چه زمانی برای ریزش مو باید نگران شد؟
دختران
بزرگنمايي:
آریا جوان - خراسان /نگاهی به زنگ هشدارهای ریزش مو، علایم آن و یک سری تغییر ساده برای بازگشت مو به چرخه رشد
مو از پروتئینی به نام کراتین ساخته شده است که در فولیکولهای مو در لایه بیرونی پوست تولید میشود. همانطور که فولیکولها سلول موی جدید تولید میکنند، سلولهای قدیمی با سرعت 6 اینچ در سال از سطح پوست خارج میشوند. درواقع موهایی که میبینیم، رشتهای از سلولهای کراتین مرده هستند. در حالت عادی به طور متوسط حدود 90 درصد از موهای روی پوست سر ما در حال رشد هستند. سر یک فرد بالغ به طور متوسط حدود 100 هزار تا 150هزار تار مو دارد که روزانه حدود 100 عدد را از دست میدهد و پیدا کردن چند تار مو روی برس نشانه هشدار نیست. اما ریزش بیش از حد معمولی تارهای مو که به آن آلوپسی هم گفته میشود، چطور اتفاق میافتد و ما در این مرحله برای از دست ندادن موهایمان باید چه کار کنیم؟
اینها عوامل ریزش مو هستند!
با افزایش سن، سرعت رشد موی افراد هم کاهش مییابد. پزشکان نمیدانند چرا برخی از فولیکولهای مو به گونهای برنامهریزی شدهاند که دوره رشد کوتاهتری نسبت به سایرین داشته باشند. با این حال عوامل متعددی ممکن است بر ریزش مو تاثیر بگذارند که آنها را مرور میکنیم:
هورمونها| مانند سطوح غیر طبیعی آندروژنها (هورمونهای مردانه که در بدن مردان و زنان تولید میشود)
ژنها| از طرف والدین میتواند بر استعداد فرد برای طاسی از طریق الگوی زنانه یا مردانه تاثیر بگذارد.
استرس، بیماری و زایمان| این موارد میتواند به طور موقت باعث ریزش مو شود.
بیماری خودایمنی| باعث آلوپسی آرهآتا میشود. در آلوپسی آرهآتا سیستم ایمنی بدن به دلایل ناشناخته افزایش مییابد و فولیکولهای مو را تحت تاثیر قرار میدهد. در بیشتر افراد مبتلا این ریزش موقتی است و رشد مو دوباره برمیگردد.
رژیم غذایی| رژیم غذایی کمپروتئین یا کمکالری هم میتواند باعث ریزش موقت مو شود. در این موارد، مصرف غذاهایی که به رشد مو کمک میکند، توصیه میشود.
مشکلات پزشکی| بیماری تیروئید، لوپوس، دیابت، کمخونی ناشی از فقر آهن، اختلالات تغذیهای و کمخونی میتوانند باعث ریزش مو شوند. در بیشتر موارد وقتی بیماری زمینهای درمان شود، رشد مو برمیگردد.
چه موقع، وقت شک کردن است؟
شرایط و علایم ریزش مو در مردان، زنان و کودکان متفاوت است. با این حال افراد در هر سن و جنس ممکن است متوجه جمع شدن غیرطبیعی و بیشاز اندازه مو در برس مو یا در حمام شوند. علایم ریزش مو در مردان به صورت نازک شدن موهای سر، عقبنشینی یک خط رویش مو و ریزش مو به صورت نعل اسبی که تاج سر را آشکار کند، ظاهر میشود. در زنان این علایم به صورت نازک شدن کلی مو به خصوص در قسمت تاج سر است. علایم در کودکان به صورت ریزش ناگهانی تکهای از موها یا ریزش کل موهای بدن اتفاق میافتد.
3 نکته برای بازگشت مو به چرخه رشد
هیچکس دوست ندارد ریزش موی شدید را تجربه کند اما باید بدانیم گاهی اوقات تغییرات کوچک در سبک زندگی میتواند مو را به چرخه قبلی خود برگرداند. اما چه چیزهایی را باید تغییر داد؟
1رژیم غذایی نامناسب| وقتی ویتامین ها، مواد معدنی، پروتئین و سایر مواد مغذی مورد نیاز بدنتان را دریافت نکنید، ریزش مو خواهید داشت. به عنوان مثال، کمبود آهن یکی از شایع ترین علل ریزش مو در زنان است.
2کاهش وزن شدید| اگر رژیم غذایی یا وزن شما ثابت نیست با ریزش مو مواجه خواهید شد. در واقع کاهش وزن شدید، به عنوان مثال اگر بخواهید در مدت زمان کوتاهی حدود 10 کیلو وزن کم کنید، میتواند باعث ریزش مو شود.
3سلامت و تغذیه پوست سر| پوست سر شما پایه فولیکول های مو است، بنابراین نحوه تغذیه و سلامت آن تاثیر مستقیمی بر سلامت فولیکول های مو دارد. هنگامی که پوست سر شما به درستی مراقبت نمی شود، قارچ و خشکی سر، باعث پوسته پوسته شدن پوست و شوره سر و در نهایت مانع رشد موهای جدید میشود.
-
دوشنبه ۱۰ دي ۱۴۰۳ - ۱۸:۲۱:۲۸
-
۹ بازديد
-
-
آریا جوان
لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/1433056/