آریا جوان

آخرين مطالب

اپل تاج باارزش‌ترین شرکت جهان را به مایکروسافت واگذار کرد؛ ضربه سنگین تعرفه‌ها به کوپرتینو نگاه سیاسی

اپل تاج باارزش‌ترین شرکت جهان را به مایکروسافت واگذار کرد؛ ضربه سنگین تعرفه‌ها به کوپرتینو
  بزرگنمايي:

آریا جوان - زومیت / اپل در مواجهه با تعرفه‌های سنگین دونالد ترامپ، جایگاه باارزش‌ترین شرکت دنیا را به مایکروسافت واگذار کرد.
در میانه‌ی تلاطم‌های ناشی از تعرفه‌های سنگین ترامپ در بازار سرمایه، اپل با افت شدید ارزش سهامش به‌دلیل نگرانی‌ها از تأثیر تعرفه‌ها بر زنجیره‌ی تأمین جهانی‌اش، جایگاه باارزش‌ترین شرکت دنیا را به مایکروسافت واگذار کرد.
در زمان نگارش خبر پیش‌رو، مایکروسافت با ارزش بازار 2٫617 تریلیون دلار در جایگاه نخست باارزش‌ترین شرکت‌های دنیا و شرکت‌های اپل و انویدیا با 2٫563 و 2٫315 تریلیون دلار در جایگاه‌های دوم و سوم بازار قرار دارند.

آریا جوان


بازار


گزارش‌ها نشان می‌دهند از زمان اعلام تعرفه‌های جدید که چین، ویتنام و هند را هدف قرار داده‌اند؛ کشورهایی که نقشی کلیدی در زنجیره‌ی تأمین آیفون دارند، سهام اپل بدترین عملکرد سه‌روزه‌اش را از سال 2001 تجربه کرده و حدود 19 درصد افت کرده؛ این کاهش، بیش از 637 میلیارد دلار از ارزش بازار اپل را از بین برده و تردیدهایی جدی درباره‌ی توانایی کوپرتینونشین‌ها برای مدیریت تبعات تعرفه‌های جدید در میان سرمایه‌گذاران ایجاد کرده است.


تحلیلگران معتقدند اپل در مواجهه با تعرفه‌های سنگین ترامپ، با انتخابی دشوار مواجه است: یا باید قیمت محصولاتش را افزایش دهد که می‌تواند تقاضا را کاهش دهد یا خود بار هزینه‌ها را به دوش بکشد که حاشیه‌ی سود شرکت را کاهش می‌دهد. این وضعیت با اقدامات تلافی‌جویانه‌ی چین و تهدید ایالات متحده به اعمال تعرفه‌های بیشتر، پیچیده‌تر هم می‌شود.
در همین بحبوحه، مایکروسافت توانسته در برابر نوسانات بازار مقاومت کند و ارزش بازار آن تا 19 فروردین بین 2٫60 تا 2٫74 تریلیون دلار در نوسان بوده؛ هرچند که در روزهای ابتدایی فروردین گزارش‌هایی از افت کلی سهام فناوری منتشر شد؛ اما برخلاف اپل، ارزش بازار مایکروسافت نسبتاً ثابت مانده است.
تفاوت عملکرد سهامی اپل و مایکروسافت، میزان آسیب‌پذیری این دو غول فناوری در برابر تعرفه‌ها را به‌خوبی نشان می‌دهد. وابستگی بالای اپل به تولید در کشورهای آسیایی، آن را در برابر افزایش هزینه‌ها و اختلالات زنجیره‌ی تأمین آسیب‌پذیر کرده است؛ در مقابل، مدل کسب‌وکار مایکروسافت که تمرکز بیشتری بر نرم‌افزار و خدمات ابری دارد، کمتر در معرض مستقیم تعرفه‌های مربوط به کالاهای فیزیکی قرار دارد.
کارشناسان بازار به‌دقت در حال رصد واکنش مایکروسافت و اپل به فضای تجاری در حال تغییر هستند. اپل باید راهی برای کاهش اثر تعرفه‌ها بر هزینه‌های تولید و حفظ تقاضای مصرف‌کننده پیدا کند. در سوی دیگر، مایکروسافت اگرچه اکنون در موقعیت خوبی قرار دارد؛ اما همچنان با ریسک‌های ناشی از رکود و بی‌ثباتی اقتصادی جهانی روبه‌رو است.
این رویدادها بار دیگر نشان می‌دهند که چگونه سیاست‌های تجاری می‌توانند بر ارزش حتی بزرگ‌ترین شرکت‌های فناوری جهان تأثیر بگذارند و چالش‌ها و فرصت‌های تازه‌ای ایجاد کنند.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/1480436/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جمینای 2.5 فلش معرفی شد؛ اولین هوش مصنوعی هیبریدی گوگل

حیات عالمانه به بیان آیت الله جوادی آملی

آماده سازی گران‌ترین غذای دنیا از دریای خزر

حرکات نمایشی و خطرناک یک کوئیک در خیابان‌های زاهدان!

