آریا جوان

آخرين مطالب

آیا هواپزها بی‌خطر هستند؟ دختران

آیا هواپزها بی‌خطر هستند؟
  بزرگنمايي:

آریا جوان - خراسان / ​​​​​​​آشپزی با هواپز (air fryer) روش پخت‌وپز محبوبی است که می‌تواند کمک کند بدون از دست دادن طعم و بافت غذا، مصرف چربی را کم کنیم. شاید شما هم به این فکر افتاده باشید که این وسیله آشپزی را که در سال‌های اخیر بسیار مشهور شده، به آشپزخانه‌تان اضافه کنید، اما آیا پختن غذا با هواپز سالم است؟
هواپز چگونه کار می‌کند؟
به‌رغم نام انگلیسی آن که در ترجمه تحت‌اللفظی به فارسی «سرخ‌کن با هوا» معنی می‌دهد، هواپزها غذا را سرخ نمی‌کنند. آن‌ها در واقع فرهای کوچکی هستند که از یک پروانه برای دمیدن هوای گرم اطراف سبدی که حاوی غذای شماست، استفاده می‌کنند. در نتیجه سیب‌زمینی، سبزیجات و سایر مواد غذایی به‌سرعت ترد می‌شوند، در حالی که داخل آن‌ها نرم و آبدار می‌ماند. شما می‌توانید از هواپز برای پختن تقریبا هر چیزی استفاده کنید. هرچند اگر بخواهیم منصف باشیم، هواپز نمی‌تواند بافت سیب‌زمینی سرخ‌‌شده در روغن داغ را کاملا شبیه‌سازی کند، با این حال در مقایسه با بخارپز کردن، خیلی بهتر است.
چرا هواپزها محبوب شدند؟
اما اهمیت هواپز در سالم بودن آن است، چون حتی روغن‌های سالم‌، از جمله روغن‌ زیتون و روغن آووکادو، هم کالری زیادی دارند. چربی‌ها بیش از دو برابر پروتئین‌ها یا کربوهیدرات‌ها کالری دارند. وقتی غذا را سرخ می‌کنید، کالری آن به‌سرعت بالا می‌رود. غذاهای سرخ‌شده همچنین می‌توانند چربی‌های ترانس (شکلی از چربی‌های غیراشباع) بالایی داشته باشند. چربی‌های ترانس روغن‌هایی‌ هستند که به‌طور نیمه‌هیدروژنه (چربی‌های مایع که جامد شده‌اند مانند روغن نباتی جامد) تهیه می‌شوند و می‌توانند ال‌دی‌ال یا کلسترول بد را افزایش دهند و خطر بیماری‌های قلبی، سکته و دیابت را بالا ببرند، به‌خصوص غذاهای سرخ‌شده در رستوران‌ها که احتمالا در روغن‌های حاوی چربی‌های ترانس یا روغن‌های ناسالم سرخ می‌شوند. استفاده از هواپز که به حدود یک قاشق غذاخوری روغن نیاز دارد، می‌تواند کالری دریافتی از غذاهای سرخ‌کردنی را تا 80 درصد کاهش دهد. در ضمن آکریل آمید ماده‌ای شیمیایی است که هنگام پخت‌وپز با حرارت بالا مانند سرخ کردن، برشته کردن و پختن ایجاد می‌شود و معمولا در مواد غذایی گیاهی مانند سیب‌زمینی و غلات وجود دارد. گوشت، لبنیات و ماهی مقدار کم یا ناچیزی از آن دارند. مطالعات نشان می‌دهد که هواپزها می‌توانند آکریل آمید را تا 90 درصد کاهش دهند، اما توجه به این نکته مهم است که در غذاهای پخته‌شده در هواپز نیز همچنان مقداری آکریل آمید وجود دارد.
خطرات هواپز برای سلامت

مطالعات نشان می‌دهد که استفاده از هواپز می‌تواند سطح محصولات اکسیداسیون کلسترول یا سی‌او‌پی (COP) در ماهی را افزایش دهد. سی‌او‌پی‌ها ترکیباتی‌اند که هنگام اکسیدشدن کلسترول در غذاهای حیوانی، به‌ویژه در اثر حرارت بالا، شکل می‌گیرند و با افزایش بیماری‌های قلبی، سرطان و برخی دیگر از مشکلات پزشکی مرتبط هستند. ممکن است درباره هیدروکربن‌های آروماتیک چند حلقه‌ای (PAHs) هم چیزهایی شنیده باشید؛ مواد سرطان‌زایی که هنگام پختن غذا در دمای بالا به صورت بخار تولید می‌شوند اما باید توجه داشت که احتمال تولید آن‌ها در فرایند هواپزی بسیار کمتر است، زیرا در هواپز نسبت به سرخ کردن روغن کمتری مصرف می‌شود. خلاصه این‌که غذایی که در هواپز تهیه می‌شود، هنوز خطراتی دارد، اما این خطرات بسیار کمتر از غذاهای سرخ‌شده به روش سنتی‌اند. نکته جالب دیگر این‌که برخلاف مایکروویو که از تابش برای گرم کردن غذا استفاده می‌کند، هواپز گرما را با یک پنکه پروانه‌ای تولید می‌کند و آن را اطراف غذا به گردش درمی‌آورد.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/1409760/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

در رینگ بوکس وینیسیوس را در 10 ثانیه ناک‌اوت می‌کنم!

