آریا جوان

آخرين مطالب

اژه‌ای: نباید نگاه سلیقه‌ای و جناحی به قانون داشته باشیم نگاه سیاسی

اژه‌ای: نباید نگاه سلیقه‌ای و جناحی به قانون داشته باشیم
  بزرگنمايي:

آریا جوان - ایلنا / رئیس قوه قضائیه گفت: نباید نگاه سلیقه‌ای و جناحی به قانون داشته باشیم؛ قانون برای همه یکسان است؛ اعتقاد راسخ من آن است که همگان باید ملتزم به قانون باشیم.
حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در ادامه سلسله جلسات و نشست‌های هم‌اندیشی خود با اعضای کمیسیون‌ها و فراکسیون‌های مجلس شورای اسلامی، عصر امروز (یکشنبه 19 اسفند) با اعضای کمیسیون «قضائی و حقوقی» مجلس شورای اسلامی جلسه‌ای برگزار کرد.
نشست امروز، دومین جلسه رئیس قوه قضائیه با اعضای کمیسیون «قضائی و حقوقی» مجلس دوازدهم محسوب می‌شود.
حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای طی سخنانی در این نشست هم‌اندیشی، اظهار کرد: ما در هر سه قوه، با اشکالات و نقص‌هایی مواجه‌ایم؛ در دستگاه قضائی نیز کمبودها و نقص‌هایی داریم؛ همه باید تلاش کنیم که این نقص‌ها و کمبودها مرتفع شوند. بدون‌تردید، اگر قوه قضائیه تقویت شود، کارآیی‌اش بیشتر می‌شود و این امر به نفع همه قوا و دستگاه‌ها و بویژه مردم خواهد بود.
رئیس قوه قضائیه بیان داشت: رفتار و اعمال ما مسئولان و کارگزاران باید به‌گونه‌ای باشد که با تغییر جایگاه و مسئولیت‌هایمان، شرایط، محدودیت‌ها و معذوریت‌های سمت‌های قبلی خود را از یاد نبریم؛ گاهی فردی در دستگاه قضائی پیرامون یک موضوع واحد، نظر مصممی دارد و همان فرد وقتی از دستگاه قضا به دستگاهی دیگر می‌رود، نظرش درخصوص آن موضوع واحد، بعضاً 180 درجه تغییر می‌کند.
رئیس دستگاه قضا با اشاره به اهمیت مقوله عدالت اجتماعی گفت: یکی از اهداف نظام جمهوری اسلامی ایران، تحقق عدالت اجتماعی است؛ از ابتدای انقلاب تاکنون، دستاوردهایی در راستای توسعه عدالت اجتماعی داشته‌ایم؛ مظاهر و مصادیق این امر در وجوه مختلف، از بهبود وضعیت روستاها و روستاییان تا شایسته‌سالاری و توزیع عادلانه امکانات در نقاط مختلف و غیره، بی‌شمار است؛ اما در شرایط فعلی، باید سازوکاری تعبیه کنیم که شکاف طبقاتی، کاهش یابد. به هیچ وجه نباید اینگونه باشد که عده‌ای بهره‌ای زیاد از امکانات بیت‌المال داشته باشند و یک عده بی‌بهره باشند.
رئیس عدلیه تصریح کرد: مردم در راستای توسعه عدالت اجتماعی، انتظارات و توقعات بحقی دارند؛ باید این توقعات و انتظارات به‌حق مردم را برآورده سازیم؛ نباید فراموش کنیم که ما برای حکومت نیامده‌ایم، بلکه هدف نظام ما تحقق اهداف الهی و اسلامی و خدمت صادقانه و مخلصانه به مردم است؛ ما آمده‌ایم که خادم مردم باشیم.
قاضی‌القضات اظهار داشت: با همه اقدامات و اهتمامی که در امر ایجاد تحول در دستگاه قضائی در این دوره و دوره قبلی داشته‌ایم، باید صادقانه بگویم که تحول واقعی در دستگاه قضائی به وجود نیامده است؛ درست است که سند تحول نوشته‌ایم، اما این تحول، در عمل و به صورت کامل محقق نشده است. تحولی که مدنظر ماست یعنی تغییراتی مثبت و اساسی در کلیه وجوه، جنبه‌ها و فرایندهای حقوقی و قضائی و دادرسی ایجاد شود، به نحوی که این تحولات و تغییرات برای عموم مردم و مراجعان به عدلیه، ملموس باشد.
حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در ادامه اظهار کرد: خوشبختانه نزدیکی و قرابت قوه قضائیه با نمایندگان مجلس بیشتر شده است، اما ضروری است که نگاه‌های ما نیز در قبال مسائل مختلف به هم نزدیک شود؛ این نگاه مشترک هنوز حاصل نشده است. امروز من به مقامات قضائی تاکید دارم که شرایط بازدید نمایندگان مجلس از مراجع و مراکز قضائی را فراهم آورند و حتی خودشان در دعوت از نمایندگان برای بازدید، پیش‌قدم شوند؛ این امر برکات و نتایج مثبت و مطلوب زیادی دارد؛ گاهی یک نماینده مجلس از این حیث که وکیل مردم در خانه ملت است، می‌تواند در به صلح و سازش کشاندن یک پرونده قتل، منشاء‌اثر باشد.
رئیس قوه قضائیه در ادامه ضمن تبیین و تشریح اصول حاکم بر قانون مجازات، گفت: سوال مهمی که وجود دارد این است که آیا با تشدید مجازات‌ها از جمله تجویز حبس‌های طویل‌المدت و برخی مجازات‌های دیگر، به هدف غایی در قضای اسلامی نائل می‌شویم؟ من مکرراً بر مقوله‌ی بهره‌گیری از ظرفیت‌های قانونی موجود برای توسعه اِعمال مجازات‌های جایگزین حبس با محوریت خدمات اجتماع محور و عام‌المنفعه تاکید داشته‌ام، اما هنوز نتوانسته‌ایم در این خصوص (حتی در این مجلس) کار را پیش ببریم.
رئیس دستگاه قضا در ادامه با اشاره به مقوله حفاظت از محیط زیست، گفت: ما درخصوص حفاظت از محیط زیست، چندین قانون داریم، اما یکی از ایرادات در کشور ما آن است که نتوانسته‌ایم رابطه‌ای متقن بین دو مقوله‌ی «توسعه زیرساخت‌ها» و «حفاظت از محیط زیست» تعریف و تدوین کنیم.
بازار
رئیس عدلیه در ادامه با اشاره به مباحثی که بعضاً در محافل سیاسی و رسانه‌ای درخصوص برخی قوانین موجود و نحوه عمل به آن مطرح می‌شود، گفت: نباید نگاه سلیقه‌ای و جناحی به قانون داشته باشیم؛ قانون برای همه یکسان است؛ اعتقاد راسخ من آن است که همگان باید ملتزم به قانون باشیم؛ ما در دستگاه قضائی در اجرا و پیاده سازی بدون تنازل قانون، مصمم هستیم.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/1467690/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تقویم تاریخ/ روز ملی راهیان نور

