آریا جوان

آخرين مطالب

خاطره یک مستندساز از دیدار با حاج قاسم سلیمانی اجتماعی فرهنگی

خاطره یک مستندساز از دیدار با حاج قاسم سلیمانی
  بزرگنمايي:

آریا جوان - مهر / امیر عسکری مستندساز با اشاره به مستندهایی که درباره شهید قاسم سلیمانی ساخته است، عنوان کرد که نباید شخصیتی دست نیافتنی از شهید ارائه کنیم.
 امیر عسکری مستندساز حوزه مقاومت در گفتگو درباره آثاری که درباره شهید قاسم سلیمانی ساخته است، عنوان کرد: من سال 1386 به عنوان نیروی پاره وقت بنیاد حفظ آثار و نشر آثار دفاع مقدس فعالیت می‌کردم. کار من جمع‌آوری اسناد دوران دفاع مقدس و مصاحبه با رزمندگان و والدین شهدا بود. سال 95 وارد حوزه مستند شدم و اولین کاری که ساختم درباره شهید حسین بادپا بود که در سوریه شهید شد و پیکر ایشان همچنان مفقود است. نام این مستند «مثل حسین، مثل بادپا» است. پس از آن من مستند «سرباز روز نهم» را درباره شهید مصطفی صدرزاده ساختم.
وی درباره ساخت اولین مستند درباره حاج قاسم سلیمانی بیان کرد: سال 94 که حاج قاسم شهید شدند من مستند «راز خوشبختی» را ساختم که این مستند تشییع شهید قاسم سلیمانی به روایت خودشان است. ما یکسری صوت و سخنرانی از شهید داشتیم که این صداها را با تصاویری از مراسم تشییع ادغام کردیم تا جایی که پس از انتشار مستند برخی به من گفتند که احساس کردند شهید سلیمانی خودشان مراسم تشییع را روایت کرده‌اند.

آریا جوان


این کارگردان درباره مستند «شبی که طوفان شد» توضیح داد: مستند «شبی که طوفان شد» درباره نقش شهید قاسم سلیمانی به عنوان فرمانده لشگر 41 ثارالله در عملیات والفجر 8 است. پس از این نیز مستند «بصره در تیررس» را ساختم که درباره حضور حاج قاسم در عملیات کربلای 5 است. مستند «شبیه قاسم» نیز درباره شهید پورجعفری است که افسر همراه و معاون هماهنگ کننده میدانی حاج قاسم بود. پس از آن مستند « عیدوک » را ساختم که سال گذشته در جشنواره « سینماحقیقت » نامزد شد و جایزه دریافت کرد. مستند « عیدوک » روایت بخشی از زندگی و مواجهه بزرگ‌ترین شرور جنوب شرق کشور عیدوک بامری با حاج قاسم سلیمانی است. مستند «تو به کوچ عادت داشتی» هم پرتره حاج قاسم از کودکی تا پایان جنگ را روایت می‌کند.
وی از ساخت یک مجموعه مستند خبر داد و گفت: درحال حاضر مشغول ساخت یک مجموعه 16 قسمتی به نام «لشکر سلیمان» هستیم که تاریخ شفاهی نقش حاج قاسم از زمان ورودش به سپاه پاسداران تا پایان جنگ است. این مجموعه کلی گویی ندارد و به جزییات دقیقی می‌پردازد. در این مستند ما به نقش شهید از عملیات کرخه، عملیات طریق القدس ، عملیات فتح المبین تا سال 61 و پایان جنگ پرداخته‌ایم. یعنی 8 سال دفاع مقدس را در این 16 قسمت مرور می‌کنیم.
این مستندساز تاکید کرد: پس از اتمام این مجموعه مستند قصد دارم وارد نقش شهید قاسم سلیمانی در جنوب شرق کشور شوم و پس از آن به نقش ایشان در کشورهایی مانند سوریه و … بپردازم.

