نویسندگان سریالهای معروف «مهران مدیری» چه کسانی بودند؟
دخترونه پسرونه
بزرگنمايي:
آریا جوان - فیلم نیوز / مهران مدیری بهزودی سریال جدیدش را با نام «شیشماهه» برای تلویزیون کلید میزند. نکته مهم اینکه برخلاف آثار قبلی، اینبار هیچیک از نویسندگان قدیمی سریالهای مدیری برای ساخت این سریال جدید با او همکاری ندارند و نام امین انتظاری، احمدرضا کاظمی و امین فرشادمهر به عنوان تیم نویسندگان سریال معرفی شده است. تجربه نشان داده که همواره نویسندهها در کیفیت آثار مدیری اهمیت زیادی داشتهاند ، حال باید منتظر ماند و دید تیم جدید و جوان او چه عملکردی از خود به جا خواهند گذاشت.
بعد از اینکه مهراب قاسمخانی و امیرمهدی ژوله حضورشان را در سریال جدید مهران مدیری تکذیب کردند اسامی جدیدی به عنوان نویسنده این سریال منتشر شد. باید دید همکاری مدیری با این نویسندههای جدید به کجا خواهد رسید. به بهانه انتشار این خبر، مروری داریم بر نویسندههای اصلی آثار مهران مدیری.
در مجموعه آیتمی «پرواز 57» بیشتر متنها توسط ارژنگ امیر فضلی و داود اسدی نوشته میشد.
ارژنگ امیرفضلی و داوود اسدی | اولین گروه نویسندگان مهران مدیری متشکل بود از ارژنگ امیرفضلی و داوود اسدی؛ نویسندگانی که آیتمهای اولین اثر مدیری یعنی «پرواز 57» را مینوشتند. موفقیت آنها در نگارش آیتمها بالا گرفت و مدیری توانست با همان یک کار اول توجه همه را جلب کند. در «ساعت خوش» این دو نفر حضورشان را به عنوان نویسنده حفظ کردند و رضا عطاران و چند نفر دیگر هم به جمع نویسندگان اضافه شد. مهران مدیری به واسطه ساخت این دو اثر به شهرت زیادی رسید و خیلی جدی قدم در راه ساخت آثار کمدی گذاشت.
«جایزه بزرگ» یکی از سریالهایی است که فیلمنامه آن به سرپرستی سروش صحت نوشته شده است.
سروش صحت
از «جنگ 77» یکی از نویسندگان آثار مهران مدیری بود و اتفاقا از همان مجموعه هم به عنوان بازیگر به مخاطبان معرفی شد. یک سال بعد با «ببخشید شما» و «پلاک 14» همکاریاش را با مدیری ادامه داد. سال 1382 به تیم نویسندگان سریال «نقطهچین» به سرپرستی پیمان قاسمخانی پیوست و یک سال بعد خودش سرپرست نویسندگان سریال «جایزه بزرگ» مهران مدیری شد. گرچه «جایزه بزرگ» جزو اثار موفق مدیری دستهبندی نمیشد و داستان به نسبت ضعیفی داشت اما آن زمان مورد توجه قرار گرفت. خیلیها معتقد بودند ایده سریال جذاب است اما موقعیتهای کمدی درجه یکی برای آن نوشته نشده و کاراکترهایش هم پرداخت خوبی ندارند. صحت در سریالهای «شبهای برره» و «باغ مظفر» هم جزو گروه نویسندگان بود.
اولین همکاری برادران قاسمخانی با مهران مدیری در سریال «پاورچین» رقم خورد.
