آریا جوان

آخرين مطالب

بزرگترین گنج قرن بریتانیا فاش شد دانش

بزرگترین گنج قرن بریتانیا فاش شد
  بزرگنمايي:

آریا جوان - بر اساس شواهد جدید، این گنجینه در واقع به همه مردم یعنی به جامعه‌ای در بریتانیای هزار سال قبل تعلق داشته است؛ این شواهد جدید در یک کتیبه باستانی به خط رونیک بر روی یکی از چهار بازوبند نقره‌ای این گنجینه یافت شده است؛ بازوبندهایی که به‌طور هنرمندانه‌ای تزئین شده‌اند.

متن این کتیبه که به‌تازگی رمزگشایی شده است، از این قرار است: «این ثروت (دارایی) متعلق به جامعه است».
دکتر مارتین گلدبرگ، متصدی ارشد مجموعه‌های مربوط به اوایل قرون وسطی و عصر وایکینگ‌ها در موزه‌های ملی اسکاتلند گفت که این کشف همزمان با اولین نمایش بین‌المللی این گنجینه در آدلاید استرالیا صورت گرفت.
رازگشایی از یک نوشته رمزآلود
کارشناسان در ابتدا در رمزگشایی متن داخل نیمه خمیدۀ بازوبند مشکل داشتند. نوشته به این صورت بود: (DIS IS ЇIGNA ˑFˑ). مشکل این بود که کلمه «ЇIGNAF» در هیچ‌یک از زبان‌های رایج در بریتانیا یا ایرلند در دوران قرون وسطی دیده نشده بود. اما راز این نوشته زمانی آشکار شد که مشخص شد حرف «F» که با نقطه‌هایی در دو طرف مشخص شده، در زبان کهن به معنای (feoh) «ثروت یا دارایی» است.

آریا جوان


بازوبندهای نقره‌ای که کتیبه‌هایی بر روی آن‌ها حک شده بود
پس از این کشف، کارشناسان دریافتند که «ЇIGNA» همان واژه «higna» در انگلیسی کهن است که به «جامعه» اشاره دارد. کلمه «DIS» نیز احتمالاً شکل قدیمی «This» است که شاید در برخی مناطق ایرلند به شکل «D-i-s» تلفظ می‌شده است.
واژه «higna» در اسناد دیگر آنگلوساکسونی نیز به‌عنوان اشاره‌ای به جوامع مذهبی استفاده شده است. گلدبرگ در این باره گفت:
«بسیار جالب است که این عبارت بر روی یک بازوبند نقره‌ای حک شده، زیرا معمولاً چنین کلماتی در اسناد مربوط به وقف زمین و ادعاهای مالکیت دیده می‌شوند».
دکتر دیوید پارسونز، یکی از متخصصان برجسته زبان رونیک در دانشگاه ولز، تأیید کرد که این کتیبه «پیچیده و غیرمعمول» است.
دکتر دیوید پارسونز، متخصص زبان‌های رونیک، در بررسی کتیبه باستانی گنجینه گالووی گفت: «در مقایسه با آنچه درباره شیوه صحیح نوشتن خط رونیک می‌دانیم، این نوشته از نظر فنی دارای ایراداتی است. اما اگر به انگلیسی گفتاری و نوشتاری امروزی نگاه کنیم، می‌بینیم که انواع گویش‌ها و تغییرات منطقه‌ای وجود دارد. اگر این موضوع را در نظر بگیریم، می‌توانیم این نوشته را به‌عنوان یک خوانش محتمل بپذیریم. در چارچوب دانسته‌های ما درباره گنجینه گالووی، این فرضیه به طرز شگفت‌آوری قانع‌کننده به نظر می‌رسد».
پیش‌تر تصور می‌شد که این گنجینه متعلق به چندین مالک مختلف بوده است، زیرا بر روی سه عدد از بازوبندهای نقره‌ای، نشانه‌هایی از نام‌های کهن انگلیسی حک شده است. اما با کشف کتیبه جدید، احتمال می‌رود که این گنج به یک جامعه خاص تعلق داشته است.
این گنجینه که یکی از مهم‌ترین کشفیات باستان‌شناسی بریتانیا در قرن اخیر محسوب می‌شود، حدود سال 900 میلادی دفن شد و در سال 2014، در نزدیکی کرکودبرایت (Kirkcudbright) در منطقه دامفریس و گالووی، توسط یک فرد با دستگاه فلزیاب کشف شد.

آریا جوان


بخشی از گنجینه گالووی که شامل یک ظرف ایرانی نیز هست
آثاری از سراسر جهان در گنجینه‌ای منحصر‌به‌فرد
این گنجینه شامل حدود 100 شیء ارزشمند است که از پادشاهی‌های آنگلوساکسونی، ایرلند و حتی ایران سرچشمه گرفته‌اند. برخی از مهم‌ترین قطعات آن عبارت‌اند از:
یک صلیب نقره‌ای آنگلوساکسونی که توسط یک زرگر ماهر ساخته شده است؛ یک ظرف سنگ کریستالی که دارای کتیبه‌ای به زبان لاتین است؛ لایه‌های ظریفی از نخ‌های طلایی که توسط بهترین صنعتگران قرون وسطی بافته شده‌اند؛ و نهایتا یک ظرف طلاکاری شدۀ متعلق به پادشاهی ساسانی در ایران که نشانه‌هایی مانند تاج و محراب آتش بر روی آن دیده می‌شود.
چرا این گنجینه دفن شده بود؟
دکتر گلدبرگ تأکید کرد که هنوز مشخص نیست که چرا و تحت چه شرایطی، ثروت یک جامعه دفن شده است و این جامعه دقیقاً کدام بوده است؟
یکی از نظریه‌های اصلی این است که این دوران، عصر یورش‌های وایکینگ‌ها بود. در این زمان، آلفرد کبیر در حال مقابله با حملات اسکاندیناوی‌ها بود و پایه‌های انگلستان و پادشاهی آلبا (اسکاتلند قرون وسطی) را بنیان می‌گذاشت. برخی از محققان معتقدند که این گنجینه احتمالاً توسط شخصی دفن شده که از حملات وایکینگ‌ها بیم داشته است، زیرا در آن دوران، گنجینه‌های کلیسایی بارها از صومعه‌ها به سرقت می‌رفتند.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/1453935/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

