آریا جوان

آخرين مطالب

دومینوی اختلالات ‌روانی در موتورسواری جنون‌آمیز با قلیان دختران

دومینوی اختلالات ‌روانی در موتورسواری جنون‌آمیز با قلیان
  بزرگنمايي:

آریا جوان - خراسان / فیلمی از قلیان‌ کشیدن یک مرد موتورسوار در اتوبان با سرعت جنون‌آمیز که روی موتور دراز کشیده در فضای مجازی پربازدید شده؛ چرا بعضی‌ها دست به چنین رفتارهایی می‌زنند؟
​​متاسفانه امروزه بعضی از جوان‌ها در جامعه برای جلب‌توجه و خودنمایی دست به رفتارهای ناپسند و خطرناکی می‌زنند. یکی از این رفتارهای عجیب‌و‌غریب انجام حرکات نمایشی با موتورسیکلت است که شاید شما هم بارها ویدئوهایی مرتبط با آن را در فضای مجازی دیده باشید. به تازگی هم تصاویری از حرکات جنون‌آمیز یک جوان در یک اتوبان منتشر شده که او را در حالتی بسیار خطرناک در حال کشیدن قلیان روی موتور نشان می‌دهد. در ادامه از واکاوی روان‌شناختی شخصیت چنین افرادی گفتیم و این‌که مواجهه اصولی با آن‌ها باید چگونه باشد؟
ثابت‌کردن برتری خود به هر قیمتی
علم روان‌شناسی این گونه رفتارها را در دسته اختلال شخصیت‌نمایشی قرار می‌دهد. زندگی این افراد حول جلب ‌توجه از دیگران و ساختن بهترین نمونه از شخصیت و نشان‌دادن تفاوت خود با حرکات نمایشی است. افراد مبتلا به این اختلال روانی سعی می‌کنند اعتمادبه‌نفس خود را به هر روشی به دیگران ثابت کنند و نسبت به بقیه برتری داشته باشند. آن‌ها معمولاً آگاهانه و در راستای جلب توجه دیگران دست به رفتارهایی برای خودنمایی می‌زنند تا به چشم بیایند و به این ترتیب توجه سایرین را جلب کنند. افراد مبتلا به اختلال شخصیت نمایشی، افرادی بسیار حساس بوده و از درون احساساتی شدید و ناپایدار دارند و اگر مورد تایید دیگران قرار نگیرند به‌شدت افسرده خواهند شد. آن‌ها ارزش خود را در تایید دیگران می‌دانند که می‌تواند ریشه در مشکلات کودکی داشته باشد. آن‌ها می‌خواهند که به هر قیمتی در مرکز توجه باشند و نگاه دیگران را به خودشان جلب کنند. چنین افرادی بدون توجه دیگران نمی‌توانند زندگی کنند و‌ مثل یک غذا و دارو به توجه نیاز دارند.
چرا بعضی‌ها به این اختلال دچار می‌شوند؟
تحقیقات نشان داده که هر دو عامل محیط و وراثت در بروز این اختلال نقش دارد. مبتلا شدن فرزندان به این اختلال در خانواده‌هایی که سابقه دارند، این فرضیه را مطرح می‌کند که این بیماری ممکن است متاثر از عوامل ژنتیکی باشد. از طرفی این احتمال وجود دارد که فرزندان مبتلا به شخصیت نمایشی، رفتاری را که از والدین خودشان یاد گرفتند به نمایش می‌گذارند.
4 توصیه برای رفتار با چنین افرادی
نحوه برخورد و رفتار ما با این افراد باید این گونه باشد که:
1 برای رسیدن به خودشناسی به آن‌ها کمک کنید | هر فرد با شناخت خود می‌تواند نسبت به قدرت‌ها، ضعف‌ها، علایق، ترس‌ها و خواسته‌های خود آگاهی پیدا کند و در زندگی مسیر و هدف خود را مشخص کند. خودشناسی به فرد مبتلا به شخصیت نمایشی کمک می‌کند تا افکار مخرب و منفی و عادت‌های ناسالم خود را شناسایی کند و در مسیر اصلاح آن‌ها گام بردارد. فرد مبتلا با تقویت مهارت‌ها و رفع ویژگی‌های منفی خود می‌تواند واکنش‌های عاقلانه‌تری از خود نشان دهد و در مسیری درست گام بردارد و تصمیمات مناسبی برای خود بگیرد.
2 ویژگی خوداتکایی را در آن‌ها تقویت کنید| افراد مبتلا به این اختلال دارای شخصیتی وابسته هستند که تمایلی به وابستگی دیگران به خود و داشتن انتظارات از او ندارند. این افراد علاقه مند به جلب واکنش و توجه دیگران هستند؛ اما طاقت بی‌توجهی را ندارند، پس تا زمانی که از آن‌ها مراقبت شود دارای احوالاتی خوب و مساعد هستند. این افراد توقع دارند که برای آن‌ها رفتاری همچون یک قهرمان داشته باشید؛ پس با رفتار و برخورد خود به آن‌ها کمک کنید تا از شدت وابستگی‌هایشان کم کنند و بیشتر به خودشان فکر کنند.
3 توانایی‌هایش را ببینید| هنگام برخورد با فرد مبتلا به شخصیت‌نمایشی بر توانای‌های او تاکید کنید. با دقت بر شخصیت رفتاری فرد مبتلا به این اختلال، توانایی‌های او را شناسایی کنید و در تقویت توانایی‌های وجودی او محکم گام بردارید. در واقع باید به جای تاکید بر ویژگی‌های ظاهری فرد مانند تیپ و زیبایی عجیب و غریب بر استعداد و عملکرد او تاکید کنید و او را نسبت به این توانایی‌ها آگاه سازید.
4 عزت‌نفس او را تقویت کنید| فرد مبتلا به شخصیت نمایشی برعکس غرور و اعتماد به نفس ظاهری خود، احساس عمیق خلا و پوچی می‌کنند و عزت‌نفس بسیار پایینی دارند. بعضی افراد دارای این اختلال از ویژگی‌هایی چون اغواگری و فریبندگی جنسی برای جلب توجه و تایید گرفتن از سایر اطرافیان خود استفاده می‌کنند. تقویت عزت‌نفس در بعد شخصیتی آن‌ها باعث می‌شود تا به جنبه‌های دیگری از شخصیت وجودی خود توجه کنند.
5 از انتقاد مستقیم پرهیز کنید| افراد مبتلا به اختلال در تمامی لحظات نسبت به انتقاد گارد دارند و در شنیدن آن بسیار حساس و شکننده هستند. این افراد به دلیل داشتن آگاهی کم نسبت به بعد شخصیتی خود، هیچ گاه پذیرای انتقاد از سمت سایر افراد نیستند. زمانی که نسبت به رفتار ناشایست و نامتعارف آن‌ها واکنش نشان می‌دهید و از آن‌ها انتقاد می‌کنید؛ به سرعت عصبانی می‌شوند. احساسات این افراد ناخودآگاه است و درک درستی از هیجانات نابه‌هنگام خود ندارند و همواره دارای یک خشم پنهان هستند.
این ویدئوها را برای دیگران نفرستید
باتوجه به نکات مطرح‌شده، دیده شدن و پربازدید شدن چنین ویدئوهایی در فضای‌مجازی، حس خیلی خوبی به این افراد می‌دهد و وسوسه می‌شوند که باز هم چنین رفتارهای خطرناکی را تکرار کنند. شاید سهم ما در جلوگیری از این اتفاق، نفرستادن این ویدئو برای دیگران باشد.
نویسنده: دکتر سیدعلی ظریفی | روان‌شناس

