آریا جوان

آخرين مطالب

4 گوشه دنیا/ جایزه 1 میلیون دلاری دانشمندان برای کسی که بتواند این معمای باستانی را حل کند دانش

4 گوشه دنیا/ جایزه 1 میلیون دلاری دانشمندان برای کسی که بتواند این معمای باستانی را حل کند
  بزرگنمايي:

آریا جوان - روزیاتو / مردم باستانی تمدن دره سند، یکی از پیشرفته‌ترین جوامع دوران عصر برنز (بیش از 5,000 سال پیش) بودند. مردم باستانی تمدن ایندوس یا دره سند (که امروزه شامل مناطق پاکستان و شمال هند می‌شود) یک سیستم نوشتاری باستانی از خود به جای گذاشته‌اند که همچنان متخصصان را سردرگم می‌کند. حدود 4,000 صفحه باستانی که از موادی مانند سنگ و مس ساخته شده، با این خط مرموز حکاکی شده‌اند.

آریا جوان


این نوشته‌ها شامل نمادهای عجیبی شبیه به حروف و تصاویری هستند که شباهتی به هیچ زبان دیگری در دنیا ندارد. اکنون، دولت هند تصمیم دارد تا سرانجام این سیستم نوشتاری باستانی را رمزگشایی کند. دولت هند اعلام کرده است که جایزه‌ قابل توجهی به مبلغ یک میلیون دلار به هر کسی که بتواند نوشتار مرموز دره سند را رمزگشایی کند، اهدا خواهد کرد.
وزیر ارشد ایالت تامیل نادو هند، ام.کی استالین، می‌گوید: «چنانچه هر فرد یا سازمانی، موفق به رمزگشایی این نوشتار شود، به گونه‌ای که مورد تایید کارشناسان باستان‌شناسی قرار گیرد، جایزه نقدی یک میلیون دلاری را دریافت خواهد کرد».
تمدن ایندوس، بزرگ‌ترین و در عین حال ناشناخته‌ترین فرهنگ‌ شهری اولیه، از حدود 2,600 تا 1,900 قبل از میلاد است که در ابتدا شکوفا شده و سپس به طور ناگهانی از تاریخ محو گردیده است. درباره مردم این تمدن اطلاعات بسیار کمی وجود دارد، چرا که به طرز عجیبی هیچ مدرک باستان‌شناسی از جنگ‌ها و درگیری‌های آن‌ها به دست نیامده و آنان با استفاده از یکی از عجیب‌ترین سیستم‌های نوشتاری جهان ارتباط برقرار می‌کردند. مانند هم‌عصران خود، مردم دره سند که احتمالاً 10 درصد از جمعیت جهان را تشکیل می‌دادند، در کنار رودخانه‌ها زندگی می‌کردند و و از زمین‌هایی که هر ساله آبیاری می‌شدند، بهره‌ می‌بردند.

آریا جوان



وزیر ارشد ایالت تامیل نادو هند، ام.کی استالین در ادامه صحبت‌های خود درباره تمدن دره سند گفت: «این معما طی 100 سال گذشته با وجود تلاش‌های متعدد باستان‌شناسان و متخصصان، بی‌پاسخ مانده است».
رسانه میل‌آنلاین با دولت تامیل نادو و بنیاد تحقیقات بین‌المللی دره سند تماس گرفته است تا نحوه شرکت در این چالش را جویا شود. هنوز مشخص نیست که آیا فرآیند آنلاین برای کسانی که فکر می‌کنند می‌توانند این نوشتار را ترجمه کنند وجود دارد یا خیر.
حکاکی‌های دره سند که روی تخته‌های سنگی، برنزی، مسی و مواد دیگر ایجاد شده‌اند، ترکیبی از نمادها و موتیف‌های انسانی (نماد یا تصویر تکراری) یا حیوانی مانند گاوها و تک‌شاخ‌ها را نشان می‌دهند.

