آریا جوان

آخرين مطالب

کشف گونه جدید دایناسور دو انگشتی در مغولستان

کشف گونه جدید دایناسور دو انگشتی در مغولستان
  بزرگنمايي:

آریا جوان - دیرینه‌شناسان گونه جدیدی از دایناسورهای گیاهخوار دوانگشتی به نام «دوانیکوس» با چنگال‌های غول‌پیکر در صحرای گبی مغولستان کشف کردند که حدود 90 میلیون سال قدمت دارد.
به گزارش خبرآنلاین، تیمی بین‌المللی از دیرینه‌شناسان به سرپرستی پروفسور یوشیتسوگو کوبایاشی موفق به شناسایی گونه جدیدی از دایناسورهای تریزینوسور در صحرای گبی مغولستان شده‌اند. این کشف قابل توجه که در نشریه تخصصی دیرینه‌شناسی منتشر شده، نمونه جدیدی از تنوع زیستی دوره کرتاسه پسین را به نمایش می‌گذارد.
فسیل نسبتاً کامل این دایناسور که در تشکیلات سنگی بایانشیر یافت شده، بین 90 تا 96 میلیون سال قدمت دارد. پژوهشگران این گونه را «دوانیکوس تسوگتباتار» نامگذاری کرده‌اند که به افتخار دیرینه‌شناس برجسته مغولی، خیشیگجاو تسوگتباتار انتخاب شده است. این فسیل هم‌اکنون در مجموعه مؤسسه دیرینه‌شناسی آکادمی علوم مغولستان در اولانباتور نگهداری می‌شود.

آریا جوان

بررسی‌های انجام شده روی نمونه کشف شده که شامل اندام‌های جلویی، لگن، بخشی از کمربند شانه‌ای و مهره‌های پشتی است، نشان می‌دهد این دایناسور از ویژگی‌های منحصر به فردی برخوردار بوده است. مهم‌ترین ویژگی دوانیکوس، ساختار غیرعادی دست‌های آن است که تنها دارای دو انگشت کامل بوده و سومین انگشت به استخوان کف‌دستی تحلیل‌رفته‌ای محدود می‌شده است. این ویژگی، دوانیکوس را در کنار تیرانوسورها و برخی اویراپتورها قرار می‌دهد که آنها نیز نمونه‌هایی از دایناسورهای دو انگشتی هستند.
چنگال‌های خمیده و بزرگ این دایناسور که بررسی‌ها نشان می‌دهد در حالت زنده حدود 40 درصد بلندتر از استخوان زیرین بوده‌اند، برای جمع‌آوری شاخه‌ها و برگ‌های گیاهان سازگاری یافته بودند. دیرینه‌شناسان با تحلیل شکل و انحنای این چنگال‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که دوانیکوس از آنها برای نزدیک‌تر کردن شاخه‌های گیاهان به دهان استفاده می‌کرده است.

آریا جوان

با توجه به بقایای کشف شده، تخمین زده می‌شود که دوانیکوس در زمان مرگ تقریباً به اندازه کامل رشد کرده بوده و وزنی حدود 260 کیلوگرم و طولی نزدیک به 3 متر داشته است. اگرچه جمجمه این نمونه کشف نشده، اما پژوهشگران با توجه به ویژگی‌های دیگر تریزینوسورها معتقدند که دوانیکوس نیز احتمالاً جمجمه‌ای باریک با دندان‌های برگ‌مانند مخصوص تغذیه از گیاهان داشته است.
این کشف از چند جهت حائز اهمیت است. نخست آنکه نشان‌دهنده تنوع بیشتر تریزینوسورها نسبت به تصورات پیشین است. دوم آنکه درک ما از تکامل اندام‌های جلویی در دایناسورهای گوشتخوار را افزایش می‌دهد. نکته جالب توجه دیگر، همزیستی چندین گونه تریزینوسور در یک اکوسیستم است که احتمالاً با تخصص‌یابی در روش‌های تغذیه و منابع غذایی مختلف، از رقابت مستقیم با یکدیگر اجتناب می‌کرده‌اند.

