آریا جوان

آخرين مطالب

در انتظار یک کشف بزرگ؛ آیا مومیایی و گنج فرعون در داخل کوه پنهان است؟ دخترونه پسرونه

در انتظار یک کشف بزرگ؛ آیا مومیایی و گنج فرعون در داخل کوه پنهان است؟
  بزرگنمايي:

آریا جوان - باستان‌شناس بریتانیایی که اخیرا مقبره گمشدۀ فرعون تحوتمس دوم را یافت، ممکن است به زودی آرامگاه دیگری را هم کشف کند؛ آرامگاهی که مومیایی و گنجینۀ بزرگ تحوتمس را در خود جای داده است.
به گزارش فرادید، کشف محل آرامگاه یک فرعون، نقطه اوج کار یک باستان‌شناس محسوب می‌شود. اما یافتن دومین مقبره، چیزی فراتر از یک موفقیت حرفه‌ای است و به رؤیا شباهت دارد. هفته گذشته، پیرز لیترلند، باستان‌شناس بریتانیایی، از کشفی بی‌سابقه خبر داد که خیلی‌ها آن را «کشف قرن» نامیدند.
او و تیمش موفق شدند مقبره‌ای سنگی متعلق به فرعون تحوتمس دوم را در زیر یک آبشار فصلی در کوه‌های الاقصر، حدود سه کیلومتری غرب دره پادشاهان، شناسایی کنند. با این حال، این آرامگاه تقریباً خالی از اشیای ارزشمند بود. به نظر می‌رسد که سیلابی در طول شش سال پس از مرگ فرعون در سال 1479 قبل از میلاد، مقبره را ویران و از محتویاتش تخلیه کرده باشد.
اکنون لیترلند در گفت‌وگویی با نشریۀ آبزرور اعلام کرده که احتمال دارد محل مقبره دومی متعلق به تحوتمس دوم را شناسایی کرده باشد. او معتقد است که این مقبره دوم، برخلاف اولی، علاوه بر مومیایی فرعون، شامل اشیای تدفینی ارزشمند او نیز خواهد بود.
باستان‌شناسان بر این باورند که این آرامگاه دوم، 3500 سال تقریبا در معرض دید اما ناشناخته باقی مانده است؛ درحالی‌که در زیر 23 متر از لایه‌های سنگ‌آهک، خاک، خاکستر و گل‌اندود پنهان شده و به‌گونه‌ای طراحی شده که «مانند بخشی از کوه» به نظر برسد.
لیترلند دراین‌باره می‌گوید: «23 متر لایه‌های مصنوعی روی نقطه‌ای از زمین قرار دارد که ما شواهدی قطعی داریم مبنی بر اینکه یک بنای تاریخی در زیر آن پنهان است. محتمل‌ترین گزینه برای آنچه در زیر این توده عظیم و دست‌ساز مدفون شده، مقبره دوم تحوتمس دوم است».
در جریان جست‌وجوهای خود برای یافتن نشانه‌هایی از محل انتقال اشیای مقبره اول پس از سیلاب، لیترلند به کتیبه‌ای پس از مرگ فرعون برخورد که درون گودالی همراه با بقایای قربانی شدن یک گاو مدفون شده بود. این کتیبه حاکی از آن است که محتویات مقبره نخست احتمالاً توسط همسر و خواهرناتنی فرعون، یعنی حتشپسوت، به آرامگاه دومی که تاکنون کشف نشده منتقل شده است.
پس از یک دهه تلاش، تیمی از باستان‌شناسان در حال حفاری برای دسترسی به آرامگاه دوم فرعون تحوتمس دوم هستند که زیر لایه‌هایی از سنگ و گچ پنهان شده است.
در طول یک سال گذشته، لیترلند و تیمی از باستان‌شناسان مصری در حال بررسی راه‌هایی برای ورود به مقبره دوم هستند. این مقبره زیر لایه‌هایی از سنگ و گچ که 3500 سال پیش به‌صورت مصنوعی ساخته شده‌اند مدفون شده است.
مقبره‌ای پنهان زیر سنگ‌هایی به بزرگی خودرو
طبق توضیحات لیترلند، در بالای این ساختار، لایه‌هایی از گچ آهکی ضخیم، قطعات بزرگ سنگ‌آهک «به اندازه یک میز غذاخوری»، توفا (نوعی سنگ‌آهک پوسته‌پوسته که مانند سیمان عمل می‌کند) و توده‌های سنگریزه قرار دارد. در بالاترین بخش نیز لایه‌ای از گچ گل‌آلود با پوششی از خاکستر دیده می‌شود.
او دراین‌باره می‌گوید: «در میان این خاکستر، بقایای خمره‌های نوشیدنی و سر قلم‌های آهنی متعلق به کارگرانی که مقبره‌ها را ساخته‌اند، پیدا کردیم. بنابراین، شکی نیست که این لایه‌ها ساخته دست بشر هستند».
در این مرحله، هر مقبره‌ای که در زیر این لایه‌ها قرار داشت، کاملاً پنهان شده بود. اما مصریان باستان قدمی فراتر برداشتند، که همین امر موجب کندی روند حفاری شده است. به گفته لیترلند، آن‌ها «بخش‌های بزرگی از صخره را اهرم کرده و از ارتفاع به پایین پرتاب کردند تا مقبره کاملاً پوشیده شود». سپس این سنگ‌های عظیم (که برخی به بزرگی یک خودرو هستند) با استفاده از گچ آهکی در جای خود ثابت و محکم شدند.
اکنون تیم لیترلند در تلاش است تا این سنگ‌ها و گچ آهکی را به‌صورت دستی جدا کند. او می‌گوید: «ما سعی کردیم تونلی در آن ایجاد کنیم، کناره‌هایش را بتراشیم، اما صخره‌های آویزان بسیار خطرناک هستند».
سه هفته پیش، او به همراه محمد سید احمد (سرکارگر تیم) و محسن کامل (مدیر حفاری) تصمیم دشواری گرفتند: کل این ساختار که از صخره بیرون زده است باید برداشته شود. در حال حاضر، آن‌ها در نیمه راه این عملیات قرار دارند. لیترلند پیش‌بینی می‌کند که «احتمالاً طی یک ماه دیگر بتوانیم کل این سازه را پایین بیاوریم».