شنبه، راند دوم: نبرد در رم

سفر در زمان؛ «ثریا اسفندیاری در 59 سالگی در پاریس»؛ سال 1369

به نظر شما لاله مرزبان به آقای خواننده شباهت دارد؟

«پایتخت 7» رکورد نمایش آنلاین را شکست!

چهره ها/ نوید محمدزاده در آمریکا دلتنگ ایلام شد

تشویق رحمت و شری سریال «پایتخت» در کنسرت علیرضا طلیسچی

ممنوعیت استفاده از زبان روسی در فوتبال اوکراین

پارسا فلاح به تیم بسکتبال کالج اوکلاهما استیت پیوست

مثلث آتشین فوتبال اروپا

خطر از بیخ گوش مدافع سپاهان گذشت

برنامه مبارزات جودوکاران ایران در مسابقات قهرمانی آسیا مشخص شد

آنچلوتی باز هم پیشنهاد برزیل را رد کرد

کارتال از سرمربی اخراجی پرسپولیس جا ماند!

چطور جلوی کک و مکی شدن پوست صورتم را بگیرم؟

فوت و فن زیبایی؛ 15 اشتباه آرایشی که شما را پیرتر نشان دهد

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی: اگر کشور را معطل مذاکرات کنیم دست تیم مذاکره کننده بسته می‌شود

سرتیم عملیاتی گروهک تروریستی جیش‌الظلم که بود؟

ولایتمدار: مذاکره با آمریکا را برای حفظ حقوق و منافع ملت ادامه می‌دهیم

امام جمعه کیش: ارتش و سپاه در امنیت کشور نقشی بی‌بدیل دارند

تاریخ جمهوری اسلامی ایران سرشار از رشادت‌های شهدای عالی‌قدر است

تغییر طراحی منو تنظیمات اندروید؛ رنگی‌تر و جذاب‌تر از قبل

قابلیت برخاست و فرود عمودی جنگنده پیشرفته اف-35 بی

ویدئویی از دوربین یک آمبولانس در هلند

دردسرهای همیشگی افراد عینکی

حرکات نمایشی و خطرناک خودروی کوییک در خیابان‌های زاهدان/ ویدئو

احمد مهران‌فر نقشش در «خجالت نکش» و «پایتخت» را شبیه بهم ایفا کرد؟

چهره ها/ محمدرضا گلزار: خوشگل‌ها از من تعریف می‌کنند!

درخشش جهانی شطرنج در آغاز سال جدید

کدام قانون داد کارتال را در آورد

محرز پس از نه سال بهترین بازی‌اش را تکرار کرد!

خشم کریستیانو رونالدو از شکست تلخ النصر

مدافع اینتر از بایرن مونیخ عذرخواهی کرد

دبیر فدراسیون: IOC وزنه‌برداری را محدود می‌کند

جیمی کاراگر: تاتنهام به سندروم تن‌هاخ دچار شده است!

سیلوا راضی است اما بارسلونا نه!

ماهواره ناهید 2 تا دو ماه آینده پرتاب می‌شود

ساعت و محل مذاکره ایران و آمریکا در رم مشخص شد

حیات عالمانه به بیان آیت الله جوای آملی

درخشش بیمه دی در خدمات‌رسانی به ایثارگران؛ رتبه اول توانگری و پرداخت به‌روز مطالبات درمانی

داستان سیمرغ و جنگ با تقدیر/ پرنده ای که می خواست سرنوشت دختر و پسر را عوض کند/ قسمت دوم

درآمد عجیبی که صداوسیما از «پایتخت» به جیب زد!

چهره ها/ «شری» پایتخت با این عکس جذاب خودنمایی کرد

آنچلوتی قصد کناره‌گیری ندارد

نصف بازیکنان استقلال با خداحافظی هواداران را خوشحال کنند!

درگذشت شاگرد سابق برانکو بر اثر تصادف در کرواسی!

رکورد مهمی که پرسپولیس از دست داد