آریا جوان

آخرين مطالب

آغاز کارزار «شی جین‌پینگ» علیه سرمایه‌داری و بازار آزاد برگزیده ها

آغاز کارزار «شی جین‌پینگ» علیه سرمایه‌داری و بازار آزاد
  بزرگنمايي:

آریا جوان - انتخاب / «شی جین‌پینگ» کارزار خود را علیه سرمایه‌داری و بازار آزاد در چین آغاز کرده است.
او برای تحکیم اقتدارگرایی‌اش در گام اول به نظارت و کنترل بیشتر بر بازار و غول‌های سرمایه و میلیاردرها پرداخت و در گام بعدی درصدد بسط بیشتر اصول ایدئولوژیک خود در سطح اجتماعی است. اما این اقدامات در عمل اقتصاد این کشور را دچار بحران کرده است، رکود به کسب‌وکارها رسیده و مردم برای بازدهی بیشتر پس‌اندازهای خود را در بخش املاک سرمایه‌گذاری می‌کنند.
«شی جین‌پینگ» کارزار خود را علیه سرمایه‌داری و بازار آزاد در چین آغاز کرده است. او برای تحکیم اقتدارگرایی‌اش در گام اول به نظارت و کنترل بیشتر بر بازار و غول‌های سرمایه و میلیاردرها پرداخت و در گام بعدی درصدد بسط بیشتر اصول ایدئولوژیک خود در سطح اجتماعی است. اما این اقدامات در عمل اقتصاد این کشور را دچار بحران کرده است، رکود به کسب‌وکارها رسیده و مردم برای بازدهی بیشتر پس‌اندازهای خود را در بخش املاک سرمایه‌گذاری می‌کنند.
«شی» کارزار برای زدودن چین از سرمایه‌داری لجام‌گسیخته به راه انداخته است. رئیس‌جمهور چین افزایش بدهی را میوه سمی سوداگریمالی و میلیاردرها را مایه استهزای اصول مارکسیسم می‌داند. کسب‌وکارها باید به راهنمایی‌های دولت اعتنا کنند؛ حزب باید به تمامابعاد زندگی مردم نفوذ داشته باشد. اینکه آیا شی می‌تواند شرایط جدید خود را تحمیل کند، آینده چین و نبرد میان دموکراسی ودیکتاتوری را شکل خواهد داد.
کارزار او به لحاظ گستردگی و بلندپروازی قابل توجه است. او این کارزار خود را در سال 2020 آغاز کرد؛ زمانی که عرضه اولیه گروهآنت، وابسته به غول فناوری علی بابا، را مسدود کرد و به سرعت به جلو می‌تازد، به‌طوری‌که تاکنون 2هزار میلیارد دلار ثروت را از میانبرده است. دی‌دی، شرکت وسیله نقلیه کرایه چینی نیز برای عرضه سهامش در آمریکا مورد مجازات قرار گرفته است. تجارت در تبادل رمزارزها نیز ممنوع شده؛ چراکه کم یا بیش دارای آموزش انتفاعی است. بازی‌های کامپیوتری برای کودکان بد است. بنابراین باید به‌شدت نوبت بندی شود. چین به خانواده‌های بزرگ‌تری نیاز دارد. بنابراین سقط جنین باید کاهش یابد. الگوها باید مردانه و افراد مشهور وطن‌پرست باشند. شی جین پینگ، بنیان‌گذار تمام این چیزهایی است که در مغز کودکان شش‌ساله تکرار می شود.
این موضوع نیز به اقتدارگرایی بی‌رحمانه اضافه شده است. شی به‌عنوان رئیس‌جمهور رقبای خود را حذف کرده و بیش از یک میلیون اویغور را محبوس کرده است. او بحث و مناظره را مهار می‌کند و مخالفت را تحمل نخواهد کرد. کمپین اخیر نشان خواهد داد که او فردی است که حتی به قیمت وجود کاهش سرعت رشد و در عذاب افتادن مردم، به دنبال غصب قدرت است یا مردی قوی است که می خواهد تعصب را با واقعیت‌گرایی تعدیل کند. دیدگاه او مبنی بر اینکه کنترل حزبی نیاز به همسو بودن کسب‌وکارها با دولت و مسوولیت شناسی است، سرنوشت 4/ 1 میلیارد نفر را تعیین خواهد کرد.
شی با مشکلاتی واقعی دست و پنجه نرم می‌کند. درواقع بسیاری از این مشکلات در غرب نیز وجود دارند. یکی از این چالش‌ها نابرابری است. شعار امروز «رفاه مشترک» است که نشان می‌دهد چگونه چین کمونیست به اندازه برخی کشورهای سرمایه‌داری، نابرابر باقیمانده است. بیش از 20درصد خانوارهای چینی 45درصد از درآمد کشور را در اختیار دارند. 30درصد از ثروت خانوارهای چینی هم دراختیار یک‌درصد از جمعیت این کشوراست.
نگرانی دیگر نفوذ غول‌های تکنولوژی است که متهم به رقابت ناعادلانه، فاسد کردن جامعه و دسترسی بدون محدودیت به اطلاعات شخصی افراد هستند (که تنها دولت این امتیاز را دارد). مورد سوم ضعف استراتژیک محسوب می‌شود، به‌ویژه این تهدید که دشمنان مانع دسترسی به کالاها و تکنولوژی های حیاتی می‌شوند.
با وجود این کمپین شی تهدیدی برای اقتصاد چین است. درد ناشی از فاش شدن بدهی شرکت‌هایی چون اورگرند می‌تواند نااطمینانی را گسترش دهد. شرکت‌های املاک 8/ 2هزار میلیار دلار وام گرفته‌اند. ساخت املاک و مستغلات و صنایعی که به آن متصل هستند، حدود30درصد از تولید ناخالص داخلی چین را پشتیبانی می‌کنند. خانوارهای چینی پس‌اندازهای خود را در املاک گذاشته‌اند؛ چراکه سایردارایی‌ها بازده کمی دارند. دولت‌های محلی، به‌ویژه بیرون از شهرهای بزرگ، برای ایجاد درآمد بر فروش زمین و ساخت‌و‌ساز متکی هستند. سرکوب‌ها سبب شده کسب‌وکارها نیز سخت‌تر و کم سودتر شوند.
حزب در حال ایجاد چارچوبی قانونی بوده است؛ ولی تغییرات بزرگ و از بالا به پایین شی آن‌چنان سریع اعمال شده‌اند که مقررات خودسرانه به نظر می‌رسند. برای مثال «توزیع مجدد سوم» را در نظر بگیرید که در آن شرکت‌های تکنولوژی به دولت پول می‌دهند. موفقیت آشکارا خطرناک شده است؛ اتفاقی که سبب می‌شود شرکت‌های خصوصی محتاط‌تر باشند. شرکت‌های دولتی و صنایع استراتژیک، چون نیمه‌هادی‌ها، ممکن است از این شرایط سود ببرند؛ ولی نه کارآفرینان که منبع واقعی تحرک و پویایی چین هستند. یکی از معیارهای نگرانی این است که خارجی هایی که تحت کنترل سرمایه قرار ندارند، 31درصد کمتر از سرمایه‌گذاران سرزمین اصلی برای سهم‌های چینی پرداخت می‌کنند. این فاصله از اوایل سال 2020 به‌شدت در حال رشد است. تمام اینها می‌توانند تهدیدی برای متلاشی کردن اقتصاد چین باشند که همین حالا هم تحت فشار قرار دارد.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/732469/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رفع فیلتر قطره‌ای پلتفرم‌ها؛ فیلترشکن‌ها همچنان روشن‌اند