آریا جوان

راز مقبره تحوتمس دوم
باستان‌شناسان احتمال می‌دهند هر دو مقبره فرعون تحوتمس دوم توسط معمار مشهور دودمان هجدهم، «ایننی» ساخته شده باشد. این معمار در زندگی‌نامه خود اشاره کرده که آرامگاه شاه را در خفا حفاری کرده و پس از وقوع سیل، با چالشی جدی مواجه شده است. همچنین ایننی در زندگی‌نامه خود می‌نویسد: «آرامگاه والامقامش را در ارتفاع حفاری کردم، بدون اینکه کسی ببیند یا بشنود».
اما این کار او بدون مشکل نبود. پس از سیل ناگهانی که آرامگاه اول را تخریب کرد، ایننی با بحرانی جدی روبه‌رو شد. لیترلند حدس می‌زند که او تحت فشار بوده تا این بار، با اتخاذ تدابیری مطمئن، از وقوع یک فاجعه مشابه جلوگیری کند.
طبق شواهد تاریخی، همه فرعون‌های دودمان هجدهم زیر آبشارها دفن شده‌اند. ایننی برای حفاظت از مقبره جدید، آن را با لایه‌هایی از گچ و تکه‌های سنگ‌آهک پوشاند تا علاوه بر جلوگیری از نفوذ آب، آن را از چشم سارقان نیز مخفی کند.
لیترلند دراین‌باره می‌گوید: «ایننی در زندگی‌نامه خود اشاره کرده که برای مخفی نگه داشتن مقبره‌ها، روش‌های خلاقانه‌ای به کار برده است، از جمله پوشاندن آن‌ها با لایه‌های گچ گل‌آلود؛ روشی که تا آن زمان بی‌سابقه بوده است».
به نظر می‌رسد که این استراتژی نتیجه‌بخش بوده است. در حالی که اشیای تدفینی سرقت‌شده از مقبره‌های دودمان‌های هجدهم، نوزدهم و بیستم در بسیاری از موزه‌های جهان یافت می‌شود، هیچ شیء تدفینی مربوط به تحوتمس دوم در هیچ موزه یا مجموعه خصوصی وجود ندارد.
در حال حاضر یک مومیایی منتسب به تحوتمس دوم در موزه ملی مصر نگه‌داری می‌شود اما طبق نظر لیترلند، این جسد که در سال 1881 در دیر البحری کشف شد نمی‌تواند متعلق به این فرعون باشد. او توضیح می‌دهد: «در زندگی‌نامه ایننی آمده که تحوتمس دوم هنگام رسیدن به سلطنت، همچون شاهینی در آشیانه بوده؛ یعنی او پسری جوان بوده است».
بنابراین لیترلند فکر می‌کند احتمال دارد که مومیایی واقعی تحوتمس دوم را همراه با گنجینه‌اش در مقبره‌ای که در حال کاوش آن است پیدا کند.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/1461266/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رقابت استارلینک با رقبای چینی برای پیشتازی در اینترنت ماهواره‌ای