گل‌های آرسنال در ماه دسامبر

خواستگاری پس از شکست سنگین جلوی بارسا!

همه بازیکنان بارسا نگران اولمو و ویکتور هستند

پیشنهاد جدید لیورپول برای بیرون کردن رئال از سر آرنولد!

ابراهیم تهامی: یک دوست خیلی خوبی دارم که در کار مشاور املاک است و یک جوری هوای من را دارد

ابراهیم تهامی: از بین فوتبالی ها به نظرم علی دایی می تواند ربیس جمهور شود

بررسی آماری نیم فصل اول لیگ برتر توسط میرزائیان

آمار و ارقام بر جای مانده از نیم فصل اول

آرتتا: چنین پنالتی‌ای در عمرم ندیده بودم!

آموزش دریبل با ابراهیم تهامی

فلیک: برد در چنین وضعیتی خیلی مهم بود

مشخصات دوربین پوکو X7 پرو مشخص شد

One UI 7.0 سامسونگ چه تاریخی منتشر می‌شود؟

خلاصه بازی برایتون 1 - آرسنال 1

اطلاعیه پرسپولیس در مورد لیست مازاد

خرید سرشناس تیم تهرانی نیامده، رفت!

خلاصه بازی بارباسترو 0 - بارسلونا 4

پیتر کراوچ و انتخاب از بین بهترین وینگرهای تاریخ لیگ برتر انگلیس

ایلان ماسک و ماجرای جعل اسکرین‌شات؛ آیا «Adrian Dittmann» واقعی است؟

بسیاری از قابلیت‌های هوش مصنوعی سری گلکسی S25 هنوز فاش نشده‌اند

هواوی در حال آماده‌سازی جانشین گوشی میت XT است

گوناگون/ گرگ‌ها گیاه‌خوار شدند!

سقوط ناگهانی یک خودرو درون چاله!

جشنواره برف و یخ هاربین؛ چگونه بزرگترین شهر یخی جهان ایجاد می شود؟

مناظر ماورایی که قبل از مرگ باید ببینید!

ایده های کاربردی مختص فنی‌ها

مشاهیر داستان های ایرانی از نگاه هوش مصنوعی

سازه دومینو دیدنی، ترکیبی از خلاقیت و هنر

گوناگون/ این آزمون شخصیت، منطقی یا احساسی بودن شما را فاش می کند

مرد آمریکایی با بزرگترین و قدرتمندترین دست های جهان

گوناگون/ مُسِن‌ترین زن جهان در 116 سالگی درگذشت

به یاد شهید ستاری در سکانسی از فیلم سینمایی «منصور»

با یک نگاه عاشق شدن به روایت تصویر!

چهره ها/ عصبانیت الناز شاکردوست به‌خاطر حکم ترانه علیدوستی

کل کل هما با دختر محمود نقاش

مصدومیت داور دربی حساس دلاکاپیتاله

10 حرکت برتر شب گذشته لیگ بسکتبال NBA

گل اول برایتون به آرسنال توسط ژواو پدرو؛برایتون 1 _ آرسنال 1

اولین گل بارسا در 2025 به نام اریک گارسیا

کونته به داد ستاره افول‌کرده ایتالیایی می‌رسد

گل سوم بارسلونا به بارباسترو توسط رابرت لواندوفسکی

عارف به بیرانوند، شجاع و ترابی می‌پیوندد!

گل چهارم بارسلونا به بارباسترو توسط پابلو توره

تهامی: فیروز کریمی نمی تواند من را فراموش کند چون به او خدمت کردم

اگر میخواهید در طول روز با انرژی و متمرکز باشید با این 8 عادت خداحافظی کنید

برای اولین بار یک قاضی از هدست واقعیت مجازی برای تماشای صحنه جرم استفاده کرد

خلبانی که در آسمان مراقبِ غیرنظامیان روی زمین بود!

کشف راز باتری باستانی بغداد؛ فناوری پیشرفته یا سوءتفاهم تاریخی؟

اینفوگرافی؛ 4 اقدام مهم امام هادی(ع) در دوران امامت