: نمایندگان مخالف استیضاح همتی را تحت فشار گذاشته‌اند

ثبت‌نام انتخابات اولین میان‌دوره‌ای مجلس خبرگان از 10 اسفند

سرلشکر باقری: رفیق‌ دوست بن‌بست شکن تحریم‌ها در دفاع مقدس بود

جزئیاتی از بخش داستانی Call of Duty: Modern Warfare بعدی فاش شد

هندزفری جدید اوپو با شارژدهی طولانی فقط 14 دلار قیمت دارد

خیابانی در دو طرف درختی کهنسال

درست کردن شمع با پرتقال

نبرد خرس گریزلی و ببر سیبری

پروتزی که شبیه به پای واقعی انسان رفتار می‌کند!

طنین صدای محسن چاوشی در خانه خواننده مشهور ترک/ ویدئو

یک عشق بی‌گناه!

ناجی کوچک مادر

سریال «مرهم» در ایام ماه رمضان روی آنتن شبکه دو می‌رود

سه وعده تا خوشبختی!

مهدی توتونچی: از حذف تیم ملی جوانان ناراحتم

انتخابات فدراسیون تعویق نمی‌شود

ماموریت تن‌تن در برزیل؛ بازگرداندن ستاره ناراضی

ماشین گلزنی، بهترین خرید قرن اینتر

زنگ خطر؛ یامال با بارسلونا تمرین نکرد

سیمئونه: فلیک بزرگترین نقطه قوت بارسلوناست

پایه شایعات لغو دربی؛ شهرآورد پنجشنبه برگزار می‌شود

یونایتد 120 میلیون یورو را دور ریخت

کاپیتان ژاپن و پنالتی تعیین‌کننده؛ هیچ استرسی نداشتم

تشخیص مصدومیت؛ کیمیش فعلا استراحت می‌کند

زیبایی یا فریب؟ چگونه فیلترها اعتماد به نفس ما را می‌دزدند

اسلامی: دشمن بدنبال ضربه زدن به انقلاب است

رئیس دولت اصلاحات: وضعیت کشور خوب نیست، این وضع را پزشکیان به وجود نیاورده است