پیمان و مهراب قاسمخانی
بازار ![]()
با شروع همکاری پیمان قاسمخانی با مدیری و شکلگیری تیم جدید نویسندگان زیر نظر او، اولین اتفاق سریالی مدیری در «پاورچین» شکل گرفت. قاسمخانی پیش از همکاری با مدیری در فیلمهای «من زمین را دوست دارم»، «دختری با کفشهای کتاانی» و «نان و عشق و موتور 100» و در سریالهای کمدی «هتل»، «خانه ما» و «بدون شرح» به عنوان نویسنده فعالیت داشت و آثار موفقی هم به ثبت رسانده بود. به همین دلیل هم همکاری او با مدیری به موفقیت زیادی رسید. «پاورچین» با سرپرستی پیمان قاسمخانی و همکاری مهراب قاسمخانی، حمید برزگر و خود مدیری، به نقطه عطفی در آثار مدیری تبدیل شد. از «نقطهچین» بود که پای نویسندههای دیگری مثل خشایار الوند، امیرمهدی ژوله، شقایق دهقان، محسن چگینی، علیرضا بذرافشان، علیرضا کاظمی و … به تیم نویسندگان باز شد. درست است که نویسندگان مدیری در هر اثر ثابت نبودند و مدام تغییر میکردند اما از یک جایی به بعد مدیری توانست حلقهای از نویسندگان ثابت را دور خودش جمع کند. «شبهای برره» محصول تلاش تیم مهراب قاسمخانی، خشایار الوند، امیرمهدی ژوله، سروش صحت و حمید برزگر بود که همگی تحت سرپرستی پیمان قاسمخانی فیلمنامه قسمتهای مختلف را مینوشتند. این تیم موفق فعالیتشان را در «باغ مظفر» و سپس «مرد هزار چهره» ادامه دادند. درواقع میتوان گفت که اوج هنرنمایی این تیم در همین اثر اتفاق افتاد؛ سریالی که یک جورهایی به نقطه پایان همکاری پیمان قاسمخانی با مدیری بدل شد. در «مرد دوهزار چهره»، بعد از سالها پیمان و مهراب قاسمخانی از تیم نویسندگان جدا شدند. برخی معتقد بودند این حذف کاملا به ضرر فصل دوم این سریال تمام شد و «مرد دوهزار چهره» هیچگاه به اندازه «مرد هزار چهره» در ذهنها ننشست. پیمان قاسمخانی بعد از سالها، مجددا برای ساخت «هیولا» هم با مهران مدیری همکاری کرد و این همکاری هم موفقیتآمیز بود.
«قهوه تلخ» یکی از همکاریهای موفق مهران مدیری با زندهیاد خشایار الوند است.
خشایار الوند
خشایار الوند از جمله نویسندههایی بود که از سال 1382 به تیم مهران مدیری پیوست. زمانی که مدیری قصد داشت «نقطهچین» را کارگردانی کند و پیمان قاسمخانی سرپرست نویسندگان این سریال بود، خشایار الوند هم وارد جمع نویسندههای این سریال شد. او در «شبهای برره»، «باغ مظفر»، «گنج مظفر»، «مرد هزار چهره» و «مرد دو هزار چهره» یکی از اعضای گروه نویسندگان بود. تا اینکه در زمان تولید «قهوه تلخ» به همراه امیرمهدی ژوله جزو نویسندگان اصلی این سریال نام گرفت. الوند بعد از «قهوه تلخ» در «ویلای من»، «شوخی کردم» و «در حاشیه» هم همکاریاش را با مهران مدیری ادامه داد.
امیر مهدی ژوله در سریال «در حاشیه» به عنوان سرپرست نویسندگان حضور داشت.
امیرمهدی ژوله
امیرمهدی ژوله، ابتدا نویسندهی مطبوعات بود و بعد فیلمنامهنویس شد. همه میدانند که او با کارهای «مهران مدیری» به شهرت رسید و در نگارش تعداد زیادی از مجموعههای مدیری او را همراهی کرد. از جملهی آنها میتوان به پاورچین، نقطهچین، شبهای برره، باغ مظفر، مرد هزارچهره، مرد دوهزارچهره، قهوه تلخ، ویلای من، شوخی کردم و در حاشیه اشاره کرد. تا قبل از «قهوه تلخ»، ژوله یکی از نویسندههای سریالهای مدیری بود اما با قطع همکاری مدیری با برادران قاسمخانی، حضور ژوله به همراه خشایار الوند در نگارش آثار این کارگردان بسیار پررنگتر شد.
مهران مدیری سریال «قهوه پدری» را با فیلمنامهای از امیر برداران ساخت.
امیر برادران
از زمان ساخت سریال «درحاشیه» به تیم مهران مدیری پیوست. امیرمهدی ژوله و خشایار الوند سرپرست نویسندگان سریال بودند و برادران در کنار عدهای دیگر از نویسندگان فعالیت میکرد. او بعد از «درحاشیه» زمان نگارش فیلمنامه سریال «هیولا» هم جزو تیم نویسندگان بود. بعد از آن خودش به تنهایی وارد میدان شد و فیلمنامه دو سریال «دراکولا» و «قهوه پدری» را نوشت؛ سریالهایی که جزو آثار ضعیف مهران مدیری به حساب میآیند
-
سه شنبه ۲۶ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۹:۵۵:۳۷
-
۶ بازديد
-

-
آریا جوان
لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/1483414/