آریا جوان

آخرين مطالب

ماجرای استعفای ظریف پس از حضور بشار اسد در ایران نگاه سیاسی

ماجرای استعفای ظریف پس از حضور بشار اسد در ایران
  بزرگنمايي:

آریا جوان - خبرآنلاین / رئیس سازمان عقیدتی سیاسی فرمانده کل انتظامی گفت: اگر دیپلماسی را جایی قرار دهیم که دیگران را پشت سر قرار دهیم، در میدان قوی‌تر هستیم. این که دیپلماسی را با امریکا قرار دهیم که غیر از بد قولی کاری انجام نمی‌دهد؛ خیر. اعتقاد داریم در میدان دیپلماسی، باید تمام کشورهای همسایه را با خودمان همراه کنیم.
حجت الاسلام علی شیرازی، رئیس سازمان عقیدتی سیاسی فرمانده کل انتظامی، در بخشی از گفت و گوی خود با خبرگزاری خبرآنلاین به بیان نکاتی درباره دیپلماسی و میدان و ماجرای استعفای ظریف پرداخت. بخشی از این گفت و گو را در ادامه می خوانید؛
*یکی از مباحث، بحث میان میدان و دیپلماسی بود. برجام سال 94 امضا و اعلام پیروزی بر داعش در سال 96 اعلام شد. به نظر شما بین این دو ارتباطی وجود دارد؟ که دیپلماسی با برجام آمد تا کمک میدان کند یا در زمان مذاکرات، میدان به کمک دیپلماسی بیاید؟ آن زمان شما از نزدیک این مراودات را می‌دیدید.
اولا ما که می‌گوییم فرمانده میدان ما خودش در دیپلماسی هنرمند است. حاج قاسم در میدان، همه را از جمله عراق، سوریه و روسیه را پای کار آورده است. این زبان دیپلماسی است. دوما بدون میدان، امکان کار دیپلماسی قوی، نیست. شما می‌خواهید با دشمن مذاکره کنید. دشمن اگر از ما ضعف ببیند، پای میز می‌آید؟ می‌گوید قدرتی ندارد. حسابمان نمی‌کند. ولی اگر ببیند که قدرتمندیم، نمی‌توانند حساب نکنند. هر چه قوی‌تر باشیم در دیپلماسی و پشت میز مذاکره حرفمان بیشتر خریدار دارد. لهذا امروز اگر به وزارت امور خارجه نگاه ‌کنید، آقای عراقچی می‌گوید من میدان و دیپلماسی را در کنار هم قبول دارم. دیپلماسی بدون میدان، پیشرفت ندارد.
*از این سو هم آیا معتقد هستید که میدان بدون دیپلماسی پیشرفت ندارد؟
به این صورت قبول ندارم که اگر دیپلماسی باشد در میدان قوی‌تر هستیم. اگر دیپلماسی را جایی قرار دهیم که دیگران را پشت سر قرار دهیم، در میدان قوی‌تر هستیم. این که دیپلماسی را با امریکا قرار دهیم که غیر از بد قولی کاری انجام نمی‌دهد؛ خیر. اعتقاد داریم در میدان دیپلماسی، باید تمام کشورهای همسایه را با خودمان همراه کنیم. قطر، بحرین، امارات، کویت، اردن، ترکیه و عربستان و همه با ما باشند، طبیعی است که در میدان برد دارد. ولی امریکا و اسراییل را استثنا کنیم. این‌ها به قولشان عمل نمی‌کنند. اگر امریکایی‌ها به وعده خود عمل می‌کردند و با آن‌ها مذاکره می‌کردیم، در میدان قدرتمندتر بودیم. ولی چون به وعده عمل نمی‌کنند، خیلی نمی‌توانند روی تصمیم ما اثرگذار باشند. ولی برعکس، اگر به آن‌ها دل ببندیم، میدان ما را خراب می‌کنند. چون قول می‌دهند و در میدان سست می‌شویم و بعد به قولشان عمل نمی‌کنند و پیشرفتی که باید داشته باشیم نخواهیم داشت. 
*معتقدید در زمان برجام و پسابرجام، جنگ داعش و مذاکرات به هم تنیده بودند؟
اعتقادی به این ندارم. بله از این طرف قبول دارم که ما اگر در میدان جنگ، قدرتمان را نشان دهیم، حرفمان با امریکایی‌ها شنیده می‌شود. وقتی زور داشته باشیم، امریکایی‌ها زبان زور می‌فهمند. غیر از زبان زور، زبان ما در دیپلماسی اگر زور نباشد، امریکایی‌ها نمی‌فهمند. چون قلدرند و قلدر را باید با قلدری کنار زد. اگر در میدان قوی باشیم، آن زمان پای میز مذاکره برویم، می‌توانیم حرف خود را بزنیم. اما حرف را محکم بزنیم. نه این که تسلیم شویم و هرچه گفتند بپذیریم، بلکه حرف حق را بپذیریم. امریکایی‌ها حرف حق را نمی‌پذیرند. حق را اینطور تعریف می‌کنند که هر چه ما بگوییم حق است. 
*اما می‌گویند دیپلماسی بده و بستان است. یعنی چیزی می‌دهید و چیزی می‌گیرید.