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/1417494/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

وزیر ارتباطات: طرحی برای فیلترینگ آماده و از طریق رئیس جمهور به شورای سران رساندیم

علی ربیعی: فیلترینگ چه خاصیتی برای کشور داشته است؟

وان‌پلاس نام گوشی‌های سری Ace 5 را تأیید کرد

تصاویری از ورود هولناک مار 7 متری به خانه!

4گوشه دنیا/ دستگیری قاتل سریالی مسافران قطار در هند!

بخشش جالب یک کودک

وزیر فرهنگ از رفع محدودیت برای تعداد زیادی از هنرمندان خبر داد

«بی تو هرگز» از روزی 1000 سقط جنین می‌گوید!

مادربزرگی که از نوه بازیگرش هم زیباتر بود!

صعود فرجی به جمع 8 بازیکن برتر دنیا

اسبقیان: ثبت نام از نامزدهای انتخابات اتومبیلرانی قانونی نبوده است

اعلام برنامه دور برگشت لیگ برتر والیبال

اعلام زمان بازگشت رحمتی به تمرینات هوادار

یک سایت ایتالیایی راه خروج طارمی از بحران «گل نزدن» را اعلام کرد

پشیمانی بزرگ از رفتن به عربستان

به بهانه جدال لیورپول و رئال مادرید

ترقه و آتش‌بازی هواداران لیورپول مقابل هتل محل اقامت تیم رئال مادرید

بازیکن جدید فردا به اردوی استقلال اضافه خواهد شد

وقتی پیشنهاد رئال آمد، تمام زندگی‌ام لرزید!

افسردگی نتیجه مرور مداوم اخبار منفی

بعد از ورشکستگی توان بلندشدن دوباره ندارم

فرمانده کل قوا در دیدار فرماندهان نداجا: جهت‌گیری نیروهای مسلح متمرکز بر افزایش آمادگی و توان رزم باشد

پاسخ سخنگوی دولت به سوالی درباره مذاکرات

نمونه جعل امضای قاضی‌القضات و رئیس دفتر رهبر انقلاب توسط متهم مشهور!

سفارت ایران در لبنان: وعده پیروزی شهید نصرالله محقق شد

رئیس جمهور: به هیچ وجه اجازه نخواهیم داد سفره معیشت مردم دچار مشکل شود

واکنش محسن رضایی به آتش‌بس در لبنان

4گوشه دنیا/ هولناکترین پرونده آزار کودکان؛ حبس ابد مرد ایرلندی برای آزار 3500 کودک!

محبت بین حیوانات هم وجود دارد

چند پرسش مهم که تنها رامبد جوان می‌تواند به آن‌ها پاسخ دهد!

برنامه هایی فاقد ویژگی سرگرم کننده که مجبوریم ببینیم!

تصاویر جشن تولد یکی از زیباترین بازیگران زن ترکیه

تجلیل از مدال آوران تاریخ ساز بوکس با حضور اسبقیان

فغانپور: تاج فقط یک محکومیت 3 میلیون تومانی دارد

حسینی: بوکس تا المپیک یک تیم تازه نفس خواهد داشت

باشگاه تهرانی از فولاد خوزستان شکایت کرد

آمار عجیب سیتی: پپ طلسم شده است!

مسی کوچک با شماره 10

رژه روی اعصاب سیتیزن‌ها

گل استثنایی در مسابقات انتخابی کاپ آسیا

تمرین تیم ملی هندبال بانوان برای حضور در قهرمانی آسیا

امید عالیشاه مرخص و راهی هتل پرسپولیس شد

اعلام زمان و محل برگزاری دو مسابقه پرسپولیس با نساجی و ملوان

جدایی قطعی سه بازیکن استقلال در پنجره زمستانی

مشکلات عدم تمرکز و توجه در کودکان

اگر فرزند ما پرخاشگری میکند باید چه کاری انجام بدهیم؟

پیشنهاد نمایندگان برای انتخاب شهرداران توسط مردم

نایب رئیس مجلس: مقاومت پاسخ مقاومت خود را گرفت

رئیس جمهور: تحریم‌های ظالمانه آمریکا باعث عقب‌نشینی برخی کشورهای دوست از تعهدات گذشته خود می‌شود

انتقاد آیت‌الله جنتی از سکوت در برابر جنایات صهیونیست‌ها