بلندترین درخت دنیا در شمال کالیفرنیا

داستان جالب سازهای نقاره خانه امام رضا (ع)

اجرای فوق‌العاده قطعه‌ی عربی در مدح پیامبر اسلام(ص)

مرد هندی با پرموترین چهره جهان وارد کتاب رکوردهای گینس شد

جان سخت و الماس سیاه!

گزارشی از 5 سریال‌ جدید که برای تلویزیون دوبله شدند

با عرض معذرت با یکسری جرقه نمی‌توان سریال کمدی موفق ساخت!

ایران چهارمین کشور دنیا در داوری تنیس روی میز

مرفاوی و بازگشت به ورزشگاه استقلال

حسرت بزرگ تراکتور در خاک عربستان

تحقیق کادرفنی استقلال روی بازیکن خاص النصر

تردیدها درباره مسی؛ وضع او مشخص نیست

قلب النصر قبل از بازی با استقلال احیا شد

نحوه درست کردن جاجورابی با استفاده از ساک دستی

تحلیل سخنگوی پیشین وزارت خارجه از متن نامه ادعایی ترامپ به رهبر انقلاب

عراقچی: من و همکارانم خدمتگزار مردم هستیم

تصویری جدید از اصغر فرهادی بعد از مدت‌ها در کنار بابک کریمی

بیش از 60 هزار ایثارگر روز شهید در سراسر کشور تجلیل خواهند شد

آیفون ها از موج هوش مصنوعی عقب ماندند

تفال/ ما شبی دست برآریم و دعایی بکنیم

حکمت/ دو برابر شدن حسنات در ماه رمضان

به طور طبیعی در روز چقدر کالری می سوزانیم؟

اپوزیسیون زیر عبای «معاویه» دنبال براندازی است!

قلب تراکتور در لیگ قهرمانان آسیا

تبریک قالیباف به کمیته ملی پارالمپیک

اعتراف تلخ موتا: دیگر درباره قهرمانی صحبت نمی‌کنم

دلیل مهاجرت قهرمان چهار دوره فرمول یک؛ تهدید به مرگ

تیم ملی مینی فوتبال ایران قهرمان آسیا شد

عبور فدراسیون فوتبال از گزینه اسپانیایی برای سرمربیگری در تیم امید

یک ایده جذاب برای هفت سین عید

واکنش ترامپ به رزمایش روسیه، چین و ایران

عراقچی: مذاکره تحت فشار و ارعاب را قابل بررسی هم نمی‌دانیم، موضوع آن هر چه می‌خواهد باشد

سفیر سوئد به وزارت امور خارجه احضار شد

مشاور ترامپ در گفتگو با السودانی: عدم تمدید معافیت تحریمی در راستای فشار حداکثری بر ایران است

سخنگوی وزارت خارجه روسیه: ایران هیچ قصدی برای ساخت سلاح هسته‌ای ندارد

میرسلیم: احتمالا نتیجه عضویت ایران در پالرمو و ‌CFT تا اوایل بهار مشخص می‌شود

پلتفرم های خارجی آماده مذاکره برای حضور در ایران هستند

فال روزانه دوشنبه 20 اسفند 1403

ابداع یک روش نوین برای تبدیل ضایعات نساجی به کاغذ

ایلان ماسک همچنان برای جلوگیری از تبدیل OpenAI به استارتاپی سودمحور شانس دارد

صوت/ ترتیل «جزء نهم» قرآن کریم با صدای استاد عبدالباسط

صوت/ تحدیر «جزء نهم» قرآن کریم با صدای استاد معتز آقایی

فال حافظ دوشنبه 20 اسفند 1403

آپدیت iOS 19 احتمالاً ویژگی‌های فعلی Apple Intelligence را وارد برنامه‌های بیشتری می‌کند

برگزاری دوازدهمین جلسه ستاد اجرائی شاهد با حضور مدیران کل بنیاد و آموزش و پرورش استان سمنان

شفاف سازی در ارائه خدمات به جامعه ایثارگری بهره وری کار را بالا می برد

ماجرای ازدواجی که 40 روز هم دوام نیاورد/ علت عجیب طلاق!

خلاصه بازی اینتر میامی 1 - شارلوت 0

معرفی یک جایگزین برای کمک داور ویدیویی