آریا جوان

آخرين مطالب

خبر مدیرمسئول کیهان از جزئیات مذاکرۀ عمان نگاه سیاسی

خبر مدیرمسئول کیهان از جزئیات مذاکرۀ عمان
  بزرگنمايي:

آریا جوان - فارس / شریعتمداری مدیرمسئول کیهان از جزئیات مذاکرۀ عمان توضیحاتی را ارائه کرد.
1- یک خبر موثق حکایت از آن دارد که آنچه «استیو ویتکاف‌»، فرستاده ترامپ در آغاز مذاکره غیرمستقیم در مسقط، روی میز گذاشته است با تبلیغات و پروپاگاندای پر‌حجم رسانه‌ها و ادعاهایی که برخی از مقامات رسمی آمریکا مطرح کرده‌اند، کاملاً متفاوت است. در خبر مورد اشاره که به کیهان رسیده و از درجه وثوق بالایی برخوردار است، آمده است، در پیش‌نویسی که استیو ویتکاف به آقای عراقچی تسلیم کرده است، هیچ اثر، نشانه و یا اشاره‌ای از آنچه در تبلیغات پرحجم این روزها مطرح می‌شود، وجود ندارد. مسائلی نظیر، برچیدن تأسیسات هسته‌ای‌(!)، احتمال حمله نظامی‌(!) و‌... دیده نمی‌شود و تنها روی کسب اطمینان از غیر تسلیحاتی بودن فعالیت هسته‌ای ایران تأکید شده است. اگرچه خبر یاد شده از یک کانال کاملاً موثق به کیهان رسیده است ولی در این میان نکته‌ای است که نمی‌توان و نباید از کنار آن به‌آسانی عبور کرد. بخوانید!
2- در مذاکرات غیر‌مستقیم ایران و آمریکا که از بعد‌از‌ظهر دیروز در مسقط، پایتخت عمان آغاز شده است، طرح یک سؤال از سوی وزیر محترم امور خارجه کشورمان و پاسخ «‌استیو ویتکاف‌» به این پرسش می‌تواند در سرنوشت مذاکرات نقش تعیین‌کننده‌ای داشته باشد و تصویر روشنی از مسیر پیش‌روی ارائه بدهد‌. آقای دکتر عراقچی در اولین گام و به‌عنوان اولین سؤال باید از آقای استیو ویتکاف بپرسد «‌بر فرض رسیدن به یک توافق‌(!) چه تضمینی هست که ترامپ با این توافق احتمالی نیز همان برخوردی را نداشته باشد که با برجام داشت‌»؟! با این توضیح و تأکید که برجام یک معاهده و توافقنامه چند‌جانبه بود. توافقی که آمریکا نیز یکی از اعضای آن بود و نکته درخور توجه آن که شورای امنیت سازمان ملل با صدور قطعنامه 2231 برجام را تأیید و تضمین کرده بود. وقتی ترامپ تمامی توافقات و حتی قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل را نادیده می‌گیرد و از برجام خارج می‌شود (به قول خودش، برجام را پاره می‌کند‌) چه اعتماد و تضمینی هست که در صورت توافق در مذاکرات غیر‌مستقیم کنونی هم این توافق احتمالی را نیز نادیده گرفته و به سرنوشت برجام دچار کند؟!
بازار
3- آقای عراقچی مذاکره‌کننده هوشمندی است و مواضع عزتمندانه‌ای دارند. ازاین‌روی انتظار می‌رود که دراین‌خصوص، دستورالعمل گره‌گشای رهبر معظم انقلاب را به کار گیرند. حضرت آقا در تاریخ 20 فروردین‌ماه 1400 در این باره می‌فرمایند‌: «‌باید تمامی تحریم‌ها را به‌صورت عملی لغو کنند به‌گونه‌ای که جمهوری اسلامی ایران بتواند آن‌ها را راستی‌آزمایی کند. در واقع رفع تحریم روی کاغذ آن هم به‌صورت صوری برای ما مطرح نیست، بلکه مشاهده اثرات عملی رفع تحریم‌ها، بسیار اساسی و کلیدی است‌».
4- این نکته نیز گفتنی و مباهات‌کردنی است که دشمنان به‌خوبی دریافته‌اند، در ایران اسلامی با «اَبَر حریف» حکیم و هوشمندی به نام امام خامنه‌ای رو‌به‌رو هستند که نقشه راه آنها را می‌داند و اهداف انقلاب را با درایت و اقتدار مثال‌زدنی تحقق می‌بخشد. (برگرفته از نوشته چند سال قبل روزنامه یو.‌اس.‌ای.تودی و به نقل از اندیشکده آمریکایی «‌هری تیژ‌» - در گزارش هری تیژ از واژه ابر حریف - Cloud opponent استفاده شده است‌). تأکید رهبر معظم انقلاب بر ممنوعیت مذاکره مستقیم و شروع مذاکره به‌صورت غیر‌مستقیم که پیش‌ازاین نیز بارها انجام شده بود، این پیام روشن را برای حریف داشت که در این‌سوی ماجرا، زمینه‌ای برای آنچه با دیگران - حتی دوستان و هم‌پیمانان نزدیک خود می‌کند - وجود ندارد. در این سخن ترامپ خطاب به اتحادیه اروپا (نزدیک‌ترین هم‌پیمان و متحد آمریکا‌) دقت کنید. می‌گوید: «‌ما تعرفه سنگینی بر اروپا وضع کردیم. حالا آن‌ها پای میز مذاکره آمده‌اند. می‌خواهند مذاکره کنند، اما تا وقتی سالانه مبلغ زیادی به ما پرداخت نکنند، نه فقط برای اکنون بلکه برای گذشته هم هیچ مذاکره‌ای در کار نخواهد بود‌» این برخورد ترامپ با اتحادیه اروپا که نمونه‌های مشابه دیگری با کانادا، مکزیک، پاناما، اوکراین و‌... داشته و دارد، به‌وضوح نشان می‌دهد که ترامپ جرئت و توان برخورد مشابه با ایران را ندارد. نه آنکه بتواند و نخواهد!!

