آریا جوان

آخرين مطالب

توصیه محمد هاشمی به پزشکیان؛ بهتر است به تغییر استراتژی خود فکر کنید نگاه سیاسی

توصیه محمد هاشمی به پزشکیان؛ بهتر است به تغییر استراتژی خود فکر کنید
  بزرگنمايي:

آریا جوان - فرارو / محمد هاشمی اظهار داشت: معتقدم آقای پزشکیان در کنار احترامی که به وفاق و همراهی با گروه‌های فکری مختلف می‌گذارند، بهتر است کمی هم به تغییر راهبرد خود فکر کنند. متأسفانه به هر دلیلی، گروهی در کشور اقداماتی را از ابتدای ریاست جمهوری آقای پزشکیان رقم زدند که انسجام کشور را به مخاطره انداخته‌اند.
محمد هاشمی رفسنجانی، عضو هیات مؤسس حزب کارگزاران سازندگی و فعال سیاسی در گفت‌وگویی درباره اینکه مسعود پزشکیان تا چه حد در ادامه پروژه وفاق و به طور کلی، پیشبرد اهداف سیاست داخلی و خارجی خود موفق خواهد بود، اظهار داشت: برای بررسی وضعیت امروز کشور، با توجه به این که آقای پزشکیان چند بار در پایان سال 1403 گفته‌اند وضعیت امروز کشور از دوران جنگ هم سخت‌تر است، بهتر است نگاهی به تاریخ داشته باشیم. بعد از پیروزی انقلاب، دولت‌های متفاوتی سر کار آمدند، طبعا مجلس و قوه قضائیه نیز، ترکیب‌های متنوعی را به خود دیده‌اند. درواقع ارکان نظام در مقاطع تاریخی مختلف، همه نوع اندیشه‌ها و عملکردهایی را دیده است. معمولا در دولت‌های گذشته، برخوردها جناحی بود؛ یعنی رئیس جمهور، تیم وزرا و نزدیکانش را از جناحی انتخاب می‌کرد که به آن تعلق داشت.
وی در ادامه افزود: فرقی نمی‌کرد این رئیس جمهور اصلاح طلب باشد یا اصولگرا. در زمان دولت آقای هاشمی رفسنجانی، تا حدودی وضعیت جناحی تغییر کرد و ایشان سعی کرد از همه جناح‌ها دعوت به همکاری کند و کابینه وی به کابینه‌ای تبدیل شد متشکل از همه نیروهایی که در آن مقطع زمانی برای پیشبرد اهدافمان به آن‌ها نیاز داشتیم. برخی از این افراد وزیر، برخی استاندار، برخی معاون وزیر و برخی هم مدیرکل بودند. به هر حال ترکیب دولت، یک ترکیب همه جانبه بود. همچنین با توجه به این که دولت آقای هاشمی بعد از جنگ و تنش در کشور تشکیل شده بود، ایشان تلاش کردند به سمت تنش زدایی با جامعه بین‌الملل حرکت کنند. درهمان زمان، کشورهای آسیایی و اروپایی از این طرح استقبال کردند و از یک فضای تشنج زا به سمت یک فضای تشنج زدا حرکت کردیم. سیاست «تنش زدایی در نظام بین الملل و در منطقه» با هدف کاهش خسارات و ترمیم آسیب‌ها در آن دوران در دستور کار بود.
بازار
هاشمی در ادامه تاکید کرد: زمانی که جنگ تمام شد، حدود دو میلیون آواره جنگی در 400 اردوگاه یا کمپ داشتیم. همچنین بین 10 تا 100 درصد از 16 استان، بیش از 70 شهرستان و حدود 2700 روستا نیز تخریب شده بود؛ بنابراین وضعیت مملکت بسیار حساس بود، وضعیت فروش نفت هم تعریفی نداشت و قیمت نفت نیز به حداقل (حدود 6 دلار) رسیده بود. درواقع به طور کلی شرایط، بسیار نامساعد بود. در چنین شرایطی همراه کردن اعضای کابینه دولت با یکدیگر برای رشد و پیشرفت کشور بسیار مهم بود. همچنین نیاز داشتیم در نظام بین الملل جایگاه خود را ترمیم کنیم. در آن دوران، دولت موفق شد وام‌های سنگین بین‌المللی برای بازسازی اقتصادی بگیرد که حدود 30 میلیارد دلار شد. در سایه همین موضوع هم حدود 2 میلیون آواره به خانه‌های خود بازگشتند و با وام‌های کم بهره موفق شدند به بازسازی زندگی خود بپردازند.
