آریا جوان

آخرين مطالب

کشف ماموت‌های یک میلیون ساله/ تاریخ فرگشت از نو نوشته شد نگاه سیاسی

کشف ماموت‌های یک میلیون ساله/ تاریخ فرگشت از نو نوشته شد
  بزرگنمايي:

آریا جوان - یک پژوهش تازه با تحلیل دی‌ان‌ای میتوکندریایی ماموت‌ها که قدمتی بیش از یک میلیون سال دارد، چشم‌اندازهای نوینی درباره‌ی تاریخچه‌ی فرگشتی این جانوران منقرض‌شده ارائه می‌دهد. این مطالعه، با بهره‌گیری از 34 میتوژنوم جدید، نشان می‌دهد چگونه رویدادهای جمعیتی دوره‌ی پلیستوسن بر تنوع ژنتیکی ماموت‌ها تأثیر گذاشته‌اند و روش‌های جدیدی برای تاریخ‌گذاری نمونه‌های باستانی پیشنهاد می‌کند.
به گزارش خبرآنلاین، مطالعه‌ی ژنومی جدیدی تبار ژنتیکی ناشناخته‌ای را در دودمان‌های ماموت فاش کرده که بیش از یک میلیون سال را در بر می‌گیرد و چشم‌اندازهای تازه‌ای درباره‌ی تاریخ فرگشتی آن‌ها ارائه می‌دهد. پژوهشگران با موفقیت 34 ژنوم میتوکندریایی جدید از نمونه‌های ماموت استخراج و تحلیل کردند که 11 مورد آن‌ها به دوره‌های پلیستوسن ابتدایی و میانی تعلق دارد. این نمونه‌ها سنی بین 1.3 میلیون تا 125 هزار سال دارند. نتایج این پژوهش نشان می‌دهد که چگونه می‌توان با استفاده از دی‌ان‌ای باستانی، تنوع ژنتیکی در اعماق زمان را بررسی کرد.
خ. کامیلو چاگون-دوکه، پژوهشگر گروه جانورشناسی دانشگاه استکهلم و مرکز دیرین‌ژنتیک و نویسنده‌ی اصلی این پژوهش، گفت: «تحلیل‌های ما چشم‌اندازی بی‌سابقه به این موضوع فراهم می‌کند که چگونه رویدادهای جمعیتی بزرگ در اعماق زمان ممکن است تنوع ژنتیکی ماموت‌ها را در طول زمان شکل داده باشند.»
بیشتر تنوع زیستی امروز طی دو و نیم میلیون سال گذشته پدید آمده است. برای درک فرایندهای فرگشتی که این تنوع را شکل داده‌اند، باید به اطلاعات ژنتیکی طی این بازه‌ی زمانی دسترسی داشت. تاکنون به دلیل چالش‌های حفظ دی‌ان‌ای، نمونه‌های بسیار اندکی از دی‌ان‌ای قدمتی بیش از صدهزار سال داشته‌اند. این مطالعه با بازیابی دی‌ان‌ای از نمونه‌های ماموت که قدمتی بیش از یک میلیون سال دارند، اهمیت نمونه‌برداری زمانی در توصیف تاریخ فرگشتی گونه‌ها را به نمایش می‌گذارد.
با تحلیل این میتوژنوم‌های جدید در کنار بیش از 200 میتوژنوم ماموت که قبلاً منتشر شده بودند، پژوهشگران دریافتند که رویدادهای تنوع‌یابی در دودمان‌های ماموت با تغییرات جمعیتی شناخته‌شده طی پلیستوسن ابتدایی و میانی هم‌زمان بوده‌اند. یافته‌های آن‌ها از خاستگاه سیبریایی کهن برای دودمان‌های اصلی ماموت حمایت می‌کند و نشان می‌دهد که تغییرات در پویایی جمعیتی چگونه می‌توانسته به گسترش یا انقباض دودمان‌های ژنتیکی متمایز منجر شود.
