آریا جوان

آخرين مطالب

بازی نکردن کودکان: علل و پیامدها دختران

بازی نکردن کودکان: علل و پیامدها
  بزرگنمايي:

آریا جوان - سواد زندگی / بازی نکردن کودکان چالش بسیاری از والدین است. کودک کانون انرژِی و دلبسته بازی و شادی است. با این حال برخی کودکان علاقه ای به بازی از خود بروز نمی دهند. چرا؟
متأسفانه بعضی از کودکان برخلاف کودکان دیگر هیچ علاقه‌ای به بازی کردن ندارند این موضوع سبب شده تا والدین در مورد کودک خود احساس نگرانی کنند.
والدین به دنبال یافتن پاسخ این سوال همواره می کوشند دلایل بازی نکردن کودک شان با کودکان دیگر را بدانند.
دلیل بازی نکردن کودکان با همسن و سالان خود می‌تواند وجود اضطراب و استرس در کودک باشد.
در ادامه این مقاله در مورد مهم‌ترین علل و عوامل بازی نکردن کودک اطلاعاتی در اختیارتان قرار می‌دهیم.
خرید اسباب بازی با توجه به سن اهمیت بسیار زیادی دارد. والدین با توجه به علاقه کودک می‌توانند مشکل بازی نکردن کودک خود را تا حدودی برطرف کنند.

آریا جوان

بازار


دلایل بازی نکردن کودک با اسباب بازی
در بعضی مواقع والدین متوجه می‌شوند که کودک شان با هیچ یک از اسباب بازی‌ها سرگرم نشده و بازی نمی‌کند. بیشتر والدین برای سرگرم شدن کودکان اقدام به خرید انواع اسباب بازی‌ها می‌کنند و برای این کار هزینه زیادی صرف می‌کنند.
با این وجود کودکان علاقه‌ای به بازی کردن نشان نمی‌دهند. از جمله دلیل بازی نکردن کودکان با اسباب بازی می‌توان به این اشاره کرد که ممکن است اسباب بازی برای کودک جذاب و چالش‌برانگیز نباشد.
در این صورت کودک با اسباب بازی، بازی نمی‌کند. چرا که آن وسیله برای کودک جذاب به نظر نمی‌رسد یا حس کنجکاوی کودک را برانگیزاند.
کودکان با استفاده از اسباب بازی‌ها کنجکاوی خود را برطرف کرده و مهارت خاصی از آن یاد می‌گیرند؛ بنابراین اسباب بازی باید برای کودک به اندازه‌ی کافی جذاب باشد و با نیازهای او مطابقت داشته باشد.
برای خرید اسباب بازی ببینید کودک در چه مرحله‌ای از رشد قرار دارد. به عنوان مثال خرید پازل برای کودکانی که زیر سه تا دو سال سن دارند شاید آن‌قدر جالب به نظر نرسد.
دلیل بازی نکردن کودکان
اهمیت بازی کردن کودکان
بیشتر والدین تصور می‌کنند که بازی کردن کودکان تنها یک نوع سرگرمی برای آنها به شمار می‌رود یا سبب تخلیه انرژی کودکان می‌شود.
باید بدانید که بازی در رشد و یادگیری کودک تأثیر بسیار زیادی دارد. بازی تأثیر زیادی بر روی رشد عاطفی جسمی اجتماعی کودکان داشته و سبب افزایش مهارت‌های مختلف در کودکان می‌شود.
کودکانی که با همسن و سالان خود بازی می‌کنند می‌توانند بهتر با اطراف خود ارتباط برقرار کنند. به علاوه بازی می‌تواند بر روی افزایش و بهبود تعامل بین والدین و کودک تأثیر زیادی بگذارد.
بازی سبب گسترش خلاقیت و تخیل کودکان شده و بر روی نوع تفکر آنها تأثیر گذار است.
یکی از دلیل بازی نکردن کودکان می‌توان به وابستگی کودک به والدین یا انسان‌های اطراف خود اشاره کرد. در بعضی مواقع کودک برای بازی به پدر مادر خود وابسته است.
این موضوع سبب می‌شود تا کودک وابسته تربیت شود؛ بنابراین بهتر است کودک را تشویق کنید تا تنها بازی کند. صرف زمان کافی برای بازی کردن با کودکان اهمیت زیادی دارد و والدین به هیچ عنوان نباید از این موضوع غافل شوند اما والدین نباید این موضوع را با وابستگی کودک اشتباه بگیرند.
اقدامات لازم برای کودکانی که بازی نمی‌کنند
بیشتر والدین تصور می‌کنند که کودکان اطلاعات کافی در مورد بازی دارند و بدون وابستگی به والدین می‌توانند بازی کنند. این موضوع که کودکان نسبت به محیط اطراف خود کنجکاو است درست است اما نباید تصور کنید که کودک به طور غریزی توانایی بازی کردن را دارد.