عضو هیئت مؤسس حزب کارگزاران سازندگی در ادامه گفت: زمانی که آقای پزشکیان رئیس جمهور شدند، سعی کردند تا حدودی به استراتژی مشابه دوران آقای هاشمی رفسنجانی نزدیک شوند. ایشان به این نتیجه رسیدند که کشور را با یک جناح و یک گروه نمی‌توان اداره کرد و باید از همه جناح‌ها دعوت به حضور کرد. آقای پزشکیان از ابتدا تاکید کرد ما با کسی قهر نیستیم، با کسی جنگ نداریم و می‌خواهیم همه طیف‌ها را در کنار هم داشته باشیم. وقتی آقای پزشکیان با شعار همراهی و همدلی با طیف‌های مختلف در انتخابات پیروز شدند، سعی کردند دولت خود را هم بر مبنای شعار وفاق تشکیل دهند، یا افرادی شایسته را به کار بگیرند. این استراتژی و این سیاست در 6 ماهه اول دولت آقای پزشکیان مدام تکرار شد و ایشان مدام از همدلی و وفاق صحبت کردند. اصلا شعار ایشان که مدام تکرار می‌شد، این بود که؛ «ما با کسی جنگ نداریم». این شعارها را نمی‌توان شعارهای بدی در نظر گرفت. این شعارها، خوب بود و ایشان رویکرد مناسبی داشتند. نتیجه را هم نمی‌توانیم بگوییم بد بود.
وی افزود: اما متاسفانه علیرغم این که آقای پزشکیان چندین بار تکرار کردند شرایط این روزها، دست کمی از زمان جنگ ندارد و حتی از ان دوران هم بدتر است، اما مثل آن دوران موفق نشد، همراهی همه را با خود داشته باشد. یکی از نشانه‌های بارز این عدم همراهی استیضاحی بود که در روزهای منتهی به پایان سال 1403 در دولت آقای پزشکیان رخ داد و مهمترین وزیر کابینه را کنار زدند. با این شرایط اقتصادی کشور، اگر ذره‌ای همدلی بین نمایندگان و مجلس دیده می‌شد، امکان نداشت که دست به چنین استیضاح بی موقعی بزنند. همچنین در حوزه سیاست خارجی و روابط بین‌الملل، حمله به آقای ظریف را می‌توان یک حرکت عامدانه دانست. آقای ظریف یک شخصیت بین‌المللی است. در نظام بین‌الملل همه ایشان را می‌شناسند و تجاربی که ایشان دارند، می‌توانست در روزهای سخت پیش رو کارآمد باشد، اما کج سلیقگی‌ها و عنادورزی‌ها باعث شد ایشان هم از کار برکنار شود. این نوع مسائل مرز افتراقی زمان حال و دوران جنگ و دوران سازندگی است. آن انسجام و وحدتی که آن دوران بین گروه‌ها شکل گرفته بود، اکنون دیده نمی‌شود و افرادی که از این شرایط متضرر می‌شوند، مردم هستند. اگر آقای پزشکیان می‌خواهد طی سال 1404 وضعیت بهتری در کابینه خود و در اجرای برنامه‌های خود داشته باشد، نیاز دارد که از چوب لای چرخ گذاشتن‌ها و کارشکنی‌های برخی نمایندگان مجلس و گروه‌های مختلف عبور کند. این تنش‌های سیاسی و فکری نه تنها به کابینه دولت، بلکه به مردم نیز آسیب می‌زند. ایده آقای پزشکیان برای همراهی با همه بسیار درست است، اما شرایط موجود اجازه اجرای این ایده را نداد.
این فعال سیاسی در ادامه گفت: معتقدم آقای پزشکیان در کنار احترامی که به وفاق و همراهی با گروه‌های فکری مختلف می‌گذارند، بهتر است کمی هم به تغییر استراتژی خود فکر کنند. متاسفانه به هر دلیلی، گروهی در کشور اقداماتی را از ابتدای ریاست جمهوری آقای پزشکیان رقم زدند که انسجام کشور را به مخاطره انداخته‌اند. آقای پزشکیان باز هم اعلام کرده که همان راه را ادامه خواهد داد؛ اما این که در سال 1404 تا چه حد همراهی جلب خواهد کرد جای سوال و ابهام دارد.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/1473719/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

موفقیت چشم‌گیر Assassin’s Creed Shadows ادامه دارد

حالات عمر و عاص در زمان مرگ

نماز به ما یادآوری میکند که چقدر انسان ارزشمند است!