جسیکا اِی. توماس تورپ، پژوهشگر مؤسسه‌ی ژنوم ولکام سنگر (بریتانیا) و نویسنده‌ی دیگر این پژوهش، گفت: «با کاهش روزافزون هزینه‌های فناوری‌های توالی‌یابی، میتوژنوم‌ها تا حدودی به دست فراموشی سپرده شده‌اند. اما پژوهش ما نشان می‌دهد که آن‌ها همچنان برای زیست‌شناسی فرگشتی اهمیت دارند، چراکه نسبت به دی‌ان‌ای هسته‌ای فراوان‌تر هستند.»
این پژوهش نه تنها درک ما از فرگشت ماموت‌ها را ارتقا می‌دهد، بلکه به حوزه‌ی گسترده‌تر پژوهش‌های دی‌ان‌ای باستانی نیز کمک می‌کند. تیم پژوهشی یک چارچوب زمانی مولکولی بهبودیافته برای تخمین سن نمونه‌ها فراتر از محدودیت‌های تاریخ‌گذاری کربن-14 توسعه دادند و به کار گرفتند. این پیشرفت روشی قدرتمند برای پژوهش‌های آینده روی گونه‌های منقرض‌شده یا در معرض انقراض فراهم می‌کند.
لاو دالن از دانشگاه استکهلم و مرکز دیرین‌ژنتیک، نویسنده‌ی ارشد این پژوهش، گفت: «این نتایج بر پژوهش پیشین ما که نخستین بار ژنوم‌های یک میلیون ساله را گزارش کرد، می‌افزاید. بسیار هیجان‌زده‌ام که اکنون داده‌های ژنتیکی از تعداد بیشتری از نمونه‌های ماموت در سراسر یک میلیون سال گذشته در اختیار داریم که به ما کمک می‌کند بفهمیم تنوع ماموت‌ها در طول زمان چگونه تغییر کرده است.»
این پژوهش شامل 34 میتوژنوم جدید از ماموت‌هاست که 11 مورد آن‌ها به بیش از صدهزار سال پیش بازمی‌گردند و به طور قابل توجهی شمار نمونه‌های دی‌ان‌ای ماموت‌ها فراتر از این بازه‌ی زمانی را افزایش داده‌اند و مرزهای پژوهش دی‌ان‌ای باستانی را گسترش داده‌اند. تیم محققان، قدیمی‌ترین دی‌ان‌ای ماموت شناخته‌شده در آمریکای شمالی را شناسایی کردند؛ نمونه‌ای از رودخانه‌ی اولد کرو در قلمرو یوکان کانادا که بیش از 200 هزار سال قدمت دارد.
نتایج آن‌ها پژوهش پیشین (ون در والک و همکاران، 2021) را تایید می‌کند که نشان می‌دهد ماموت‌های حدود یک میلیون سال پیش شباهت نزدیکی به ماموت‌های متاخرتر نداشته‌اند. این پژوهش روش‌های مبتنی بر دی‌ان‌ای برای تخمین سن نمونه‌های باستانی را بهبود بخشیده و راه را برای بازسازی‌های دقیق‌تر تاریخ‌های فرگشتی هموار می‌کند.
با ترکیب پیشرفته‌ترین فناوری‌های مولکولی با پیشرفت‌های محاسباتی، این پژوهش نقش حیاتی دی‌ان‌ای اعماق زمان در آشکارسازی گذشته‌ی ژنتیکی گونه‌های منقرض‌شده را برجسته می‌کند. در پژوهش‌های آینده می‌توان این روش‌ را برای گونه‌های دیگرِ منقرض‌شده یا در معرض انقراض نیز استفاده کرد تا فهم ما از زیست‌شناسی فرگشتی را بیش از پیش غنی کنند.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/1490646/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دستاورد بزرگ فوجیتسو: ساخت کامپیوتر کوانتومی 256 کیوبیتی با 4 برابر قدرت بیشتر