کودکان با انجام بازی‌های مختلف از لحاظ اجتماعی، فکری، عاطفی و شناختی رشد می‌کنند. بعضی از کودکان علاقه به بازی نداشته و به سمت بازی نمی‌روند و حتی از هم سن و سالان خود فراری هستند.
در واقع دلیل بازی نکردن کودکان می‌تواند این موضوع باشد که کودک نمی‌داند چگونه بازی کند.
چنین کودکانی باید از طرف خانواده حمایت شوند و خانواده باید با یاد دادن بازی به فرزند خود کمک کنند. بعضی از کودکان به طور غریزی نمی‌دانند که چگونه در بازی شرکت کنند.
البته در بعضی مواقع والدین اسباب بازی‌های متنوعی برای کودک خود خریداری می‌کنند. داشتن اسباب بازی زیاد یکی از دلیل بازی نکردن کودکان است.
کودکان با دیدن تنوع زیاد ممکن است سردرگم شوند و ندانند که با کدام بازی کنند.
اقدامات لازم برای کودکانی که بازی نمی‌کنند
علت عدم شرکت کودکان مضطرب در بازی چیست؟
بعضی از کودکان به دلایل مختلف دچار استرس می‌شوند این کودکان ممکن است از بازی فراری باشند و در واقع یکی از دلیل بازی نکردن کودکان همین استرس باشد یا علاقه به بازی کردن نداشته باشند.
استرس می‌تواند بر روی جسم و روان کودک تأثیر منفی داشته باشد. البته در بعضی مواقع استرس ناشی از کمبود خواب یا غذا است. بیشتر کودکان که در مقطع پیش دبستانی قرار دارند ممکن است با رفتن به پیش دبستانی احساس استرس و اضطراب کنند.
کودک از والدین خود دور شده و به جامعه بزرگ‌تری وارد می‌شود و این موضوع سبب می‌شود تا کودک تحت فشار قرار گیرد.
والدین در این زمان باید به کودک خود کمک کنند تا بتواند با کنار گذاشتن استرس و اضطراب به جامعه بزرگ‌تر وارد شده و با هم سن و سالان خود دوست شود.
کودک مضطرب از تماس با چشم خودداری کرده و با مکیدن انگشت یا فشردن دستان خود اضطراب خود را نشان می‌دهد. بنابراین کودکانی که استرس و اضطراب دارند از محیط اطراف خود فاصله گرفته و از انسان‌های پیرامون خود فراری هستند.
والدین باید همواره با بررسی وضعیت جسمانی کودک به کودک خود اهمیت دهند. بردن کودک به پارک بازی و اجازه استفاده کودک از وسایل گروهی بیشتر می‌توانند سبب افزایش حس کار گروهی کودک شود.
والدین می‌توانند به کودک خود اجازه دهند تا مدت زمان بیشتری در خانه بازی باشد و با کودکان دیگر بازی کند.
اهمیت بهبود رشد اجتماعی در کودک ان
رشد اجتماعی برای کودکان اهمیت بسیار زیادی دارد و این موضوع می‌تواند در بازی کردن کودکان نهفته باشد. عدم رشد اجتماعی کودک بر روی آینده کودک تأثیر منفی می‌گذارد؛ بنابراین به هیچ عنوان نباید از این موضوع سرسری رد شد.
در چند ماه اول زندگی کودک با اعضای درجه یک خانواده آشنا شده و به آنها عادت می‌کند. از یک سنی به بعد کودک با سایر افراد آشنا شده و آنها را به خاطر می‌آورد.
بعضی از کودکان با آشنایی با کودکان دیگر با آن‌ها بازی می‌کنند. درصدی از کودکان هستند که از کودکان هم سن خود فاصله گرفته و با آن‌ها بازی نمی‌کنند.
این مورد جزو مهم‌ترین مراحل رشد کودک به شمار می‌رود. رشد اجتماعی در کودکانی که با همسن و سالان خود یا افراد دیگر بازی نمی‌کنند به صورت درست اتفاق نمی‌افتاد یا ممکن است خیلی قوی نباشد.
بنابراین شناخت انواع روش‌ها برای افزایش رشد اجتماعی کودک برای والدین اهمیت زیادی دارد. رشد اجتماعی در تمام مراحل زندگی کودک مهم تلقی می‌شود.
چگونه استرس کودک را در محیط جدید درمان کنترل کنیم
درمان اضطراب در کودکان برای کاهش اضطراب آنها بسیار مهم تلقی می‌شود چرا که این موضوع به کودکان اجازه می‌دهد تا بتوانند با اطراف خود ارتباط برقرار کرده و فعالیت روزانه خود را به راحتی انجام دهند.
برای درمان اضطراب در کودکان راه‌های زیادی وجود دارد. والدین با مدیریت اضطراب اجتماعی کودکان می‌تواند به آنها کمک کنند.
