آریا جوان

آخرين مطالب

مقبرۀ 3500 سالۀ یک «فرعون ناشناخته» از عمق 6 متری زمین بیرون آمد نگاه سیاسی

مقبرۀ 3500 سالۀ یک «فرعون ناشناخته» از عمق 6 متری زمین بیرون آمد
  بزرگنمايي:

آریا جوان - باستان‌شناسان معتقدند که این کشف جدید، نوری تازه بر یک دودمان گمشده از فراعنه می‌تاباند که در دوره‌ای کمتر شناخته‌شده از تاریخ طولانی مصر باستان حکومت می‌کردند.
به گزارش فرادید، باستان‌شناسان مصری و آمریکایی موفق به کشف مقبره‌ای متعلق به یک فرعون ناشناس در محوطه تاریخی ابیدوس شدند. این مقبره که در عمق 6 متری زیر شن‌های بیابان مدفون شده بود، در جریان حفاری‌های دسامبر و ژانویه پیدا شد و وزارت آثار باستانی مصر ماه گذشته در صفحه فیسبوک خود خبر این کشف را منتشر کرد.
اما نام فرعونی که در این مقبره دفن شده همچنان ناشناخته است، همان‌طور که اطلاعات دقیقی از دودمانی که به آن تعلق داشته نیز در دست نیست. جو وگنر، مصرشناس دانشگاه پنسیلوانیا و سرپرست این حفاری، توضیح می‌دهد که در آن دوره مصر تحت حکومت پادشاهی‌های رقیب تجزیه شده بود و آشوب و درگیری‌های زیادی در آن زمان وجود داشت.
ابیدوس یکی از قدیمی‌ترین شهرهای مصر است و به عنوان مرکز آیین اوزیریس، خدای مرگ و رستاخیز، شهرت داشته است. نام امروزی آن برگرفته از نسخه یونانی نام کهن «ابِدو» است.
در حدود سال 1839 پیش از میلاد، یک گورستان سلطنتی در این منطقه تأسیس شد که نخستین پادشاه دفن‌شده در آن سنوسرت سوم از دودمان دوازدهم بود. اما مدتی بعد حکومت مصر میان فرمانروایان محلی تجزیه شد.
حفاری‌های ابیدوس که در اوایل قرن بیستم آغاز شده بود، پس از مدت کوتاهی متوقف شد، اما در دهه 1990 تیمی به سرپرستی وگنر کاوش‌های جدیدی را آغاز کرد. آن‌ها علاوه بر بررسی دوباره مقبره سنوسرت سوم، موفق به کشف چندین مقبره از فراعنه‌ای شدند که اطلاعات زیادی از آن‌ها در دست نبود. یکی از این کشفیات مقبره سنب‌کای در سال 2014 بود.
دوره‌ای پرآشوب در تاریخ مصر
این مقبره‌های سلطنتی متعلق به فرعون‌هایی هستند که در یک بازه زمانی بین سال‌های 1650 تا 1550 پیش از میلاد در ابیدوس حکومت می‌کردند. این دوره، پایان دوره میانه دوم در تاریخ مصر محسوب می‌شود که به گفته وگنر «یکی از مبهم‌ترین دوره‌های تاریخی مصر» است، زیرا بسیاری از فراعنه در این دوره تنها چند سال بر تخت سلطنت دوام می‌آوردند.
در آن زمان بخش شمالی مصر تحت سلطه هیکسوس‌ها بود که حاکمان بیگانه‌ای از شرق بودند؛ در حالی که در جنوب، فرعون‌های شهر تبس بر مصر حکومت می‌کردند. درباره دودمان گمشده ابیدوس اطلاعات چندانی وجود ندارد و در فهرست‌های سنتی پادشاهان مصر، تنها نام سِنب‌کای ثبت شده است.