صوت/ ترتیل «جزء یازدهم» قرآن کریم با صدای استاد سعد الغامدی

صوت/ تحدیر «جزء یازدهم» قرآن کریم با صدای استاد معتز آقایی

این پنجره‌ها خودشان را خنک می‌کنند

صعود الهلال و الاهلی به یک‌چهارم نهایی لیگ نخبگان

اینتر - بایرن در یک‌چهارم/ پاری‌سن‌ژرمن، لیورپول را حذف کرد

بارسلونا برد و بی‌حرف و حدیث صعود کرد

فیلم کامل ضربات پنالتی التعاون 2 (0) _ (0) 2 تراکتور

خلاصه بازی بایرلورکوزن 0 - بایرن مونیخ 2

التعاون عربستان 2-2 تراکتور ایران؛ حذف تراکتور از لیگ قهرمانان در ضربات پنالتی

گل چهارم الهلال توسط ناصر الدوساری ؛ الهلال 4-0 پاختاکور

ضربه برالدو با اختلاف کم به بیرون رفت؛ لیورپول 0-1 پاری‌سن‌ژرمن

گل دوم التعاون به تراکتور توسط مندش

گل دوم تراکتور به التعاون توسط دوماگوی

عکس‌العمل استثنائی از آلیسون در دقیقه 109؛ لیورپول 0-1 پاری‌سن‌ژرمن

ضربه دیدنی و خطرناک دوئه در دقیقه 113؛ لیورپول 0-1 پاری‌سن‌ژرمن

گزارش زنده؛ التعاون 2 - تراکتور 2

بازهم توپ رو از روی خط دروازه بیرون می‌کشن؛ لیورپول 0-1 پاری‌سن‌ژرمن

موقعیت خوب الدوساری؛ الهلال 3-0 پاختاکور

گل دوم بایرن مونیخ به بایرلورکوزن توسط آلفونسو دیویس در دقیقه 71

ضربه چیپ دیدنی؛ الاهلی 1-0 الریان

ضربه تورام به تیر دروازه خورد؛ اینتر 2-1 فاینورد

طارمی قدر فرصت را ندانست؛ اینتر 2-1 فاینورد

بریس روی کار تیمی دیدنی؛ الاهلی 2-0 الریان

ضربه خطرناک کواراتسخلیا؛ لیورپول 0-1 پاری‌سن‌ژرمن

صعود اینتر در شبی که طارمی پنالتی گرفت

گل اول بایرن مونیخ به بایرلورکوزن توسط هری کین در دقیقه 52

گل اول تراکتور به التعاون توسط ریکاردو آلوز در دقیقه 50

گل سوم الهلال توسط الدوساری ؛الهلال 3-0 پاختاکور

گل برای التعاون؛ برتری تراکتور زیاد دوام نداشت

مهار دیدنی بونو؛ الهلال 2-0 پاختاکور

گل شد اما دیاز در آفساید بود؛ لیورپول 0-1 پاری‌سن‌ژرمن

تکل عالی پاچو؛ لیورپول 0-1 پاری‌سن‌ژرمن

چه توپی درآورد دوناروما؛ لیورپول 0-1 پاری‌سن‌ژرمن

گل دوم اینتر به فاینورد توسط هاکان چالهان اوغلو

نجات دروازه دیدنی تونی؛ الاهلی 0-0 الریان

گزارش زنده؛ التعاون 1 - تراکتور 1

تصمیم نامتعارفی که فن‌دایک گرفت؛ لیورپول 0-1 پاری‌سن‌ژرمن

چه اشتباهی کرد مک‌آلیستر؛ لیورپول 0-1 پاری‌سن‌ژرمن

چه شوتی زد کواراتسخلیا؛ لیورپول 0-1 پاری‌سن‌ژرمن

مصدومیت و تعویض نادری؛ التعاون 0-0 تراکتور

شانس آورد توپ در چهارچوب نبود؛ لیورپول 0-1 پاری‌سن‌ژرمن

گل دوم الهلال توسط مالکوم ؛الهلال 2-0 پاختاکور

طرح هواداران التعاون در بازی امشب مقابل تراکتور

گل اول فاینورد به اینتر توسط یاکوب مودر

رستگاری جان دوران؛ فرصتی که در بازی رفت از دست داد اما در بازی برگشت نه

برخورد مشکوک بارو و بیرانوند؛ التعاون 0-0 تراکتور

گوشی iQOO Neo 10R با مشخصات شبه‌پرچمدار رسماً معرفی شد

مدیرعامل سابق گوگل رهبری استارتاپ رقیب اسپیس ایکس را بر عهده گرفت

چرا رومیان باستان یک «الهۀ فاضلاب» داشتند؟

خلاصه بازی بارسلونا 3 - بنفیکا 1