متأسفانه، هر تخته تعداد کمی نماد دارد که این موضوع، رمزگشایی معنای آن‌ها را برای پژوهشگران سخت می‌کند. طول متوسط حکاکی‌ها حدود پنج علامت است، در حالی که طولانی‌ترین آن‌ها که روی مس حک شده، تنها 34 کاراکتر (علامت یا نشانه) دارد.حکاکی‌های دره سند که روی تخته‌های سنگی، برنزی، مسی و مواد دیگر ایجاد شده‌اند، ترکیبی از نمادها و موتیف‌های انسانی (نماد یا تصویر تکراری) یا حیوانی مانند گاوها و تک‌شاخ‌ها را نشان می‌دهند.
برخی از متخصصان این سوال را مطرح می‌کنند که آیا این نشانه‌ها نمایانگر یک زبان هستند یا صرفاً تصاویری هستند که نمادهای دینی یا سیاسی را نشان می‌دهند. اگرچه ما هنوز معنی دقیق این نوشته‌ها را نمی‌دانیم، اما اطلاعاتی درباره تمدن دره سند، که به آن تمدن هاراپان (Harappan) نیز گفته می‌شود، داریم. این تمدن در منطقه‌ای که اکنون شامل پاکستان و شمال هند می‌شود، از حدود 2600 تا 1900 سال قبل از میلاد وجود داشته است؛ پنج قرن از این دوران مربوط به اوج شکوفایی تمدن دره سند می‌شود.
این تمدن بیش از یک میلیون مایل مربع (حدود 2.5 میلیون کیلومتر مربع) را در دشت‌های رودخانه سند از دریای عربی تا گنگ پوشش می‌داد و تا مناطقی که امروزه پاکستان، شمال‌غرب هند و افغانستان شرقی هستند، امتداد داشت. اما به طرز مرموزی رو به افول حرکت کرد و ناپدید شد و برای تقریبا 4,000 سال ناشناخته ماند تا اینکه خرابه‌های آن به طور تصادفی در دهه 1920 توسط باستان‌شناسان بریتانیایی و هندی کشف شد.
تاکنون بیش از 1000 سکونتگاه تمدن دره سند که شامل پاکستان و شمال غربی هند می‌شود، کشف شده است، از جمله دو مرکز اصلی آن‌ها – موهنجو دارو (Mohenjo-daro) و هاراپا در نزدیکی رودخانه سند. در میان این سکونتگاه‌ها، محققان اولین توالت‌های شناخته‌شده جهان را کشف کرده‌اند؛ همچنین وزنه‌های سنگی با کارکرد پیچیده، گردنبندهایی با سنگ‌دانه‌های سوراخ‌شده و مهرهای سنگی با حکاکی‌های دقیق را یافته‌اند، در کنار، حدود 4000 نوشته از این تمدن.
بنا به گفته اندرو رابینسون، کارشناس دره سند، در یک مطالعه مربوط به نشریه نیچر (Nature) که در سال 2015 منتشر شد: «این فرهنگ شهری در دوران خود گسترده‌ترین و وسیع‌ترین تمدن بود».
اندرو رابینسون در ادامه صحبت‌های خود گفت: «این تمدن، جمعیتی حدود یک میلیون نفر داشت و تجارت پررونقی به منطقه خلیج فارس و شهرهایی مانند اور (Ur) در بین‌النهرین داشته که در آنجا اشیائی با نوشته‌های مربوط به دره سند کشف شده است». وی همچنین افزود: «با کمال شگفتی، این فرهنگ هیچ مدرک باستان‌شناسی از ارتش‌ها یا جنگ‌های خود بر جای نگذاشته است».

آریا جوان


 اکتشافات باستان‌شناسی نشان می‌دهند که در هزاره سوم قبل از میلاد، مسیرهای تجاری میان بین‌النهرین و دره سند فعال بوده و این امر باعث شکل‌گیری روابط میان این دو تمدن شده است. علاوه بر دشواری در رمزگشایی نوشتار، هنوز هیچ‌کس به طور قطعی نمی‌داند چرا چنین تمدن عظیمی در حدود 1300 سال قبل از میلاد ناپدید شد. یکی از نظریه‌ها که در سال 2012 مطرح شد، معتقد بود که تغییرات اقلیمی باعث فروپاشی این تمدن شده است؛ به ویژه افزایش دما که منجر به کاهش بارش‌های موسمی شد.
موفقیت عظیم این تمدن به طور اساسی به بارش‌های موسمی برای تأمین آب و کشاورزی وابسته بود، بنابراین تغییرات اقلیمی می‌توانست عواقب فاجعه‌باری به همراه داشته باشد. نظریه دیگری که شواهد باستان‌شناسی از آن حمایت می‌کنند، این است که زمین‌لرزه‌ها عامل اصلی فروپاشی تمدن بودند. یک مطالعه در سال 2006 بیان کرد: «زمین‌لرزه‌ها بر نابودی برخی از مکان‌های هاراپا تأثیر گذاشتند، از جمله از طریق آسیب مستقیم ناشی از لرزش زمین، تغییر در تأمین آب، یا تغییر در سطح نسبی دریا».
تمدن دره سند، که به تمدن هاراپا نیز شناخته می‌شود، یک جامعه پیشرفته از دوران مس و برنز بود. این تمدن عمدتاً در مناطق شمال‌غربی آسیای جنوبی از حدود 5300 تا 3300 سال پیش شکل گرفت. شهرهای دره سند در دوران شکوفایی خود، بین 2600 تا 1900 قبل از میلاد، در ثروتمندترین وضعیت خود بودند. این تمدن، همراه با تمدن مصر باستان و بین‌النهرین، یکی از سه تمدن اولیه دنیای کهن محسوب می‌شود.
این امپراتوری از دریای عمان تا رود گنگ، در سرزمین‌هایی که امروزه پاکستان، هند و افغانستان هستند، واقع شده بود. گفته‌ می‌شود که در اوج شکوفایی خود، این تمدن ممکن است صاحب جمعیتی بالغ بر 5 میلیون نفر بوده باشد که حدود 10 درصد از جمعیت کل جهان را تشکیل می‌داد. در برخی از آثار به‌جا مانده، متنی پیچیده و غیرمعمول بر روی نوشتارها نقش بسته که محققان در تلاشند تا آن‌ها را رمزگشایی کنند. علت ناپدید شدن این تمدن که در حدود 3000 سال پیش اتفاق افتاد، همچنان در حد یک معما باقی مانده است، اما کارشناسان احتمال می‌دهند که جنگ، قحطی یا حتی تغییرات اقلیمی می‌توانند دلیل اصلی آن بوده باشند.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/1453148/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اپل برای تراکنش‌های اپ استور در چند کشور نرخ‌های مالیاتی جدیدی اعلام کرد