در کنار والدین مدارس نقش مهمی دارند و می‌توانند در این پروسه بسیار مثبت عمل کنند. بیشتر کودکان در محیط مدرسه و پیش دبستانی احساس اضطراب و استرس می‌کنند.
بنابراین وجود روان‌شناس در مدرسه و آموزش مهارت‌های اجتماعی به کودکان می‌تواند در این موضوع تأثیر گذار باشد.
چرا بازی کردن کودک مهم تلقی می‌شود؟
بازی‌ها بر روی خلق و خوی کودکان تأثیر بسیار زیادی دارند. والدین قبل از خرید اسباب بازی باید با ویژگی‌های آن آشنایی داشته باشند تا بتوانند بهترین نوع اسباب بازی را برای کودکان خود خریداری کنند.
در بعضی مواقع کودکان از بازی کردن با یک اسباب بازی اجتناب می‌کنند. این موضوع می‌تواند به این دلیل باشد که کودک به اسباب بازی علاقه‌ای ندارد.
والدینی که به بازی کردن کودک خود اهمیت نمی‌دهند و دلیل بازی نکردن کودکان آن ها را پیگیری نمی کنند، آسیب جدی به کودک وارد می‌کنند چرا که این موضوع می‌تواند بر روی روحیه کودک تأثیر منفی بگذارد. کودکانی که به راحتی با همسن و سالان خود ارتباط برقرار کرده و با بازی کردن خود را سرگرم می‌کنند بهتر می‌توانند در جوامع امروزی زندگی کنند.
دلیل بازی نکردن کودکان به صورت تنهایی چیست؟
در بعضی مواقع کودک در بازی کردن به صورت تنهایی مهارت‌های مختلفی را یاد می‌گیرد.
کودکان از یک سنی به بعد خود را به عنوان فرد جدا از والدین می‌شناسند و سعی می‌کنند به صورت مستقل بازی کرده و فعالیت‌های خود را انجام دهند.
این موضوع سبب استقلال کودک می‌شود و کودک با یادگیری مهارت‌های گوناگون می‌تواند به صورت مستقل کارهای خود را انجام دهد.
کودک وابسته از بازی تنهایی اجتناب می‌کند.
در بعضی مواقع عدم توجه کافی والدین به فرزندان می‌تواند در این موضوع تأثیر گذار باشد. کودکی که با تنهایی بازی کردن آشنا است راحت‌تر سرگرم می‌شود دلیل بازی نکردن کودکان در تنهایی ممکن است از احساس تنهایی باد.
راه حل‌های برای تنهایی بازی کردن کودک
دلیل بازی نکردن کودکان، ترس از تنهایی و وابستگی به والدین است. والدین باید مکانی آرام برایبازی بچه ها فراهم کنند.
کودکان باید در آن مکان احساس تنهایی نکنند و با داشتن احساس خوب شروع به بازی کردن کنند. توجه داشته باشید که کودک باید از بازی‌های دیجیتال نظیر بازی‌های موبایلی و کامپیوتری دور باشد.
سعی کنید وابستگی‌های کودک خود را کمتر کنید و اجازه بدهید تا به صورت مستقل خود را سرگرم کند. چرا که والدین می‌توانند در هر مکانی کنار آنها باشند. این موضوع می‌تواند بر روی آینده کودک نیز تأثیر گذار باشد.
انواع روش‌ها برای افزایش رشد اجتماعی
والدین اولین شخصیت‌های زندگی کودک خود هستند بنابراین باید مهارت‌های مختلف را به کودک یاد دهند. دلیل بازی نکردن کودکان بسیار زیاد است پدر و مادر برای بهبود رشد اجتماعی کودکان می‌توانند از انواع روش‌ها برای افزایش رشد اجتماعی فرزند خود استفاده کنند.
به عنوان مثال می‌تواند کودک را تشویق کنند تا از اسباب بازی‌ها به صورت مشترک استفاده کند. در این زمان کودک علاوه بر اینکه کار گروهی و استفاده مشترک از وسیله را یاد می‌گیرد می‌تواند راحت‌تر با همسن و سالان خود ارتباط برقرار کند. همچنین بهتر است به کودک آموزش دهید تا به صورت نوبتی بازی کند.
این موضوع بر روی مهارت‌های اجتماعی کودکان تأثیر مثبت می‌گذارد. آموزش رفتار درست در بازی‌های گروهی برای کودکان بسیار مهم است و این موضوع سبب بهبود روابط اجتماعی کودکان می‌شود. تشویق کودک به همکاری با کودکان سبب می‌شود تا کودک بتواند بر روی روابط اجتماعی خود کار کرده و آن را بهبود ببخشد.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/1476430/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

