خشونت در روابط زناشویی: با همسری که دست بزن دارد چه کنیم؟
خواندنی
بزرگنمايي:
آریا جوان - کتک زدن همسر، آزار جسمی زن و یا حتی آزار روحی و روانی او نمونه هایی از خشونت های خانگی علیه زنان است. زندگی با شوهری که دست بزن دارد بسیار خسته کننده و آسیب زننده است. کتک در رابطه باعث از بین رفتن مهر، علاقه و عشق بین زوجین می شود.
با شوهری که دست بزن دارد چکار کنیم؟ نشانه های مردی که دست بزن دارد چیست؟ متاسفانه برخی از مردان رفتارهایی خشونت آمیز علیه همسران خود دارند. آیا می توان با راهکارهایی جلوی این عمل زشت را گرفت؟
کتک زدن زن از نظر روانشناسی
کتک و خشونت از نظر روانشناسی عملی ناخوشایند، آسیب زننده و محکوم است.
مسلما زندگی با مردی که دست بزن دارد بسیار سخت و آسیب زننده است. مردانی که دست بزن دارند نه تنها باعث ایجاد مشکلات روحی و روانی و جسمانی برای همسران خود می شوند، بلکه فرزندان آنها نیز آسیب های جدی خواهند دید. زندگی با شوهری که دست بزن دارد خالی از عشق، محبت، مهربانی و آرامش است.
خشونت فیزیکی اعتماد، ارتباط و پیوند در زندگی مشترک از بین می برد. خشونت فیزیکی افراد را از رسیدن به موفقیت در زندگی مشترک و زندگی ای عالی و به دور از جنجال دور می کند.
کتک و خشونت علیه همسر در نهایت راه به جدایی و طلاق می برد. یکی از دلایل تنفر از شوهر و رابطه زناشویی کتک و خشونت است.
کم نیستند زنانی که می گویند شوهرم مرا کتک می زند بدون آنکه دلیل خاصی داشته باشد. یا مردانی که به دلیل مصرف مواد توهم زا و یا الکل وسایل را می شکنند و زنان خود را کتک می زنند.
مهم این است که شما در برابر چنین رفتاری، واکنش مناسبی داشته باشید و به راحتی از کنار آن عبور نکنید. کتک و خشونت فیزیکی در هیچ شرایطی قابل پذیرش و بخشیده شدن نیست.
زنی که از شوهر خود کتک می خورد همیشه مورد توهین، تحقیر و آسیب دیدن قرار میگیرد. از نظر روانی با مشکلات زیادی روبه رو می شود که گاهی قابل درمان نیست.
آمار خشونت های خانگی
بر اساس تحقیقات و گزارشات مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها، تقریبا از هر 4 زن، یک نفر و از هر 10 مرد، یک نفر در مقطعی از زندگی مشترک خود، خشونت خانگی و کتک زا تجربه کرده است.
تقریبا 43 میلیون زن و 38 میلیون مرد نیز در روابط صمیمانه خود پرخاشگری روانی را تجربه کرده اند.
نشانه های مردانی که دست بزن دارند
برخی از مردان اوایل آشنایی و ازدواج رفتارهای مخاطره آمیز و خشونت خانگی خود را از زنان پنهان می کنند.
که متاسفانه زنان بعد از گذشت زمان؛ اخلاق بد، عصبانیت و دست بزن داشتن آنها را متوجه می شوند.
آگاهی از رفتارها و نشانه های مردانی که دست بزن دارند و پرسیدن سوالاتی در این زمینه هنگام آشنایی، می تواند به زنان کمک کنند تا بیشتر طرف مقابل خود را بشناسند و اگر احساس می کنند او مردی است که دست بزن دارد، تصمیم درست تری بگیرند.
مهم ترین و رایج ترین نشانه های مردی که دست بزن دارد:
حسادت بیش از اندازه و احساس مالکیت نسبت به همسر
مردانی که حسادت بیش از اندازه دارند دائم به زنان خود توهین می کنند. آنها می خواهند که قدرت انتخاب را از همسران خود گرفته و احساس مالکیت نسبت به آن دارند.
برای دست یابی به این مالکیت، حتی ممکن است از کتک زدن نیز استفاده کنند. این گونه افراد حتی به همسر خود اجازه نمی دهند که تنهایی جایی بروند.