آریا جوان

آریا جوان

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/1475683/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رویا میر علمی: «من اون 9 ماه بارداریمو هم روی سن فرزندم حساب میکنم»

تاثیر سریال امام علی(ع) بر بازیگری محمدرضا شریفی نیا

تیکه کلام مامانم؟ بیا منو بخور

پیام سیزده‌بدری استقلالی‌ها: همه برای تیم!

لاپورتا: لالیگا می‌خواهد بارسا را بی‌ثبات کند!‏

فیلمی از هنرنمایی ابوالفضل رحمانی در مسابقات آسیایی اردن

اندونگ: خوشحالم تندیس بهترین هافبک دفاعی سال را گرفتم

سیدحسین حسینی: امسال سال سختی را داشتیم

انگیزه‌های ویژه استقلالی سابق مقابل یحیی!

خشم رئال از لوکاس؛ پیر شدی، برو که ترنت بیاید

کاروان بارسا با یک سورپرایز به مادرید رسید

دستمزد داوران در 1404 دو برابر شد

تغییر همسر بعد از ازدواج امکان پذیر است ؟

عراقچی: به هر گونه تعرضی با سرعت و قاطعیت پاسخ می‌دهیم

وقتی روحانی، دستِ پوتین را خواند

هدیه‌ای از طرف رهبر انقلاب به نشانه‌ تکریم شهدای محیط زیست

اعلام آمادگی ایران برای ارسال کمک‌های امدادی به میانمار

مدیرعامل جدید اینتل برنامه‌هایش را اعلام کرد؛ واگذاری واحدهای غیرضروری

اشاره به کنسول دستی ایکس‌ باکس در یک ویدیو تبلیغاتی

چطور حس و حال ماه رمضان در ما ادامه داشته باشد؟

طبیعت زیبای خوزستان

پل سه بلوطک، بزرگترین پل کابلی ایران

مارماهی مورای پرخاشگر و ترسناک

فیروز، بهروز رو نابود کرد

عکس دوستانه دست اندرکاران سریال پایتخت 7

کیانو ریوز به «جان ویک 5» پیوست

دپارتمان داوری فوتبال ایران در 1404 چه برنامه‌هایی دارد؟

مرادی: من دخالتی در تصمیمات داور و VAR نداشتم

یک رکورد تاریخی که بارسا امشب می‌شکند!

پیام سیزده‌بدری استقلالی‌ها؛ همه برای تیم!

جلسه مدیرعامل و سرمربی استقلال در روز تعطیل

ساخت جاجواهری با جعبه های ساده

تماس تلفنی پزشکیان با رئیس سازمان برنامه و بودجه و رئیس کل بانک مرکزی

خوابیدن پرنده ای کوچک در میان یک برگ

دیدار خواهر و برادری از روستای راستقان خراسان شمالی بعد از 70 سال دوری!

قیمت شهاب سنگ «سریال پایتخت» چقدر است؟ کجای ایران بیشترین شهاب سنگ سقوط می‌کند و چطور بفروشیم؟

بخش کوتاهی از گفت و گو میرطاهر مظلومی در باضیا

چالش انتخاب بهترین بازیگر مرد با رایان سرلک

اعتراض مس رفسنجان نسبت به انتخاب داور دیدار مقابل نساجی

در اینتر خوشحالم، اما رویایم گالاتاسرای است!

میثم تیموری؛ دست و دل باز و خانواده دوست

پاسخ بارسا به بیانیه لالیگا

آتش‌بس در رفسنجان؛ سرمربی برگشت

آموزش تکنیک سایه چشم خطی

کابینه فرانسه موضوع هسته‌ای ایران را بررسی می‌کند

پادشاه بحرین در تماس با پزشکیان: مشتاق دیدار حضوری‌ام

ایلان ماسک در برابر اپل؛ آینده ارتباط ماهواره‌ای در خطر است؟

طبیعت زیبای گیلان

ساخت ماهی شیشه ای با جزئیات دقیق و زیاد توسط یک هنرمند ژاپنی

خرچنگ پادشاه در Puget Sound