امن‌ترین برنامه‌های پیام‌رسان کدامند؟

ویدیویی وایرال شده از مراقبت 2 پرستار چینی از نوزادان در زمان زلزله

بهترین زمینه های لاله در هلند

روضه سوزناک مداح عراقی

دلتنگ دیدار دوباره حرم هستیم

ریما رامین فر: زندگی با امیر جعفری هیجان انگیزه

ماجرای جالب ترک سیگار شجاعی‌مهر از زبان خودش

بخش کوتاهی از برنامه باضیا با حضور میر طاهر مظلومی

تعجب مودریچ از پنالتی جنجالی رئال: این خطا بود!

جاودانگی لواندوفسکی؛ درخشش در 36 سالگی

صعود 68 پله‌ای هدایی در رنکینگ جهانی

پینگ پنگ بازان کره ای، حریف ملی پوشان ایران در فیدر اسلوونی

کابوس قدیمی بر سر سرمربی پرسپولیس!

اکبر زبردست مدیر فنی مس رفسنجان شد

بخش دوم قانون بودجه 1404 به سازمان برنامه ابلاغ شد

پزشکیان در گفت‌وگوی تلفنی با نخست‌ وزیر عراق: ایران مصمم است همه توافقات خود با عراق را عملیاتی کند

واکنش وزیر ارشاد به لغو کنسرت حامد همایون در کرمان

کمک 5.4 میلیارد دلاری ژاپن به یک استارتاپ تراشه

هجوم کاربران به ChatGPT؛ یک میلیون کاربر جدید در ساعت

رندر پیکسل 10 پرو فولد گوگل را ببینید؛ تغییرات طراحی نسبت‌به نسل پیش چیست؟

7 جا برای پیک نیک خانوادگی در نزدیکی مشهد

تعبیر شاعرانه و جالب رسالت بوذری از جایگاه مهمانان برنامه محفل

مبارزه تن به تن عقرب سیاه با عقرب زرد

وداع با رمضان سوم محفل

خلاقیت هوشمندانه یک کشاورز برای حفاظت از مزرعه خود

سیزده بدر؛ تاریخچه سیزده بدر

الیور استون در ماجرای یک ترور شهادت می دهد

صحبت های جالب و تامل برانگیز حمید لولایی در برنامه 1001

افزایش بازیکنان خارجی در لیگ قطر به 10 نفر

سایه غول فوتبال ترکیه روی ستاره پرسپولیس افتاد

نتیجه اعتماد به کشتی‌گیران جوان؛ قهرمانی در آسیا

ادامه میراث مارسلو؛ انزو ستاره رئال می‌شود

دروازه بان سابق فوتبال ایران درگذشت

اعتراف پوستکوگلو به اشتباهات بزرگ تاتنهام

عادات صبحگاهی و روزانه افراد موفق بدانید

عارف: دولت به استانداران نوار مرزی و ساحلی کشور اختیارات ویژه‌ای می‌دهد

ادعای خبرگزاری جمهوری آذربایجان: پزشکیان به‌زودی عازم جمهوری آذربایجان می‌شود

عراقچی: پنجره دیپلماسی همیشه باز است اما تحت فشار و تهدید وارد مذاکره مستقیم با آمریکا نخواهیم شد

گوگل مپ آپدیت مهمی دریافت کرد؛ طراحی جدید مسیرها و نمایش زمان تخمینی رسیدن به مقصد

سختی کشیدیم تا پسرم حافظ قرآن بشه

لحظه احساسی بوسیدن پای مادر

خلاقیت منحصر به فرد آرایشگر خوش ذوق در تبدیل موی سر مشتری به سبزه عید!

از پسرم آسون بپرسید

نام مادر از نام خدا گرفته شده است

خاطرات احمد ابوالقاسمی از تلاش های مادرش برای انس او با قرآن

خلاقیت منحصر به فرد یک شاطر اهوازی برای فرار از گرمای 51 درجه

هدیه به مادر گیلانی

خاطره جالب حمید لولایی از زمان پخش سریال زیر آسمان شهر

از دیدن این فیلم پشیمان نمی‌شوید

حمید لولایی: 13 بچه بودیم؛ مادر من هر سال بچه می‌آورد