استوری/ خدای من گناهانی را در دنیا بر من پوشاندی

طبیعت برفی آبشار شیخ‌علیخان چهار محال‌ و بختیاری

بلندترین درختان جهان در کالیفرنیا

باغی از گل های زیبا

روایت رسول اکرم(ص) درباره سوالات قیامت

"سلاما یا اباهادی" با صدای حاج مهدی رسولی

رمزگشایی محمدرضا هدایتی از تکیه‌کلام‌هایش در برره

نامزدهای سیزدهمین جشن مستقل سینمای مستند معرفی شدند

ساز «سپنج» دوباره کوک شد

انتقام چهل و هفت ساله‌ات رو از خودم بگیر نه از بچم

نگاهی به سریال‌های رمضانی امسال آی‌فیلم

تأکید روشنک بر برگزاری دربی طبق برنامه اعلام شده قبلی

مصدومیت موسیالا و کیمیش جدی نیست

تن‌‌هاخ: فقط دلم برای الدترافورد تنگ شده است

استقبال از فلیک با کیک و فشفشه؛ تولد مبارک هانسی

خط و نشان خطیبی برای باشگاه سابقش!

پیام کاپیتان به هواداران: پس‌فردا آنفیلد را جهنم کنید

پوگبا هم‌تیمی مسی؟

غم یونایتدها از قهرمانی لیورپول؛ آسمان هم می‌گرید

فراتر از اسطوره؛ مودریچ از مالدینی هم بهتر است!

واکنش وریا غفوری به حضور در کادرفنی استقلال

3 دروغ ساده که عشق را نابود می‌کند

سرلشکرباقری: راه اندازی فعالیت سپاه در سوریه و لبنان مرهون تلاش های رفیق دوست است

ثابتی: برای حضور در مراسم تشییع شهید نصرالله با «هزینه شخصی» خود را به بیروت رساندیم

کالاس: به دنبال ابتکارهای جدید و پیشنهادهای ملموس در روابط با ایران هستیم

رئیس مرکز اطلاع رسانی وزارت اقتصاد: ادعای تطمیع نمایندگان مجلس مصداق بارز تهمت و بی اخلاقی است

کیش امروز نیازمند تدوین طرح جامع جدید است

مشخصات دوربین شیائومی 15 اولترا رسماً در آستانه رونمایی اعلام شد

هوش مصنوعی جمنای به‌زودی با دستیار سیری اپل ادغام خواهد شد

دنیای ترسناک و پرخطر بدلکاری!

قطع کردن درخت توسط سگ آبی

منجی؛ بحثی که مورد اتفاق همه ادیان است

ویژگی‌ افراد صالح در قرآن کریم

خیابان 33 توماس منهتن؛ مرکز ارتباطات یا تاسیسات جاسوسی؟/ ویدئو

روایت دردناک گوهر خیراندیش از اتفاقی که در سریال «هیولا» برایش رخ داد

ملاقات فرامرز قریبیان با شهرداد روحانی در دبی

تیزر سریال رمضانی و نوروزی «ذهن زیبا» منتشر شد

آزمون ستاره رئال موفقیت‌ آمیز بود

گل دیشب نیمار برای سانتوس از روی نقطه کرنر از زوایای مختلف

یک ورزشگاه از چرخه لیگ خارج شد

رونالدو برای بدل خود در حین تمرین لایک فرستاد

گل رباح ماجری فوق العاده لواندوفسکی زمانی که در لخ پوزنان لهستان بود

حیرت کارشناسان اماراتی از عملکرد مجیدی

دربی 105 ساعت 17:15 روز پنجشنبه برگزار خواهد شد

با هنر قدیمی ژاپنی ظروف شکسته خود را بیارایید

عراقچی در نشست شورای شورای حقوق بشر: تحریم‌های دارویی ایران به مردم ایران آسیب زد

نایب رئیس اتاق ایران: استیضاح وزیر اقتصاد هیاهوی سیاسی است

شرکت نمایندگان رهبر انقلاب در مراسم تشییع پیکر شهید سیدهاشم صفی‌الدین

پزشکیان: برای حمایت از فرزندآوری منتظر اصلاح قانون نخواهیم بود