زود عصبانی می شوند
افرادی که زود عصبانی شده و نسبت به کوچکترین مسائل نیز پرخاشگری می کنند، احتمال اینکه دست بزن داشته باشند نیز وجود دارد. عصبانیت زیاد و نا به هنگام و همیشگی می تواند باعث شود که زن دائم از شوهرش کتک بخورد.
عدم توانایی کنترل رفتار
افرادی که نمی توانند هنگام وجود مشکلات تصمیم بگیرند و یا توانایی کنترل رفتار و گفتار خود را ندارند، احتمال دست بزن داشتنشان بیشتر است.
بی احترامی یا بی رحمی نسبت به دیگران
این گونه افراد نسبت به درد و رنج دیگران بی احساس هستند. راحت به دیگران توهین می کنند و حیوانات یا کودکان و … را ظالمانه تنبیه می کنند.
افرادی که احساسات دیگران را نادیده می گیرند و به قول معروف خالی از احساس هستند، احتمال دست بزن داشتن نیز دارند.
تغییرات خلقی ناگهانی
افرادی که دست بزن دارند، ممکن است ساعتی را خوب و شاد باشند و در دقیقه بعد اخلاق جهنمی آنها ظاهر شود. نوسانات خلقی می تواند باعث شود فرد زنش را کتک بزند.
شکستن اشیاء
مهم ترین نشانه شوهری که دست بزن دارد این است که هنگام عصبانیت با مشت به دیوار می کوبد، اشیاء را می شکند و یا آنها را پرت می کند.
برخی از مردان زود از کوره در می روند و عصبی هستند. زندگی با این افراد همراه با خشونت و کتک است.
چرا شوهرم کتکم میزند؟
دلیل اینکه شوهرم دائم مرا کتک می زند چیست؟ چرا شوهر من دست بزن دارد؟ اگر شما نیز شوهری دارید که به هر بهانه ای شروع به کتک زدن شما می کند، باید دلیل این رفتارهای ناهنجار و آسیب زننده را بدانید.
مصرف مواد توهم زا و یا الکل
برخی از مردان به دلیل مصرف مواد مخدر و توهم زا یا الکل شروع به کتک زدن همسر و فرزندان خود می کنند. مصرف مواد قدرت تصمیم گیری و کنترل رفتار را سلب می کند.
مشکلات دوران کودکی
سوء استفاده جنسی، آزار و اذیت جسمی و روانی در دوران کودکی، می تواند شوهر شما را به مردی تبدیل کند که ناخواسته همسرش را کتک می زند.
برخی از مشکلات روانی که در دوران کودکی برای افراد به وجود آمده اند، اگر درمان نشوند می توانند بیماری های مختلفی از جمله دو قطبی بودن را به همراه داشته باشند.
این بیماری ها می تواند فرد را به سمت کتک زدن همسر هدایت کند. همچنین تربیت نادرست کودک نیز می تواند او را به یک فرد قلدر و عصبی که دائم به دیگران توهین کرده و آنها را مورد آزار قرار می دهد، تبدیل کند.
فرهنگ و اعتقادات غلط
متاسفانه در برخی از جوامع و فرهنگ ها، مرد یک موجود قوی و پر قدرت که اجازه انجام هر کاری را دارد شناخته شده و زن موجود ضعیف، ناتوان که برای انجام هرکاری نیاز به اجازه از مرد دارد شناخته می شود.
در این جوامع کتک زدن زن به عنوان یک حقوق برای مرد شناخته شده و شوهران به راحتی زنان خود را کتک می زنند.
نشان دادن قدرت
شوهری که دست بزن دارد می خواهد قدرت و توانایی و زور خود را به زنش نشان دهد. برخی از زنان می گویند شوهرم کتکم میزنه تا مجبور شم به حرف ها و خواسته هایش هر چند نادرست و اشتباه، گوش کنم.
اختلالات شخصیتی و بیماری های روانی
برخی از بیماری های روانی و اختلالات شخصیتی باعث می شود که مرد کنترل خشم و عصبانیت خود را از دست بدهد. اکثر اختلالات شخصیتی باعث نوسانات خلقی و عصبی شدن افراد می شوند.
که در نهایت به پرخاشگری های غیر قابل کنترل و کتک زدن زن ختم می شود. اگر شوهرتان علائم اختلالات شخصیتی و بیماری های روانی مانند دوقطبی، افسردگی، اضطراب و … را دارد، حتما برای درمان آن اقدام کنید تا کتک در رابطه شما به کلی حذف شود.