خرید ناتی داگ توسط سونی این استودیو را نجات داد

هوش شگفت آور مورچه ها

‏بارش برف سنگین در ایتالیا

ابهت سارگپه در بارش برف، مارندران

کپسول گاز افتاد زمین و تبدیل به موشک شد!

مسابقه دو بین پنگوئن‌ها در هاربین چین با قهرمانی پنگوئن مجهز

پل ورسک از نمایی که کمتر دیده‌اید!

تیزر هواپیمایی امارات برای کریسمس

موج عظیم موج‌سوار معروف را بلعید

گوناگون/ گران‌ترین درخت کریسمس در آلمان رونمایی شد

له شدن سرنشینان یک خودرو بین دو کامیون

چهره ها/ مهراوه شریفی نیا و کاراکتر مورد علاقه اش در زخم کاری

ویدئویی پُربازدید از رضا عطاران در بین مردم

بگو بازم هوامو داری

11 منتخب یحیی برای دربی خوزستان

شکایت باشگاه سپاهان از مدیرعامل پرسپولیس

لئون مارشان؛ ورزشکار سال فرانسه

ماموریت مهم برای این یازده استقلالی!

رکورد شگفت‌انگیز کنده و والورده در 2024

قدردانی کاپیتان استقلال از هواداران با عکس یادگاری

خبری از پرسپولیس نیست؛ فاتح تریم با مبلغی سنگین راهی الشباب عربستان می‌شود

اثر منفی رسانه‌های اجتماعی بر عدم رضایت از بدن و عزت نفس

آموزش دوخت جانماز جیبی مسافرتی

احتمال همزمانی انتخابات ریاست‌جمهوری و مجلس در دور بعد

تماس تلفنی رئیس جمهور با رئیس جمهور آذربایجان

گران‌ترین درخت کریسمس در آلمان رونمایی شد

آیفون بدون حاشیه اپل تا سال 2026 آماده نمی‌شود

این هوش مصنوعی زبان گیاهان را می‌فهمد

این‌جا اوپرت مرز بین سمنان و‌ مازندران

طریقه گرفتن زهر نیش عقرب در برنامه صبحانه ایرانی

گوناگون/ طولانی‌ترین تونل‌های جهان که به اعماق زمین راه دارند!

74 گونه عقرب در ایران وجود دارد

هورنرو حنایی؛ پرنده ملی آرژانتین که لانه‌اش بسیار مقاوم و شبیه «تنور نانوایی» است!

اولین خودروها در چه سالی به ایران آمدند؟

اولین خودروهایی که بشر تولید کرد، شبیه به درشکه بودند

اولین کسانی که سوار ماشین شدند، عربستانی‌ها بودند

الناز ملک با «کورالاین» روی صحنه می‌رود

سرمربی خیبر: فردا یک بازی مهم با پرسپولیس داریم

حضور یامال در رستوران آشپز مشهور ترکیه‌ای

سعید دقیقی: حضور کریم باقری هیجان را به بازی منتقل می‌کند

بازدید علی دایی از آسایشگاه خیریه کهریزک

تغییر و تحولات احتمالی در ترکیب اینتر

اقدام خیرخواهانه نایب قهرمان اسکیت آسیا

تاج: اداره فوتبال ایران باید بین‌المللی باشد

ویدئویی از هنرنمایی آدریانو امپراطور فوتبال برزیل

قیچی برگردون جادویی لواندوفسکی زمان حضورش در بایرن مونیخ

چهار غایب پرسپولیس در دیدار با خیبر

رئیس اسبق سازمان انرژی اتمی: مدیران نفتی فکر می‌کنند خیلی بچه پولدار هستند

واکنش معاون اول رئیس جمهور به برخی برداشت های اشتباه از سخنان او