آریا جوان

آخرين مطالب

دیپلمات سابق ایران در نیویورک: ترامپ آدم دهن‌لقی است؛ با او دیپلماسی پنهان معنی ندارد نگاه سیاسی

دیپلمات سابق ایران در نیویورک: ترامپ آدم دهن‌لقی است؛ با او دیپلماسی پنهان معنی ندارد
  بزرگنمايي:

آریا جوان - انتخاب / دیپلمات سابق ایران در نیویورک نوشت: هیچگاه در هیچ دوره‌ای تردیدی در مورد ضرورت انجام مذاکره بین ایران، به عنوان قدرت اول بالقوه در منطقه، و آمریکا، به عنوان قدرت اول نظامی و اقتصادی جهان، وجود نداشته است. بین این دو کشور، مذاکراتی نیز در مقاطعی در گذشته انجام شده است. اما مشکل مذاکرات پیشین این بوده که مقطعی، موردی و تاکتیکی بوده است و به همین دلیل امکان نیل به توافقی درازمدت که تنش را از روابط دو کشور دور کند، فراهم نشده بود.
کوروش احمدی، دیپلمات سابق ایران در سازمان ملل طی یادداشتی در «انتخاب» نوشت: خبری را که ترامپ در روز‌های جمعه گذشته و دوشنبه (دیروز) داد و متعاقبا مورد تایید آقای دکتر عراقچی نیز قرار گرفت، باید به فال نیک گرفت و آنرا سرآغاز دوره جدیدی در روابط ایران و آمریکا و مذاکرات هسته‌ای و بطور کلی سیاست خارجی جمهوری اسلامی به شمار آورد. تصمیمِ گرفته شده تصمیم درستی است که باید مورد حمایت همه طیف‌های سیاسی در داخل قرار گیرد و همه کمک کنند که شرایط لازم برای پیشرفت کار به نحو احسن فراهم شود. چند نکته در این مورد در خور ذکر است:
1- هیچگاه در هیچ دوره‌ای تردیدی در مورد ضرورت انجام مذاکره بین ایران، به عنوان قدرت اول بالقوه در منطقه، و آمریکا، به عنوان قدرت اول نظامی و اقتصادی جهان، وجود نداشته است. بین این دو کشور، مذاکراتی نیز در مقاطعی در گذشته انجام شده است. اما مشکل مذاکرات پیشین این بوده که مقطعی، موردی و تاکتیکی بوده است و به همین دلیل امکان نیل به توافقی درازمدت که تنش را از روابط دو کشور دور کند، فراهم نشده بود. 
بازار
2- کسانی که تا کنون مخالف مذاکره بوده‌اند باید توجه کنند که وظیفه اصلی هر دولتی با فاصله بسیار زیاد با هر وظیفه دیگر مصون و محفوظ نگه داشتن کشور از جنگ و تهدید جنگ است. جنگ جان‌های ارزشمند بیشماری را می‌ستاند، خسارات عظیمی را تحمیل می‌کند و موقعیت هر کشوری در حال و آینده در منطقه زیست‌اش و برای چند نسل را در معرض انواع تهدید‌ها قرارمی‌دهد. ایران به عنوان یک قدرت منطقه‌ای که نیرو‌های نظامی خود را در اندازه‌های یک قدرت منطقه‌ای ساماندهی کرده و تدارک دیده است، به این نیرو‌ها برای دفاع از کشور در برابر همسایگان بعضا طماع نیاز دارد. اینکه تقریبا تمام دارایی‌های نظامی یکی از قدرت‌های اصلی عربی در میان بی‌تفاوتی قدرت‌های عربی دیگر و جامعه جهانی مورد تهاجم اسرائیل جنایتکار قرار گرفت از بین رفت، بسیار تاسف‌آور است. 
3- باید توجه داشت که کار اصلی و دشوار از این مقطع شروع شده است و دوره‌ای چند ماهه و پر دست‌انداز و غیرقابل پیش‌بینی را در پیش داریم. آنچه مهم است این است که برکنار از ملاحظات جناحی و محفلی و شخصی از همه ظرفیت‌های ملی، بویژه کسانی که طی سال‌های اخیر بیشترین تجربه را در این حوزه داشته‌اند، بیشترین استفاده به عمل آید. در این میان، قرار داشتن وزیر خارجه در راس تیم مذاکراتی ایران اقدامی امیدوارکننده، اصولی، درست و منطقی است. در اینکه وزارتخارجه نهاد مسئول سیاست خارجی است و بیشترین تخصص و تجربه را در این حوزه دارد و باید نقش ذاتی خود را در فرایند تصمیم‌گیری بطور کامل ایفا کند، تردیدی نیست. همچنین موجب خرسندی است که نظام در شرایط حساس کنونی از تلف کردن وقت در ارتباط با اموری شکلی و فرعی و بی‌اهمیت مانند مستقیم یا غیرمستقیم بودن مذاکره، محل مذاکره، سطح مذاکره و مانند آن عبور کرده است. وزارت خارجه در اجرای وظایف دشوار پیش‌رو باید طرح‌هایی اصولی، منطقی و منطبق با شرایط کنونی را تهیه و همراه با توضیح و استدلال به مقامات مافوق ارائه کند و در برابر صاحبان انواع منافع و مداخلات اشخاص پرنفوذ، اما متوهم ایستادگی لازم را نشان دهد. در غیر این صورت مشکل می‌تواند پاسخگوی مردم و تاریخ باشد. 
4- و نهایتا اینکه مقامات ما باید عنایت داشته باشند که با ترامپ دیپلماسی پنهان معنی ندارد. او به تعبیر عامیانه آدم دهن‌لقی است که دائم هم دوست دارد جلو دوربین‌ها باشد.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/1479861/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