آریا جوان

چه چیزهایی در مقبره جدید پیدا شد؟
مقبره جدید، کمی قدیمی‌تر از مقبره سنب‌کای است و ممکن است متعلق به یکی از اجداد او باشد. ساختار این مقبره که در عمق 6 متری زیر زمین کشف شده، شامل دیوارهایی از جنس سنگ آهک و سقفی قوسی‌شکل از آجرهای گِلی است. با این حال هیچ اثری از بقایای انسانی در آن یافت نشده و در نتیجه امکان انجام مطالعات ژنتیکی باستانی وجود ندارد.
باستان‌شناسان بر اساس موقعیت، اندازه عظیم و کتیبه‌های هیروگلیف نوشته‌شده روی دیوار ورودی، این مقبره را متعلق به یک فرعون می‌دانند. در این کتیبه‌ها نام الهه‌های ایزیس و نفتیس ذکر شده، اما نام پادشاهی که در این آرامگاه دفن شده بود، قابل خواندن نیست.
مقبره جدید به‌مراتب بزرگ‌تر از مقبره سنب‌کای است و احتمالاً برای یکی از پادشاهان بنیان‌گذار آن دودمان ساخته شده بود. با این حال، این مقبره در دوران باستان به‌طور گسترده‌ای توسط دزدان مقبره غارت شده و دیگر هیچ اثری از تابوت، مومیایی یا اشیای تدفینی در آن باقی نمانده است. با این حال معماری باشکوه مقبره نشان می‌دهد که زمانی یک آرامگاه مجلل و مجهز برای یک فرعون بوده است.

آریا جوان

این کشف جدید به مصرشناسان کمک می‌کند تا دوره میانه دوم را بهتر درک کنند. آنا لطیفه مراد-سیزک، باستان‌شناس دانشگاه شیکاگو این یافته را «بسیار مهم» توصیف کرده و می‌گوید: «این کشف به اطلاعات محدودی که از حاکمان این منطقه داریم اضافه می‌کند و به شناخت بهتر دوره‌ای که مصر تحت سلطه قدرت‌های رقیب بود، کمک می‌کند».
دوره میانه دوم حدود 1550 پیش از میلاد به پایان رسید؛ یعنی چند نسل پس از دفن این فرعون ناشناس و احتمالاً کمی پس از دوران حکومت سنب‌کای. این دوره با اخراج هیکسوس‌ها و یکپارچه‌سازی مجدد مصر توسط فرعون احمس یکم از شهر تبس پایان یافت. او بنیان‌گذار دودمان هجدهم شد که آغازگر عصر پادشاهی نوین در مصر بود؛ دوره‌ای که نزدیک به 500 سال شکوفایی را برای این تمدن به همراه داشت.

آریا جوان

آیا مقبره‌های بیشتری در راه است؟
وگنر امیدوار است که این کشف منجر به یافتن مقبره‌های بیشتری از فراعنه دودمان گمشده ابیدوس شود. او می‌گوید: «ما تقریباً مطمئن هستیم که مقبره‌های بیشتری وجود دارند. مقبره‌های قبلی در دو بخش اصلی گورستان پادشاهی ابیدوس قرار داشتند و به نظر می‌رسد این مقبره جدید در بخش قدیمی‌تر این منطقه باشد».
نیکلاس براون، مصرشناس دانشگاه ییل که در این کشف مشارکتی نداشته، این یافته را با کشف اخیر مقبره سلطنتی توتموس دوم مقایسه می‌کند. او معتقد است که گورستان سلطنتی ابیدوس، پیش‌زمینه‌ای برای دره پادشاهان بود که در دوران پادشاهی نوین به مرکز دفن فراعنه تبدیل شد. به گفته براون: «ما این الگو را در سراسر تاریخ مصر مشاهده می‌کنیم؛ خاندان‌های سلطنتی برای خود گورستان‌های مقدسی تأسیس می‌کردند».

آریا جوان

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/1477681/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سیستم شناسایی سرقت اندروید 15 کاربران را سارق تشخیص می‌دهد!