متا از API مدل‌های هوش مصنوعی Llama برای توسعه‌دهندگان پرده برداشت

22 سال از تولد فروشگاه آیتونز اپل گذشت

متا با ایده‌ای هیجان‌انگیز به جنگ ChatGPT می‌رود؛ تلفیق هوش مصنوعی با شبکه‌های اجتماعی

کلاهبرداری در شبکه شاد: از حساب والدین به‌نام مدرسه برداشت می‌شود

وقتی با فشار آب آشنایی نداری!

وقتی برای تغییر مسیر فقط به راهنمازدن اکتفا میکنی!

جشن خیابانی مردم اسپانیا به خاطر وصل شدن برق!

برکات وجود مضجع نورانی حضرت فاطمه معصومه (ع)

اقدام خطرناک سرنشینان یک خودروی در حال حرکت!

سرعت بالا و سرعتگیر چنین بلایی سر ماشین میاره!

مدیریت هم‍زمان 50 حساب رسانه اجتماعی ‌توسط هوش مصنوعی

لحظه عجیب واژگونی اتوبوس در آنتالیا

مکانیزم خلاقانه ثانیه‌شمار یک ساعت

ارگ قورتان در اصفهان، دومین بنای عظیم خشتی در ایران

از تجربه «پایتخت» عبرت بگیرید آقای جبلی!

لحظه‌ شگفت‌انگیزی که 101 سگ خالدار خلق شدند!

دورهمی لاله مرزبان و شهاب حسینی معجزه‌لازم شد!

چهره ها/ مژده لواسانی با این تصویر گلزار را خجالت‌زده کرد!

سکانس سینمایی به مناسبت روز دختر

اینزاگی: تورام هم نرسد، طارمی و آرناتوویچ را دارم!

الاهلی نخستین فینالیست لیگ نخبگان آسیا؛ الهلال مدعی حذف شد

ویدیوی احساسی بارسا پیش از بازی با اینتر؛ ما برگشتیم

عاقبت هولناک تنبیه بدنی کودک توسط والدین

فرار دسته جمعی صهیونیست‌ها برای هیچ!

معاون قوه قضائیه برای شرکت در نشست کمیته مشترک مقابله با تروریسم وارد بغداد شد

اهتمام دولت چهاردهم بر بزرگداشت هرچه باشکوه‌تر مراسم سالگرد شهدای دولت

نترس واقعی به این میگن!

داستانک/ مگر نگفتید برای خدا ساخته ایم؟

وساطت های قبل تو سوتفاهم بوده!

اظهارنظر کنت برانا درباره «تام کروز»: او هنوز هم دست کم گرفته می‌شود

رونمایی از اولین پوستر رسمی فیلم توقیفی «خانه ارواح»

جوادی:برای بازی ایران و کره شمالی، همه زیرساخت‌های لازم، آماده است

صادقی: هنوز شانس داریم و تا آخرین لحظه برای صعود می‌جنگیم

ترکیب احتمالی اینتر؛ بازگشت به زوج لائوتارو-تورام

ضربه بزرگ به یوونتوس در اوج نبرد برای سهمیه

مورینیو؛ باخت 1-0 به بارسا شیرین‌ترین باخت عمرم بود

بیفوما، اولین خرید رسمی پرسپولیس

وقتی سادگی، شاه‌کلید خوشبختی می‌شود

ژل ناخن کاری چه بلای سر دست‌تان می‌آورد؟

تحریم‌های تازه آمریکا علیه برنامه موشکی ایران

سخنگوی کمیسیون عمران: اکثر نمایندگان مجلس از پاسخ‌های وزیر راه قانع شدند

عراقچی همتای الجزایری را از روند گفت‌وگوها با آمریکا مطلع کرد

پدرخوانده هوش مصنوعی: مردم هنوز متوجه خطر هوش مصنوعی نیستند

تصویر رسمی گلکسی S25 اج لو رفت؛ خودنمایی حاشیه‌های باریک و دوربین دوگانه

بارش تگرگ در قوشاچای «میاندوآب»

مدیحه‌سرایی حسن شالبافان در مراسم ولادت حضرت معصومه(س)

بازیگر هری پاتر: فکرش را نمی‌کردم حضورم در این سریال جنجال به پا کند

ادامه تمرینات پرسپولیس در محاصره گمانه‌زنی‌ها

سیامک نعمتی دوباره آفتابی شد