چه بدهیم؟ انقلابمان را بدهیم؟ امریکایی‌ها بده و بستان را قبول دارند؛ ما همه کشورمان را بدهیم و چه بگیریم؟ چه به ما می‌دهند؟ تا به حال چه داده‌اند؟ سر برجام به آن عمل کردند؟ مگر برخی مسئولین مذاکره نکردند و قبول نکردند؟ مگر در مواضع هسته‌ای عقب‌نشینی نکردند؟ امریکایی‌ها کجا کوتاه آمدند؟ یک جا بگویید که امریکایی‌ها کوتاه آمدند. 
رفاقت حاج قاسم با آقای ظریف قدری بود که بعد از استعفا وقتی گفت برگرد، برگشت
*بحث عملکرد امریکا را ندارم؛ بحث داخل ایران است. زمانی میدان و دیپلماسی در تقابل هم قرار داده شد که مشخصا نماینده ولی فقیه در نیروی قدس بودید. آقای ظریف در مصاحبه‌های خود می‌گفت که هر دوشنبه یا سه‌شنبه، با شهید سلیمانی جلسه داشت و در آن جلسات در جریان قرار می‌گرفته است. اما مواردی بوده مانند سفر بشار اسد به تهران که وزارت خارجه و مهمتر وزیر خارجه در جریان قرار نگرفته بودند.
نیروی قدس، نیروی میدان است. در تمام جلساتی که مربوط به کشورها بود، نمایندگان وزارت خارجه حضور داشتند. ما جلسات متعددی در نیروی قدس با آقایان امیرعبدالهیان، ظریف و عراقچی و آقای صالحی وزیر خارجه و وزرای خارجه قبلی داشته‌ایم. 15 سال در نیروی دریایی بودم و نمی‌دانستیم وزیر خارجه چه کار می‌کند. در نیروی قدس در همین جلسات با همه وزیران خارجه رفیق شدیم.
درمورد روزی که آقای بشار {اسد} به ایران آمد، این دو را یکی نکنیم. یک بار بحث امنیتی داریم و وقتی باتوجه به حساسیت منطقه، بشار می‌خواهد به ایران بیاید، کسی نباید متوجه شود. وگرنه بشار را روی هوا می‌زنند. دشمن می‌زند. مگر حاج قاسم را نزدند؟ پس باید رعایت مسائل امنیتی را کنیم. در کشور، رئیس وزیر امور خارجه، رئیس جمهور است. نیروی قدس به آقای روحانی گفت که آقای بشار دارد به ایران می‌آید. وقتی آقای بشار آمد، آقای روحانی به همراه آقای بشار خدمت مقام معظم رهبری رسیدند. سوال را از نیروی قدس نپرسید. سوال اینجا است که چرا آقای روحانی به آقای ظریف نگفت؟ ما نباید بگوییم. من به شما می‌گویم منزل ما دعوتید. پسر یا دختر شما به ما بگوید چرا به ما نگفتید؟ پدرش باید بگوید. ربطی به ما ندارد. حاج قاسم با آقای ظریف رفیق بود. روز بعد از آن که آقای ظریف قهر کرد، بنده به همراه حاج قاسم به نیروی قدس می‌رفتیم. حاج قاسم به آقای پورجعفری گفتند که تلفن آقای ظریف را بگیرند. با آقای ظریف صحبت کردند که این به نفع کشور و منطقه نیست. شما این کار را نکنید و به سر کار بیایید. آقای ظریف اگر رفیق نبود و مقابل حاج قاسم بود که به حرف حاج قاسم گوش نمی‌کرد. اما گفت چشم و همان روز آقای ظریف سر کار آمد. این کار را حاج قاسم کرد. آقای روحانی و دولت نکرد. 
بین نیروی قدس و وزارت خارجه اختلاف نیست. بله گاهی در میدان مباحثی وجود دارد. وزارت خارجه این کار را می‌کند و نیروی قدس هم شاید این کار را بکند. من و شما هم شاید کارهایی در زندگی خود انجام بدهیم که در مقطعی به پدرمان هم نگوییم. به خاطر رعایت مسائل امنیتی است. صحنه‌ای اقتضا می‌کند کاری انجام شود. زمان جنگ هم این کار را نمی‌کردیم. زمان جنگ به همه وزرا {نمی‌گفتیم} که امشب می‌خواهیم عملیات انجام دهیم. چرا آن زمان نمی‌گفتند؟ الان در بحث جنگ و در وزارت خارجه هم همین است. هر کاری آقای ظریف می‌خواست انجام دهد به آقای سلیمانی نمی‌گفت. اینجا هم به آقای روحانی گفته شد. آن روز هم مطرح کردیم که آقای روحانی است که باید به آقای ظریف بگوید؛ نه ما. ممکن بود برخی کارها رفاقتی انجام می‌شد ولی اینجا به خاطر مسائل امنیتی این کار انجام نشد. به دولت گفته شد و دولت هم می‌توانست به نیروهای خود بگوید. وگرنه رفاقت حاج قاسم با آقای ظریف قدری بود که وقتی گفت برگرد، برگشت. آن شب آقای روحانی این کار را نکرد. حاج قاسم کرد. بله حاج قاسم با برخی کارهای آقای ظریف مخالف بود. این کاری به رفاقت ندارد.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/1474257/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نماهنگ فرزندان قدس

