آریا جوان

آخرين مطالب

نوشته ای به مناسبت سالگرد رفتن کیومرث پوراحمد دخترونه پسرونه

نوشته ای به مناسبت سالگرد رفتن کیومرث پوراحمد
  بزرگنمايي:

آریا جوان - خبرآنلاین / و مولانا شمس را گفت پس زخم‌هایمان چه؟ او پاسخ داد: نور از محل آنان وارد می‌شود. من دو رفیق عجیب داشتم که در مهربانی با من رفیقشان هرگز کم نگذاشتند، و خبر رفتن هر دوی شان را در دو زمان متفاوت روی یک صندلی، در محل دفتری که در حوزه هنری برای کارهای خیریه به امانت و لطف به ما داده شده شنیدم و در هر دو شنیدن برای منی که از نوجوانی به شنیدن خبر رفتن‌های ناگهانی خوبان عادت بدی پیدا کرده ام شوک بدجور بود.
رفتن اولی خیلی نرم اتفاق افتاد ده سال قبل‌تر، سعید سیاح طاهری که پسرش عباس زنگ زد که دوربین فیلم‌برداری‌تان تهران هست؟ از بی‌مقدمه گفتنش شک کردم!
گفتم چطور؟
گفت هیچ بعداً تماس می‌گیرم
و دوباره که تماس گرفت
گفت می‌تونید بیایید معراج شهدا با دوربین؟
گفتم چرا؟
گفت بابام شهید شده و دارن میارنش اونجا
و من از صندلی افتادم پایین.
ده روز پیش‌تر بود که دیدم دعا و درخواست شهادتش را در جایی و دعوایی که من باهاش کردم که این چه دعایی است مرد!!! خیلی کار تو این مملکت روی زمین مونده از جشنواره‌های شاد دانش‌آموزی که به ابتکار خودت بجای آن کنگره‌های گران‌قیمت کم‌خاصیت شهدا در مناطق محروم و رها این مملکت می‌گیری ولی... خب خواست و شد و من کور و کر از فلسفه هستی مانده فقط در سقوط هم به‌اندازه یک صندلی جا داشتم چه برسد به هبوط. پیکرش که رسید همسرش آرام آمد، انگار که سال‌ها منتظر نیامدن این لحظه بود که می‌دانست حتماً می‌آید . و بعدها تعریف کرد که شب قبل از رفتن سعید این یل بی‌نظیر و جانباز به مصاف داعش، خندیده بود و گفته بود که حیف است شیر در بستر بمیرد . و به خود، خودم گفته بود که بین برگزاری یک جشنواره شاد دانش‌آموزی در مناطق محروم و رفتن به جنگ داعش حتماً اولی را انتخاب می‌کند که فرهنگ درست بیشتر بر زمین مانده تا اسلحه و این اولی، اولی‌تر است. بدون آنکه از اجر دومی و مردان مردش بکاهد. که خود مرد هر دو رزم بود .
و شش سال بعدتر از شهادت حاج سعید سیاح طاهری و دو سال قبل‌تر از الان روی همان صندلی، تلفنم در همچنین روزی زنگ زد... شماره، شماره ثبت شده مهرانه خانم همسر کیومرث بود، دگمه مجازی را که فشار دادم، فقط یک جمله مکرر با جیغی بسیار بلند و بدون مقدمه که تکرار می‌شد .
حبیب، کیومرث خودش را... و تکرار و تکرار و تکرار، مهرانه خانم واقعاً آتش گرفته بود، آتش و فقط می‌گفتم آرام باش، شاید اصل خبر دروغ باشد. همچون شهادت سعید انتظار این ماجرا را هم نداشتم. همین سه شب پیش با هم ردوبدل پیامکی داشتیم... و بعد چون همراهی خانمی برای آرام‌کردن مهرانه خانم در آن موقعیت نیاز واجب بود زنگ به موبایل خانم وافری در خانه سینما زدم که گوشی را هرطورشده در جلسه به خانم مرضیه برومند برساند... و از آن سو هر دو روان شدیم. یکی با موتور و آن دیگری با هرچه که نمی‌دانم....
ولی این دو سعید و کیومرث با دو سرنوشت خودانتخابی متفاوت در یک نکته با هم شریک بودند، جشن کشتی دوستی بین کودکان ایرانی و عراقی
وقتی سال سیصد و هشتاد و نه، ایده‌اش توسط سعید مطرح شد که بیاییم و یکبار هم که شده با بچه‌های عراقی و ایرانی جشن صلحی با شادی در کنار رودخانه مرزی بگیریم، خود سعید سیاح طاهری اصلاً و جسماً تهران نبود و من و کیومرث بدون او با نامه‌ای که انجمن سینمای دفاع مقدس به امضا رضا شرف‌الدین به دستمان داده بود با قنسول عراق ملاقات کردیم... بیرون که آمدیم کیومرث گفت یعنی می‌شود؟ گفتم مگر ندیدی قنسول حامد عباس گفت خودم میایم و کشتی را جارو می‌کنم، یعنی هستیم وگرنه می‌گفت بگذارید نظر بغداد را بپرسم و از این کلمات دیپلماتیک شانه خالی کن ولی نه، گفت میایم و کشتی را هم جارو می‌کنم شش ماه بعد در سی‌امین سالروز جنگ که از عجایب تاریخ روز جهانی صلح هم هست کشتی دوستی با هشتاد کودک عراقی و صدها کودک آبادانی و خرمشهری بر روی رودخانه اروند جشن گرفته شد با گوهر خیراندیش، فاطمه معتمدآریا، نادر طالب‌زاده و سیده زهرا حسینی و خیلی‌های دیگر به دبیری مردی سه شب نخوابیده؛ یعنی سعید سیاح طاهری... این دفعه بدون حضور کیومرث که بعدها همیشه چیزی نثار خودش می‌کرد که چرا تنبلی کرده و به این جشن نیامده. و دعوای همیشگی من که چرا مهرانه خانم و مریم خانم دختر گلت را نفرستادی؟ و در مراسمش بود که دو دختر برومند دیگرش پگاه و پردیس خانم را هم دیدم و خواهرانش توران،ناهید و برادرانش مهرداد و حمید را هم.
و الان سالگرد هرکدام که می‌رسد من به یاد آن دیگری هم می‌افتم و دست دور شانه خیالی هر دو می‌گذارم و ازته‌دل اشک می‌ریزم که چقدر این دنیای فانی باید تاب بخورد، بگردد و بگردد تا من کوچک، چنین رفیقان بزرگی پیدا کنم. تا دوباره این دو دور هم جمع شوند و به‌دوراز چشم ترامپ‌ها و نتانیاهوها، برای کودکان مظلوم جهان جشن کشتی دوستی برپا کنند .
حتماً می‌شود.