آریا جوان


عسکری با اشاره به اینکه نباید شخصیتی دست نیافتنی از شهید ارائه کرد، گفت: مکتب شهید قاسم سلیمانی بر این مبنی است که چیزی را روایت کنیم که وجود دارد و چیزی بر آن اضافه نکنیم. ما امروز باید نیاز جامعه را بسنجیم و نیاز جامعه ما به قهرمان است نه قهرمان سازی. به طور مثال اگر به جوان دهه هشتادی امروز بگوییم که حاج قاسم ساعت 12 شب به خانه می آمده و می‌خوابیده است. ساعت 3 و نیم شب نماز شب، نماز صبح، زیارت جامعه و زیارت عاشورا می خوانده و پس از آن تا ساعت 12 شب فعالیت می کرده است، جوان حس می‌کند که دست یافتن به مسیر حاج قاسم سلیمانی نشدنی است. درواقع ما باید به جوانان امروز بگوییم که حاج قاسم در بچگی و نوجوانی بسیار بازیگوش بوده است. او شخصی بوده است که روی ناموس مردم حساس بوده و …. اگر آن چیزی که هست درست روایت شود جوانان با این شخصیت همذات پنداری می‌کنند.
وی در بخش دیگری از این گفتگو درباره دیدارش با شهید قاسم سلیمانی توضیح داد: من سال 92 وقت ملاقاتی از حاج قاسم گرفتم تا با ایشان درباره شهیدی در عملیات والفجر 8 مصاحبه کنم. ما برای مصاحبه به تهران رفتیم اما ایشان کاری برایشان پیش آمده بود. به ما زنگ زدند و گفتند که حاج قاسم عذرخواهی کرده است و گفتگو را باید به زمانی دیگر موکول کنیم. ما نیز به کرمان برگشتیم. هفته بعد دوباره با ما تماس گرفتند و گفتند که حاج قاسم گفته‌اند چون بچه‌ها یک بار زحمت کشیدند و به تهران آمده‌اند این بار من هزینه رفت و آمدشان را پرداخت می‌کنم. ما در تهران خدمت ایشان رسیدیم و یک ساعت و 10 دقیقه برای ما صحبت کردند. زمانی که می‌خواستند بروند به من گفتند که آقای عسکری همه شهیدان عزیز بودند. اگر می‌خواهی لشکر 41 ثارالله را معرفی کنی، باید استاد این لشکر را معرفی کنی که شهید علی ماهانی است. در آن دیدار هدیه‌ای هم به من و تصویربردار دادند که بسیار باارزش است.

آریا جوان


این مستندساز ادامه داد: یک بار با بچه‌های فرهنگی کرمان درخواست دادیم که با حاج آقا دیدار داشته باشیم و در بیت الزهرای کرمان با حاج قاسم دیدار کردیم. ما در آن سال‌ها جلسه‌ای داشتیم که هر چهارشنبه شب سر خاک شهیدی جمع می‌شدیم و یکی از همرزمان شهید درباره او برایمان صحبت می‌کرد. در آن جلسه از ما پرسیدند که این جلسات تا ساعت چند طول می‌کشد؟ ما گفتیم که تا ساعت 12 - 1 شب. حاج آقا در آن دیدار خاطره‌ای برایمان تعریف کردند که روزی پیش حضرت آیت الله دستغیب رفته و گفته بودند که گاهی جلسات جنگ تا نیمه شب طول می‌کشد و باعث می‌شود در نماز صبح ما چند دقیقه تاخیر ایجاد می‌شود، این مساله اشکالی ندارد؟ ایشان گفته بودند که اگر این جلسات در نماز شبتان هم تاخیر ایجاد کند، اشکال دارد.
عسکری در پایان صحبت‌هایش تاکید کرد: اگر یک خانم یا آقایی با پوششی متفاوت نسبت به بچه مذهبی‌ها سراغ حاج قاسم می‌رفت ایشان ابتدا برای او وقت می‌گذاشت و بعد برای ما، زیرا معتقد بودند که نباید آن جوان را ناراحت کنند.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/1436118/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

استاندارد HDMI 2.2 معرفی شد؛ نیاز به خرید کابل جدید

اگر هر صحن حرم امام رضا (ع) صدا داشت!