آبشاری زیبا در جنوب ایسلند

سریال «استخوان سوز» کلید خورد

شیوا مکی‌نیان، بازیگر نقش زن جدید ارسطو، با قابلیت‌های متعدد!

استوری مربی سابق استقلال برای آبی‌پوشان

هدف بلندپروازانه الخلیفی؛ ریاست فیفا!

لحظه‌شماری لیموچی برای پایان تعطیلات نوروزی!

گل اول تیم ملی فوتبال ساحلی ایران به عربستان توسط داستان

آخرین تمرین پرسپولیس با یک غایب مهم

گل دوم تیم ملی فوتبال ساحلی ایران به عربستان توسط سید علی ناظم

گل سوم تیم ملی فوتبال ساحلی ایران به عربستان توسط میرشکاری

رقیب اصلی تراکتور برای صدر؛ نه پرسپولیس نه سپاهان!

گل چهارم تیم ملی فوتبال ساحلی ایران به عربستان توسط محمد معصومی زاده

گل پنجم تیم ملی فوتبال ساحلی ایران به عربستان توسط سید محمد داستان

دیدار شهرداری ارومیه و فولاد سیرجان بدون تماشاگر شد

آموزش ساخت دستبند با کش چهل گیس

همسرِ معاون پزشکیان، 548 عکس و فیلم از مسافرت‌های خارجی‌شان را از پیجش پاک کرد!

مدیر بخش بازی‌های نتفلیکس: کودکان امروزی رویای PS6 را ندارند

ایتالیا از متا و ایکس مالیات می‌گیرد

راز نام اسرارآمیز یک روستای ناشناخته ایرانی

دغدغه شهید همدانی برای رساندن آب به کودکان و زنان روستای محاصره شده توسط داعش

آرزوی برآورده شده یک زن

فرار به سمت جهنم

آکادمی اسکار عذرخواهی کرد

حمله بی‌رحمانه آناهیتا همتی به محسن تنابنده و پایتختی‌ها

امتحان بزرگ زندگی یک مرد

سال تحویل عقد میکنیم تا 13 بدر عاشقم میشی

صعود ایران به جام جهانی به سبک انیمه ژاپنی

شرط ژسوس برای برزیل

ورود ساحلی بازان به رختکن ورزشگاه برای دیدار با عربستان

موهات رو اینجوری دم اسبی ببند

یوتیوب اعلان‌ها را برای کانال‌هایی که کمتر تماشا می‌کنید غیرفعال می‌کند

مجبور کردن مردم به جمع‌آوری زباله‌ها توسط پلیس انگلیس!

تکرار سناریوی سریال یوسف پیامبر در پایتخت 7

با خیال خوشی های عید سختی های زمستون رو سر میکنم

عزت‌الله ضرغامی همسرش را به چه اسمی در گوشی اش ذخیره کرده است؟

من اگه واقعا می خواستم تو زن اون بشی، الان باهاش ماه عسل بودی!

این چه رفتاری بود؟

چهره ها/ قاب نوروزی اوس‌موسی سریال پایتخت و همسرش

آخرین ضربه بر پیکر یک زندگی

درخشش طارمی از چشم اینزاگی دور ماند!

غول‌کُش میهمان رئال

طلا در انتظار والی‌زاده

تاجرنیا: نمی‌توانیم 20 بازیکن درجه یک بگیریم

ادعای عجیب؛ مجروح شدن یک زن توسط هالند!

صعود پاکدامن و حذف فتوحی در جام جهانی مجارستان

دنیامالی: در تلاش هستیم تعامل با آموزش و پرورش را توسعه دهیم

برترین لحظات هفته 7و8 مقدماتی جام‌جهانی 2026

کهکشانی‌ها به تمرینات خود بازگشتند

آماده سازی بارسلونا پیش از بازی با خیرونا