سقوط هواپیمای مسافربری در برزیل

جاده رویایی «درازنو» در برف

فتوکال فیلم «پیشمرگ» با حضور الناز ملک و ساناز سعیدی

قانون نانوشته بازیگری از زبان کارگردان «قلب رقه»

طعنه کارشناس صداوسیما به فیلم‌های جشنواره فجر

معرفی داوران بخش تجلی اراده ملی دانشگاهیان جشنواره فیلم فجر

اعتراض علی ملاقلی‌پور به بیلبوردهایی از عکس پدرش در شهر

نرگس محمدی تهیه کننده شد/ علی اوجی چشم از همسرش برنداشت!

نصیری بدون مشکل خاص مقابل استقلال!

اتفاق عجیب پیش از شروع مسابقه استقلال و مس

موقعیت بسیار خوب مس رفسنجان که با سیو به موقع حسینی نافرجام ماند

موقعیت خوب استقلال روی ضربه سر سیلوا که از روی دروازه بیرون رفت

گزارش زنده: مس رفسنجان 0 - 0 استقلال

دیگه شلوار جین پاره ات رو دور ننداز؛ یک راه حل زیبا

دیپلماسی «فال حافظ» در سفارت ایران در آلمان

رایزنی تلفنی عراقچی با وزیر خارجه واتیکان درباره تحولات منطقه

چروک نمایشگر Oppo Find N5 تقریباً نامرئی است

زیبایی برف امروز در شمشک

جایگاه خانواده به بیان آیت الله جوادی آملی

سوتی بزرگ و تاریخی محسن کیایی!

کارگردان انیمیشن «پسر دلفینی 2»: برخی از سینمای کودک توقع سینمای الکن دارند

آریا عظیمی‌نژاد: صدای خواننده زن برای پررنگ کردن زنانگی «خاتی» بود

چرا نشست خبری انیمیشن «زال و رودابه» برگزار نشد؟

درگیری فیزیکی جناب‌خان و محسن کیایی

اعلام ترکیب استقلال برای دیدار مقابل مس رفسنجان

پاسخ رئیس فدراسیون فوتبال اسپانیا به جنجال اخیر رئال مادرید

گل اول سپاهان به ملوان توسط رضا شکاری

روز بد فوتبال در سیرجان؛ دوباره مساوی!

پیروزی یک نیمه‌ای خیبر مقابل فولاد

سن‌سیروس در بهت با گل زودهنگام شکاری

مهاجم سابق استقلال در خرم آباد از کار افتاد

گل دوم سپاهان توسط لیموچی در دقیقه 27 به دلیل آفساید رضایی مردود شد

چگونه یک تنگ آکواریومی زیبا و کاربردی بسازیم

دستور عارف در پی بارش شدید برف و باران در استان گیلان

پیام‌رسان پیش‌فرض اندروید به ویژگی قدیمی تلگرام مجهز می‌شود

پارکور جوانان در بالای ساختمان ها و پل ها در استانبول

4 گوشه دنیا/ جایزه 1 میلیون دلاری دانشمندان برای کسی که بتواند این معمای باستانی را حل کند

روزی زیبا در مسجد جمکران

مولودی خوانی با لهجه شیرین اصفهانی برای امام رضا (ع)

خواستگاری بز کوهی نر از بز کوهی ماده!

او می‌آید تکیه به دیوار حرم می‌زند

طبیعت زیبای زمستانی در کنار دریاچه

حکمت/ مسئولیّت نعمت ها

بغض فریبا نادری: زیست فریبا با «ستاره» خیلی فرق دارد!

فتوکال و نشست خبری انیمیشن «زال و رودابه» برگزار نشد!

محسن کیایی: چالش بازی در «بازی را بکش» کاهش وزن بود

«زال و رودابه» با دست خالی ساخته شد

نظر کارگردان رستاخیز درباره فیلم «خدای جنگ»

جناب خان از هر فرصتی برای تخریب محسن کیایی استفاده میکنه!