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/1481961/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کوجیما مکانیسم جالبی برای باس‌فایت‌های Death Stranding 2 ارائه خواهد کرد

زایمان فک؛ فیلمی شگفت‌انگیز که برای اولین بار از زایمان یک فک منتشر می‌شود

راز مجسمه ابوالهول چیست؟

فیلمی از مصیبت‌های پلنگ برای شکار جوجه تیغی!

حضور شیطان در زندگی انسان

‏آدما میان که برن، زیاد جدیشون نگیرید

رونمایی از «پیر پسر» در اکران بهار

هم‌خوانی پانته‌آ پناهی‌ها با آهنگ معروف مرداب

به بهانه سالروز تولد «فریبرز عرب‌نیا»

مدیرروستا علیه آتیلا حجازی؛ از دوستان پدرت بپرس!

انتخاب جنجالی تراشتگن؛ ژاوی را به پپ ترجیح می‌دهم!‏

ستاره استقلال غایب بزرگ بوژوویچ در بازی با گل‌گهر

پیروزی پُرگل تیم ملی هاکی روی یخ ایران در جام جهانی ارمنستان

کاوه‌ رضایی شبیه به بوکسور‌های قفس!

پایان حواشی سپاهان با چند جلسه فشرده!

عزت‌اللهی و نوراللهی را به پرسپولیس بیاورید

روز دروازه‌بان و گفت‌وگو با گلر شماره یک تیم ملی زنان

با بچه ای که حرف زشت می زند چه برخوردی باید داشته باشیم؟

عوارضِ جسمی استرس و چند توصیه برای کاهش آن

ادعای ضدایرانی جدید انگلیس

فؤاد حسین به تهران دعوت شد

احمد الشرع نگران مذاکرات ایران و آمریکا شد!

ترامپ: مسئله ایران را حل خواهم کرد

سوسک گورکن

نمایی پانوراما از کوه تایشان

فیلمی باورنکردنی از پناه بردن آهو به شیر از ترس کفتارهای گرسنه!

سر و وضع دختره به ما نمیخوره

بهم نفس برسون

رفیقت رو بشناس!

النصر در آستانه توافق با ستاره لیورپول

بازسازی میم و خنده معروف آنری!

جزئیات جلسه مهم درباره تیم ملی نوجوانان از زبان سخنگوی فدراسیون فوتبال

العملود بازگشت و اختصاصی تمرین کرد

استقلال به ادعای علیرضا فغانی استناد کرد!

ملوان‌های زبل برای تراکتور وزنه زدند!

جزئیات جلسه مهم فدراسیون درباره بررسی عملکرد تیم‌های پایه

تاج خبر داد: دیدار ایران - کره شمالی در مشهد

چه زمانی به روانپزشک مراجعه کنیم؟

اعلام آمادگی اتریش برای میزبانی مذاکرات ایران و آمریکا

جروزالم پست: اخبار مذاکرات ایران و آمریکا، مقامات اسرائیلی را به شدت نگران کرده است

آنچه درباره عاقبت عجیب عطار نیشابوری نمی‌دانید!

عشق در دنیای وحش

انگشت اشاره «گالیله» در موزه گالیله در ایتالیا

درخواست محسن شریفیان از گردشگران برای حفظ میراث هرمز

محسن تنابنده: هیچکس برای بازیگری به من کار نمی‌داد!

«گوسفند» به جشنواره بوسان راه یافت

زیر 14ساله‌ها امشب «پایتخت 7» نبینند!

درگیری دو ستاره در تمرین رئال مادرید

جلالی: در جریان آماده‌سازی تیم ملی نوجوانان نبودم

ویدیوی توهین به بیرانوند تایید شد!