ژنتیک و یا الگوبرداری از خانواده خود
برخی از مردان کتک زدن را از پدر و یا برادر بزرگتر و پدر بزرگ خود یاد گرفته اند. آنها با الگو برداری از والدین و یا اطرافیان خود یاد گرفته اند که برای رسیدن به خواسته هایشان، ترساندن زن، نشان دادن قدرت، زورگویی و … از کتک زدن همسر استفاده کنند.
شوهرم دست بزن داره، با او چگونه رفتار کنم؟
بعد از کتک خوردن از همسر چه کنیم؟ شوهرم من را می زند، با او چه کنم؟ زندگی با شوهری که دست بزن دارد و همسرش را مدام کتک می زند بسیار سخت است.
برخی از زنان به ناچار، این زندگی طاقت فرسا را تحمل می کنند و برخی دیگر به طلاق گرفتن از چنین مردی فکر می کنند. به راستی چگونه با همسری که زنش را کتک می زند رفتار کنیم؟
چگونه با شوهر خود رفتار کنیم تا مورد خشم و کتک کاری او قرار نگیریم؟ راهکارهای مهمی که باعث می شود شما از خشونت خانگی و کتک کاری همسرتان در امان باشید عبارتند از:
از ایجاد تشنج در خانه جلوگیری کنید
اجازه ندهید که پرخاشگری، کتک زدن و داد و فریاد به یک عادت برای شوهر شما تبدیل شود. اگر احساس می کنید شوهرتان به دلیل مشکلات و درگیری های ذهنی که دارد، نمی تواند خشم خود را کنترل کند، پس از جر و بحث ها و ایجاد تشنج در خانه دوری کنید. اگر شما نیز در این شرایط بخواهید بر سر کوچکتری مشکلات و مسائل بحث کنید، احتمال اینکه شما را کتک بزند بالا می رود.
هرگز خود را مقصر ندانید
اگر شوهرت دائم تو را کتک می زند، با او برخورد کن و هرگز خودت را مقصر ندان. حتی اگر شما کار اشتباهی نیز مرتکب شده باشید، هرگز مستحق کتک خوردن از شوهر نیستید. پس هیچ گاه خودتان را مقصر ندانید و از خود دفاع کنید.
آرامش خود را حفظ کنید
اگر شوهرتان یک فرد عصبانی است که دائم بر سر شما فریاد می زند، مسلما ابتدایی ترین واکنش شما به او نیز همین رفتار بوده و داد و فریادش را با داد زدن جبران می کنید.
اما به شما توصیه می کنم این کار را انجام ندهید. این عصبانیت شما باعث می شود که شوهرتان به خودش اجازه دهد از کتک زدن برای ساکت کردن شما استفاده کند و این امر به یک عادت تبدیل می شود.
در این مواقع آرامش خود را حفظ کنید و با خونسردی تمام رفتار کنید. این رفتار شما باعث می شود که شوهرتان متوجه رفتار اشتباه و خشم نا به جای خود شده و آرام شود.
هرگز خشونت و کتک خوردن را نپذیرید
برخی از زنان می گویند شوهرم مرا کتک می زند اما به خاطر فرزندانم او را تحمل می کنم. یا چاره ای جز تحمل این اخلاق شوهرم ندارم. این تفکر سوختن و ساختن باعث می شود که شما به یک زن افسرده، ناراضی، منزوی و …. تبدیل شوید.
پذیرفتن کتک خوردن از شوهر باعث تشدید این رفتار شده و زندگی را از چیزی که هست برایتان سخت تر می کند. پس هرگز در برابر ظلمی که به شما شده است، ساکت ننشینید.
مکان امنی را برای خود پیدا کنید
اگر با خشم و عصبانیت شوهرتان رو به رو شده اید و نمی توانید با هیچ روشی او را آرام کنید، پس بهتر است موقعیت را ترک کنید.
به اتاق خواب خود و یا مکان امنی بروید تا خشم و عصبانیت همسرتان فروکش شود. دور شدن از او هم می تواند شما را از آسیب های جسمی حفظ کند و هم روان پریشی شما را کاهش می دهد.
به اتاق خواب خود بروید و یا کمی پیاده روی کنید تا آرامش از دست رفته خود را بدست آورید.
-
سه شنبه ۱۸ دي ۱۴۰۳ - ۱۵:۵۴:۰۱
-
۳ بازديد
-
-
آریا جوان
لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/1437151/