وضعیت عجیب گردشگران چینی بعد از صعود به کوهی با 7200 پله!

کشف رازهای فراعنه در خیابان‌های مدفون شهر 3500 ساله مصر باستان

وقوع سیل در استان ونتو ایتالیا

لحظه‌ هولناک تصادف برای یک پدر و دختر

نوای دلنشین زیارت امین الله در حرم مطهر علوی

ظرافت و واقع گرایی فوق‌العاده در نقاشی‌های این هنرمند

لباس سپید بهار بر تن درختان الموت

ویدئویی از مرغان دریایی در طبیعت زیبای سوئیس

کاربرد سوراخ بند اضافی بر روی کفش‌های ورزشی

رفتار جالب فیل‌ها برای محافظت از بچه فیل‌ها حین وقوع زلزله

حمله مرگبار فیل خشمگین به زرافه

معادل سازی عجیب فرهنگستان زبان و ادب فارسی برای متروباس/ ویدئو

از معذوریت تا صمیمیت: کشف رازهای پنهان شریک عاطفی

چرا میگوها رو کور می‌کنند؟/ ویدئو

جزئیات جدید از روزهای پایانی زندگی زوج هالیوودی

بازی جالب و هیجان انگیز با یوسف صیادی و نصرالله رادش

«پایتخت 7» شکست بزرگ صداوسیما را برملا کرد!

کیانوش عیاری برای «خر لنگ» به مسجدسلیمان رفت

«ناریا» از امشب به جای «پایتخت» می‌آید

بهتاش فریبا یا بهرام افشاری؛ کدام یک ناجی واقعی «پایتخت» بود؟

چهره ها/ رامبد جوان با دختر و همسرش به نمایش «کورالاین» رفت

چهره ها/ قاب عاشقانه‌ای در خیابان از علیرام نورایی و همسرش!

چهره ها/ فرشته حسینی با استایلی متفاوت در خارج از کشور

ستاره‌ای از انگلیس که محبوب دل ایرانی‌ها شد!

غمگین‌ترین تمرین فصل رئال

نبرد انسان و ربات در دوی ماراتن

ساکت الهامی: شرایط طوری شد که احساس کردم نمی‌توانم کاری کنم

آلکاراس: از استعداد برادرم در تنیس شگفت‌زده شدم!

جباری: نباید انگشت اتهام را به سمت کارتال بگیریم

اردوی کشتی فرنگی در غیاب سنگین وزن‌ها

نقشه بی‌نقص برای مهار خطرناکترین خارجی لیگ

مالک باشگاه نساجی: رتبه تیم ما از نظر هزینه پنجم یا ششم لیگ برتر است

حادثه مرگبار برای فوتبالیست‌های نوجوان در قزاقستان

پیش‌بینی قهرمان لیگ ایران توسط هوش مصنوعی

تکاپوی مدیران استقلال برای انتخاب سرمربی جدید در سفر اروپایی

اورونوف؛ استخوان چند میلیون دلاری در گلوی پرسپولیس

مقصد جدید طارمی بیخ گوش ایران

کودکان از چه سنی احساسات مختلف را نشان می‌دهند؟

زنم بعد از 25 سال زندگی به همه چیز پشت پا زد

آموزش کادوپیچ کردن به شکل گل

اشتباه «با عرض معذرت» در شوخی با اختلالات‌روانی

طرح‌های فرهنگی ایجابی مؤثرترین راهکار مقابله با «بی‌حجابی» است

آیا احساسات به کودک یاد دادنی است؟

کاهش ابتلای سالمندان به زوال‌شناختی با استفاده از گوشی

دلایل غیرمنتظره جدایی بر اساس یک نظرسنجی جهانی

20 نکته حیاتی که باید قبل از 13 سالگی به دخترتان بگویید

یک ترفند جالب برای گلدان خانگی

صداوسیما: خبر مذاکرات مستقیم ایران و آمریکا جعلی است

«پزشکیان» رئیس ستاد بزرگداشت سالگرد شهدای خدمت را منصوب کرد

گزارش خبرنگار اعزامی صداوسیما از آخرین اخبار دور دوم گفتگوهای ایران و آمریکا