ترامپ اجازه داد «تیک‌تاک» 75 روز دیگر در آمریکا فعال باشد

کالبدشکافی گوشی پیکسل 9a، میان‌رده جدید گوگل

عکس‌های دیده‌نشده از دوران کودکی ادل خواننده مشهور بریتانیایی

تیپ نوجوان‌پسند عمو پورنگ در سن 52 سالگی

عیادت آشا محرابی از مادر عمو پورنگ

مگه تو بزی ؟

بازخوانی آهنگ ازم نخواه با تو بمونم توسط سپندامیرسلیمانی

عزیز برگشته به دوران جوانی! عاشق شده

نقد سبک زندگی بلاگری و اینستاگرامی در سکانس دیشب پایتخت

کارترون: بازی سختی برابر آلومینیوم در پیش داریم

بی‌معرفتی در حق جیمی واردی؛ باید بازنشسته بشوی

بارسلونا شهر کابوس‌های آرتور ملو

ادامه بدشانسی‌ها، استقلال دوباره مصدوم داد!

محافظت‌کار: مقابل سپاهان متحد هستیم

دوراهی فنرباغچه؛ اخراج مورینیو 40 میلیون خرج دارد

آمار بیرانوند مقابل استقلال رؤیایی‌تر شد

منچستر چه اشکالی دارد، خیلی هم زیبا است

میودراگ بوژوویچ: تراکتور امروز تیم برتر بود

انتقاد ماندگاری از گزارشگر بازی بابت اظهارات او در خصوص رامین رضاییان

با استفاده از چند روبان رنگی؛ گل هایی زیبا بساز

تحلیل معاون سیاسی رئیس‌جمهور درباره راهبرد پزشکیان

بازی‌های گیم‌کیوب وارد نینتندو سوییچ می‌شوند

مدل جدید تولید تصویر میدجرنی برای رقابت با GPT-4o معرفی شد

بازی جدید Donkey Kong با انتشار تریلری معرفی شد

نجات پس از 125 ساعت دفن شدن زیر آوار

کجاست وارث امیرالمؤمنین(ع)؟

دعای خاص امام زمان علیه‌السلام در عصر جمعه

لحظاتی از گل آرایی بهشت رضوی

زیباترین و عجیب ترین موجودات دریایی

جزایر فارو، واقع در اقیانوس اطلس شمالی

جریان آب زاینده رود به پل‌های تاریخی اصفهان رسید

نظرهایائو میازاکی درباره‌ی هوش مصنوعی: «این کار توهینی به زندگی است»

پوشش متفاوت «سارا» سریال پایتخت جلب‌توجه کرد

شوت آلوز با واکنش دیدنی حسینی راهی کرنر شد

آتش‌بازی هواداران تراکتور را برای دقایقی متوقف کرد

گل‌محمدی و تارتار امتیازات را تقسیم کردند

صحبت های محمد ربیعی در نشست خبری پس از دیدار با چادرملو اردکان

سیو تماشایی حسینی در مصاف تک به تک با اسماعیلی‌فر

حمله خطرناک استقلال که توسط بیرانوند و مدافعان تراکتور دور شد

کار تیمی زیبای بازیکنان تراکتور و شوت ترابی به تیر دروازه استقلال برخورد کرد

انفجار نارنجک روی سکوهای یادگار امام

زندگی عجیب آبراموویچ از لندن تا استانبول

مشخص شدن حریفان تیم ملی ساحلی در جام‌ جهانی

استقلال هم حریف تراکتور نشد؛ برق جام قهرمانی در چشمان تبریزی‌ها

باید‌ها و نباید‌های جواهرات عروس: چگونه در مهم‌ترین روز زندگی‌تان بدرخشید

ماجرای سفر جنجالی دیکتاتور رومانی به ایران در سال 68 که در بازگشت به کشورش اعدام شد

دفاع «مایک پنس» از اظهارات جنگ‌طلبانه ترامپ علیه ایران

تمجید مطهری از یمن: تنها کشوری که به وظیفه اسلامی خود عمل کرد، بقیه فقط شهدا را شمارش می‌کنند

پلتفرم جدید تیک‌تاک برای هنرمندان راه‌اندازی شد