شعر و شاعری در آخرالزمان

شیطنت ماتریکسی ویل اسمیت سر و صدا کرد

خیز بایرن‌ مونیخ برای شکار آقای گل اروپا

طبقه دوم ورزشگاه آزادی پس از بازسازی منطقه غربی

چرا گل‌محمدی با فولاد به دبی نرفت؟

روزهای سرنوشت‌ساز و دلهره‌آور برای نامزدهای ریاست فدراسیون فوتبال

سرمربی زنان پرسپولیس: عین متمول‌ها هستیم!

رونمایی از آلبوم تصاویر شخصی جهان‌ پهلوان تختی در محل کاخ مرمر

چه کار کنم حواسم پرت نشه؟

مجلس با یک فوریت طرح تفکیک وزارت راه و شهرسازی موافقت کرد

ضعف‌های برجام از نگاه بهشتی‌پور

دلایل افزایش نرخ ارز از زبان سخنگوی دولت

فرمانده سپاه محمد رسول‌الله: شهید سلیمانی مدافع هر حریم مقدسی بود

اسلامی: ظرفیت‌های زیادی در صنعت هسته‌ای ایجاد کردیم

نشست هم اندیشی طرح «رضایت‌سنجی از بیمه تکمیلی ایثارگران» برگزار شد

برگزاری یادواره  42 شهید روستای هزاوه

دیدار با خانواده شهدای روستای سرکان و قبولان در شهرستان کنارک

متا فروش هدست گران‌قیمت کوئست پرو را متوقف کرد

نگران هضم این استخوان بزرگ تو معده این بزرگوار نباشید!

به راحتی نتها و فاصله‌ها را درک کنید و از موسیقی لذت ببرید

تندیس جوکر به کی می‌رسه؟

رای بازی نساجی و تراکتور اعلام شد

لحظه‌ شماری برای جدایی گزینه مدنظر استقلال

فرهاد مجیدی در مأموریت غیرممکن!

فعالیت نقل‌ و انتقالاتی سپاهان در آستانه سوپرجام

زنده از نقل و انتقالات زمستانی ایران

آنچلوتی: وینیسیوس ترحم نمی‌خواهد

ناباروری‌ام باعث شده که خیلی پرخاشگر شوم

آغاز رزمایش مشترک پدافند هوایی اقتدار 1403 در مرکز هسته‌ای نطنز

رئیس کنفدراسیون صادرات: توسعه تجارت خارجی بدون FATF محقق نمی‌شود

هاشمی طبا: وفاق ملی یک طرفه ایجاد نمی‌شود

رفع فیلتر یوتیوب برای اساتید و دانشجویان؛ دانشجویان ارشد و دکتری اینترنت ارزان می‌گیرند

کوچ زیبای پرندگان

وقتی گشنه باشی سنگ هم میخوری!

پشت پرده‌های سخنرانی یک روحانی در فضای مجازی

لیست مازاد نیم فصل پرسپولیس با کریم باقری در چه وضعیتی قرار دارد؟

مهاجم پرهزینه و بدون مشتری معضل عربستان

برگزاری نخستین مرحله انتخابی تیم ملی دوومیدانی در بوشهر

عنوان دومی خراسان رضوی در مسابقات قوی‌ترین مردان کشور

غلامرضا تختی چگونه جهان پهلوان ایران شد؟

آنالیز نیم فصل اول لیگ برتر با حمید درخشان

چگونه متوجه شویم که استرس و اضطراب داریم یا فقط از کارمان خوشمان نمی‌آید؟

مهاجری: قوه عاقله کشور اجازه تضعیف دولت را نمی‌دهد

آیا شهید سیدحسن نصرالله در سخنرانی آخرش از ایران گله کرد؟

روایت زیباکلام از مواجهه با افرادی که به وی میگفتند «چرا شما را نمی‌گیرند؟»

آخرین وضعیت پرونده شکایت خانواده‌های قربانیان هواپیمای اوکراینی

سریع ترین میان وعده با ارزش غذایی کامل

راهکار جذاب برای خانه‌های هوشمند؛ تبلت 7 اینچی Aqara معرفی شد