الهام چرخنده: به خاطر حجابم با سینما خداحافظی کردم

پشت صحنه سکانس پرواز سالار معمولی

چهره ها/ نوید محمد زاده با استایلی متفاوت

گابی: کاپیتانی بارسلونا رؤیایم بود

سلطه بایرن مونیخ بر اروپا؛ بهترین بهترین‌ها!

گلزن دربی و قهر با سرماخوردگی!

بحران بزرگ استقلال؛ جوما یک سهمیه را می‌سوزاند

پیگیری اظهارنظر جنجالی گل‌محمدی درباره آقای ایکس

دوئل تکرارنشدنی؛ تکل کمپانی روی هری کین!

آخرین وضعیت بازیکنان مصدوم پرسپولیس برای بازی با شمس‌آذر

آمادگی برای زایمان در ایام نوروز

قالیباف: در نامه اخیر ترامپ هیچ حرف حسابی درباره رفع تحریم نیست

مشارکت هاشم الحیدری، معاون فرهنگی حشدالشعبی در راهپیمایی روز قدس

تشریح پاسخ ایران به نامه ترامپ از زبان عراقچی

تصاویر هوایی از حضور مردم در راهپیمایی روز جهانی قدس

وزیر دفاع: اگر دشمنان دست به اقدامی بزنند پاسخ قاطع می‌دهیم

نظر علی لاریجانی درباره احتمال رسیدن ایران و آمریکا به توافق

واتساپ حالا می‌تواند برنامه پیش‌فرض تماس و پیام در آیفون باشد

هوش مصنوعی جایگزین 2 هزار کارمند اخراجی می شود

زلزله 7.7 ریشتری در تایلند و فروریختن آسمان‌خراش ها

فرود زیبای ایرباس ایرانی در فرودگاه دبی

تلاوت آیات 169 تا 171 سوره مبارکه آل عمران توسط شهید قدس، اسماعیل هنیه

عاقبت به خیر شدن سفیر عمر سعد

وقتی جناب خان در ثبت احوال جهانی آشنای مویرگی داره

یک اعتراض غیرقابل باور به سریال پایتخت!

بازیگر سینما: کمدی باید انسان را به تفکر وادارد

مجیدی پیروزی را به بازیکن عزادار تقدیم کرد

آنچلوتی دفاع چپ جدید رئال را پیدا کرد

جام باشگاه‌های جهان راهی برای نجات آنچلوتی

خانه‌نشینی حداقل 2 هفته‌ای اولمو

حضور پرشور ورزشکاران در حمایت از قدس

ستاره‌ای که بارسا را به صدر رساند!

قالیباف در راهپیمایی روز قدس: دیدید در 40 روز رژیم صهیونیستی نتوانست یک متر از خاک بیروت را بگیرد

رئیس مجلس: هدف آمریکایی‌ها از مذاکره خلع سلاح کردن ایران است

قالیباف: در همین نامه اخیر ترامپ هیچ حرف حسابی درباره رفع تحریم نیست

ایلان ماسک و ترامپ موفق به حفظ محرمانگی اسناد DOGE شدند

تخریب یک آسمان‌خراش در بانکوک تایلند در پی وقوع زمین‌لرزه 7.7 ریشتری

تصاویری از زیبایی های ایسلند

راننده اتوبوس سرزنده

خط قرمز سیاست امیرالمؤمنین صلوات الله علیه

حجاب بهانه بود تا «کاناپه» را توقیف کنند

موزیک ویدئوی جدید رحمان و رحیمِ پایتخت سوژه شد

اجرای جذاب «بودن یا نبودن» توسط جناب خان

اتهام جدید به 4 بازیکن رئال به خاطر رفتار غیراخلاقی

دنیامالی: روز قدس روز خاص برای همه ماست

پاکدامن: به قول قلعه‌نویی اگر با من مشکل دارید، ایران را نزنید

صعود جوانان ایران به نیمه‌نهایی و کسب جواز مسابقات جهانی