آریا جوان


لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/1479247/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چرا برگ‌ های پتوس زرد می ‌شوند؟

ابداع ربات خوردنی با طعم شکلات و انار؛ نتیجه ادغام غذا و ماشین

منچستریونایتد 5-4 لیون؛ تیم سرالکس زنده شد

خلاصه بازی آینتراخت فرانکفورت 0 - تاتنهام 1

اشتباه مدافعان؛ گل سوم لیون توسط رایان چرکی در دقیقه 104

گل چهارم لیون توسط الکساندر لاکازت از روی نقطه پنالتی در دقیقه 109

گل سوم منچستریونایتد توسط برنو فرناندز از روی نقطه پنالتی در دقیقه 114

گل چهارم منچستریونایتد به لیون توسط کوبی ماینو

گل پنجم منچستریونایتد به لیون توسط هری مگوایر

خلاصه بازی چلسی 1 - لژیا 2

ترکیب احتمالی پرسپولیس برای نبرد با سپاهان

خاطره‌بازی با ایران در المپیک پاریس 2024

گل اول لیون به منچستریونایتد توسط کورنتین تولیسو در دقیقه 71

گل دوم لیون به منچستریونایتد توسط الکساندر لاکازتدر دقیقه 78

گل مردود طارق جرج؛ چلسی 1-2 لژیا ورشو

اخراج تولیسو؛ منچستریونایتد 2-2 لیون

مشخصات موتورولا ریزر 60 اولترا فاش شد

تصاویر رسمی گوشی بالارده آنر GT Pro منتشر شد

گل دوم منچستریونایتد به لیون توسط دالو

گل اول تاتنهام توسط سولانکه از روی نقطه پنالتی در دقیقه 43

آیا تمدید قرارداد با صلاح عاقلانه بود؟

واکنش روا به حواشی دیدار ایران - ازبکستان

اونانا از هواداران لیون انتقام گرفت!

سر‌توپ دیدنی گارناچو؛ منچستریونایتد 2-0 لیون

در میان غفلت مدافعان؛ چلسی 1-2 لژیا ورشو

دو واکنش دیدنی کواسویچ؛ چلسی 1-2 لژیا ورشو

صحبت‌های هواداران ناراضی نساجی پس از شکست مقابل خیبر

حضور عراقچی در مراسم روز ارتش در مسکو

روایتی از پاسخ رهبرانقلاب به درخواست ویژه وزیر دفاع عربستان

کمالوندی: معاون گروسی به تهران می‌آید

سرپرست اداره کل بنیاد شهید اصفهان با خانواده جانباز شهید عرفان در کاشان دیدار کرد

مشخصات فنی، قیمت و طراحی گوشی میان‌رده ریلمی 14T مشخص شد

همه لذات آمریکا را سه طلاقه کردم!

واکنش جالب ورزشکار زن ایرلندی مقابل حریف صهیونیستش

پاسخ جالب امام خمینی (ره) که برای این روزها گفته شده است!

صحبت‌های جالب یک مسیحی درباره اسلام

بازسازی ماجرای کم فروشی قوم شعیب (ع) در قرآن با استفاده از هوش مصنوعی

مادر تارکان ستاره مشهور موسیقی ترکیه بر اثر سکته قلبی درگذشت

چرا «خشایار الوند» برای هنرمندان مهم است؟

چهره ها/ شوخی جالب مهدی قایدی با محسن تنابنده

چهره ها/ عجیب ترین و جالب ترین مانتویی که دیده‌اید!

برنز آسیا بر گردن دختر دونده ایران

محمدی: باتجربه بودیم با اختلاف میبردیم

مرد سال آسیا باز هم به داد الهلال رسید

آماده بازگشت با گل کاپیتان؛ الفتح 1-1 الاتحاد

واکنش دیدنی اونانا؛ منچستریونایتد 1-0 لیون

گل اول چلسی توسط کوکوریا؛ چلسی 1-1 لژیا ورشو

ضربه تماشایی برونو به تیر خورد؛ منچستریونایتد 1-0 لیون

فرار از تله آفساید؛ الفتح 2-0 الاتحاد

گل مردود کوکوریا؛ چلسی 1-1 لژیا ورشو